Banner oldtimers 

 

 

 

 image

HMT reis: Friesland - Groningen

1-daagse HMT reis

27 november 2019

De HMT organiseert dit jaar weer een 1-daagse busreis in Nederland. We rijden met een luxe touringcar naar het hoge Noorden, waar we om te beginnen een bezoek brengen aan het Wouda Gemaal. Vervolgens gaan we naar een verzamelaar met meer dan 40 John Deere tractoren om als laatste een privé collectie te bezoeken met historische dieselmotoren, waarbij het zowel om stationaire als scheepsmotoren gaat.        Lees meer…

 imageimage

Wouda Gemaal: het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld.

Het Woudagemaal is één van de grootste nog functionerende stoomgemalen ter wereld ooit gebouwd. Het gemaal bevindt zich in Lemmer in Friesland en wordt nog steeds gebruikt. Hij wordt minimaal twee keer per jaar op stoom gebracht, tijdens periodes met veel regen en wind, om het Friese boezemwater op het vereiste peil te houden, of voor opleidingsdoeleinden. Sinds 1998 staat het gemaal op de UNESCO-Werelderfgoed lijst.

Na de lunch gaan we op bezoek bij een verzamelaar met meer dan 40 John Deere tractoren

Deze verzamelaar heeft meer den 40 liggende 2-cilinder John Deere tractoren uit de periode 1926 tot 1960. Allemaal verschillende types. 

Historische diesel techniek museumclip_image004

clip_image002Na dit interessante bezoek gaan we op bezoek bij het privé museum van Mijndert Koning die van zijn hobby, zijn beroep heeft gemaakt: het reviseren en lopend krijgen van oude dieselmotoren van de merken Brons, Kromhout, Stork en Bolnes. We zien er zeer vroege diesel-gloeikop motoren voor de scheepvaart en toepassingen op het land. Het meeste is werkend en draaiend te zien, dus dit belooft een bijzonder bezoek te worden! Mijndert heeft zich inmiddels gespecialiseerd in de reparatie en revisie van deze oude motoren, waar we er zeker 60 van zullen bekijken. Met recht dus…een uit de hand gelopen hobby!

Opstapplaatsen

Elsendorp en Carpoolplaats Apeldoorn. We vertrekken al vroeg, want Friesland is een stukje rijden.

 

  • 6.45 uur: opstapplaats bij Hotel de Druiventros, Bosscheweg 11, 5056 PP in Berkel-Enschot. 
  • 07.00 uur: vertrek van de bus.
  • 08.30 uur: aankomst Carpoolplaats De Kar in Apeldoorn, Zutphensestraat 230, 7325 WV Apeldoorn
  • 8.40 uur: vertrek van de bus.

Reissom: € 105,00 p.p. Inclusief: vervoer per touringcar met toilet, koffie en thee onderweg, broodjeslunch, versnaperingen en een 2-gangen diner incl. 1 drankje en reisleiding door Anne-Marie Koetsruiter.

Interesse button

Heb je interesse om mee te gaan of om op de hoogte gehouden te worden van deze reis, meld je dan nu vast aan!

Je ontvangt dan uitgebreide reisinformatie.

  • Een e-mail te sturen aan: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken Ons te bellen op maandag t/m vrijdag tussen 08:00 – 16:30 uur – woensdags gesloten : 0571 – 270415
  • Stuur een app-bericht naar Jan Kettelarij van de leden administratie, op: 06-53832195.
  Wij noteren u vrijblijvend als belangstellende en houden u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.

 

Button aanmelden

 

DOWNLOAD HIER JE OPGAVE FORMULIER

 

Heb je nog vragen over het Reis programma? Neem dan contact op met: HMT reisleider Anne Marie Koetsruiter.  Tel 0571-270415 of mail naar: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . Of stuur een app-je naar Jan Kettelarij, van de deelnemers administratie, op 06-53832195. De reis is onder voorbehoud van wijzigingen. De algemene voorwaarden van Trekkerskieken.nl zijn van toepassing.

Opgeven voor de dagexcursie naar Friesland? U kunt zich direct opgeven via www.hmtklep.nl of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken of bel 0571-270415 tijdens kantoortijden. U kunt de reisbeschrijving en het opgaveformulier ook via de post ontvangen. Zodra wij uw opgaveformulier en uw betaling hebben ontvangen, krijgt u van ons bevestiging dat uw deelname rond is. Bankrekening: NL 50 RABO 0138 0873 85 t.n.v. Trekkerskieken.nl o.v.v. HMT Groningen.

Ook voor niet-leden van HMT! Reizen met mensen met dezelfde interesse is altijd leuk! HMT leden gaan wel voor op andere aanmeldingen tot een maand na publicatie in De Klep, maar in de praktijk geldt het motto: “hoe meer zielen, hoe meer vreugd!”

Met vriendelijke groet,

Anne-Marie Koetsruiter, Reisleider HMT Reizen

www.hmtklep.nl / Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

 

MEER HMT REIZEN NAAR BINNEN EN BUITENLAND

NL – HMT rondreis Nederland – busreis 14-18 april 2020

We bezoeken elke dag een verzamelaar en beginnen onze reis in de Midden Beemster om via Noord Holland en de afsluitdijk in Friesland en Drenthe een aantal interessante bezoeken af te leggen. We bezoeken o.a. het stoommachine museum en maken een stadswandeling in de mooie Hanzestad Deventer. We bezoeken elke dag een privé museum en een verzamelaar. En we bezoeken de Agrifac fabriek en één van de grootste landbouwbedrijven van Nederland. Kortom: het wordt een veelzijdige 5-daagse reis door Nederland met heel veel interessante bezoeken.

USA - HMT rondreis - vliegreis 16 - 28 september 2020

Nergens ter wereld zien we zo veel oldtimers bij elkaar. We bezoeken o.a. een John Deere verzamelaar en een IH tractoren verzamelaar met wel heel bijzondere exemplaren in hun collectie. We bezoeken een aantal oldtimer shows, waaronder de show in Jacksonville. Verder bezoeken we Chicago, een bizonfarm en de CaseIH fabriek en het National Farm Toy Museum. Het maximale aantal deelnemers voor deze reis is 45 deelnemers.

 

Voor meer reisinformatie: HMT Reizen

p/a Zonnenbergstraat 10 – 7384 DM Wilp – (T) 0571-270415

Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken www.hmtklep.nl