IJsland – AgraToeristische Reis

Reisperiode: ma 2 maart t/m za 7 maart 2020

clip_image002clip_image004IJsland is een land met een betoverende natuur, prachtige berglandschappen, vulkanen, meren gevuld met water dat uit diepe steenlagen komt, waar het wel 250 graden heet kan zijn. Verder prachtige avonden waarop we – als de weersomstandigheden het toelaten – het Noorderlicht kunnen zien en verder een interessant agrarisch gebied waar we verschillende veehouderijen zullen bezoeken. Speciaal voor de veehouders onder ons, gaan we op maandag weg en zijn we op zaterdag weer terug, vol onvergetelijke indrukken van deze compacte rondreis door een land met zeer bijzondere natuurverschijnselen. Kortom: een unieke kans om IJsland te ontdekken!

Lees meer…

clip_image002[1]Maandag 2 maart: zwemmen in de vulkanische meren van IJsland

we vliegen rechtstreeks naar IJsland waar we in de loop van de middag aankomen. U kunt rustig naar het hotel gaan of de reis relaxt beginnen: badderen in de hete vulkanische meren van IJsland. Het water varieert van 35 tot 44 graden! En omdat het buiten zo koud kan zijn, kan het zijn dat we twee mutsen over elkaar aan willen trekken. Juist dan is het bijzonder om in die kou in een dampend meer te zwemmen! IJsland is een vulkanisch eiland. De warme geisers, met kokend water worden dan ook opgewarmd door een actieve vulkaan.

 

clip_image004[2]

Dinsdag 3 maart: geothermale krachtcentrale Hellisheidi en melkveebedrijf

We bezoeken de geothermale krachtcentrale Hellisheidi, de twee na grootste geothermale krachtcentrale ter wereld. Onderweg zien we op onze route prachtige watervallen en lunchen in een verbouwde koeienstal. We bezoeken een melkveeboerderij die al 100 jaar in handen is van dezelfde familie. Het is sinds 1960 voornamelijk een melkveebedrijf maar er wordt ook graan, gerst en koolzaad verbouwd. We krijgen een film te zien waarin duidelijk wordt dat de boerderij in 2010 nog volledig bedolven werd door de as van de Eyjafjallajökull vulkaan. Vervolgens krijgen we een uitgebreide bedrijfsrondleiding. We dineren en ovenachten in Reykjavik. ’s Avonds kunnen we op eigen gelegenheid eten in Reykjavik en optioneel deelnemen aan de Noorderlicht Tour.

clip_image008N.B. Studiereizen zijn deels fiscaal aftrekbaar! Vraag uw accountant naar de mogelijkheden. clip_image006

Meer weten over onze manier van reizen en algemene voorwaarden? Kijk op website www.trekkerskieken.nl

De reis is onder voorbehoud van wijzigingen.

clip_image010clip_image012

Woensdag 4 maart: Viking museum, zwavelpoelen en film in ‘t Vulcanohouse en… het Noorderlicht

We starten de dag met een rit naar het Zuidwesten en brengen een bezoek aan het Viking Museum. Dan gaan we een eindje toeren door het vulkanisch landschap op weg naar Krisuvik. Hier zien we borrelende zwavelpoelen in een open landschap. En we bezoeken de brug tussen twee continenten. ’s Avonds kunt u optioneel deelnemen aan een Noorderlicht tour, uitgevoerd door een lokale specialist. Als de weersomstandigheden het toestaan leidt dit tot een prachtig kleurrijk schouwspel in de lucht. Het Noorderlicht behoort tot één van de zeven wereldwonderen. ’s Avonds gaan we in ’t ‘Vulcanohouse’ naar de film.

Donderdag 5 maart: Nationaal Park Thingvellir, veehouderij en geiser Strokkur en waterval van Gullfoss

Vandaag bezoeken we de bekendste bezienswaardigheden van IJsland. We beginnen in het Nationale park Thingvellir, waar we ons middenin de meest ongerepte natuur begeven.

clip_image014Tussen de middag gaan we naar een veehouderij met lunchcafé en restaurant. Dit bedrijf melkt jaarlijks 230 duizend liter melk. In IJsland zijn er zo’n 30.000 koeien en die zijn goed voor 124 miljoen liter melk per jaar. We krijgen hier een bedrijfspresentatie en eten er een lunch. In de middag gaan we naar het geothermische gebied, gelegen in een vulkanisch zone, waar we vele geisers tot leven zien komen. In het Geyser gebied laat de geiser Strokkur zich iedere 4-10 minuten zien in metershoge fonteinen. De korte wandeling ernaar toe gaat langs dampende beekjes en borrelende poelen met temperaturen tot meer dan 90 graden. De volgende stop is de indrukwekkende waterval van Gullfoss.

clip_image016De lunches zijn wel inbegrepen in de reissom, de diners niet omdat de keuze hier gevarieerd is en de prijzen uiteenlopen.

Vrijdag 6 maart: agrarisch museum, walvismuseum en bezoek Reykjavik

De dag staat in het teken van museumbezoeken: er is keuze uit een bezoek aan het Agrarische Museum van IJsland, het energiemuseum, maar een bezoek aan ’t zwembad is ook een optie. Bij ’t agrarisch museum is er voor de dames een wol- en handwerkmuseum met demonstraties. Na de lunch bezoeken we optioneel het walvissenmuseum voor een levensgrote presentatie van deze dieren. Wie niet meegaat naar het walvissenmuseum kan het centrum van Reykjavik op eigen gelegenheid verkennen of gaan shoppen. Er zijn in Reykjavik prachtige sierraden te koop waarin halfedelstenen zoals jaspis, lavasteen en opaal verwerkt zijn.

 

clip_image018clip_image020clip_image022

Zaterdag 7 maart: terugvlucht van Reykjavik naar Schiphol

vandaag vliegen we vanaf Reykjavik Airport terug naar Schiphol.

Reissom

De reissom voor deze 5-daagse vliegreis is € 2350 ,=. Dit bedrag is inclusief vlucht –, hotel- overnachtingen, ontbijt en lunches en vervoer op IJsland in 9-persoons busjes. Reissom is ook incl. Nederlandstalige ervaren reisleiding door Anne-Marie Koetsruiter, entreegelden en bedrijfsbezoeken bij diverse agrariërs. Exclusief: diners , reis-en annuleringsverzekering, overige persoonlijke uitgaven en consumpties.

clip_image024Opgeven?

Klik hier om een opgaveformulier te downloaden!

 

U kunt zich opgeven voor deze reis door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken , via de website www.trekkerskieken.nl of bel tijdens kantooruren met 0571-270415. Na ontvangst van uw betaling is uw deelname definitief en ontvangt u hiervan een bevestiging. Twee weken voor vertrek informeren wij u over de vertrektijden en vluchttijden. Bekijk reisverslagen van eerdere reizen op www.trekkerskieken.nl of volg ons op facebook of abonneer u op onze nieuwsbrief.

Zonnenbergstraat 10 – 7384 DM WILP - (T) 0571-270415 | (M) 06-11955999

www.trekkerskieken.nl | Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken