USA Oogst & Fabrieken USA Oldtimers USA Pulling
Agrarische Vooruitgang 2015
CAT – CNH –John Deere – FORD 2014 
Oogst en fabrieken 2013 
Oogst en fabrieken 2012
Red Power 2013
John Deere 2013
Fabrieken Oogst Miniaturen 2011
Oldtimers (HMT) 2016
Oldtimers (HMT) 2014
Hershey 2011
Bowling Green 2016
Bowling Green 2015
Bowling Green 2014
Bowling Green 2013
Bowling Green 2012
Louisville 2016
Louisville 2014
Louisville 2012
Louisville 2011
Engeland Canada Australië
Great Dorset Steam Fair 2014
Great Dorset Steam Fair 2012
Great Dorset Steam Fair 2011
Great Dorset Steam Fair 2010
Blue Force 2014
Ford & Fordsen 2012
Spalding 2012
Agrarishe rondreis 2015
Agrarische rondreis 2013
Agrarisch 2012
Kom op stoom in Australië 2015
Agrarisch leven in Australië 2014
Duitsland Nederland  
Agritechnica 2013
OTMV 2011
Agromek (LCN) 2010
Agrifac Steenwijk (LCN) 2012
Vervaet (LCN) 2011
Polen 2016
IJsland 2016
Brazilië 2016
HMT Italië 2015
Lees meer...
 

 

Reisverslag 50e Great Dorset Steam Fair Reis

Jubileumreis 22 - 26 / 27 augustus 2018

image Al vroeg in de ochtend werden de deelnemers opgehaald in Assen, Zwolle, Wilp, Asten, Breda, Alkmaar en Meerkerk. We gingen dan ook met 3 bussen met 203 reizigers op stap naar de Great Dorset Steam Fair in Engeland, die dit jaar haar 50ste jubileum vierde. Ook voor de HMT was het de tiende keer dat we naar de Steam Fair gingen: reisleidster Anne-Marie Koetsruiter had dan ook gezorgd voor feestelijke petit-fourtjes en mooi bedrukte jubileumhanddoeken. Bovendien hadden we onze eigen life-muziek meegenomen: de gelegenheidsband High Five. Dus er kon gedanst worden! In totaal gingen er 76 HMT leden mee, 6 Duitsers en 1 Belg. Van de totale groep waren er 35 dames, 8 mensen die vanaf de eerste keer mee waren en 74 die de eerste ervaring met ons opdeden.

Lees meer…

 

Lees meer...
 

Reisverslag USA rondreis & Louisville 2018

clip_image002

 

Ook in 2018 wordt er weer een reis georganiseerd naar de legendarische tractor pulling wedstrijden in Louisville. De kwaliteit van de baan, het bezoeken van pulling teams en natuurlijk gewoon de sfeer tijdens de ongekende snelle wedstrijden… het is in één woord een belevenis. Daarbij bezoeken we een aantal speciale opvoerbedrijven en de fabrieken van John Deere, MF-Challenger en CAT. Aan Pk’s geen gebrek!

 

Lees meer...
 

REISVERSLAG Canada 2017 di. 27 juni t/m zo. 9 juli 2017

Canada is een agrarisch land bij uitstek. De uitgestrektheid van dit land heeft al veel Nederlandse boeren laten emigreren. Dit is het land van de ruimte! We bezoeken Nederlandse boeren in Alberta, rijden door het imposante natuurgebied van de Rocky Mountains, bekijken diverse shows tijdens het ‘horsepower’ spektakel Stampede in Ponoka en Calgary, we bezoeken diverse musea vol oldtimer tractoren en stationaire motoren en maken kennis met de Hutterite. Kortom:we gaan heel veel facetten zien van dit uitgestrekte land.

Lees meer...
 

imageReisverslag USA rondreis & Louisville zo. 12 t/m wo. 22 februari  2017

Ook in 2017 wordt er weer een reis georganiseerd naar de legendarische tractor pulling wedstrijden in Louisville. Met deelname van onder meer Green Gangster Deere uit Nederland! Dat gaat spannend worden! De kwaliteit van de baan, het bezoeken van pulling teams en natuurlijk gewoon de sfeer tijdens de ongekende snelle wedstrijden… het is in één woord een belevenis. Daarbij bezoeken we een aantal speciale opvoerbedrijven en de fabrieken van John Deere, MF-Challenger en CAT. Aan Pk’s geen gebrek!

USA is al decennia lang “The place to be” waar het gaat om landbouw mechanisatie en het in gebruik nemen van de nieuwste tractoren en machines. Topnamen als Case IH/New Holland, John Deere en CAT hebben hier hun oorsprong. We bezoeken ze allemaal. We rijden in de oogsttijd door de staten Wisconsin, Illinois en Iowa en bekijken de soja en korrelmaïs oogst van dichtbij als het even kan vanuit de cabine! Ook komen we bij tractordealers en sloperijen en “tanken” we bij ‘s werelds grootste truckstop.

Lees meer...
 

clip_image002[1]Reisverslag USA Oogst & Fabrieken 27 oktober t/m 08 november 2016

De USA is al decennia lang “The place to be” waar het gaat om landbouw mechanisatie en het in gebruik nemen van de nieuwste tractoren en machines. Topnamen als Case IH/New Holland, John Deere en CAT hebben hier hun oorsprong. We bezoeken ze allemaal. We rijden in de oogsttijd door de staten Wisconsin, Illinois en Iowa en bekijken de soja en korrelmaïs oogst van dichtbij als het even kan vanuit de cabine! Ook komen we bij tractordealers en sloperijen en “tanken” we bij ‘s werelds grootste truckstop.

 

 

 

Lees meer...
 

clip_image002Reisverslag USA Red Power zo. 02 t/m zo. 16 oktober 2016

             ”7 Staten, Oogst & Fabrieken”

Van geen merk zijn zoveel tractoren gebouwd als Farmall / International-Harvester: meer dan 5 miljoen!
Daarom een speciale Red Power reis, langs fabrieken, verzamelaars en test centers. We rijden in de oogsttijd door de staten Wisconsin, Illinois, Iowa, Minnesota, Nebraska en Noord- en Zuid Dakota.
We bekijken de oogst van soja en korrelmaïs, bezoeken interessante fabrieken, dealers, sloperijen en ‘tanken’ bij in ’s werelds grootste truckstop. ’s Avonds drinken we een biertje met de lokale bevolking: de Red Necks. Met elkaar maken we een onvergetelijke reis door de USA: „Home of the RED!“

Lees meer...
 

20140927_102901Reisverslag USA Oldtimer Tractoren wo. 14 t/m ma. 26 september 2016

Een rondreis voor HMT-leden door Amerika heeft uiteraard te maken met het thema historische motoren en tractoren. We bezoeken een aantal verzamelaars met unieke collecties tractoren. Daarnaast wordt er ook voor de vrouwen in het gezelschap een aantrekkelijk programma aangeboden met leuke musea en shopping malls waar je letterlijk in kunt verdwalen. We bezoeken het Harley Davidson Museum en de fabrieken van Case New Holland en John Deere en het bezoekerscentrum van Caterpillar. En… we gaan varen op de Mississippi rivier in een schoepenrad boot. De twee belangrijkste evenementen die we tijdens deze reis ‘meenemen’ zijn de Richfield Tractor Show en we eindigen de reis op de 45th Annual Steam Show & Fall Festival Days in South Jacksonville. We sluiten de reis af in de wereldstad Chicago! Kortom: het is weer een goed gevuld en afwisselend reisprogramma!

Lees meer...
 

clip_image002

Reisverslag Bowling Green do. 11 t/m di. 23 augustus 2016

Al jaren is de reis naar Bowling Green in de staat Ohio in de United States of America de meest spectaculaire. Publiek uit binnen- en buitenland en ook deelnemers komen op dit grandioze evenement af. Als het om show en spektakel gaat zijn Amerikanen een uitbundig volk die genieten van het leven. Ook voor 2016 hebben we weer een attractief reisprogramma.

Lees meer...
 

imageReisverslag Polen 2016

Polen is als vakantiebestemming steeds populairder aan het worden. De prachtige historische steden zoals Poznan en Wroclaw worden afgewisseld met ongerepte natuur en uitgebreide landbouwgebieden.

We bezoeken diverse interessante landbouw musea en verzamelaars. Veel historische tractoren, landbouwwerktuigen uit de oude tijd en veel agrarische historie zullen we in diverse openluchtmusea gaan bekijken.

We spreken de lokale bevolking en genieten van de Poolse folklore en gastvrijheid.

 

Lees meer...
 

IJsland11Reisverslag IJsland zo. 6 t/m vr. 11 maart 2016

IJsland is een land met een betoverende natuur, prachtige berglandschappen, vulkanen, meren gevuld met water dat uit diepe steenlagen komt, waar het wel 250 graden heet kan zijn. Verder prachtige avonden waarop we – als de weersomstandigheden het toelaten – het Noorderlicht kunnen zien en verder een interessant agrarisch gebied waar we verschillende veehouderijen zullen bezoeken. Speciaal voor de veehouders onder ons, gaan we op maandag weg en zijn we op vrijdag weer terug, vol onvergetelijke indrukken van deze compacte rondreis door een land met zeer bijzondere natuurverschijnselen.

Onze belevenissen gaan we weer posten op Facebook en wordt daarna in het reisverslag op deze website gezet. Alvast veel plezier!

 

Lees meer...
 

imageReisverslag rondreis met Louisville  za. 6 t/m ma. 15 februari 2016

 

Onze belevenissen gaan we weer posten op Facebook en wordt daarna in het reisverslag op deze website gezet. Alvast veel plezier!

 

 

Lees meer...
 

clip_image003

Reisverslag Brazilië  vr. 1 t/m wo. 20 januari 2016

Een avontuurlijk plan naar Brazilië! We zijn er nog niet eerder geweest, het avontuur is dat er geen volledig dagprogramma is voor deze 20-daagse reis. Meerdere dagen zullen we reizend invullen - zelfs geen hotels gereserveerd. Op deze manier te reizen kunnen we ergens langer blijven of juist verder gaan.

Onze belevenissen gaan we weer posten op Facebook en wordt daarna in het reisverslag op deze website gezet. Alvast veel plezier!

Lees meer...
 

rij tractoren

Reisverslag Agrarische Vooruitgang vrij. 28 augustus – vrij. 4 september 2015

’s Werelds sterkste tractoren van 600 pk+ worden alleen gebouwd in de USA. Dat is niet voor niets! Grote velden, Open Economie en Innovatie, Amerika heeft het. Deze reis brengt u naar het hart van de Amerikaanse landbouw, de Mid-West. We bezoeken er twee prachtige landbouw-demonstratie shows aangevuld met een excursie naar John Deere. Verder: de grootste CAT-Challenger dealer, Tractor- en machine handel, Oliver Collectie en Rout 66!

Lees meer...
 

http://trekkerskieken.nl/media/Administrator/Windows-Live-Writer_2015-08_85A9_image_8.png

woe. 12 – di. 25 augustus 2015

Al jaren is de reis naar Bowling Green in de staat Ohio in de United States of America de meest spectaculaire. Publiek uit binnen- en buitenland en ook deelnemers komen op dit grandioze evenement af. Als het om show en spektakel gaat zijn Amerikanen een uitbundig volk die genieten van het leven. Ook voor 2015 hebben we weer een attractief reisprogramma.

Lees meer...
 

vlag canada

Reisverslag Canada di 23 juni - zo 5 juli 2015

Canada is een agrarisch land bij uitstek. De uitgestrektheid van dit land heeft al veel Nederlandse boeren laten emigreren. Dit is het land van de ruimte! We bezoeken Nederlandse boeren in Alberta, rijden door het imposante natuurgebied van de Rocky Mountains, bekijken diverse shows tijdens het ‘horsepower’ spektakel Stampede in Ponoka en Calgary, we bezoeken diverse musea vol oldtimer tractoren en stationaire motoren en maken kennis met de Hutterites. Kortom: we gaan heel veel facetten zien van dit uitgestrekte land.

Lees meer...
 

http://trekkerskieken.nl/media/Administrator/Windows-Live-Writer_2015-05-HMT-Italie_1142D_clip_image002_2.jpg

Reisverslag HMT Italië

zaterdag 2 t/m donderdag 7 mei 2015

Als we aan Italië denken, dan komen de merken Fiat, Landini, Cassani, Samé, Bubba, Carraro, Lamborghini en Ferrari al gauw aan de oppervlakte. Een bijzondere zesdaagse HMT reis, waarin we een rondleiding kregen bij de Fiat Power Train in Turijn en een aantal bijzondere musea en privé collecties bezochten. Op de heen en terugreis stopten we in Duitsland en Zwitserland bij enkele collecties met bijzondere machines, motoren en tractoren, zoals het John Deere oldtimer- museum bij Mannheim. Kortom: een reisprogramma waar een echte liefhebber van historische tractoren zijn hart aan op kon halen. En de zeven dames die mee gingen hebben zich, naar eigen zeggen, ook uitstekend vermaakt!

Lees meer...
 

clip_image002

                                                   REISVERSLAG
                                  
                              Kom op stoom in Australië

                      

                                     Reisdata 23 februari – 10 maart 2015

 

Lees meer...
 

clip_image002[5]

Reisverslag Agrarisch leven in Australië

17-daagse agrarische rondreis door New-South Wales en Victoria, van 27 november t/m 13 december 2014.

Australië is een land van uitersten. Naast hypermoderne steden vind je er kleine goudzoekersstadjes en duizenden Merino schapen, uitgestrekte katoenplantages en andere landbouw en veeteelt bedrijven. We bezoeken een aantal geëmigreerde boeren en bekijken het aanbod van bekende machine-producenten. We slapen in koloniale hotels en motels zodat we veel meemaken van “The Australian way of living”. Na een tussenstop in Vietnam gaan we Down Under.

Lees meer...
 

 

                                 REISVERSLAG

       

       Oogst USA

                  TREKKERS - OOGST – MINIATUREN

              30 oktober – 11 november 2014

 

 

 

Lees meer...
 

clip_image004

clip_image004

                                 CAT – CNH – john deere – FORD

 

         Donnerstag 9 Oktober – Dienstag 21 Oktober 2014

                                                                          

In 2014 wird Trekkerskieken.nl wieder mit eine Gruppe Traktorfans abreisen nach Amerika. Wir sind 2 Wochen unterwegs, besuchen Chicago und finden hier ein gigantisches agrarisches Gebiet wo die Ernte eingebracht wird weil wir da sind. Eine Reise mit vielen Werksbesichtigungen bei u.a. CAT, CNH und John Deere. Wir besuchen Bauern mit 30.000 Kühe, Traktor Sammler, Kinze und BIG BUD: der gröβten Traktor der Welt. Er ist 4,20 m hoch, 6,25 m breit, hat ein Detroit V16 Motor mit einen Einhalt von 24 Liter! Ein Tank von 3800 Liter!! Und 1000 PS!

Lees meer...
 
« BeginVorige1234VolgendeEinde »

Pagina 1 van 4