GDSF 2014 drukwerkdeal9,5cm

Great Dorset Steam Fair 2014


De Great Dorset Steam Fair is een belevenis. Een historisch festival dat zijn weerga niet kent. Voor veel stoom- en oldtimerfans is het een bekende bestemming: het is 's werelds grootste historische festival op het gebied van stoom en oldtimers in Engeland. De Great Dorset Steam Fair is in alle opzichten een belevenis. Niet alleen voor liefhebbers van stoommachines, historische auto's, motoren en tractoren, maar ook voor verzamelaars, muziekliefhebbers etc. Meer dan 200 stampende stoommachines, demonstraties, exposanten, tractoren en machines met een landbouw- of juist een industriële toepassing... er is te veel om op te noemen.

Onze belevenissen gaan we weer posten op Facebook en wordt daarna in het reisverslag op deze website gezet. Alvast veel plezier!

Donderdag 21 augustus 2014: Weersvoorspelling voor komende week

image

 

De voorspelling van het weerbericht voor Bournemouth ziet er goed uit. 19 graden. De zon afgewisseld met bewolking. En geen regen... Over enkele dagen is het zover.

 

Dan gaan we de oversteek naar Engeland weer maken voor het grootste Historisch Festival ter wereld; de Great Dorset Steam Fair.

 

 

 

 

 

Dinsdag 26 augustus 2014: Op naar de Great Dorset Steam Fair

We zijn vertrokken! Met regen op de voorruit maar... met goede voorspellingen in het vooruitzicht. 60 - 40 - 40 volgens Theo. Zijn 12 jaar oudere kameraad John is vorige week per fiets vertrokken. De voorgaande drie jaren is hij met de motor gegaan. We gaan hem vanavond zien. Op naar de volgende opstapplaats.……….

Foto: Op naar de laatste opstapplaats waar twee groepen gaan instappen. De groep uit Elsendorp voegt zich daar ook bij. Iedereen heeft reeds een kop koffie gekregen en kan naar de 1e video kijken. Zelf ga ik een bakkie doen bij Jan te Hennepe. Gezellig!

 

 

Op naar de laatste opstapplaats waar twee groepen gaan instappen. De groep uit Elsendorp voegt zich daar ook bij. Iedereen heeft reeds een kop koffie gekregen en kan naar de 1e video kijken.

Zelf ga ik een bakkie doen bij Jan te Hennepe. Gezellig!

 

 

 

 

Uitwaaien op de boot tussen Calais en Dover. Het heeft niet geregend tijdens de oversteek. Wel op heenweg en in Engeland. (foto links)

Reactie via Facebook: Henk Mengers Bekend gezicht.

 

Even de benen strekken. We onderbreken de kwis voor een half uurtje. (foto rechts)

 

 

Nard Peeters had een geweldige kwis met wel 30 vragen gemaakt. Pieter Hibma won met 3 fouten de kwis.

Het zaagblad had 44 tanden, de inhoud van een beker bier, en wie het museum in Dorset heeft ingericht waren de struikelvragen. Leuk Nard! Bedankt