Gallery arrow  Louisville 2012
Op 9 februari 2012 is het zover. Vandaag vertrekken we met 12 mensen naar de USA. Op de foto ons vliegtuig en een tractor die ingezet wordt om de koffers naar het vliegveld te brengen.
In de CASE / New Holland fabriek mogen dan wel geen foto's maken, hier in de werkplaats wel. Het was een prachtig mooi bezoek van zowat drie uur. Het geeft een hele goede indruk om zo uitgebreid rond te kijken.
Vrijdag - onze 2e dag in de States viel er al een pak sneeuw. We reden wat langzamer en genoten onderweg van de stuivende sneeuw die het landschap in enkele uren compleet veranderde.
Trekkers in de sneeuw, groot groter grootst.
Bij de dealer staat er niet echt veel, maar wel divers genoeg voor een paar mooi (besneeuwde) plaatjes.
Vindt de verschillen. Grappig is dat de buurman van deze dealer alleen maar groene tractoren heeft. Is dit iemand die nu wijzer is geworden en overgestapt is op rood?
Groot en imposant. Er staat ook een trekker met aan iedere zijde 3 wielen achter en 2 voor, helaas is die te bewogen om te laten zien.
In de werkplaats is men druk met het komende zaaiseizoen. Op de foto een zaaimachine van het merk Kinze.
In de winkel veel souvenirs. John Deere weet al jaren de kroon te spannen met een enorme varieteit. Toch komt CASE NH ook met meer keuze... en dat is hartstikke mooi voor de NL fans!
In de schuur een kijkje. Onze breedbeeld camera's zijn niet geschikt voor dit soort imposante tractoren. Er staan 3 knik tractoren 9330 en evenzoveel combines, een zaaimachine en in de schuur ernaast staan nog cultivatoren en een enorme zaaimachine.
oh ja, en deze TerraGator...
en in de vloer-verwarmde werkplaats waar we voor komen. De nu nog ingepakte Aerdvruter! Wouw, dit maakt emoties los bij de fans.
Zaterdag 11 februari zijn we op bezoek bij de gastvrije Mark en Stacey Colberg. Zijn MinneMo staat erbij te pronken. De goede prestaties die hij met de Pulling tractor behaalde waren de aanleiding om een bedrijf te starten met zijn uitvindingen. Nu rijdt
Op de testbank, welke turbo meet de beste prestaties met de brandstofpomp die reeds gekozen is als de beste.
Optoeren tot 1900 HP. We staan uit veiligheid buiten, het geluid en de rook vertellen het verhaal.
In iedere schuur staat wel iets waar menigeen van ons zijn camera voor pakt. Alles is mooi.
En weer een bezoek verder bij - de beste bandensnijder van de USA - Wise Tire Cutting. Het is maar een eenvoudige machine, het is de handigheid uit ervaring, fanatisme en feeling.
Stacey houd van mensen en verwend ons dan ook graag op een warme maaltijd. Heerlijk wat een eten en zeker ook wat een aardige vrouw. Het bedrijf bestaat uit 5 mannen en deze vrouw die daarmee de boel in balans weet te houden.
Sacha, ik weet niet of je dit keer het verslag volgt? In 2004 kregen we een dankjewel kado met deze trekker in een spiegel gegrafeerd - het staat nog altijd in onze woonkamer. Wouw this is my day! De MinneMo wijkt zo af van al die trekkers en zo'n warme k
En met de hele groep en crew op de foto. Wat een geweldig bezoek, qua techniek en gastvrijheid. Super.
Bij de familie Blackbourn in de werkplaats. De twee tractoren van Chizek staan bijna gereed voor Louisville. Terry Blackbourn bouwt deze tractoren en is daar zeer succesvol mee. Twee jaar geleden kwamen de Controlled Chaos (gebouw door TBlackbourn) en de
Dat bezoek aan NL hebben ze zo enorm gewaardeerd dat ze ons nu met de hele club uitnodigen bij een bierbrouwerij waar we een rondleiding krijgen en een diner aangeboden krijgen.
Ja, het was gezellig! Zoon Josh en vriendin en kameraden Jill en Tom waren ook van de partij.
1 to 37 of 37
Page