Banner agrarisch

 

clip_image002[5]

USA - Oogst & Fabrieken

24 oktober t/m 5 november 2019

 

De USA is al decennia lang “The place to be” waar het gaat om landbouw mechanisatie en het in gebruik nemen van de nieuwste tractoren en machines. Top namen als Case International/New Holland, CAT en John Deere hebben hier hun oorsprong. We bezoeken ze allemaal. We rijden in de oogsttijd door de staten Wisconsin, Illinois en Iowa en bekijken de soja en korrelmaïs oogst van dichtbij als het even kan vanuit de cabine! Ook gaan we langs bij tractordealers en sloperijen en “tanken” we bij ‘s werelds grootste truckstop.

 

 

 

clip_image002[11]

Vrijdag:CNH.fabriek ˜

We beginnen de reis in Chicago. ‘s Morgens brengen we een bezoek aan de CNH fabriek: Case International/New Holland (CNH)+ winkel. Deze fabriek staat in de plaats Racine. Dit was oorspronkelijk de stand van Jerome Case die hier in de 19 eeuw al stoom-dorsmachines en trekkers bouwde. Nu worden er de New Holland T8 series (275-390 PK)en de Magnums gebouwd (234-390 PK). Verder ook assen voor de Steiger tractors en versnellingsbakken voor de katoenplukkers en de axiaal flow combines.’s Middags gaan we naar het Harley Davidson museum in Milwaukee. Of we bezoeken een collectie Case en International tractoren bij de CNH fabriek.

clip_image002[23]

’s Middags gaan we naar het Harley Davidson museum in Milwaukee. Of we bezoeken een collectie Case en International tractoren bij de CNH fabriek.

Zaterdag: Unieke tractoren verzameling van Walter & Bruce Keller ˜

We bezoeken een zeer zeldzame collectie oude tractoren van Walter Keller. Deze particuliere verzamelaar heeft van 50 modellen de 1e uit de serie die is geproduceerd. De collectie is wereldwijd zo uniek dat er zelfs een DVD van is verschenen met de titel: Kellers Kolossale collectie. Het merendeel van de tractoren zijn van het merk John Deere. Maar er zijn ook zeldzame exemplaren van Minneapolis Moline, County, Plymouth, enz. Totaal bezitten ze meer dat 600 tractoren

Ook bezoeken we een groot melkvee bedrijf met meer dan 2500 koeien in Wisconsin, ook wel “Amerika’s melkland genoemd.” ’s Avonds bezoeken we een Halloween party! Verkleden is toegestaan!

clip_image002[29]Zondag: Chicago… de stad die nooit slaapt˜image

We beklimmen de Hankock Tower een van de hoogste wolkenkrabbers in Chicago. We rijden langs de Stock exchange en Milleniumpark en eventueel bezoeken we het Hard Rock café. In de loop van de middag rijden we door naar het zuiden. Als we onderweg oogstende machines zien, dan stoppen we daarvoor! We drinken koffie in een klassieke Route 66 bar!

 

 

clip_image002[43]Maandag: CAT fabrieken in Peoria ˜image

Tijdens deze reis mag uiteraard een bezoek aan de CAT fabrieken en World Headquarters in Peoria niet ontbreken. We kijken onder andere hoe CAT motoren gebouwd worden. Verder gaan we naar de Bulldozer assemblage van ondermeer Cats grootste bulldozer, de D11R met een eigen gewicht van 100 ton. Ook bezoeken we het nieuwe bezoekerscentrum wat 65 miljoen heeft gekost, waar o.a. een 400 tons 797 mijntruck op ware grote staat, 1e klas grader- en graafsimulatoren en de CAT winkel. Tijdens deze reis rijden we een stuk van de Route 66 en dineren in een jaren 50 restaurant. We bezoeken o.a. grote Dealers en een Ford verzamelaar.

 

Dinsdag: World Headquarters van John Deere ˜

We genieten van de eerste John Deere dag in Moline: hier is de basis van John Deere. We bezoeken de World Headquarters, het John Deere Pavillion (een showroom met een dakconstructie van een oude John Deere fabriek) En de grote souvenir winkel. Verder kun je pootje baden in de Mississippi en gaan we tanken bij ‘s werelds grootste truckstop. Hier kun je eventueel ook naar de kapper en tandarts. ’s Avonds eten we met ‘n biertje bij restaurant

clip_image002[51]Woensdag: KINZE Fabriek ˜

We vervolgen onze weg naar het westen met onderweg een excursie bij KINZE fabriek. Kinze is het succesverhaal van Jon Kinzenbaw die zelf als smid begon en nu een bedrijf heeft met 600 mensen. Hier worden machines gemaakt als 36 rijen maïs poters en graanwagens. ’s Middags gaan we naar een John Deere sloperij. Ons hotel is in Waterloo. Er is een zwembad en een gezellige bar. We slapen hier 2 nachten

 

Donderdag: John Deere dag in Waterloo ˜

We brengen een bezoek aan John Deere in Waterloo. Waterloo is de geboortestad van de tractor Waterloo Boy, de eerste John Deere Tractor. Hier worden de zware JD tractoren van de 6R, 7R, 8R en 9R serie gebouwd. We krijgen een uitgebreide rondleiding door de fabriek van de tractoren en 's middags door de motoren fabriek. De motoren die hier gebouwd worden zijn niet alleen voor tractoren, maar ook voor boten, aggregaten e.d. Verder is er een John Deere shop.clip_image002[53]

clip_image002[55]Vrijdag: BIG BUD˜

We gaan naar ’s werelds grootste tractor met een 1100 pk V16 onder de kap, de BIG BUD,Daar is een prachtig museum bij met oude tractoren en gebouwen uit de vorige eeuw. Het is het Heartland museum.

Zaterdag: Toyshow˜clip_image002[57]

Elk jaar wordt er het plaatsje Dyersville ’s Werelds grootste Landbouwminiaturenshow gehouden, Er is een veiling, er zijn traptractoren, tractor folders, en vele miniaturen en oude folders en handleidingen.Dyersville is de plaats waar de Familie Ertl ooit begon.

Zondag: Dubuque˜

We bezoeken de havenstad Dubuque aan de Mississippi. Ook kun je het beroemde Mississippi aquarium en museum bezoeken en een rondwandeling maken door de oude stad. Of een rondtoer te maken met de bus. We bezoeken dan o.a. Julian Dubuque, de stadsoprichter, de Shot Tower waar vroeger kogels werden gemaakt, de Mississippi haven waar de grote Sternwheelers aankomen en waar het graan in schepen wordt geladen. We rijden over de rollercoaster highway. Op verzoek met een flinke gang. We vervolgen de reis door de staten Wisconsin en Illinois bezoeken o.a. een antieke benzine pomp en een echte oude saloon waar Buffalo Bill maar zo uit kan schieten.

Maandag: Ethanol Fabriek

De laatste dag sluiten we af met een flinke borrel: Tijdens een Ethanol Fabriek excursie. Hier wordt in grote hoeveelheden ethanol uit maïs geproduceerd. Een proces wat we in Europa niet kennen. Dit dient als brandstoftoevoeging voor auto’s. Maar kan ook prima gedronken worden. Proost!

Daarna aanvaarden de terugreis naar het Vliegveld.

clip_image002[59]clip_image002[61]clip_image002[63]

Dinsdag: Terugkomstdag ˜

Op dinsdag komen we weer aan in good old Europe. Einde van een ongetwijfeld boeiende reis!

 

 

REISSOM BUTTON

 

 

 

Reissom vliegreis Oogst en Fabrieken: € 2.335,=.

Reisperiode 13 dagen.

  Inclusief:

 • Retourvlucht met een erkende luchtvaartmaatschappij
 • Vervoer in onze Chevrolet Express 3500: met een 300PK V8 onder de kap
 • Gesloten aanhanger met ruim voldoende bagage ruimte
 • Hotels op basis van 2p-kamers (gescheiden bedden en ontbijt)
 • Diverse excursies
 • Zeer ervaren Nederlandse reisleiding

  Exclusief:

 •  Overige maaltijden
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven

  Koerswijzigingen:

 

De reissom is vastgesteld op basis van een Amerikaanse dollarkoers van 1,15
(koers December 2018) Koerswijzigingen zullen worden verrekend conform de voorwaarden.

 

  Studiereizen:

Veel mensen die werkzaam zijn in de Agrarische- of technische sector kunnen deze reis opvoeren als Studiereis, Dit kan voor u 40% schelen. Overleg met uw werkgever of boekhouder. Het is de moeite waard!
Interesse button 

  Heb je interesse om mee te gaan of om op de hoogte gehouden te worden van deze reis, meld je dan nu vast aan! Je ontvangt dan uitgebreide reisinformatie.

 • Een e-mail te sturen aan: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken
 • Ons te bellen op maandag t/m vrijdag tussen 08:00 – 16:30 uur – woensdags gesloten : 0571 – 270415
 • Whatsapp: 06 – 2060 8032
  Wij noteren u vrijblijvend als belangstellende en houden u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.

Button aanmelden

U kunt zich opgeven voor deze reis via de website van Trekkerskieken.nl of door een email te sturen aan Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . U ontvangt dan een opgaveformulier, die u kunt invullen en terugsturen. Na betaling ontvangt u een bevestiging van deelname.

 

Kopie legitimatiebewijs:

Omdat we de landsgrens overgaan, ontvangen wij graag een kopie van uw legitimatiebewijs. In de USA kunt u zich legitimeren met een paspoort. Deze legitimatie dient geldig te zijn t/m de laatste reisdag.
Bij opgave mag dit een verlopen paspoort zijn. In dat geval ontvangen wij uiterlijk 1 maand voor vertrek een kopie van het vernieuwde legitimatiebewijs.

 

(Aan)betaling van de reissom:

 • Maak de eerste betaling van € 800,= over op
 • bankrekening: NL 17 TRIO 0212 1281 59(BIC: TRIONL2U) t.n.v. D. Meijer onder vermelding van USA Oogst en fabrieken 2019.

DOWNLOAD HIER HET OPGAVEFORMULIER

DOWNLOAD HIER HIER HET REISPROGRAMMA

 

clip_image001[9]

 • Voor deze reis geldt een maximum van 22 deelnemers.
 • Trekkerskieken.nl was in 2017 al voor de 50ste keer met een groep op reis in de USA!
 • Bij deelname stellen wij een reisverzekering verplicht. Deze kunnen wij desgewenst voor u afsluiten.
 • Vier weken voor vertrek is er een kennismakingsbijeenkomst voor alle reisgenoten. U ontvangt dan ook een uitgebreide informatiemap ter voorbereiding op de reis.
 • Verlenging van de reis is mogelijk.
 • Na afloop van de reis stellen wij u kosteloos enkele groepsfoto’s per email ter beschikking. Desgewenst kunt u deze nabestellen
 • Deze reis is onder voorbehoud van wijzigingen. Klik hier als u meer wilt weten over onze manier van reizen en de algemene voorwaarden.
 • Bekijk ook onze Reisverslagen van eerdere reizen en volg onze ervaringen op Facebook.
 • Abonneer u op onze Nieuwsbrief. Dan ontvangt u het laatste nieuws over onze reizen en een leuke fotopresentatie van 1 specifieke reis.

Heb je nog vragen over het Reis programma?

Neem dan contact op met: Trekkerskieken.nl Tel 0571-270415 of mail naar: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

 

Trekkerskieken.nl

       Reizen voor tractorfans!

 

Deze reis wordt georganiseerd door Trekkerskieken.nl. Zonnenbergstraat 10 - 7384 DM Wilp - www.trekkerskieken.nl.
Bel voor meer informatie Dick Meijer- tel: 06-2060 8032