Gallery arrow  2011-09 Great Dorset Steam Fair
Dinsdagmorgen 30 aug. '11 gingen we in alle vroegte op reis naar de Great Dorset Steam Fair in Engeland.
De aanwezigen hebben al een kop koffie, en wie missen we nog? Want we hebben een strak schema om de dag lekker te laten verlopen.
Onze jongste reiziger! Ze is net 1 jaar oud, haar ouders helemaal gek van stoom. En hoe houd je ook de jeugd erbij betrokken? Door ze mee te nemen!
Vanaf de boot een fantastisch uitzicht over de krijtrotsen van Dover.
De kleine meid komt geen aandacht te kort. Ze is de vrolijke zelve en daarmee moedigt ze andere jonge ouders aan om ook met de bus te reizen naar de Steam Fair.
's Avonds aan het diner. Helaas raakte de bus naar Dorset in de file. Maar het hotel had alle zeilen bijgezet om ons toch een warme, en heerlijke maaltijd voor te schotelen.
We hadden de keuze van een voorgerecht met drie hoofdgerechten. Je kon iedere dag met de 1e bus mee naar het hotel en dan deelnemen aan het diner of op eigen gelegenheid in Bournemouth een hapje eten.
Zo'n enorm evenementen terrein. Zo veel te zien, zo divers, zo voor iedereen een aanrader!
Prachige stoommachines....
in combinatie met meer historisch erfgoed...
in allerlei maten, kleuren, verschijningen.....
alles op stoom, ook deze muziek presentatie
Veel mensen, heel veel mensen, maar door het giga oppervlak, is het goed te doen. De 1e dag van de Steam Fair is ook onze eerste dag. Je kunt dan mooie aanwinsten scoren. In 2012 gaat er een aanhanger mee.
De eetzaal van ons hotel was ruim en prettig zitten. Ook was een een bar met tafels om aan het einde van de dag nog gezellig na te borrelen.
's Ochtends waren als één van de eersten aanwezig. Tijd voor een kop koffie en dan de Steam Fair op. De bus was tussen de middag geopend en ook 's avonds een uur voor het 1e vertrek.
Deze foto's zijn van Gerrit en Ria Hissink. Hun grote hobby is Lister en de verzameling hebben ze kunnen uitbreiden met een gaaf exemplaar.
Het leuke is dat alles pruttelt en in beweging is....
met demonstraties wat je er allemaal mee kunt....
....ze zoeken nog een echt dame voor de douche.....
's Middags om 1600 uur kon je - geheel vrijblijvend - naar de Folk Marquee komen voor een gezellig samen komen. En dat deden er velen!
Esther en Anne-Marie in zomerse uitdossing. Het was ook het heerlijkste weer wat je kan hebben - echt vakantie !
Ja, gezellig!
Ingeborg had zelfs kaasblokjes mee. Lekker bij een biertje.
Loek, wat doe je daar bovenop die tafel?
De muziek in de tent, daar gaan je voeten automatisch van dansen! Heerlijk wat is dat toch genieten. In diverse tenten, diverse muziekstylen. Herman pakt de kans een dansje met Anne-Marie te maken. Ze geniet er heerlijk van.
Op de kermis - aangedreven op stoom - zijn mooie plaatjes te schieten.
De rij Showman Engines is wel het meest gefotografeerde onderwerp van de Steam Fair. Het is ook zo imposant. Zowel bij dag, als bij avond wat een heel intieme sfeer geeft.
De beelden spreken voor zich met de stoom machine erbij die de muziek aandrijft te spelen voor het publiek.
De rij bussen, en wat komt daar in de verte aan? Gerrit zijn nieuwe aanwinst wordt naar de bus gebracht. Wieltjes eraf, beetje demonteren en dan kan het mee.
Vele eettentjes met vele lekkernijen maken het feestje compleet.
In de stad Bournemouth waar ons hotel staat is er ook divers vermaak. De boulevard langs het strand, een ballon waar je een hoge blik over de stad hebt. En je kunt leuk winkelen in de stad.
Ja, aan alle mooie dingen komen een eind. We gaan op weg naar huis.
Waar we mee begonnen, de krijtrotsen, zien we nu in de mist bij vertrek met de boot uit Dover.
1 to 49 of 75
Page