Gallery arrow  Tomah 2008
12.1 vrij; ons vliegtuig staat klaar voor vertrek. De vlucht gaat voorspoedig. Joost heeft geluk. Hij mag in business class de reis meemaken, wat een geluk.
13.1 vrij; in Racine bekijken we de Case New Holland fabriek. Vorig jaar was nog regelmatig blauw te bespeuren. Nu is het bijna alleen rood wat van de band rolt. Alleen de grootste types New Holland wordt hier nog gemaakt. We kijken na de 2 uur durende ro
13.2 vrij; in Milwaukee worden de motoren van de Harleys gemaakt. We nemen deel aan de excursie en zien vooraf de film. In de souvenirwinkel is er van alles te koop.
13.3 vrijdag, in Mackville bekijken we de eerste pull van deze reis. Het is heerlijk weer. Tot laat in de avond zitten we in ons T-shirt op de tribunes. We maken kennis met de 2WD truck klasse. Ofwel de auto's die we vandaag al zoveel op de snelweg hebben
13.4 vrij; ook komen de unlimiteds, pro stocks, super stocks en mini's aan de start. Volgende week is de belangrijke wedstrijd in Tomah. Nu kan er nog getest worden of alles ervoor klaar is. Heb je de tekst gelezen op deze truck?
14.01 za; Vincent is jarig (links) en personeel, ontbijtgasten en wij zingen hem toe voor zijn 21e verjaardag. Hoera!
14.11 za; afgesloten wegen door de regenval. De wateropbrengst van 5 jaren, is nu gevallen. Dit heeft voor velen grote gevolgen, niet alleen wegen en akkers maar ook huizen staan in het water.
14.02 za; als we de sloperij oplopen kun je niet voorbij dit bord. We zijn gewaarschuwd, opkruipen, eronderkijken, alles mag, maar kijk uit.
14.03 za; enkelen van ons hebben zelfs een lijstje meegenomen om te vinden waarnaar ze op zoek zijn.
14.04 za; het personeel raced over het terrein met afgeschreven pick-ups. Met zoveel toeschouwers nog een beetje gas erbij als ze door een poel heen plensen.
14.04 za; onderweg zien we wat onlangs in NL op TV al te zien was. Vele akkers die onder water staan.
14.05 za; we stonden erbij en keken ernaar. De bus zit vast en ach, dan laten we hem in het veld staan. Vanavond zien we wel weer verder. De wedstrijdbaan is echter wel van redelijke kwaliteit en er worden mooie pulls verreden.
14.06 za, tsja, als we nu zo'n ding voorop hadden hangen, dan kun je jezelf behoorlijk redden.
14.07 za, het hek is voor de bescherming, het kijkt wel wat lastig maar laat de pret niet drukken. De zonnebrand wordt op alle rode oortjes van de zon gesmeerd. Heerlijk gezellig zo'n wedstrijdje. Biertje erbij, lekker in het gras of op de zittribunes. We
14.08 za; Pick Up rijden doen ze bijna allemaal op het platteland. Dan ook niet zo verwonderlijk dat er ook een Pulling klasse is voor deze auto's. Sommige zijn bijna nieuw en toch bijna jammer om ze zo af te raggen hier.
14.09 za; bijzondere wolken aan de hemel. Even later flinke druppels die een einde maken aan de middag pulling vertier.
14.10 za; Dick rijdt voorop en vindt dat de auto gewassen moet worden. Met flinke snelheid door het water heen. Het geeft een leuk plaatje.
14.12 za; de barbecue staat aan en de meiden staan te cocqerellen, hamburgers keren en worstjes omdraaien. Het smaakt ons goed, vooral als het mag zwemmen in een budweiser meertje. We hebben vakantie!
14.13 mmmmmmmmm. Toch nu niet voor te stellen dat deze winter er hier 2,5 meter hoog sneeuw rondom gelegen !
14.14 za; geduldig zitten de boys te wachten totdat de worstjes warm zijn. Dan wordt het de hoogste tijd uit te gaan. We bezoeken drie barretjes in het dorp. De laatste blijkt het best aan te sluiten bij onze gemiddelde leeftijd. En zo wordt het een later
14.15 za; we maken ons campement klaar. De mini van Perry heeft een goeie dag. Hij neemt een centrale positie in. De jongens liggen er omheen vanacht.
14.16 za Met de luchtslang van Perry is het bed al snel goed, nu nog een plek in de schuur, trailer, kelder of woonkamer. Op de achtergrond een foto van de Lambada. Bij Perry is veel Nederlands te zien na zijn korte bezoekjes. Hij is van plan volgend jaar
14.17 Roy heeft een plek gevonden. Ondanks zijn grote JD liefde, zoekt hij toch een plekje bij de Farmall mini van Perry.
15.05 zo; Het zondagmiddag speeltje van Dave Smithback. Met 400 PK is het een stoere auto waar gewoon mee over de weg mag worden gereden. Maar hij rijdt er niet harder mee dan 60 mile (96 km) anders gaat het spontaan vliegen.
15.01 zo; vlakbij Perry is de rivier. De sluisjes op de voorgrond is waar het water eigenlijk doorheen moet stromen. Maar het gaat zelfs een meter over de muur die sluizen en vaste wal verbindt.
15.06 zo; Perry poetst de ramen terwijl de tank weer vullen voor 4 dollar per gallon. Omgerekend betalen ze 0,74 eurocent per liter en wij bijna 11 dollar per gallon.
15.02 zo; André heeft zijn trekker gevonden bij de Screaming Norwegian in de schuur.
15.03 zo; Met deze Case IH 9230 worden de 600 ha bewerkt. Ze verbouwen korrelmais en sojabonen.
15.06 zo; Dave heeft een bijzonder behang in zijn wekplaats. De schuur wordt gebruikt voor opslag van chemicaliën. Ze verbouwen mais en tabak. Tabak is zo lucratief en stabiel geweest dat deze 1% van het totale oppervlakte goed is geweest om de kas met 99
15.07 zo; in Nederland wordt het ook al gewoner. Met een flinke truck en oplegger toeren van wedstrijd naar wedstrijd.
15.08 zo; één van de tractoren van de familie Smithback.
15.10 zo; Lucien Keulers verteld ons graag over het bedrijf van Kurt en Kraig Wileman. Voorheen was dit team Die Hard maar op dit moment bouwen ze nieuwe pulling tractoren.
15.11 zo; startnummerlogo Lucien Keulers. Dit jaar wil hij graag nog rijden in Tomah en Bowling Green voordat de tractor naar Nederland komt.
15.12, alles is groen bij de familie Wileman, maar toch staan er een blauwe en groene tractor te wachten op nieuwe ingewanden.
15.20 zo; zie voor het vergelijk de kleine loader wat toch ook al een hele knaap is waar je niet over het wiel heen kan kijken. In de silo kan 550.000 bushel, bijna 2 miljoen liter ofwel 550 vrachtwagenladingen (van 35000 liter). Om het te maken gingen er
15.20 zo; bij Perry komen er vijf special cars - hotrods en deze dodge ram. Wat een ding zo hoog. Iedereen die wil kan voor een ritje mee.
15.22 werkelijk een plaatje om te zien.
15.23 Dick vraagt en vertaald. In deze auto zit 5,5 jaar inspanning om het zover te krijgen. En toen dit project erop zat kocht hij een nieuw project waar ook 6 jaar hobbytijd in werd gestopt.
15.24 zo; met de kap omhoog
15.25 zo; en zo zien we de motor er mooi inliggen
15.21 alle modellen waren nog net even jonger dan de eigenaars zelf.
15.26 voor het rondritje kon er maar 1 achterin. Anders leden de banden te veel bij het optrekken. Ja, het is veel show en trots op hun bezit.
15.27, dit mooie karretje is er één voor een romantisch uitstapje. Je zit niet alleen wel héél kort bij elkaar - ook wil je hierin alleen met heel mooi weer rijden zodat het voertuig niet vies wordt.
15.30 zo; we moesten straks ons bezoek afbreken nog voordat we het akkerbouwmaterieel hadden bekeken. Dus nog even terug. De machines draaien maar 400 uur en worden dan weer ingeruild. Dat betekend ieder jaar nieuw spul. Geen onderhoud, volledige garantie
Ma 16 in de CAT fabriek mogen we geen foto's maken. Maar deze CAT D10 staat buiten. Als enige van 4 proto's overgebleven en waarschijnlijk ook wel de meest gefotografeerde CAT. Foto Lando Bax.
Ma 16, zie je rechts Roy staan. Toch niet de kleinste onder ons, maar nu kun je wel zien hoe groot het is. Foto Lando Bax.
16.10; Middags zijn we naar een CASE IH dealer geweest waar deze Steiger 485 stond.
16.11 en ook diverse combines. Ze verkopen veel nieuw als gevolg van de stijgende prijzen voor de oogst.
1 to 49 of 112
Page