Gallery arrow  Bowling Green 2012
Op 8 augustus 2012 vertrekken we met 24 mensen naar de USA voor de reis Bowling Green. Dit jaar in combinatie met Watgins Glen, een nascar race event. Ook gaan we weer bij diverse teams op bezoek o.a. Silver Bullet en Warpath.
8 aug; bij een JD op bezoek.
8 aug; graag lopen we een rondje om zulke grote machines heen.
8 aug; in de winkel zijn ook leuke spullen te koop. We vullen er een aantal tassen.
8 aug; de buurman van JD heeft een veiling.
8 aug; voor ieder wat wils
8 aug; het is hier een landklimaat. De oude tractoren roesten daardoor nauwelijks en je treft oude, goede exemplaren.
8 aug; een David Brown - sinds het dagje uit met de Lange Slag waar diverse David Brown liefhebbers bij waren - dit kiekje is voor jullie
8 aug; een oude Deutz wacht op een nieuwe eigenaar
8 aug; ons laatste korte bezoek is bij Ohio CAT. De grootste CAT dealer in de staat Ohio.
8 aug; helaas kunnen we niet achter het hek erbij poseren. Dan zou je zien dat het kanjer D10 beter kunnen inschatten op grootte. Hij heeft 1 grotere broer - de D11.
8 aug; Ohio CAT is aan de snelweg gelegen. Een mooi punt om de machines te showen.
8 aug; met CAT gaat het goed. De economie moet ook in de USA gestimuleerd. Dat doet de overheid o.a. met het verbeteren van de wegen. CAT machines spelen daarbij een belangrijke rol.
9 aug; op bezoek bij Columbus Diesel Supply
9 aug; we krijgen uitleg en toelichitng van Dick tijdens de bezoeken. Wel zo prettig want zo begrijpen we het beter.
9 aug; de wagen wordt geladen voor Bowling Green. Op de zijkant van de trailer de Turn me Loose van Lucien Keulers.
9 aug; het spuitwerk van de Silver Bullet is fantastisch mooi. De gewichtendrager is hoe klein ook, voorzien van 5x Silver Bullet
9 aug; de familie Lustik heeft een akkerbouwbedrijf van zo'n 1800 ha (4000 acre). Ze verbouwen soja en mais. Behalve deze Case STX hebben ze voor het kleinere werk een John Deere.
9 aug; Lustik oefent op een eigen kleibaan. En ze organiseren een klein event ieder jaar waar deze sleepwagen voor wordt ingezet.
9 aug; een blik op de werkplaats en kleibaan.
9 aug; de hobby van Richard zit o.a. in de rode tractoren
9 aug; Dick heeft een badhanddoek maatje BIG laten maken. Hier overhandigd hij het kado aan Misty met dochter Sissy, Richard en rechts staat Jordan.
9 aug. we lopen langs het totaal gevulde honkbalstadion heen waar de Pirates een wedstrijd spelen (en helaas op een enkel punt verliezen).
9 aug.; downtown Pittsburgh. Een bruisende stad met hoge mooie gebouwen, diverse verlichte bruggen en een bruisend nachtleven.
9 aug.; wij voelen ons het meest thuis in de Western Bar, alhoewel het line dansen niet echt in onze genen zit, wagen enkelen van ons toch een dansje.
10 aug; stoom, oude tractoren, stationair en graafmachines op de show die we van 10-14 uur bezoeken.
10 aug; niet heel veel tractoren per merk, maar wel hele bijzondere types.
10 aug; en ik vergeet nog te zeggen dat er ook oude auto's waren en een flooienmarkt
10 aug; historie herleeft hier in de zandbult
10 aug; ook voor de bulldozers is een veld beschikbaar
10 aug.; een stoomgraver
10 aug; lekker spitten op de rij, hard werken was het in die tijd om zo'n machine in beweging te houden. Met een ijzeren stoel, geen ramen, en handels waar je een krachtpatser voor moet zijn om die te bedienen.
10 aug; een hele constructie. Als je dit voor het eerst ziet, dan kun je nauwelijks voorstellen hoe dit beweegt en werkt!
10 aug; grondwerk met stoom, een knap staaltje werk
10 aug; stationair met blikkenschieter. Het trekt de aandacht van de kracht van de eenvoudige machine die in eerdere tijden overal ingezet kon worden.
11 aug; Watgins Glen. De teams en diverse sponsors laten zich van hun best kant zien. Het publiek vindt het fantastisch.
11 aug; in de rij staan om in een 4G simulator te stappen. Of in de rij staan om een auto te winnen, petje te scoren etc. Er wordt veel gedaan om het publiek te trekken en amuseren.
11 aug; nog niet eerder gezien. Een roze tent vol met promotie spullen om te vechten tegen borstkanker. Armbandjes met de tekst I love Boobies (ik houd van borsten), en teksten op shirts van 'Big or Small, Save them all' (groot of klein, red ze allemaal).
11 aug; een automatisch gaspedaal van de sportauto wordt als een piano bespeelt met als resultaat een flink kabaal en heel veel mensen die dit waanzinnig vinden. Of komen ze toch voor de gratis pet?
11 aug; de wedstrijd gaat beginnen met het uitrollen en presenteren van de Amerikaanse vlag, het Canadese en Amerikaanse volkslied. Iedereen wordt verzocht te gaan staan, cap af te doen en te luisteren.
11 aug; een vliegtuig komt over, vuurwerk wordt afgestoken en dan beginnen de Nascar auto's te rijden. Een spannende strijd die in de laatste ronde wordt beslist.
11 aug; contact met elkaar hebben de echte fans via een luxe koptelefoon waar een knopje op zit waardoor de ander kan verstaan wat jij zegt. Ook kun je dan de frequentie van je team kiezen en niets missen wat er gezegd wordt over de race.
11 aug; wat een mensen! Een enkeling van ons volgt de Nascar. Maar iedereen vond het meer dan waard hier een dag rond te lopen, te kijken en de wedstrijd te volgen.
1 to 49 of 85
Page