Banner oldtimersimage

image HMT reis: Tsjechië

5-daagse HMT reis Tsjechië

van zo 5 mei t/m do 9 mei 2019

Tsjechië is niet alleen een prachtig land om doorheen te rijden. Je vindt er ook bijzondere tractormerken, hartelijke verzamelaars die ons ook dit jaar weer gastvrij gaan ontvangen. We bezoeken de Farmet fabriek, waar we een uitgebreide rondleiding krijgen en diverse agrarische musea. De reissom van € 945,= is op basis van vol pension, inclusief bezoeken aan de Farmet fabriek, 4 musea met o.a. Tsjechische tractoren, akkerbouwer en een bezoek aan de wereldstad Praag. Vervoer in keurmerk touringcar, 4 overnachtingen in goede hotels met ontbijt, 5 lunches en 5 diners. We vertrekken van diverse opstapplaatsen in Berkel-Enschot en Sevenum.

image Dag 1 – zondag 5 mei 2019 (675km) - Landbouwmuseum Schloss Blankenhain

’s Ochtends vertrekken al vroeg vanuit Berkel-Enschot en Sevenum. Onderweg houden we volgens de rijtijdenwet diverse stops om de chauffeur te laten rusten en om onze benen te strekken. Onderweg maken we een lunch-stop in een wegrestaurant. Aan het einde van de middag komen we aan in Blankenhain, waar we een bezoek brengen aan het Duitse Landbouwmuseum Schloss Blankenhain (www.deutsches-landwirtschaftsmuseum.de). De exposities hier tonen de geschiedenis van de landbouw- en landbouwmachines en oude ambachten. U kunt ook een wandeling maken in de slottuinen. Na ons bezoek rijden we door naar ons hotel in Zwickau, waar een uitgebreid diner voor ons klaar staat. Voor de liefhebber kan de avond in de bar van het hotel afgesloten worden of met een avondwandeling door het pittoreske centrum van Zwickau.

Dag 2 – maandag 6 mei 2019 (700km) - Tractorenverzameling en Museum voor Tractoren en Techniek (Tsjechië) image

‘s Ochtends na een uitgebreid ontbijt vertrekken we richting Tsjechië. Onze eerste stop is bij een bijzonder museum, ingericht door Tsjechische verzamelaars van  oude landbouwvoertuigen en -machines. We worden verwelkomd door de voorzitter van de tractorclub. We zien er o.a. een collectie Zetor-tractoren.

image We zetten de reis voort naar een modern streek- museum van tractoren en landbouwvoertuigen. Het museum gaat in op de geschiedenis van de landbouw. Naast een collectie van antieke tractoren treft u hier ook een indrukwekkende verzameling stationaire motoren aan. Om de volgende dag op tijd in de Farmet-fabriek te kunnen zijn, rijden we aan het einde van de middag door naar Hradec Kralove. In ons hotel gaan we dineren. Wie nog  wil naborrelen kan terecht in de hotelbar.

Dag 3 – dinsdag 7 mei 2019 (230km)

Farmet fabriek & Uien teler

Na ons ontbijt rijden we naar de Farmet-fabriek. We worden ontvangen met een korte presentatie over hun grondbewerkingsmachines. Aansluitend krijgen we een rondleiding door de fabriek. Aansluitend genieten we van de lunch en de Farmet shop. Daar bestaat dus de mogelijkheid om souvenirs aan te schaffen. Aansluitend gaan we op bezoek bij een uienteeltbedrijf dat sinds 1998 grotendeels in handen van Nederlanders is. Dit bezoek staat in het teken van de machines en het agrarische proces en het uitwisselen van ervaringen over de bedrijvigheid en de verschillen met de Nederlandse manier van akkerbouw bedrijven. We reizen verder richting Mladá Boleslav, en kiezen voor een toeristische route dwars door de uitgestrekte Boheemse bossen, die niet voor niets het ‘Boheemse Paradijs’ worden genoemd. Als we tijd over hebben, bezoeken we kort het Skoda museum. We dineren in een gezellig hotel.

Dag 4 – woensdag 8 mei 2019 (275km) - Nationaal Technisch Museum en Praag

Na ons ontbijt rijden we vroeg af om een traktormuseum te bezoeken met oldtimers. Daar na kunt u kiezen tussen het beroemde Nationaal Technisch Museum in Praag, opgericht in 1908. image Over een periode van meer dan honderd jaar zien we hier bijzondere verzamelingen die de technische ontwikkelingen in Tsjechië laten zien. We zien ontwikkelingen op ’t gebied van natuur- en exacte wetenschappen en van de industrie in de Tsjechische Republiek. Aansluitend brengen we een bezoek aan de stad Praag. U mag het museum ook overslaan en al vast op eigen gelegenheid Praag verkennen.  ’s Avonds rijden we vast een stuk terug richting Duitsland.

Dag 5 – donderdag 9 mei 2019 (925km) – terugreis dag met diverse stops in Duitsland

Vandaag rijden we terug naar Nederland en maken nog 1 langere tussenstop. Volgens de rijtijdenwet zorgen we voor voldoende pauzes voor de chauffeur, waarbij ook wij onze benen kunnen strekken. Onderweg lunchen we in een wegrestaurant in Duitsland. Voordat we huiswaarts gaan toasten we tijdens een 2-gangen afscheidsdiner op de reis.

Reisinformatie.

De deelnemers worden de eerste dag ’s ochtends om 06.00 uur opgehaald bij Hotel de Druiventros in Berkel-Enschot, Bosscheweg 11, 5056 PP Berkel-Enschot en om 07. 00 uur in Sevenum, bij het Gr8 Hotel aan de Kleefsedijk 29a, 5975 NV in Sevenum. Op de laatste dag komen we terug om ca. 19:15u in Sevenum en rond 20:15u in Berkel-Enschot.

We reizen met een erkend touringcarbedrijf. Dit bedrijf heeft het certificaat ‘Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf’. Dit staat garant voor kwaliteit, service en veiligheid en gewaarborgd wordt door constante controle.

REISSOM BUTTON

 

 Reissom: € 945,=.

  Inclusief:

 • Vervoer per touringcar vanuit 2 locaties
 • Goede hotels met uitgebreid ontbijt
 • 2 of 3 persoonskamers met gescheiden bedden of tweepersoonsbed
 • 1 persoonskamers zijn verkrijgbaar, tegen een meerprijs van € 94,50.
 • Incl. 5 lunches en 5 diners
 • Diverse versnaperingen in de bus

  Exclusief:
 • Reis-, annuleringsverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven en consumpties

  Interesse button

    U kunt zich als geïnteresseerde voor deze reis opgeven door:
  • Een e-mail te sturen aan: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken
  • Ons te bellen op maandag t/m vrijdag tussen 08:00 – 16:30 uur – woensdags gesloten : 0571 – 270415
    Wij noteren u vrijblijvend als belangstellende en houden u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.

   

  Button aanmelden

  Je kunt je opgeven voor deze reis door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken , via de website www.trekkerskieken.nl of bel tijdens kantooruren met
  0571-270415. Na ontvangst van je betaling is je deelname definitief en ontvang je hiervan een bevestiging.
  Twee weken voor vertrek ontvangt u een ‘brief voor vertrek’ met o.a. de lijst van deelnemers, reisschema, hotels en kamerindeling, paklijst, kofferlabels, thuisblijversinformatie en overige informatie voor het goed voorbereiden van deze 5-daagse reis.

   DOWNLOAD HIER HET OPGAVEFORMULIER 

  Heb je nog vragen over het Reis programma?

  Neem dan contact op met: Trekkerskieken.nl Tel 0571-270415 of mail naar: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

  De reis is onder voorbehoud van wijzigingen. De algemene voorwaarden van Trekkerskieken.nl zijn van toepassing

   

  Trekkerskieken.nl

         Reizen voor tractorfans!

   

  Deze reis wordt georganiseerd door Trekkerskieken.nl. Zonnenbergstraat 10 - 7384 DM Wilp - www.trekkerskieken.nl.
  Bel voor meer informatie Anne-Marie Koetsruiter - tel: 06-1195 5999

   

  clip_image002[8]

  Overige HMT reizen Wo 21 aug t/m zo 25 augustus 2019:

  Great Dorset Steam Fair.

  De Steam Fair wordt in 2019 voor de 51ste keer georganiseerd en is één van de grootste historische festivals ter wereld. Trekkerskieken komt er voor de elfde keer. Met excursies naar Londen en Salisbury. De stad Salisbury heeft een prachtige kathedraal en we rijden langs een toeristische route o.a. langs Stonehenge. Meld je vast aan als belangstellende, dan houden we je op de hoogte over deze gezellige reis naar Engeland. Een aanrader voor de hele familie! Reissom: € 695,- p.p. Tot 1 april 2019 krijgt u € 50,= vroegboekkorting en betaalt u dus slechts € 645,=.

  “Reizen met de HMT is gewoon hartstikke gezellig! Of je nu alleen reist of op weg gaat met vrienden of familie:

  je reist altijd met gelijkgestemden. En er wordt gezamenlijk gegeten of een biertje gedronken. Echt super gezellig!”

  image

 •