Canada - AgraToeristisch

di. 23 juni - zo. 5 juli 2020

Canada is een agrarisch land bij uitstek. De uitgestrektheid van dit land heeft al veel Nederlandse boeren laten emigreren. Dit is het land van de ruimte! We bezoeken Nederlandse boeren in Alberta, rijden door het imposante natuurgebied van de Rocky Mountains, bekijken het ‘horse-power’ spektakel: de Stampede in Ponoka en voor de liefhebbers ook in Calgary. We bezoeken diverse musea vol oldtimer tractoren, stationaire motoren en pioniersgeschiedenis en maken kennis met de Hutterites. Kortom: we gaan vele facetten zien van dit uitgestrekte land.  Lees meer…

clip_image002Installaties voor cirkelirrigatie We reisden deze route al meerdere keren, in 2012, ‘13,’15 en ‘17. Ook voor de vrouwelijke deelnemers is het een mooie en interessante omgeving. In het zuiden van Canada zien we de cirkel irrigatie installaties: de enige manier om in deze streek iets te verbouwen. We laten ons er uitgebreid over vertellen tijdens diverse bedrijfsbezoeken.

Tractor Musea We bezoeken een drietal tractormusea, waarvan één museum met wel 1000 agrarische attributen zoals tractoren, stoommachines en landbouwwerktuigen, 350 auto's en 70 vliegtuigen.

clip_image004clip_image006Hutterite Kolonie De Hutterite Kolonie is een gemeenschap zoals de Amish (een streng gelovige gemeenschap waar men geen gebruik maakt van elektriciteit en nog net zo leeft als honderden jaren terug). Maar… deze Hutterite Kolonie maakt wel gebruik van de nieuwste machines voor agrarische processen én in het huishouden!

 

 

clip_image010Ponoka Stampede - De Ponoka Stampede staat in de Top-10 van grootse Cowboy- en Cowgirlfestivals van Noord-Amerika en Canada. Al bijna 80 jaar wordt de Stampede jaarlijks gehouden in Ponoka (100km ten zuiden van Edmonton). We gaan er kijken naar een 3 durende parade en bezoeken een rodeo wedstrijd waar we een spectaculaire show zien. Het festival wordt jaarlijks druk bezocht door rodeo fans die zich veelal in western kledij tooien.

clip_image012clip_image014

 

 

 

 

 

Veel agrarische activiteiten + Bezoek Nederlandse boeren en akkerbouwers In het gebied tussen Calgary en Edmonton is volop agrarische activiteit. We gaan de binnenlanden in en bezoeken een bisonfarm en van Nederlandse afkomst een aardappelteler en een melkveebedrijf. Tijdens deze bezoeken gaat het om de trekkers, machines en hun leef-ervaringen in dit land. Ook bezoeken we meerdere tractordealers en stoppen we onderweg regelmatig om te genieten van de omgeving en alle agrarische activiteiten.

Banff National Park – Sulphur Mountain - Jasper Tijdens deze Canada reis bezoeken we de mooiste nationale parken van Canada: Banff National Park en Jasper National Park. We zien er ijstoppen, veel natuurschoon, imposante watervallen, enorme meren en vele mooie uitzichtpunten.

clip_image018clip_image020

clip_image016

 

Icefields Parkway - We rijden over de mooiste route van de Rockies: de Icefields Parkway. De weg voert ons door de bergen met onderweg tal van hoogtepunten. Onderweg bezoeken we twee beroemde watervallen: de Athabasca Falls en de Sunwapta Falls. Optioneel: een excursie over een gletsjer met een ijsbus!

Een all-inclusiveclip_image026 reis naar Canada om nooit meer te vergeten!clip_image022clip_image024

Reissom: € 3.795,=. De reissom is inclusief rechtstreekse retourvlucht naar Canada, vervoer, alle hotelovernachtingen met ontbijt in een goed hotel (prijs o.b.v. overnachting in een eigen bed in een tweepersoonskamer of samen in een 2-persoonsbed), lunches en diners inclusief 1 non-alcoholisch drankje per maaltijd, gezamenlijke excursies zoals vernoemd in het reisprogramma en ervaren Nederlandstalige reisbegeleiding. Exclusief optionele excursies, persoonlijke uitgaven en reis- en annuleringsverzekering. Prijzen zijn op basis van de Canadese dollar koers van 1,52 (d.d.29-1-2019). Koerswijzigingen zullen worden verrekend.

clip_image028

Dames programma We zijn bekend in de regio en flexibel qua invulling van het programma. Vaak is het mogelijk om te kiezen voor een alternatief programma voor de dames c.q. mensen die gewoon van de natuur, het uitzicht en de toeristische hoogtepunten van Canada willen genieten. Er zijn diverse hotels waar het heel aangenaam is om te verblijven. Er is voldoende tijd om ook ’s avonds heerlijk te ontspannen of uzelf terug te trekken op uw hotelkamer. Tijdens een aantal dagen is er gelegenheid voor dames om wat anders te doen, zoals het culturele museum in Westlock, shoppen in Edmonton Mall en gezellige eetadressen zijn typisch dingen waar we de vrouwelijke reizigers blij mee kunnen maken!

clip_image030

Studiereizen zijn deels aftrekbaar! De reissom is als ‘studiereis’ op te nemen in uw boekhouding. Studiereizen zijn (deels) aftrekbaar! Vraag uw boekhouder naar de mogelijkheden.

Interesse? Stuur dan een e-mail aan Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken of bel tijdens kantooruren met 0571-270 415. Wij sturen u graag ons uitgebreide reisprogramma toe. Kijk voor het volledige reisprogramma ook op de website www.trekkerskieken.nl. Kijk ook eens naar het reisverslag van 2017: door de reisbeschrijving en de foto’s krijgt u een heel goed beeld van alles wat deze reis zo de moeite waard maakt!

 

DOWNLOAD HIER HET OPGAVE FORMULIER!

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­   _______________________________________________________________________________________________________________________________

“Reizen met Trekkerskieken.nl is gewoon hartstikke gezellig! Of je nu alleen op reis gaat of met vrienden of familie: je reist altijd met gelijkgestemden. Overdag en ’s avonds zijn er genoeg momenten om elkaar even te spreken.’’

Trekkerskieken.nl – uw reisleider Dick Meijer – Zonnenbergstraat 10
7384 DM Wilp - (T) 0571-270415 – Mobiel Dick Meijer  06-20608032.
(E) Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken - (W) www.trekkerskieken.nl – Facebook: Trekkerskieken.nl

Wegens succes herhaald!