http://trekkerskieken.nl/media/Administrator/WindowsLiveWriter_201409HMTgoesAmerica_9551_clip_image0021.jpgHMT USA REIS

Een rondreis voor HMT-leden door Amerika heeft uiteraard te maken met het thema historische motoren en tractoren. We bezoeken een aantal verzamelaars met unieke collecties tractoren. Daarnaast wordt er ook voor de dames in het gezelschap een aantrekkelijk programma aangeboden met leuke musea en shopping malls waar je letterlijk in kunt verdwalen. We bezoeken het Harley Davidson Museum en de fabrieken van Case New Holland en John Deere en het bezoekerscentrum van Caterpillar. En… we gaan varen op de Mississippi rivier in een schoepenrad boot. De twee belangrijkste evenementen die we tijdens deze reis ‘meenemen’ zijn de Richfield Tractor Show en we eindigen de reis op de 45th Annual Steam Show & Fall Festival Days in South Jacksonville. We sluiten de reis af in de wereldstad Chicago! Kortom: het is weer een goed gevuld en afwisselend HMT reisprogramma!

Onze belevenissen gaan we weer posten op Facebook en wordt daarna in het reisverslag op deze website gezet. Alvast veel plezier!

Lees meer...
 

GDSF 2014 drukwerkdeal9,5cm

Great Dorset Steam Fair 2014


De Great Dorset Steam Fair is een belevenis. Een historisch festival dat zijn weerga niet kent. Voor veel stoom- en oldtimerfans is het een bekende bestemming: het is 's werelds grootste historische festival op het gebied van stoom en oldtimers in Engeland. De Great Dorset Steam Fair is in alle opzichten een belevenis. Niet alleen voor liefhebbers van stoommachines, historische auto's, motoren en tractoren, maar ook voor verzamelaars, muziekliefhebbers etc. Meer dan 200 stampende stoommachines, demonstraties, exposanten, tractoren en machines met een landbouw- of juist een industriële toepassing... er is te veel om op te noemen.

Onze belevenissen gaan we weer posten op Facebook en wordt daarna in het reisverslag op deze website gezet. Alvast veel plezier!

Lees meer...
 

Van New-York naar Bowling Green!

Op de 30e juli gaan we in alle vroegte vertrekken, via Dublin, naar de USA. Daar zullen we omstreeks 14u landen in Chicago. We zijn een groepje van zes. De reis begint eigenlijk pas de 4e augustus in New York. Omdat onze bus met aanhanger en inhoud in Wisconsin staat…. Ja, kun je het raden? We gaan de bus ophalen en brengen die naar New York. Eerst zullen we rest van de dag rustig aan doen en ’s avonds de plaatselijke kroeg bezoeken, dan een begin maken de spullen in de aanhanger te brengen, ’s avonds naar Madison om te kijken of daar iets te beleven is. De volgende dagen zullen we dagelijks een rit van zo’n 5 uur afleggen en iedere avond een nieuwe stad ‘onveilig’ maken. ’s Ochtends een beeeetje rustig aan beginnen en dan weer een rit naar de volgende stad. We starten in Wisconsin, rijden door Illionois en reizen via Indianapolis-Indiana, Columbus-Ohio, Pittsburgh-Pennsylvania, Mechanicsburg, Pennsylvania naar New York!!

Onze belevenissen gaan we weer posten op Facebook en wordt daarna in het reisverslag op deze website gezet. Alvast veel plezier! We vertrekken de 30e juli en komen op de 19e augustus weer terug in Nederland!

Lees meer...
 

http://www.trekkerskieken.nl/media/Administrator/WindowsLiveWriter_201406Blueforce_9705_clip_image002_2.jpg

Blue Force 1000

Trekkerskieken organiseert voor de 2e keer een reis naar Engeland voor Ford en Fordson liefhebbers. We gaan opnieuw naar het Blue Force evenement in Engeland, dat dit jaar in het teken staat van de 50e verjaardag van de Ford 6X 1000-series. Na de bootovertocht naar Engeland beginnen we met een bezoek aan de New Holland-fabriek in Basildon, waar ook de Ford 6X 1000-series geproduceerd worden.

Daarna rijden we door naar Newark-on-Trent (Nottinghamshire), waar twee dagen lang blauwe kracht te bezichtigen is: meer dan 1000 tractoren worden geshowd, variërend van de eerste tractoren gebouwd door Ford Motor Company, gevolgd door het beroemde Fordson Model F tot aan de allernieuwste modellen van New Holland, dus een spanwijdte van maar liefst 100 jaar tractor productie. Deze unieke reis is een must voor elke tractorliefhebber met een blauw hart. 

Klik hier en volg het reisverslag van dag- tot dag.

Lees meer...
 

Groepsfoto Louisville, met namen

Louisville 2014

Terwijl het op vrijdagmiddag 7 februari pijpenstelen regent in Nederland, vriest het –14 graden in Chicago. Echter in Los Angeles zal het aangenaam voorjaarsweer zijn met temperaturen rond de 20 graden.

Deze editie van Louisville gaan we weer een Nederlands team aanmoedigen dat aan de start zal verschijnen. En natuurlijk struinen we de Farm Machinery Show over – Amerika’s grootste landbouwbeurs van de MidWest. Het tweede deel van de reis gaat naar het westen van Amerika waar o.a. DragRacing op het programma staat.

Tijdens elke reis maken wij een live-verslag op Facebook/Trekkerskieken en het reisverslag is altijd leuk voor thuisblijvers om hun familie of vrienden tijdens de reis op de voet te volgen. Verder is het reisverslag een bron van informatie voor mensen die op een later tijdstip met deze reis mee willen. 

Lees meer...
 

Red Power USA 2013

Van geen merk zijn zoveel tractoren gebouwd als Farmall, International-Harvester, meer dan 5 miljoen. Daarom een speciale Red Power reis, langs fabrieken, verzamelaars en meerdere boeren. We rijden in de oogsttijd door de staten Wisconsin, Illionois, Iowa, Minnesota, Nebraska en Noord- en Zuid Dakota.


Klik hier en volg het reisverslag van dag-tot-dag.

Lees meer...
 

IMG_4075

Oogst & Fabrieken in de USA 2013

Op 7 oktober vertrekken we weer naar de USA  waar we veel landbouw fabrieken en oogstende machines gaan bekijken.

Met fabrieksbezoeken aan, CNH fabriek waar de Case Magnum en New Holland T8’s gemaakt worden. Verzamelaar van ruim 300 bijzondere JD tractoren en nog 100 tractoren van andere merken, Hancock Tower Chicago, diverse dealers en sloperijen, Truckstops en welkoop / boerenbont winkel, fabriek John Deere 7R, 8R en 9R tractoren assemblage en motorenfabriek in Waterloo, winkel en Pavillion in Moline, Kinze graanwagens en planters, Caterpillar dag met Bulldozer fabrieken een melkveebedrijf met duizenden koeien. En… slaan we het nachtleven niet over… Volg de reis dagelijks via de website!

Klik hier en volg het reisverslag van dag-tot-dag.

Lees meer...
 


Bowling Green 2013 met namen

Bowling Green 2013

De foto straalt het af. Ja! We hebben er zin in.

Donderdag 8 augustus 2013 vertrekken we naar de USA voor de reis Bowling Green. Ook zullen we deze reis de Half Century of Progress Show bezoeken. En verder? Lees mee met het reisverslag en de foto’s.

Via Facebook/rekkerskieken ben je het eerst op de hoogte. Tijdens de reis worden deze berichten ook in het reisverslag gezet.

Heb je een bericht voor de mede-reizigers, post dit dan in het gastenboek op de website.

Lees meer...
 

canada-flag

Canada, agrarische rondreis 2013

Op woensdag 26 juni vertrekken we voor de tweede keer naar Canada. Deze keer onder de vlag van de HMT (Historische Motoren en Tractoren vereniging). Wat we gaan zien is Nederlandse boeren in Alberta, de Rocky Mountains, horsepower in Stampede, tractormusea en –sloperijen en....voor de liefhebbers reizen we door naar Vancouver om onder andere orca’s te spotten.

Klik hier en volg het reisverslag van dag-tot-dag (onder voorbehoud van een wifi verbinding). Wil je een berichtje posten voor de reizigers van deze reis, dan kan dat in het gastenboek. Deze berichten zullen we (bijna) dagelijks doornemen tijdens de reis.

Lees meer...
 

johndeereJohn Deere 175 2013

Op 15 februari j.l. vertrokken we met 40 John Deere fans naar de USA voor een 9-daagse reis. Deze reis is georganiseerd door Geert-Jan de Kok bv in samenwerking met Trekkerskieken.

De reis is ‘groen’ gekleurd betreffende het onderwerp. Vanwege het 175 jarig jubileum van John Deere gaan we diverse John Deere fabrieken bezoeken, bedrijven die gebruik maken van John Deere tractoren en machines én we bezoeken een unieke John Deere verzamelaar.

Klik hier en volg het reisverslag van dag-tot-dag.

Lees meer...
 

clip_image047

Reisverslag Oogst & fabrieken in de USA 2012

Verslag via website, klik hier.

Verslag via Facebook: http://www.facebook.com/Trekkerskieken

 

Lees meer...
 

<Digimax V800 / Kenox V20 / Digimax V20 >

Reisverslag L.C.N. met diverse bezoeken, waaronder een fabrieksbezoek bij Agrifac in Steenwijk 2012

Als vervolg op de gezellige en interessante L.C.N. dag bij Vervaet in Zeeland, staat er dit jaar een bezoek aan de moderne Agrifac fabriek in Steenwijk op het programma. Vrijdag 19 oktober 2012 reist de L.C.N. naar Steenwijk om daar de allernieuwste machines te mogen bewonderen.

klik hier voor het verslag

Lees meer...
 

 

 

Trekkerskieken in Engeland sept.'12 (34)

Reisverslag Ford & Fordsen 2012-10; Blue Force Heritage : Ford Conversions Working Day in Engeland

Alle Ford liefhebbers die niet mee waren hebben een echt uniek event gemist. Wat was dit bijzonder! Afgelopen zondag werd door de Blue Force een Ford Conversions Working Day georganiseerd. Er waren 160 tractoren voorzien van een ploeg die per groep een veld te ploegen hadden. Om 11 uur waren de Roadless tractoren aan de beurt, daarna de County’s gevolgd door Doe tractoren. De dag begon al met Crawlers, nog een uur bijzondere modellen en Muir Hill vulden ook een uur ploegen. tot slot het snelploegen wat ook nog aan de hoge standaard moest voldoen. Het was echt super!
Klik hier voor het verslag

Lees meer...
 


2-daagse lezersreis naar de Agritechnica Hannoverimage

In samenwerking met AgraPower organiseert Trekkerskieken.nl een 2-daagse lezersreis naar Agritechnica Hannover. Wellicht heeft u het al gezien, in de AgraPower verscheen de laatste paar weken een advertentie voor de 2-daagse lezersreis m.b.t. abonnee voordeel.
De reissom voor deze 2-daagse reis bedraagt €310,- per persoon en voor AgraPower abonnees €285,- per persoon. Dit is inclusief vervoer, hotel overnachting op basis van een 2-persoonskamer (met gescheiden bedden), ontbijt, 2x diner, entree AGRITECHNICA en ervaren Nederlandse reisbegeleiding.

Daarnaast plaatste www.trekkerweb.nl een redactionele item op hun website over deze lezersreis. Wilt u het item ook lezen klik dan hier. 

Lees meer...
 

 

IMG_2444Reisverslag GDSF 2012

Hier een nog een klein reisverslag en foto’s van het Great Dorset Steam Fair.

Klik hier voor het verslag.

 

 

 

 

Lees meer...
 

groepsfoto met namen

Reisverslag Bowling Green 2012

Ja! We gaan er weer voor: naar Bowling Green. Al sinds 2003 is dit een vaste bestemming. Dit is de 10e! keer op rij dat we daar op de tribunes gaan plaatsnemen. Oh wat hebben we er zin in. Een landtemperatuur van 25+, geen regen én hele bijzondere bezoeken aan o.a. de Silver Bullet thuis!

Volg het foto-reisverslag de komende twee weken via deze pagina en we gaan proberen Facebook proberen van de grond te krijgen in de staten Pennsylvania en Ohio USA. Je groeten kun je sturen via het gastenboek.

Morgen – woensdag 8 augustus 2012 – verzamelen we om 08.00 uur vanaf Schiphol.

Lees meer...
 

Trekkerskieken in Norfolk en Spalding, april 2012 (57)Reisverslag Spalding 2012-04-05

Landbouw Miniaturenbeurs Spalding

Trekkerskieken in Engeland: een verslag van Wim Peters

“De 1e zondag van april in Engeland staat voor mij altijd in het teken va de Farm Toy Show in Spalding “ vertelt landbouw miniaturen verzamelaar Wim Peters enthousiast. “"We reisden af uit Nederland met een groepje van 9 en bezochten de 25ste aflevering van deze beurs. Het Springfield Event Centre Heeft een oppervlakte van 6600m2 verdeeld over 2 hallen. Collin Boor – zelf een groot model tractorfan – organiseert deze internationale verzamelbeurs. De Exposanten kwamen uit veel delen van Engeland, Nederland en Duitsland.

 

 

Lees meer...
 

groepsfoto

Reisverslag Canada

Volg ons op reis door Canada. We gaan het agrarisch leven in Canada bekijken bij akkerbouwers, koeienboeren, irrigatie bedrijven, dealers en uiteraard bezoeken we ook de nationale parken Banff en Jasper voordat we doorreizen richting Vancouver.

Klik hier voor het verslag.

Lees meer...
 
Louisville 2010

MidWest-Louisville-Kansas-Arizona.

Klik hier voor het reisverslag in woord, en HIER voor de foto’s met bijschrift. Klik op de foto, dan wordt deze vergroot en kun je het bijschrift lezen.

Foto’s gemaakt door Jan Albert en Anne-Marie.

Lees meer...
 

Reisverslag met L.C.N. naar Vervaet

 

 

Op 20 oktober 2011 gingen we met 51 mensen op bezoek bij Vervaet in Biervliet. Deze dag werd georganiseerd door de L.C.N. met medewerking van Trekkerskieken.nl.

We bezochten ook de miniaturenverzameling van Bas Vogelaar

Klik op lees meer om het verslag te lezen. Ook staat in het verslag de link naar de foto’s.

 

Lees meer...
 

Groepsfoto Dyersville met namen

REISVERSLAG Dyersville: Fabrieken-Oogst-Miniaturen

Afgelopen zondag, 9 oktober werd de info & kennismaking voor de reis Dyersville gehouden. We maakten kennis met een gevarieerd gezelschap uit Brabant, Zuid-Holland, Zeeland, Gelderland, Overijssel, België én er sluiten deze reis twee mensen aan uit Canada!

De reis vertrekt op 27 oktober vanaf Schiphol.

Vanaf die datum zul je hier de belevenissen kunnen volgen, aangevuld met foto’s. De middag van de kennismaking verliep reuze gezellig, en we hebben er allemaal nu al zin in! 

Klik hier voor de foto’s.

en dit is de video (deel 1) gemaakt door Henk Berends http://youtu.be/QKYJ6wXP9-s

 

 

Lees meer...
 
« BeginVorige1234VolgendeEinde »

Pagina 2 van 4