Gallery arrow  2011-01 Fabrieksdag Amazone, Krone en SIKU museum
We vertrokken al vroeg vanochtend vanaf Hazeldonk, langs Houten, Arnhem, Wilp en Hengelo. Eerste excursiebestemming Amazone.
Een internationaal bedrijf, leveringen aan 60 landen.
Dhr. Siefert is enorm enthousiast. Hij verteld ons over historie en toekomst. Over de produkten en de innovatie prijzen. Dick vertaald alles naar het Nederlands, zodat iedereen het goed kan volgen.
Duidelijke dia´s geven ons een compleet beeld van dit bedrijf. Menigeen onder ons had niet verwacht dat Amazone een zo vooruitstrevend bedrijf is met zulke diverse machines.
We konden prima zitten in de zaal met het genot van een kop koffie en lekkere koekjes.
Diverse prjizen sieren de wanden. Innovatie prijzen uitgerijkt tijdens beurzen. Ook aan ons het vriendelijke verzoek om niet te fotograferen in de fabriek. We zien er later kunstmeststrooiers voor de SIMA in Parijs.
In een grote hal staan diverse machines tentoongesteld in kunstige presentaties. Ook is er een interessante shop. Het lukt je bijna niet om daar zonder aankoop weer uit te lopen.
Buiten krijgen we een presentatie van de veldspuit. De tractor rijdt over ongelijke platen, maar de spuit blijft stabiel hangen.
Alsof het gymnastiek oefeningen zijn worden armen in geklapt en uitgeklapt om te laten zien hoe vernuftig alles gemaakt is.
Het is buiten erg fris. Na de presentatie gaan we weer naar binnen waar het beter vertoeven is.
Na de fabrieksrondleiding krijgen we een warme lunch. Dat noemen wij thuis avondeten! Heerlijk en uitgebreid. Zelfs de flinke eters komen hier prima aan hun trekken. Vanavond kan het wel wat minder.
Nogmaals naar buiten voor een 2e deel van de presentatie.
Handigheidjes worden gedemonstreerd op het gebied van veiligheid en efficientie. Machines van tegenwoordig zijn wel doordacht en prachtig afgewerkt.
Dick vertaald weer. Met onze oortjes kunnen we het goed volgen.
Oude glorie. Wie kan zich dit niet herinneren? Het geeft menigeen een glimlach op het gezicht. Een deel van de hal is ingericht voor oude machines.
Toen wellicht vervloekt.....
en nu weer opgepoetst.
Nog zo'n juweeltje.
En dat verschil met de 'nieuwe tijden' is wel heel erg groot.
Mooie presentaties,
diverse folders, en dvd's van machines te verkrijgen.
Hier mooi, maar in het veld aan het werk te zien is uiteraard nog mooier.
Een overzicht van de goed gevulde hal, vol met het verkoopprogramma.
We gaan weer verder. We bedanken onze gastheer. Na 4 uren hier rond te hebben gelopen gaan we weer verder.
We komen aan bij Krone.
Buiten staan al diverse machines opgesteld.
Ook hier mogen we in de fabriek geen foto's maken, dus juist buiten dan maar een paar meer.
Krone is een serieuze speler op de markt en met enkele produkten zijn ze marktleider, zoals het maken van compressiebalen.
Ook hier binnen een ruime hal met oude en nieuwe machines.
Een overzicht van de Krone fabrieken.
De indeling van de fabrieken.
Hé, José op de kalender van Krone. Ze is al vaker meegeweest met ons op reis. Twee jaar kreeg ze een zoon en dan is het reizen even voorbij. Ik wist niet dat ze ook Kalender Girl was. Het staat haar goed!
Een groepsfoto
en nog één. De deelnemers hebben er één thuisgestuurd gekregen met extra fotootjes van deze dag erbij in verwerkt.
Martijn is gek van Massey Ferguson, maar de fabrieken van vandaag spreken hem als tractor liefhebber helemaal aan.
Gezellig even zitten voordat we verder gaan. Bij de SIKU heb ik geen foto's gemaakt. Onze - 4 jarige - bus kreeg pech met de olie van het stuurhuis. Daarom vervangend vervoer geregeld en werd het een lange, maar goed bestede dag.
1 to 41 of 41
Page