Gallery arrow  Bernay 2008
Vrijdag 6 juni; we vertrekken naar Bernay. Tijdens de reis Bowling Green 2007 spraken we af dat we samen naar Bernay zouden gaan om daar de wedstrijd te bekijken. En zo gingen we op weg. Met een aanvulling van andere belangstellenden. Onderweg eten we 'ou
Buitenland kenmerkt zich al snel door het heuvelachtige landschap.
We zijn op weg gegaan met twee 9-persoons-busjes.
Bijzondere bruggen gaan we over. Maar alleen als je de tol betaald. Wat een verschil met Amerika. Hier vragen ze diverse euro's per keer, in Amerika gaat het met kwartjes.
Nog een bijzondere brug....
vanuit een bijzonder oogpunt bezien.
Gelukkig hoeven we niet in het Frans te bestellen. Bij de Buffalo grill werkt een jonge vent die gelukkig onze bestelling 'Well done' ook zo laat smaken.
En natuurlijk het plaatselijke gerstenat proberen.
Zodra we onze koffers in het hotel hebben achtergelaten, gaan we nog uit. Onze gastheren Edouard en Gonzague brengen ons bij de dichts-bevolkte kroegjes.
In dit café veel Engelstalig. Ook ideaal !
Vandaag is de 6e juni, dit betekend dat D-Day in Normandië wordt herdacht. Op TV de film over de invasie.
Zaterdagmorgen 7 juni nemen we een kijkje bij familie Lebrun. Ze hebben een 2e hands tractor handel, sloperij en ze verkopen 2e hands onderdelen.
De Rustica van Christian Lebrun.
Dick vraagt en vertaald. Voor ons bezoek is de Rustica uit de schuur onder het stof weggehaald. Christian was er heel fanatiek mee, maar het werk slokte de vrije tijd verder op. De jongens Lebrun bleken ook geen hobby er aan te hebben en zo komt een mooi
De kap gaat eraf en we zien de 4 turbo's die de Rustica zo bijzonder maakte. Het was immers de eerste trekker in Europa die dit had. Hiermee bereikte het 2 keer, de tweede plaats op het Europese Kampioenschap !
De Rustica is gebouwd op een Case IH.
De groep Bernay op bezoek bij Lebrun.
Binnen drinken we koffie en zien we de tweede hands onderdelen-werkplaats. Een belletje is voldoende om te weten of ze het hebben. Netjes gerangschikt liggen en hangen de onderdelen.
De stellingen zijn ook rood geverfd. Op het erf zijn ook weinig groene trekkers te vinden.
Ook Ford staat goed vertegenwoordigd in verschillende types en veel onderdelen.
Een blik over het plein. Al het olie loopt via goten naar een opvangsysteem. Christian is de tijd hiermee vooruit. Het ziet er ordelijk en overzichtelijk uit.
Edouard Lebrun houd meer van snelheid. Met zijn kleine cart sjeest ie over de wegen. En wij stof happen om het te aanschouwen.
Op de avond van het uitgaan, maakt hij met zijn eigen auto een mooie halve donut. Nu begrijpen we hoe hij dat heeft geoefend.
De boerderij is ook eigendom van de familie maar verhuurd. Dit is ons beeld van Frankrijk. Hoe te omschrijven? Gewoon zien!
Begroeide gevels, het liefst met heerlijke druiven.
In de schuur die op het erf staat, staat dit voertuig. Van het stof is het nog nauwelijks te herkennen van kleur.
Ook de International Vrachtwagen is een collectors item. Wachtend totdat Pa tijd heeft om het op te knappen.
En als hobby nog 100 ha graan te verbouwen. Samen met een broer. Wat zal het hier mooi zijn rond oogsttijd. Wuivende gele velden. Combines en oogstfeesten.
We gaan verder. Onze maag knort een beetje. De barbecue die we van de familie krijgen aangeboden doet ons goed smaken.
1 to 48 of 48
Page