Van New-York naar Bowling Green!

Op de 30e juli gaan we in alle vroegte vertrekken, via Dublin, naar de USA. Daar zullen we omstreeks 14u landen in Chicago. We zijn een groepje van zes. De reis begint eigenlijk pas de 4e augustus in New York. Omdat onze bus met aanhanger en inhoud in Wisconsin staat…. Ja, kun je het raden? We gaan de bus ophalen en brengen die naar New York. Eerst zullen we rest van de dag rustig aan doen en ’s avonds de plaatselijke kroeg bezoeken, dan een begin maken de spullen in de aanhanger te brengen, ’s avonds naar Madison om te kijken of daar iets te beleven is. De volgende dagen zullen we dagelijks een rit van zo’n 5 uur afleggen en iedere avond een nieuwe stad ‘onveilig’ maken. ’s Ochtends een beeeetje rustig aan beginnen en dan weer een rit naar de volgende stad. We starten in Wisconsin, rijden door Illionois en reizen via Indianapolis-Indiana, Columbus-Ohio, Pittsburgh-Pennsylvania, Mechanicsburg, Pennsylvania naar New York!!

Onze belevenissen gaan we weer posten op Facebook en wordt daarna in het reisverslag op deze website gezet. Alvast veel plezier! We vertrekken de 30e juli en komen op de 19e augustus weer terug in Nederland!

clip_image001

Woensdag 30 juli 2014; Vertrek Schiphol

Dick zwaait ons uit. Met Jan Bunk, Remco Blumink, Michael Luijken, Peter Mertens, Rene Lagerwerf en Anne-Marie Meijer.
We gaan naar de USA! En wel voor 3 weken. Yeahaaa.

 

 

Reactie via Facebook:

Eddy Kuttschreutter Goede reis!; Leo Weenink Goeie reis allemaal en heul veul plezier!!!;

 Sandra Vos Goede reis en we volgen jullie met veel plezier; Appie Nijland Goede reis!!; Jozef Brouns Goede reis en veel plezier!!; Jan Gouw Let je een beetje op jan goede reis;

Peter van der Horst Goeie reis, veel plezier we gaan volgen; Claudia Treffers Goeie reis en veel plezier; Mark Manders Naar Bowling Green?; Jaap Goossen Goede reis; Anke van Heijningen Waar in de USA precies?

 

 

De vlucht ging perfect. Geen turbulentie en de wielen rolden al over de landingsbaan voordat we het merkten. Zo netjes is zeldzaam. Het duurt even voordat we de koffers hebben, maar om half drie lokale tijd kunnen we de straat op. Eerst eve...n wat eten.
We gaan met de Greyhound naar het adres waar de bus met aanhanger staat. Perry is naar een Pulling event maar zijn vrouw Robbin en dochter Dana is er wel. Ze maakt pizza's voor ons klaar met salade. Dit smaakt ons goed. De koelkast is gevuld en buiten op het terras komen we tot rust met een heerlijke temperatuur.
We mogen de slaapkamers door het hele huis gebruiken. Uniek om bij Amerikanen in hun huis te overnachten. Zo gastvrij!
We maken de klok rond en dan is het nog maar 21u in de avond. De giga TV in de woonkamer en de vele pulling magazines houden nog wel een poosje wakker.

Donderdag 31 juli 2014; Verblijf bij Perry Butson en voorbereiding op Bowling Green en bezoek Wisconsin Dells

Nadat iedereen wakker was en ontbeten had, de spullen verzameld voor het verblijf in Bowling Green. Daar kamperen we drie nachten. Maar dat is pas volgende week weekend. Vannacht kwam een trein langs en volgens de regels moet deze vier ke...er toeteren als het een woonplaats nadert. Een kabaal waar de meesten van ons wakker werden. Toch een mooi geluid maar niet echt welkom om half 4 's nachts.
In de blauwe trailer wordt ik verrast door een wespennest. Tegelijk door drie wespen gestoken op een ooglid, arm en hand. Peter probeert het ooglid uit te zuigen. De zwelling valt gelukkig mee. Perry gebruikt WD40 om de overige familie te verdelgen.

Perry is terug om zijn mini te repareren. De timer van de ontsteking werkte te traag. Kleine reparatie. En met zoveel technische handen zal het nog vlotter gaan.

 

Reacties via Facebook: Janny Weenink Wat een vervelend begin op naar heel veel leuke dingen!!!! Walter Manders Koffie staat klaar; Trekkerskieken.nl Hoi Jannie, was geen punt hoor. Meer schrik, zwelling valt enorm mee gelukkig. Klus is verder geklaard zonder wespen; Trekkerskieken.nl Hoi Walter, we komen weer naar BG, wat mij betreft prima. Als het met groep te combineren is denk ik aan zaterdagmorgen; Walter Manders 10.00 uur; Janny Weenink Goeie reis verder en genieten ik blijf jullie volgen Gr. !!!!

Perry is thuis gekomen omdat de mini tijdens de run kapot is gegaan. De timer voor de onsteking stond niet goed afgesteld. Dit als gevolg van het hevig schudden van de machine.

Terwijl Michael en ik brandstof voor de auto halen en de USA mobiel activeren blijft de rest bij Perry. Als Perry dan toch wat onderdelen nodig heeft, vertrekken wij naar de Wisconsin Dells.

Recaties via Facebook; Perry Butson It runs fine now!!! thanks to my Dutch friends for their help!!; Leo Weenink They're eating your food, drinking your beer, so they van help you instead haha!!!; Trekkerskieken.nl Good Luck! And hope to cu in Bowling Green.

Lekker relaxen in de Wisconsin Dells. Eerst een verfrissende boottocht, daarna naar het waterpark met 44 glijbanen, 8 rollercoasters en 8 verschillende kartbanen. Time for fun!

Recaties via Facebook: Sandra Vos Peter Mertens, ben je nu wel in een rollercoaster geweest?; Trekkerskieken.nl Hoi Sandra, de glijbanen waren tof. We zijn maar 5 kwartier geweest voor sluitingstijd. Leuk dat je met ons mee reist via Fb :-)

Tussen de donuts en dips door bekijken we de uitgesleten rotsen in de Wisconsin rivier.

Video afspelen 

Reacties via Fcebook: Eric van den Berg Nog erg nat geworden!; Trekkerskieken.nl Hallo Anke, op vakantie of wonen jullie daar?; Hallo Eric, niet zo drijf en door nat als vorig jaar. Maar wel weer heel leuk.

Gisterenvondwezen stappen in de Wiss Dells. Eerst hebben we lekker spareribs gegeten. Sinds gister volgen sommigen van ons het 'Jan Bunk' menu. De meesten van ons komen een paar kg aan tijdens een reis. Maar Jan had er geen last van. En o...mdat hij ook geen overgewicht heeft, zijn sommigen vannins benieuwd hoe hij dat nu doet. De dancing waar we naar toe zijn geweest heet WETT. Ja, dat dachten wij dus ook. Maar nee. Nou ja, beetje. Er waren een paar meiden waarmee je ook prima onder de aanwezige douche zou willen staan. Haha. Geen mistverstand, het was een dancing. Maar het aantal aanwezige meiden is niet talrijk.

Eigenlijk was het best rustig. Later werd het drukker en na de terugrit was het ondertussen 02.45u. En zo slapen we uit tot de laatste om 1130 wakker wordt. Ontbijtje van een gebakken ei en dan rijden we om 1245 naar Indianapolis.

Reacties via Facebook; Anke van Heijningen Wett Night Club is op zijn drukst vrijdag en zaterdag avond. Leuk dat jullie er geweest zijn.; Janny Weenink Alle tijd wel benutten slapen doe je maar weer thuis !!!!!!

Vrijdag 1 augustus 2014; Dagje Indianapolis!!

Na twee uurtjes karren komen we in een flinke hoosbui terecht. En prompt moeten de mannen naar een toilet. We draaien de snelweg af. Wat een verschil in pompstations. Bij sommigen kom je alleen voor brandstof. Bij anderen kun je het combineren met divers soort eten en drinken, klein warenhuis, prachtige toiletten. Voor zo'n afstand als vandaag is zo'n station een echt breakmoment. Oh ja, en het JanBunkMenu is een zakje chips, een twix en een cola.

Reactie via Facebook; Sandra Vos Jan moet ook niet gaan afwijken van zijn eetpatroon, kan alleen maar ellende brengen. Gewoon doorgaan Jan Bunk!; Janny Weenink Zeggen ze wat over de vrouwen!!!!!!

De buren van ons hotel kunnen goed koken. We zitten bij een Texas Roadhouse in Indianapolis. Op het menu vanavond; steak, ribs en een zalm. Onderweg hebben we bij het passeren van de grens tussen Illinois en Indiana ons horloge een uur verzet. Tijdverschil met NL nu 6 uur. Indiana is de 3e staat die we deze reis doorrijden.

 

Downtown Indianapolis is waar het nachtleven voor een Amerikaanse mix van liefhebbers zich afspeelt. Wij gaan naar Howl at the Moon waar de life muziek buiten al te horen is. Zeven jonge enthousiaste jongelui die zonder pauze het ene na het... andere nummer spelen. Wouw wat goed.

Reactie via Facebook: Jeroen Van de Sande Gezellig allemaal pinda's pellen en eten .....smakelijk allemaal

 

 

Om ons heen kijkend zie je hier zoveel verschillende leeftijden en mensen. Waar je in NL in een kroeg als 'wie kom jij ophalen' blik of zelfs vraag gesteld krijgt, is hier het de normaalste zaak dat er ook oudere jongeren rondlopen.

 

(Foto links van Jan Bunk)

Anne-Marie heb het maar druk met Facebook

 

 

Zaterdag 2 augustus 2014: van Indianapolis naar Pittsburgh

Vandaag van Indianapolis naar Pittsburgh.Onderweg nog een stop nij het Motormuseum.Voor degen die aanhaken. We reizen van Wisconson naar New York. Aanstaande maandag komt daar het tweede deel van de groep. Dan begint de reis Bowling Green.

 

Reacties via Facebook:
Trekkerskieken.nl
Hoi Richard, leuk dat je ook met ons meereist via Fb!

Trekkerskieken.nl Of we daar wel heengaan weet ik nog niet. Horen jullie morgen!

 

 

 

En dit is het vervoer wat we naar NY brengen. De aanhanger gevuld met spullen voor ons verblijf op de camping in BG. En ideaal voor alle koffers.

 

Op weg naar downtown Pittsburgh PA.Vanmiddag veel regen gehad. Maar bij aankomst in Pittsburgh is het weer droog en aangenaam. Opvallend is dat de brandstof hier 25 dollarcent per gallon (3,8 ltr) duurder is dan in de vorige staat.

Toch is de prijs van 3,75 dollar/gallon nog altijd erg laag vergeleken met wat wij ervoor betalen. Omgerekend naar liters in euro's is dat 0,73 eurocent per liter (koers 1,35).

Zondag 3 augustus 2014; van Pittsburg naar naar Harrisburg

 

Zondagmorgenontbijtje...Het vinden van een restaurant rondom 12u is al een kunst. Ze hangen er met de benen uit. Op naar de volgende. En daar is zoveel lekkers, dat is meer snoepen dan ontbijten.

 

Reacties via Facebook:

Anke van Heijningen Bereklauw van Panera Bread!!! Heerlijk maar idd mierenzoet en meer voor tussendoor dan ontbijt; Bert Korenblek Wat een straf toch zo'n ontbijt; Trekkerskieken.nl Haha Bert, dat heb je goed

 

Uitzicht op Pittsburgh, Pennsylvania.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Peter van der Horst Mooie panoramafoto, moet je op canvas laten drukken; Nard Peeters Erg sjieke foto!

Foto

 

Onderdeel nodig? Vast dat ze hier hebben. We rijden de US 30 van Pittsburg naar Harrisburg.

Golvende wegen, veel bossen en met de zon in de rug hebben we een prachtige dag.

 

 

 

Op route 30 komen we langs een auto meeting. Natuurlijk maken we een stop en maken foto's van mooi roest en strak blinkend.

Reacties via Facebook:

Tiny Slotboom Die laatste zal er geen brede sloffen onder hebben liggen!!;

Hans Zweers Prachtig spul he,die pre-60ers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We eten er ook een hapje. De hamburgers worden geserveerd met een halve augurk en een half bord vol ribbelchips. Aan de bar zitten vier bikers (mannen). Drie ervan dragen een cap, 3 hebben een smartphone, 3 een baard en 1 krijgt er 4 stukjes bleekselserij bij als groente. En ze eten flinke kippenvleugels.De bar loopt in een u vorm waar zo'n 20 mensen aan kunnen zitten. Er hangen drie TV's met op twee schermen een honkbal wedstrijd en op het grote scherm de Nascar races.
En van de mannen heeft een telefoon zo groot als een kleine tablet. Het scherm meet 6,3 inch. Wouw. Als blogfreak bekijk ik het apparaat met grote belangstelling. Het beschikt als de Samsung note twee werkschermen. Deze is type Mega.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook; Sandra Vos Ziet er weer gezellig uit. Heerlijk een echte Amerikaanse burger.; Richard van der Velde Sandra Vos gewoon volgend jaar weer mee gaan

De route is mooi en zeker ren aanrader als je in de buurt bent. Sommige stukken rijden als een rollercoaster. Het golft ons door de maag. Een enorme afdaling waarbij vrachtwagens max 20 m.p.h. mogen rijden en auto's max 35. Haarspeldjes, bergwanden en bossen. Maar weinig agrarische activiteit. We rijden dus door naar ons hotel in Harrisburg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harrisburg bij nacht. De bruggen zijn de Bridge at Sunset en de verlichte brug is Walnut Street Bridge. Het gebouw is het Capitool. Maar wij rijden er dit keer gewoon langs op weg naar downtown. Het is er deze zondagavond erg rustig. Er w...orden cafe spellen gespeeld zoals darts en biljart. De DJ is goed en zo blijven we er gezellig hangen totdat het bedtijd is. Voor het slapen gaan nog even contact met Dick. Alles goed. Ze gaan vliegen. Ook via Dublin en maandagavond 0630u (NY tijd) zullen we ze treffen op het JF Kennedy vliegveld in New York.

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 4 augustus 2014: van Harrisburg naar New York en bezoek aan Orange County Choppers (OCC)

Yeahhh. I'm so exiting!
We gaan naar de wereldstad New York vandaag. Met ons eigen bussie naar de Big Apple. Vanavond komt daar de groep aan die we van het JF Kennedy vliegveld gaan ophalen. New York - New York; here we come ! Dat zullen vast veel Fb fotootjes gaan worden....

Reacties via Facebook: Leo Weenink We wachten het af!!!; Marion de Kruijf-Pater Leuk! We gaan het zeker volgen.; Mariëlla Boot Op naar het vrijheidsbeeld voor Michael have fun; Sandra Vos Graag veel fotootjes!!; Janny Weenink We zullen het gaan zien maar jullie blijven genieten!!!!; Trekkerskieken.nl Hoi Mariëlla, ik heb het hartstikke naar mijn zin. Goede muziek hier. Uitgaansleven is ook interssant ;-) Al veel gezien; oa powerboot en waterpark. Grt, Michael.; Simon Star Veel plezier daarzo allemaal!!

We hadden weinig wensen deze voorreis. Stappen, uitslapen en 5 uurtjes verder rijden. Daar is één bezoek aan toegevoegd. Al op vliegveld Schiphol kwam Remco met het idee om naar Orange County Choppers ( OCC ) te gaan. Dat ligt ook in de staat New York. En ondanks dat het niet op de route ligt gaan we er vandaag wel een kijkje nemen. We zijn er zelfs een uurtje eerder voor opgestaan.

 

Reacties via Facebook: Peter van der Horst Hebben jullie de (in de show op discovery) gebouwde motoren ook gezien? Die zijn super om te zien; Trekkerskieken.nl Hey Peer, we gaan er vandaag heen. Wordt vervolgd...; Sandra Vos Heb even op de site gekeken, gaaf; Rene Pieterse leuke tent de bowlingbaan zal nu wel open zijn gaan jullie ook nog een OCC hamburger proberen.

Terwijl Phil Collins op de radio is zet Michael zijn eigen muziek op. Haha. We hebben het hartstikke naar ons zin.

Video afspelen

Reactie via Facebook: Gerwin Schuurman Heeft ie al zitten te snurken?

...met Remco als chauff...en Peter als bijrijder.

 

 

 

 

 

 

 

Onderweg tijd voor een bakkie. En de keuze is er reuze in koffie en melk. En een fruitje erbij?! Ook de Amerikaan wil eens niet vet en veel.

 

 

 

 

 

 

 

En dan gaan we de werkplaats in. Van de dame heb ik niet alles meegekregen. De groep was niet groot en we konden een beetje heen en weer lopen. Het was ook meer het zien, er zijn én verrast worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op bezoek bij de Orange County Choppers. Hier is de werkplaats, showroom, winkel, er is een bowlingbaan en café met restaurant én een podium voor een life band. Overal staan en hangen motoren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook;

Willem Top Super gaaf en mooie plek om die je moet hebben.gezien als liefhebber van alles dat rolt :-) super gaaf :-)

 

 

En tot onze verbazing zit de oprichter en eigenaar van OCC er op een kruk te lassen aan een motor. Hij stopt, doet zijn bril omhoog en spreekt ons toe "hey guys, how are you doing?!". Hij staat op terwijl hij ons aankijkt en loopt dan naar zijn kantoor. Wat een bijzonder moment. Gewoon een man, maar door de vele keren dat een ieder van ons een aflevering heeft gezien is het toch wel heel bijzonder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook; Rudy Linthorst En daarna nog doorgegaan naar PJD designs?? Dat is de zoon van deze "bullebak".

Bericht en foto’s van deelnemer Jan Bunk:

Bijna in New York waar we er nog een paar gaan ophalen. De eerste 2 dagen bij Perry Butson geweest thanx Perry!!!. Via indianapolis , Pittsburg, en harrisburg( overal nog ff downtown geweest ) nu dus naar jf Kennedy AirPort in New York. Gaat goed!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag bij de O.C.C. The boss himself was er ook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De draaibanken. En de werkplaats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

....en een gebrandmerkte OCC hamburger!

 

 

 

 

 

 

 

Foto: En zijn we net onderweg komen we hem nog een keer tegen!

 

 

En zijn we net onderweg komen we hem nog een keer tegen!

 

 

 

 

 

Op weg naar New York, veel groen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een beetje New York..

 

 

 

 

 

 

Nadat we de groep op het vliegveld hebben opgehaald gaan we eerst naar het hotel. De vlucht was prima en rustig. We gaan eten bij een sportsbar. Daar hangen al zo 37 tv's vanaf onze zitplek.Het is afgelopen met ons relaxte ritme. Niet uitslapen tot 10u maar morgen al om 0645 klaar te staan met het ontbijt achter onze kiezen. Maar... we gaan dan ook New York bekijken. Dus hup!

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Marion de Kruijf-Pater Kijk Marijke , Wilma, &Jantine Bert is goed aangekomen! Die gaat zich goed vermaken; Wilma Bos Fijn dat je even de link doorstuurt . Weet zeker dat ie zich prima vermaakt; Trekkerskieken.nl Idd Marion, en zijn eerste Budweiser biertje smaakte hem goed!; Marion de Kruijf-Pater Goed om te horen dat de groep compleet is en ze veilig en wel zijn aangekomen.

Dinsdag 5 augustus 2014: New York he we come!

Goedemorgen NL. Om 07.30 vaart de boot naar Manhatten, New York. Here we come!

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze foto vervangt de vorige. Kijk maar waarom. Hierop Miss Liberty, het vrijheidsbeeld.

Foto: Met de groeten van Michael.Met de groeten van Michael.

Manhatten.
(Het vrijheidsbeeld varen we te ver langs en gaan we nog naar toe.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En nu zien we haar van de mooiste afstand. We maken een selfie en kijken nog eens rond.

Foto: En nu zien we haar van de mooiste afstand. We maken een selfie en kijken nog eens rond.

Miss Liberty.
.Meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar.
.Ze staat met de rug naar New York en kijkt naar de zee om nieuwe
.het standbeeld is 150 feet/zo'n 45 meter
.doorsnede 35 feet/10 meter
.gebouwd in 1886
.andere gebouwen in die tijd waren 3 verdiepingen hoog en het standbeeld werd 22 hoog

We beklimmen de 377 treden. Eerst puffen en dampen we uit op het bordes voordat we de kurktrekker trap omhoog gaan. De rand onder de punten kroon zijn raampjes. We lopen er langs en kijken op de pier. Je loopt dan kort onder de kruin van Miss Liberty. Het is hier bijna 30 graden warm. Het koper waarvan het standbeeld is gemaakt is 4 mm dik en het duurde 20 jaar voordat het groen uitgeslagen was. Dan is er alweer de afdaling..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het historische waarom Frankrijk het standbeeld schonk was eenteken van een paar mensen uit de regering van Frankrijk die onder Napoleon 3 dienden. Ze vonden dat Napoleon3 de vrijheid had afgenomen en juist de Amerikanen in vrijheid konden leven. Het idee van een standbeeld was er dan maar het duurde nog 5 jaar voordat ze wisten hoe te maken.

Nadat de Eiffeltoren werd gebouw wisten ze eem frame te maken waar het koper omheen gevormd zou worden. Toen moest er ook nog geld verzameld worden om het beeld op ern voet te zetten In die tijd met centen en dubbeltjes bij elkaar te sprokkelen. Dit werd door Amerikanen verzameld. Het standbeeld zou later voor de immigranten het beeld worden van hun nieuwe start in het verre Amerika.Tot zover. Er is nog veeeel meer te vertellen. Maar wij gaan eerst weer verder.

 

Foto rechts; Een wouw moment voor Anne-Marie; Miss Liberty in New York.

 

 

Even voorstellen; onze reisleider Dick Meijer. En de groep op de ferry

 

Reacties via Facebook: Martijn Oortgiese steet oe good Dick; Roy Van Heugten Skon brilleke dick ha ha ha.

 

 

... en dan is de ochtend voorbij en de stroom op...
...en zo is er a-l-t-i-j-d wel weer wat te verbeteren met een xtra accu voor onderweg om de mobiel te laden....
...ik had wel een zonneaccu bij me, maar ondanks dat de zon ons rood verbrand, raakt de accu niet vol genoeg om de mobiel te laden...

 

Reacties via Facebook: Jeroen Van de Sande Kan die zonneaccu ook niet via de 12V aansluiting van de bus opgeladen Worden ??? Met de just kabels en/of splitter kunne meerdere telefoon of andere accu's opgeladen Worden tijden het rijden ....en voeding hebben voor de navigatie; Trekkerskieken.nl Hey Jeroen, daaaar heb ik het niet over. We liepen vandaag hele dag in NY... Voor het autoladen hebben we het voor elkaar....

Voordat we de metro ingaan eten we eerst " 'n heet'n hond" ofwel hotdog. Daarna reizen we vanaf halte Bowling Green (!) een paar haltes verder. Een klein stukje lopen en dan komen we bij het Ground Zero. Naast het nieuwe World Trade Centre is de gedenkplaats van de Twin Towers die op 11 september 2001 door aan aanslag in elkaar zijn gestort. 2977 levens gingen hiermee verloren.

De twee grote, ...ja hoe omschrijf je deze gedenkplaats het beste... Een omringde plaats van de omtrek van de gebouwen. vanuit de rand stroomt er water, dit loopt door gootjes. Ieder straaltje een mensenleven. Midden in de bodem is nog een dieper vierkant gat waarvan je de bodem niet kunt zien. Symbolisch. En het trekt honderden bezoekers. In de rand van bruin metaal staan de namen. Indrukwekkend. En als je naar de hoge gebouwen kijkt, en realiseert wat er toen gebeurde, krijg ik spontaan kippenvel. Wat een onvoorstelbaar gebeuren moet dat toen geweest zijn. Het is warm vandaag. Een dikke dertig plus. We lopen rustig. En nemen een pauze tussendoor bij Starbucks voor een koffie. Ondertussen wordt er gesurfd naar een goede wifi verbinding en prompt komen er facebook berichtjes. Berry Boer blijkt ook in NY, hij heeft een foto gepost. En Michael treft een foto van de nieuwe Alligator.

We gaan weer verder. Weer de metro in en bij Central Park er uit. In de metro is het koel. Zodra je ef weer uitstapt is het warm. Heel warm. We wandelen zeer relaxed het park in en belanden al snel op een bankje. Snoepen er een ijsje en blijven er een poosje zitten. Mensen kijken. En we wandelen weer zeer relaxed terug. Tappen flesjes water vol of kopen een nieuw gekoeld flesje. Je kan hier volop fietsen huren. Of makkelijker in een paardenkoets. Maar dat trekt ons niet.

Deze twee fotootjes horen bij het stukje over de metro en Bowling Green. En toevallig. Remco heeft een T-shirt aan met de halte Bowling Green.

 

Reacties via Facebook:

Peter van der Horst Altijd lekker zo'n heet'n hond.

Erik van Oosterhout een city tour met open bus is daar echt een aanrader om langs Harlem te gaan enzo. en de White Booted cowboy ook al gespot?

 

 

 

 

 

Fotobijschriften; Dick praat ons bij in de schaduw. De foto van Ground Zero waar mensen rondom heen staan. Het nieuwe World Trade Centrum is naast Ground Zero gebouwd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Even een pauze. En een aantal van ons gebruiken die rust het liefst om via een wifi verbinding op Facebook te kijken of een berichtje te posten. De overige foto's zijn straatfoto's van New York. Nieuw hoog tussen laag oud. En etenswaar lekker naast gezond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook; Nard Peeters Vergeet niet om de beurs op Wall Street te bezoeken!

Times Square.
Dit plein komt ieder jaar in het nieuws. Er komen dan duizenden mensen samen om de tijd in het oude jaar af te tellen tot het nieuwe jaar. Het hangt er vol met beeldschermen. De ene groter dan de andere. Indrukwekkend om te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

Al houd je niet van het eten wat McDonald's op tafel zet. Het is een bezoekje waard met de sprekende muurschilderingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het eten is het donker. De reclameborden schitteren nog harder. Prachtig.

Times Square. Dit plein komt ieder jaar in het nieuws. Er komen dan duizenden mensen samen om de tijd in het oude jaar af te tellen tot het nieuwe jaar.
Maar... de meesten van ons vinden het wel best. De warmte en de massa publiek is voor menigeen van ons goed om te vertrekken naar het hotel.
New York. We hebben er een beeeetje een indruk van gekregen. De warmte drukte flink het tempo maar ach zo'n stad te bekijken met trekkerfans....!?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog een paar fotootjes uit het nachtleven van New York. Mooi aangeklede en van bodypaint voorzien. Zo staan er ook Spidermannen, Supermannen en diverse Miss Liberty's.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 6 augustus 2014: van New York naar Washington D.C., bekijken Capitool en bezoek aan Smithsonian Air en Space Shuttle museum

Op weg van New York naar Washington D.C.. Met het Witte Huis, het regeringsgebouw Capitol en Smithsonion - Technisch museum.

Goed bezig Michael! We drinken een bakkie en gaan dan weer verder.

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook: Nard Peeters Smithsonion is top! Maar bezoek ook eens Arlington en..... natuurlijk een avondje stappen in George Town......!

We passeren Baltimore. Van de haven zien we niet veel. In deze wereldhaven kwam de container aan met de tractor van Bram Kools, Mitas All or Nothing. Manon reed in Louisville 2014 mee tijdens de Farm Machinery Show. De grootste lanbouwbeurs van de MidWest. Ook liggen er zoutbergen waar winters NL jaloers op wordt. Hier geen zouttekort!!! Veiligheid voorop!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook:

Thijs te Boekhorst Boh hos te heit; Trekkerskieken.nl Je begeeft in provincie overschreidend gezelschap. En ik kan het al niet begrijpen Svp je vertaling; Thijs te Boekhorst Haha sorry annemarie ik zei foei dat is haast te warm .d; Trekkerskieken.nl
Dank je Thijs! Tijdens de 5-daagse van Dorset hebben we vast tijd om in streektaal te proat'n.; Thijs te Boekhorst Daar twijfel ik niet aan veel plezier nog!! Goedgoan; Trekkerskieken.nl Mooi!

 

 

We zijn in Washington DC aangekomen. Eerst rijden we een blokje langs het Capitool en de gedenknaald. Aan weerszijden van het park wat ertussen gelegen is, zijn gratis te bezoeken musea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook

Willem Top Gaaf , kost wel beetje zo super gave rond reis amerika ? Dit is pas genieten , staat ook nog op vakantie lijstje een rondreis door usa !!!!;

Trekkerskieken.nl Hoi Willem,
het is idd super om dit als groep te doen. Op onze website www.trekkerskieken.nl kun je de reisprogramma's en reissommen bekijken. Ook staan er de uitgebreide reisverslagen zodat je alvast een stukje van Amerika (en andere landen) kunt bekijken. Stel een doel, start met sparen en dan 'just do it' (doe het gewoon!) grt, Anne-Marie

Op de 30e juli gaan we in alle vroegte vertrekken, via Dublin, naar de USA. Daar zullen we omstreeks 14u landen in Chicago. We zijn een groepje van zes. De reis begint eigenlijk pas de 4e augustus in New York. Omdat onze bus met aanhanger en inhoud in Wisconsin staat…. Ja, kun je het raden? We gaan…; Willem Top Super bedankt voor je info , zal avond even aandacht aan besteden

Het Capitool. De 1e president George Washington legde in 1793 de eerste steen. Het is het Amerikaanse regeringsgebouw. Het standbeeld is U.S.Grant. Generaal tijdens de Amerikaanse burgeroorlog waar de afschaffing van de slavernij werd bevochten tussen 'Noord en Zuid'.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Natascha De Bruine Lammers Mooie foto's all; Natascha De Bruine Lammers Weet je toch van me geniet wel van de plaatjes; Jan Gouw Leuke foto ,s annemarie !! Geniet ervan; Tiemo Oosterhof Reis ook mee wij zitten ook weer te plannen om.een reis te maken die kant op maar dat zal in weer in juni worden augustus is te moeilijk.

We bezoeken samen het Smithsonian Air en Space Shuttle museum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Natascha De Bruine Lammers Gaaf; Nard Peeters My all time favorite!; Trekkerskieken.nl Mmm, ik miste de tractoren... Geen van de musea aan deze 'strip' heeft iets met agrarisch... Zelfs de originele JD ploeg bleek uitgeleend.; Nard Peeters Ja, klopt helaas. Volgens mijn staat het een en ander en ander in het national museum of American history. Maar...... slechts een klein percentage van de colllectie is uitgestald en dus is veel voor het oog verborgen meestal! Ligt een beetje aan de expositie op dat moment dus.

En daarna tot slot van ons bezoekje Washington maken we nog een serieuze foto voor het Witte Huis, de ambtswoning van de Amerikaanse president Obama.
Ook in deze stad is veel meer te zien. Absoluut. Voor ons lang genoeg om in een stad te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Andre Roelofs Niet ff om een bakkie geweest ? Of was die nie thuis? Lol; Anke van Heijningen De meesten kijken ook erg enthousiast! lol; Trekkerskieken.nl Klopt helemaal. Het is voor de meesten geen inspirend bezoek aan een gebouw of stad. Meer van, nu ik er toch ben...; Anke van Heijningen Haha, lachen! Ja, als je er dan toch bent, moet je het even gezien hebben.

 

Donderdag 7 augustus 2014: Bezoek Harley Davidson, New Holland Fabriek en 3 Shop-stops.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De film is om kippevel van te krijgen. De flitsende beelden in combinatie met de muziek is geweldig. En wat een successtory. In 1903 gestart in een schuurtje door 4 mannen. In het eerste jaar 3 motoren en daarna ging het groeien. In de oorlog werd in 1941 de productie verdubbeld. Een jaar later nog eens een verdubbeling.
Maar ook Harley kende een dip. Tot bijna bankroet aan toe. Maar de liefde voor Harley is groter dan centen en zo is er een groep Amerikanen die het bedrijf weet te behouden.
De fabrieksrondleiding duurt iets langer dan een half uur. Niet lang maar onze rondleider verteld enthousiast en met wat we te zien krijgen is het een prima tour. Helaas mogen we de assemblage niet zien. En dat horen we pas ter plaatste. Verder is het erg netjes, schoon, lekkere temperatuur. Tot slot de winkel in waar de tassen gevuld worden met Harley spullen. Nog een kop koffie en dan op weg naar New Holland!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Sandra Vos T-shirtje Michael Luijken?; Trekkerskieken.nl Ja Sandra, zijn garderobe wordt weer goed aangevuld. En ook de souvenir vitrine.

Op weg naar New Holland in de plaats New Holland. En daar hoort ook een New Holland Avenue bij. Ik kijk er naar uit hier (mijn1e keer) een kijkje te nemen. Heb er zelfs een kriebel van in de maag. Haha, moet om mezelf lachen. Ben ik ondertussn zo gek van trekkers?!! Na Zedelgem/combines - reis voor de LCN - en twee keer Basildon - vorige maand nog met 56 Blue Force liefhebbers. En nu dan hier in Pennsylvania waar de naam New Holland begon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De rondleiding ia absoluut de tijd waard. De rondtour duurt bijna twee uur. Onze rondleider is een gepensioneerde medewerker van New Holland. Hij geeft ons een goede inkijk in de processen in de fabriek. We gaan meerdere keren van de gemarkeerde paden af om rond een werkproces te staan. Hij legt uit, laat zien, oud-collega's geven presentaties. Hij maakt het ons daarmee enorm naar ons zin. In deze fabriek worden de balenpersen van New Holland gemaakt. Zowel de kleine balenpers met de geknoopte touwen/draad als de grote balenpers evt. met wikkelfunctie. We eindigen bij de assemblage nadat we het lasersnijden, frezen, stansen en lassen hebben bekeken. Hij verteld over de ploegen die de 600 medewerkers draaien. En zo wordt alles besproken. Tot slot gaan we het winkeltje in. Jaha, het is gelukt om nieuwe unieke spullen te kopen. Dan nemen we afscheid en geven een present als dank voor de uitvoerige rondleiding. We gaan weer verder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de ontvangstruimte hangen prachtige schilderijen en staan er een aantal oude machines.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderweg zien we meerdere buggy's en ander door paarden voortgetrokken materieel van Amish mensen. Deze mensen die vanuit een geloofsovertuiging er veel gewoonten op na houden waarvan o.a. geen stroom en geen rubberen banden op machines. Geen tractor maar paarden en muilezels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Peter van der Horst Je zal het maar hebben dat je 'smorgens vroeg wil beginnen en je paard staat scheef met een lekke hoef.; Hans Van Gorp Die zien wij hier ook; Trekkerskieken.nl Hoi Hans, en waar is 'hier'?; Hans Van Gorp Ontario; Trekkerskieken.nl Ik wist nog niet dat daar ook Amish wonen. In Alberta wonen en werken de Hutterites. Die hebben wel hedendaagse machines.; Peter van der Horst Zijn er niet overal nog comunities van de Amish? Waar wij gegeten hadden(Februari) waren ook Amish toch.; Trekkerskieken.nl Klopt Peer, dat waren ook Amish. Zo zijn er ook Mennonieten.; Hans Van Gorp St.Jacobs farmers market (Ontario). Daar zie je heel veel amish.

Na het fabrieksbezoek maken we vandaag nog 3 stops. Eerst gaan we naar een wel heel bijzondere winkel. Zoiets als onze stand www.Tractor-Shop.nl maar dan als winkel en met veeeeel meer spullen. Wouw, hoeveel tijd hebben we hier?En dan is het tijd om weer te schaften.

Lekker makkelijk in een buffetrestaurant. Binnenlopen en direct volle borden scheppen. Keuze is reuze. En dan nog drie kwartier outlet shoppen. Een zonnebril die kapot ging wordt nu vervangen en er komen een paar extra schoenen mee terug de bus in. Rond 21u zijn we terug in het hotel.

Vrijdag 8 augustus 2014: Panne met de kar en bezoek aan Team Forrester

Panne met de kar.
En dan blijkt het reservewiel niet passend. Dus eerst sleutelen, bandjes shoppen, sleutelen, laden ... en door! Met zoveel handen een klus van een goed uur dat we verder kunnen. De kar heeft sinds februari stil gestaan en met de temperaturen van hier heeft het nogal te lijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook:

Leo Weenink Nou ja als het niet erger wordt dan dat.....

Frans Kuijpers Met een hand gestuurt daar krijg je leke bande van...hihi
Tiemo Oosterhof
Idd leo als het niet erger word maar is wel zweten daar komt geen bandenboer zoals bij jou en mij

 

 

 

Zomaar wat foto's van onderweg. Het gewas is soja. Dit wordt zo'n 60-70 cm hoog en het boontje wordt geoogst. Ook typisch Amerikaans zijn de bovenleidingen, de eigen oprijlaan, veranda's en huizen buiten het dorp hebben veelal alleen een begane grond (en schuilkelder tegen tornado's)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn op bezoek bij Team Forrester. Pa was ooit al eens in Engeland uitgenodigd om daar met zijn Pulling Tractor. Zoon Curt verwelkomt ons op het bedrijf wat hij met 4 broers en zussen runt. In Pennsylvania zijn er drie niveaus om in te rijden; BRUSH eigen regels INTERSTATE heeft 10 klasses en gaat zo'n 200 km zijn en 150 noord. Die interstate strekt zich uit over die staten. Ze rijden zo'n 35 events per jaar. NTPA/PPL zoals event in Bowling Green.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een keer per drie jaren worden de regels aangepast indien dat nodig is. In deze regio wordt er veel met Ford gereden. De pulling tractoren houden ze draaiend door de verkoop van zelfgemaakte pulling onderdelen.Eerst waren er nog geen regels. International was onverslaanbaar totdat. De Super Stock klasse werd gelimiteerd naar 680 cubic inch. Maar ook dat bleek niet voldoende omdat de Inters het probleem kregen dat als ze meer dan 3200 toeren draaiden het blok kapot ging. De regels zijn weer aangepast zodat het nu mogelijk is om met een eigen gemaakt motorblok te rijden.

Als NH dealer is het meest verkochte model 115 PK in deze streek. Het zijn voornamelijk veehouders die een tractor nodig hebben. De jeugd start met Pulling al op een jeugdige leeftijd. Als de ouders een docu tekenen dan kan hun kind al meerijden zodra het interesse heeft. Het neefje van Curt is nu 14 en heeft al twee jaar gereden in de Brush Pull.We krijgen te zien wat ze hier maken. Ondertussen verteld Curt geanimeerd verder. Wil je snel rijden dan heb je Europese banden nodig. De Amerikaanse banden lopen daarvoor niet soepel genoeg.

En dan ineens ben ik een stuk tekst kwijt. Meende het gepost te hebben. Super interessant met veel details. Da's nou jammer! Curt vertelde zeer geanimeerd en de uren vlogen om. Hij had er zelf ook schik van om ons te vertellen. Over de groei van de pulling historie in Pennsylvania, de kracht van blauw, dat hij zeer positief is over de overname door Fiat, Kubota gaten in de markt vult en zo vele onderwerpen. En het winkeltje vul ik twee tassen met blauwe (pulling) kleding. En natuurlijk pas na een rondje foto's....

 

 

 

 

 

 

 

Soja van dichtbij bezien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En soms ben ik voor mezelf te snel. De tekst was nog onderweg... Noworries.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/1907870_524356791029723_6302312705477328954_o.jpg

 

 

 

 

(deze foto's horen nog bij tractor pull foto's/bezoek Forrester)

Overal op het erf is duidelijk dat Ford hun grote passie is. En al is er even geen tijd voor om er iets moois van te maken, het alvast toevoegen aan de verzameling kan zolang er ruimte is.

 

Een hele bijzondere Ford volgens Curt. Kunnen de Blue Force mensen in NL dit bevestigen?

  

 

 

 

 

 

 

 

 

    Reacties via Facebook:

Martijn Groen; Bert Laarhuis jij weet het vast en zeker

Bert Laarhuis Dit is één van de eerste EVA 5095 conversies. Te zien aan de gietijzeren kuip die onder de motor doorloopt. De motor is namelijk een Ford 2703C industrie/vrachtwagen motor met een aluminium carter en dus niet zelfdragend. Vandaar de kuip onder de motor om het geheel toch sterk genoeg te maken voor gebruik in een trekker. Deze conversies werden gebouwd door Ford dealer Willy Everhardt in de Ardennen. Wat deze echter erg bijzonder maakt is dat deze is uitgerust met één van de eerste powershifttransmissies die werd toegepast in tractoren. De Ford Select-O-Speed, met 10 versnellingen vooruit en 2 achteruit.;

Harrie Kuiper Ten eerste hij staat zowieso op de verkeerde plek, staat bij mij veel beter.; Mathieu Perdaems Haha die Bert, elke keer een lading informatie waar je versteld van staat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderweg stoppen we natuurlijk regelmatig. Even een bakkie, blikke of bite. En dan zie je ook veel meer hoe het er hier aan toe gaat.
Op de balie een kalender zodat de medewerker niet hoeft te rekenen, en beter, dat de klant zelf al kan vaststellen of hij de benodigde leeftijd wel heeft.
Pennsylvania is wel echt een staat om de snelweg te vermijden. Heuvelachtig en een mooi landschap. Een tukkie in de auto is lastig met dit bochtenwerk. Maar zoveel te zien dat je ook geen moment wil missen. Boerderijen, schuren, bedrijven, verkeer, etc.

Ook het collecteren voor goede doelen is wat je soms ziet. Lokale initiatieven om geld in te zamelen.

Appels. Maar door de enorme hoeveelheid appelsap wat China produceert (!) is deze inkomstenbron aan het afnemen. Volgende week begint de perzikoogst.
De bomen laten ze groeien tot grote struikbomen. Geen snoei, behalve om de hoogte te beperken.

 

 

's Avonds gaan we naar een lokale Pull toe. Een wedstrijdje waar pick up trucks en vrachtwagens rijden. Ook verbazen we ons over de jeugd die zóó knettervet zijn. Ook kids van een jaar of acht met buiken en ruggen zo zwaar dat je er bijna van gaat staren.
Wel positief bijzonder. Een ventje van twaalf zit naast zijn Pa in een vrachtwagen. Pa als bijrijder en telg achter het stuur. Je ziet hem opstaan als de koppeling ingetrapt moet worden. Een grote afstand maakt hij niet.
Het koelt flink af, andere bezoekers hebben kleden mee en verder heeft iedereen een sweater met capuchon waar reclame op staat.
We eten hamburgers, hotdogs en popcorn met een fles frisdrank als avondmaal tijdens de pull.

Reacties via Facebook:

Marina de Groene ja als je soms ziet wat jullie voor ontbijt, lunch e.d. voorgeschoteld krijgen, daar gaan wij al van wurgen.............

Rogier Epping Hahaha " knettervet"

Gerard van Leeuwen Is Albert koopman er ook bij?

Wim Stuut Achter 't gaas?

Trekkerskieken.nl Hoi Wim, klopt idd achter het gaas dit keer, komt bij lokale pull vaker voor. Hoi Gerard, hij is er niet bij.

Maar de dag heeft nog kleine uurtjes. Die proberen we te vullen in een bar. Maar dat blijkt nog lastig. Dé bar speelt hard rock. Het publiek wat daar op af komt spreekt ons niet aan. Een ander kroegje zien we ook veen jeugd en gaan naar een volgend dorp, 30 km verderop....
En zo komen we in een heel klein plaatsje waar we (bij gebrek aan beter) dan maar een biertje drinken. We spelen er cafe spellen. Hier een grappig bowlingspel. Met een schijf die onder de kegels door gaat. Met de contactpunten in de kast gaan de pionnen die je raakt om. Remco speelt en wint een potje pool. Er is iemand die via zijn mobiel met ons NL woorden spreekt. Ach zo wordt het toch nog gezellig!

 

Zaterdag 9 augustus 2014: We bezoeken onder andere Kevin Campbell en Pulling team Red Neck.

Zaterdagmorgen; op weg naar Kevin Campbell.

Reacties via Facebook: Dennis Govaert Doe Kevin de groeten!

Kevin haalt ons op. We stappen in en hij breng ons bij een gebouwencomplex wat er gedateerd uit ziet. Typisch Amerikaans. Het gaat niet om je gebouw maar om je product. Er gaan deuren van zijn werkplaats open en daar staan hyper moderne apparatuur.
Kevin laat ons diverse onderdelen zien en ook machines. Om turbowielen te balanceren hebben ze een nieuwe machine. Hij laat een wiel draaien en de computer geeft aan waar de onbalans is. Het gaat om een afwijking van 0,046 gram. Een metaalschaafsel. En afhankelijk van het doel wordt het aangepast. Met het aantal toeren is zo'n wat lijkt een kleine afwijking wordt een grote afwijking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan lunchen bij de ouders van Kevin Campbell. Die wonen een eindje toeren de binnenlanden in. Geen wonder dat ze 4x4 aangedreven rijden in een flinke auto want in de winter zou je niet eens bij de supermarkt komen. We eten heerlijke versgebakken hamburgers, aardappelsalade, zoete bonen, hotdog, rauwe broccolisalade en als toetje heerlijke browniecake. We smullen het aan de rand van het zwembad op. Heerlijk!

Kevin Campbell is in 2010 op uitnodiging van de organisatie van Putten met zijn toenmalige tractor Controlled Chaos in NL geweest. Dick en ik waren als Trekkerskieken gevraagd - door Beach Pull Putten om tijdens het 10 daagse verblijf een programma te verzorgen. Daar keken ze nog altijd met zoveel plezier op terug dat we nu bij deze zeer vriendelijke en gastvrije mensen aan tafel uitgenodigd zijn. Na de maaltijd stappen we in de pickup en rijden de heuvels in....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan schieten! Met echte kogels!! Ik ben helemaal verbaasd. Schieten voor ons is iets op de kermis. Maar voor de fun in een weiland schieten op een schietschijf! Ja, dat is wel heel bijzonder.

Reacties via Facebook:Gerwin Schuurman Straks biefstuk eten?; Trekkerskieken.nl Ja idd, op de Washington Fair met Pull die avond.                                

We gaan schieten vanuit de tent met opslag van hooi. En dit is het speelgoed...
Kevin legt heel duidelijk uit wat bij de omgang met deze wapens hoort. Geen gezwabber. Niet wijzen met de loop van het pistool. En dan!!

Reacties via Facebook: Hein Manders Always fun when there is tannerite involved.; Trekkerskieken.nl Hi Hein, dat was wel zo gaaf. Echt een knal met een flinke wolk. Nooit gezien. Voor ons Dutchies een spektakel van formaat!

 

We schieten om de beurt en lossen vijf schoten. Best spannend. Eerst stellen we het geweer in en dan schieten. De afstand naar de schijf is te ver weg om direct te zien wat we geschoten hebben. Echt wel heel bijzonder! In een weiland in Amerika met een semi automatisch wapen te schieten.

En nadat de koeien die langs de schietschijf liepen verplaatst zijn, schieten Kevin en Eric op een doel zo'n 400 meter ver weg. Eric met een geweer wat speciaal voor hem is gemaakt. Hij heeft een serie van wel 10 geweren. Helemaal zijn hobby. We kijken met bewondering naar deze prestatie.
Ook wordt - super slectaculair - er op een kruitbus geschoten. Deze explodeert en een heus gaat in de grond, de grond is blootgelegd en het gras buiten deze eerste cirkel is platgeblazen. Wat een knal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er was een beker gebruikt van frisdrank en bij de explosie blijven er 1000 stukjes over. Een flesje vol lege hulzen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resurrected Red Neck.
Na alle mooie actie zijn we toe aan een rustige zaterdagavond. Maar we hebben nog een bezoek te gaan. In Louisville reed dit team dwars door de zandbult in de voorronde. In de finale kwamen ze niet ver genoeg. Wij zijn - als ik om me heen kijk - een beetje draw. De ervaring van het schieten was zo geweldig én na een korte nacht én weer een dag met 30 graden, tsja.... Maar Dick heeft zoveel belangstelling en de jonge man beantwoord deze met veel plezier.

Kevin is piloot voor een groot productiebedrijf. Hij vliegt met dit toestel max 6 passagiers. We mogen in het toestel kijken en zien de super luxe stoelen en cockpit. Mooi! En bijzonder, we rijden zo het vliegveld op. Geen poort, geen pas.
Wat een verschil met ons NL! Hier staan zelfs de zitmaaiers gewoon bij het huis, niet in een afgesloten schuur...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Jan Gouw Haha jan bunk zijn klompen staan voor de trap; Bert Korenblek Stond op de deur. Klompe ut; Trekkerskieken.nl zie foto; Henk Gerrits Mooie klompe..; Trekkerskieken.nl Hoi Henk, goed gezien! Zijn van Jan Bunk. Echte IH'ers.; Henk Gerrits Hastikke mooi..

foto van Trekkerskieken.nl.

Be American, Buy American. Ben je een Amerikaan, koop dan Amerikaanse producten.
En in het onderschrift staat de naam van Hypermax. Leverancier van o.a. pulling spullen, o.a. turbo's.

 

 

 

Vanavond bezoeken we met Kevin Campbell de wedstrijd in Washington PA. Een fair met pull. De warmte blijft lang hangen onder de kap. We eten chicken fingers, popcorn, curly fries en bloom union (kip vleugels, frieten en ui). Alles gefrituurd. Ik zoek nog naar groenten. Maar die worden ook gefrituurd en 2 keer zo duur dan een portie frieten wat zes keer zoveel is. De wedstrijd is voor onze ervaring erg traag. Een avondvullend programma maken ze ervan.

 

Eén pulling foto en drie foto's van pulling vervoer.
In de USA geen muziek. Wel gebabbel van de speaker. En de tribunes zijn prettig. Al staan na een lange dag de ribbels wel in de billen. Maar iedereen zit en blijft zitten. Amerikanen hebben een tribune stoeltje. En typisch, de plekken zijn smal. Zeker met sommige breeeede types en het warme weer.

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Natascha De Bruine Lammers Mooi zeg

Na de pull gaan we nog de kroeg in met Kevin en zijn vriendin. 32 soorten bier uit de tap en een juke box. Michael is de disc jockey en de Golden Earring zingt ons toe.

Reacties via Facebook: Thijs te Boekhorst Nou das nog eens een reis; Trekkerskieken.nl Klopt Thijs. Gelukkig maken we veel foto's. Het zou bijna niet te vertellen zijn wat we meemaken. En dan is dat nóg niet alles....

Zondag 10 augustus 2014: Bezoek aan Gary Burk

Ons hotel is prachtig. Met een zwembad. Maar serveert geen ontbijt. Bob Evans is onze buurman en die maakt heerlijke ontbijtjes klaar. Het duurt even voordat je wat hebt maar dan heb je ook goed gevulde borden. Goed voor een rustige zondagmorgen start.

 

 

 

 

 

 

 

 

De zondagmorgen starten we bij Gary Burk. Hij sleept auto's en vrachtwagens in een omtrek van zo'n 60 km. Gary treft 3 soorten rijders; all risk, wa en illegale rijders. Die laatste groep vormt het grootste probleem. Die auto's staan hier opgeslagen en moeten afgevoerd nadat de rekening is betaald. Ook heeft hij veel werk aan het wegslepen van vrachtwagens die ingezet zijn voor de gaswinning. In de bossen weggezakt of omgevallen. De keerzijde van het werk is dat er ook 's nachts en in het weekend gewerkt moet worden en 'geen enkele Amerikaan' nog werken wil volgens Gary.
Door zijn werk komt hij bijzonder vervoer tegen wat hem wel past. En dan komt de politie even langs omdat het hek open staat. Veel klussen komen via de politie naar Gary. Het is een vriendelijke man. Hij draagt een kogelvrijvest en een paar maand geleden had het hem nog gered. Allleen de gedachte al! We maken een gekke foto samen. Haha. Als hier iemand met drank op achter het stuur wordt betrapt, ga je in de boeien mee naar het bureau. Bij Gary maken we een groepsfoto nadat we een T-shirt hebben gekregen. Dick bedankt Kevin en Gary met kado's. Gary nodigt ons uit om een volgende keer langer te komen.

Chevrolet Camaro. Special edition met gelimiteerde uitvoering: 650 Hp turbo charged. Nieuw 65.000 dollar. Zo'n 6000 km op de teller en aangereden op een kruispunt waardoor het achterwiel scheef stond; schade 15000 dollar.

 

 

 

 

 

 

Een giga Snap-On gereedschapskist in de kleuren van zijn bedrijf.
Een mooie afsleper waar nog geen vliegje op zit. Hij heeft het goed voor elkaar. En een truck met 3 assen voor het zwaardere werk.

Reacties via Facebook: Rogier Epping Mooi kistje! ;Trekkerskieken.nl Kistjes Rogier. Er stonden er 3 of a kind.

 

We krijgen allemaal een T-shirt van Gary.

Dit zijn de mooiste souvenirs. Een shirt met een verhaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Gary Burk in het kantoor - met airco - geven we kado's. Er hangen mooie platen en prachtige tekening.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En toen stonden we stil. Bijna een uur. De auto moet flink stampen om ons cool te houden. Toch er ook maar een poos uit. En dat levert altijd een crea fotootje op.
Nadat er voor de politie, brandweer en ambulance de weg vrij is gemaakt hebben wij vrij baan. Onze superman Peter waarvoor iedereen graag aan de kant gaat.... De voeten van Ben en mijzelf met onze schaduw. PieterJan wil de auto oppakken als dat het een speelgoedje is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactier via Facebook:

Perry Butson now what happened????; Trekkerskieken.nl Hi Perry, we do not know. Waited for almost an hour. And seen nothing just one police car, one ambulance and two firefightertruck. We heared from Gary Burk, he had to tow away the involved car(s). Never been in the middle of an American Interstate. I hope this was first and last time. We made funny pictures to fill in time.

Vandaag bezoeken we ook een fair met pull

It's Tractor-Pulling time! Zodra we er zijn gaan we eerst door het rennerskwartier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna door de schuren van het groot vee. Er zijn ook schuren met kleinvee zoals konijnen, kippen en eenden. De schapen hebben bijna allemaal een jasje aan om schoon te blijven. Zo'n fair trekt tienduizenden mensen. Het duurt vaak een week (!). Natuurlijk kiezen wij voor de dag met pulling plezier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Jeroen Van de Sande Die alpacas zie je overal op die fairs en farmshows .met en stand erbij waar ze diverse kleding verkopen gemaakt van orgineel alpaca wol; Anke van Heijningen We hebben hier ook een boel alpaca's in WI

Een bijzondere baanschaaf. En de oudjes doen het nog best. Drie (kleine) JD's houden de baan vlak en stevig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De afslepers in stijl. Een oude Johny D. brengt zijn jongere snelle broertje thuis. En ook zo'n family tradition bij Allis Chalmers. Op de achtergrond draaiend vermaak op de kermis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op weg naar huis. In een trailer of op een aanhanger. De Farmall heeft een verchroomde uitlaat. En ideaal zo'n pick up als boodschappenkar.

 

 

 

 

 

 

 

Team www.tractorpullingbakel.nl in de personen van Ben Hendrickx en Dré Keijzer bekijken de baan na afloop van de pull. Op de achtergrond een permanente tribune. Het koelt nauwelijks af. Om half elf is het nog 26 graden.

Er is een soort delta vlieger al kermisattractie. Dat lijkt Peter, Ben en Dick wel wat. Liggend in het apparaat draait het rondjes. De horizontale ligging maakt het bijzonder.

Laatste foto van vandaag. Biertje bij volle maan bij ons motel. Nog om 01u is het 22 graden.

Reactie via Facebook:

Nard Peeters Proost, soms iemand jarig waar jullie er vast eentje op drinken..... ......?

Trekkerskieken.nl Ha Nard, klopt!

Maandag 11 augustus 2014: Bezoek Firestone Testcenter en Shoppen bij Summit.

We hebben een bedrijfspresentatie bij het Firestone Test Centrum. We waren al eerder in de fabriek waar de banden geproduceerd worden. Vandaag zal het technischer zijn.Het begint direct serieus dat we onszelf voorstellen en onze vraag stellen welke vraag we beantwoord we willen krijgen.
Na een stukje historie over de oprichter Harvey Firestone. Het bedrijf is in 1900 opgericht. In 1932 ontwikkelde hij een band met lucht voor het landwerk. Daarmee verving hij de stalen wielen die tot dan toe gebruikelijk waren.Er wordt in dit testcentrum met vijf full timers getest op een oppervlakte van 80 ha. Sinds 1952 is dit de officiële locatie. Het is het enige in zijn soort ter wereld waar banden voor agrarische industrie wordt getest. En dit is niet het enige testcentrum in de USA.Ze kopen ook banden van andere merken en 2e hands banden van boeren.Er zijn 5 testbanen met verschillende toplagen. Hierop rijden tractoren zonder berijder. Alle banden zijn testbanden. De maandelijkse brandstof rekening is 10.000 dollar.De 'voetafdruk' van de band wordt tegenwoordig met fijngevoelige apparatuur bekeken. De zijkant van de band wordt eerst voorzien van een spikkelprint. Bij belasting wordt er een foto gemaakt en daarna de afstanden van de spikkels ten opzicht van elkaar gemeten. Zo zien ze waar de band

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit de vragen van ons vertellen ze dat ze niet tot kapot testen. Maar wel zwaar belasten en testen.Dan gaan we naar buiten. Buiten zien we de testcircels. De tractoren, banden, testmachines en de Mean Machine. Een bak die ze tot 17 ton kunnen belasten. En we mogen zelfs een rondje mee.
De band zagen we net al met het vorige rondje op zware druk gebracht. Hij zwoegt en slipt zich voorruit. Ook als we in de Mean Machine zitten voelen we het slippen. De rook komt eraf! De baan maken ze frequent schoon zodat de testresultaten gelijk blijven.

De Mean Machine van Firestone

 

In het museum zijn de balken verwerkt uit 1840. De tractor van de foto is volledig gerestaureerd. Op de foto is de staande man op de combine achter de tractor Harley Firestone. De tractor is gefabriceerd in 1939.
Enkele jaren erna werd door Firestone een luchtband voor agrarische doelen ontwikkeld.

Nog een paar foto's. De testcirkels. En een Ford tractor bij de Fitestone.
De mannen Henry Ford en Firestone waren van dezelfde tijd.                                                                                                                     

Reacties via Facebook: Kristian Enoksen Look's like you have a beautiful trip!!! Have fun!!!

Shoppen bij Summit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ook vanavond gaan we Downtown. Omdat het de stad Columbus is, verwachten we dat er vast wat te doen zal zijn. Maar het is rustig op maandagavond. We drinken een paar biertjes. Morgenavond gaan we naar de Chicken Wings bar. We komen dus niets tekort. En het dagprogramma gaat o.a. naar Columbus Diesel Supply. Een bedrijf wat zich bezig houdt met pompen en turbo's voor de pulling sport.

Reacties via Facebook: Sandra Vos Veel plezier bij de CWB. En wel alle flesjes leegdrinken hoor! Vast geen probleem, jullie zijn al een aantal dagen in training.

Dinsdag 12 augustus 2014: Bezoek Columbus Diesel Supply, JD dealer en bezoek Chicken Wings Bar

Op bezoek bij Columbus Diesel Supply.
Het is er deze tijd eigenlijk veel te druk voor een rondleiding. Diverse motoren die nog klaar moeten vóór Bowling Green. Het is niet de eerste keer dat we hier zijn en Dick weet ondertussen aardig de... weg om al veel te vertellen.

Mark Massey heet ons welkom. Maar wil ook snel verder aan een tractor van een klant.
Ik ga dit keer niet mee. Zó technisch. En als er foto's gemaakt mogen worden, dan volgen die vast.

Wie wordt de 1000e like?  Een actief promoter onze Fb pagina te liken, ben ik nooit geweest. Wel hebben we door de jaren heen met de reisverslagen veel mensen weten te plezieren. De afgelopen dagen waren we dan ineens bij de 1000e like! En dat is toch best een mijlpaal! Bedankt allemaal voor jullie enthousiasme met likes, reacties, mails en bezoekjes in de stand. Super en door!

Reacties via Facebook: Peter van der Horst Jullie bedankt voor de leuke verslagen en de leermomenten die erbij zitten. Studiereizen toch Anne-Marie .; Jeroen Van de Sande De reizen zijn geweldig en een aanrader voor iedereen die de droom of uitdaging wil aangaan om een gedeelte van de wereld te zien met grote machines en gemotoriseerd topsport op geduld met rondtrekken door de uitgestrekte vlaktes en steden en bezichtigen van cultuur, historie, en moderne techniek........het heeft mijn leven un geweldige draai gegeven ...trekkers kieken !! Bedankt; Trekkerskieken.nl Ha Jeroen, wat jou betreft idd heeeel bijzonder. Naar een kroeg in Dubuque Iowa, daar een bijzondere dame, verliefd, verloofd, geëmigreerd naar de USA en getrouwd.

Er zijn - zover we weten - drie relaties uit de reizen voortgekomen - waarvan twee huwelijken - en vele vriendschappen. Bedankt voor je mooie woorden Jeroen!;

Trekkerskieken.nl Hahaha jaha Peter, met dank aan je vakantie'breur' Bram. Bijzonder was de woestijn van Nevada. Zo zout.

Drie uren blijven we bij Columbus. Dick kan ons veel vertellen. Geen snelle tour maar de tijd voor veel uitleg van wat we zien. Opvallend is dat er veel onderdelen aangeleverd worden die hier nog een laatste bewerking ondergaan. Het precisie opboren van nozzels. Met een vergrootglas die het precisiewerkje 50 keer vergroot. Een boor van 0,88 mm dik. En als handwerk uit te voeren. Op de testbank een brandstofpomp. Het merendeel van de pompen zijn van het merk Bosch. We zien hoe de test wordt uitgevoerd. Al met al een interessant technisch inhoudelijk bezoek.

Op bezoek bij een JD dealer. De grootste ontwikkelingen van de tractoren zijn waarschijnlijk in de banden en brandstof te verwachten. Hier staan de grootste types zij aan zij in beide uitvoeringen. Het footprint verhaal is volgens Firestone waar nog veel efficientie uit te halen is. Van hetzelfde oppervlakte grond moeten steeds meer mensen eten. En hoe de opbrengst te verhogen is voor alle producenten een uitdaging.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was weer een heerlijk 'wings' feestje. Zowel de aanbouw als het café zat helemaal vol toen we kwamen. En 'iedereen' was er weer. Rod met zijn broers, Dana Fry met haar moeder, het mais meidje, de biker die de vorige keer bij de burn-out zijn koppeling brak. Zijn vrouw wist het nog precies dat ze lopend naar huis waren gegaan. En nu is er zo'n echte opgeblazen Amerikaan; alles is beter in Amerika. En zo nog meer prima café types waarmee we ons deze avond vermaken. Michael slingert de juke box aan en de avond vliegt voorbij. De volgende ochtend is iedereen (behalve BOB) zo traag en langzaam dat het uren stil is in de bus.... Hahaha. Een waardig wings feestje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook

 

Jan Gouw Goed bezig bull haha

Leo Weenink Zie ik nou gewoon Bertje van Ekris daar zitten?

 

 

 

Woensdag 13 augustus 2014: Bezoek Pulling Team en verjaardag Bert bij Hooters

Bij het tankstation...

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via facebook: Henk Mengers Als je dan weer in Nederland komt schrik je wel even van de benzine prijs.; Trekkerskieken.nl Hoi Henk, dat klopt! Maar de afstanden zijn niet vergelijkbaar. En thuis fietsen wij soms naar de winkel. Dat zou ik hier niet doen.

In de werkplaats…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een schuur vol...

 

 

 

 

 

 

 

 

De Pulling Truck.
Een hal waar de wagens gewassen worden. De truck en duck met schoon chroom. Mannen met liefhebberij voor veel bling bling. Trailer met 9 assen. Maximum in Michigan is 11 assen en 73 ton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook;

Jeroen Van de Sande Die heb ik alleen maar gezien in en rond Canada? ??.....wel ruig; Rene Pieterse michigan special

Na het landwerk wordt alles direct gepoetst in de loods gezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook: Henk Gerrits Prachtig materiaal..

Schilderij met lampjes bij het koffieapparaat.

Hieperderpiep! Bert is in NL nu al jarig. En de Hooters komen hem alvast feliciteren.

 

 

Reactie via Facebook:

Jaap Henselmans Lekker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Marion de Kruijf-Pater Gefeliciteerd Bert! Fijne 50ste verjaardag.; Viviane Coetsier proficiat!! xx; Leo Weenink Bert onder de plak haha!!!
Gefeliciteerd ouwe lul.; Wilma Bos Hè Bert van harte gefeliciteerd met je 50 e verjaardag van bobje !; Marijke Van de Voort Bert gefeliciteerd met je 50 ste verjaardag, ook al ben je niet thuis we gaan der effe op proosten, moos; Wilma Bos Wanneer moos ?; Marion de Kruijf-Pater Mag ook bij ons wel ff....alles ligt koud.; Jantine Noorlander Bert van harte gefeliciteerd met je 50ste verjaardag; Lise Bos Bert, van harte gefeliciteerd met je 50 ste.

Altijd leuk die Hooters. Pieter Jan feliciteert zijn kamermaatje en plakt er nog een sticker bij. De Hooters feliciteren Bert en zingen een liedje voor hem. En omdat Bert echt jarig is krijgt hij zijn eigen fotoshoot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het weerbericht voor Bowling Green. We zullen er dit jaar niet wegsmelten van de hitte. Vanavond slapen we al in een hotel in BG en de komende drie nachten wordt het kamperen in BG.

Reactie via facebook: Sandra Vos Dan zijn jullie er morgen mooi op tijd om te tenten op te zetten. En dan maar genieten van het feest in BG. Heel veel plezier.

Reactie via Facebook: Leo Weenink Prima temperatuurtje volgens mij!!!

Donderdag 14 augustus 2014: Bowling Green Here We Come

Op weg naat Bowling Green. Welkom Pulling Fans! Stad BG met gebouwen op Main Street.

 

 

 

 

 

 

 

We hebben intrek genomen in de Beef-Swine-Show arena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reaciea via Facebook:

Eric van den Berg Welcome home

Sabine E. Leidinger Have fun!

Thijs te Boekhorst Wat een mooie reis! !!

Trekkerskieken.nl Idd Eric, voor de 11e keer in Bowling Green voor de pull. Hi Sabine, great you're on too :-) Best greetings from Remco, Dirk and I.

Martien Intven wel lachen, nog altijd op het zelfde stekkie. Volgens mij was ik er bij toen we daar voor de eerste keer ons tentje op mochten te zetten in het rennerskwartier. En dit alles omdat we geen goede plek hadden op de camping.

Nadat de tenten zijn opgezet gaan we shoppen. Vier boodschappenlijstjes. Iedereen zoekt zijn lijstje bij elkaar en we treffen elkaar weer bij de kassa. Nog een big bag ice erbij en klaar. Er zijn taarten voor Pulling Fans in iedere kleur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdagavond 20.45u. Op de baan is een groot scherm met oud beeldmateriaal van BG. Wij lopen verder naar de camping.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De band………en 21:23u Camping Bowling Green, Ohio (foto rechts)

Video afspelen

Video afspelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdagavond in Bowling Green. Bijzondere voertuigen en heel veel karretjes waar mensen mee rond rijden. Open vuur is toegestaan op de 10ha grote camping. De country band speelt met zeven mensen. Meiden klimmen op het podium en dansen mee. Ongedwongen en niets te gek....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Martien Intven geweldig, toch nog is mee gaan denk ik; Thijs te Boekhorst Ooh copyright hadden wij in Panningen; Trekkerskieken.nl Wat bedoel je Thijs?; Thijs te Boekhorst Het trekkertje met stoel erachter nageaapt.

Als we in BG zijn, wordt het tempo aangepast. Het verslag wordt gepost als we er aan toe zijn. En frequentie en inhoud zijn ook typisch BG.

Vrijdag 15 augustus 2014: Bowling Green Arena

Hawkeye Hemi maakt wilde run. Rijder ongedeerd nadat hij eraf sprong en zijn brandende pak werd geblust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Rudy Linthorst Max Smith uit Dubuque IA. Zeer sympathieke man. Heb hem in december gesproken.; Remco Blumink Klopt! Je wenst zoiets niemand toe. Kostte heel wat moeite om de fik uit te krijgen; Rudy Linthorst Gezien. Wat wil je als de hele inhoud van de tank op de baan ligt.; Frans Kuijpers Ai

Op de tribune... deel 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Rogier Epping Lekker hoor; Dennes Janssens cow-girls; Janny van Doorn Onze herinneringen komen weer boven; Eric van den Berg Nog bekende op de tribune gezien? Dat moet haast wel aangezien wie volgens mij met regelmatig op de zelfde plaatsen hebben.

De twee pulling banen gezien vanaf de noordzijde. Wij zitten op de 18e en 19e rij van de 28.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 16 augustus 2014: Bowling Green

Zaterdag in Bowling Green. Voor vanavond om 17 en 22u wordt er een bui verwacht. Vrij uniek voor BG als het zou regenen.

Na de zaterdagmiddagsessie eten we hotdogs, aardappelsalade en chips.
Onze 'keuken' is eenvoudig maar voldoende. Drie koelboxen gevuld met eten, fris en bier en afgevuld met ijs. Werkt prima. 's Ochtends ontbijtje van eieren met spek op brood. Yoghurtje na en we kunnen weer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook: Sandra Vos Lekker ontbijtje Anne-Marie Meijer, je zorgt weer goed voor de jongens.

Nederlands gezelschap op de tribune in Bowling Green. Met Robin van de Sande, Robert Schoone, Alex Kaert en Daniel van Laarhoven. Op bezoek bij Walter Manders en broer Hein Manders.

Reacties via Facebook:

Trekkerskieken.nl Mooie avond! Bedankt voor de gezelligheid. En maak er een mooie tijd van samen.;

Martien Intven mooi , ik had ze nog getipt voor ze gingen dat ze zeker naar BG moesten gaan;

Martien Intven en mee n mooi vruter shirt natuurlijk;

Michael Boidin Vruter fan!!!

 

 

 

 

 

Perry Butson is winnaar van ITPA pulling circuit met zijn Ethanol Express. Voor het eerst heeft hij shirts en wij krijgen er allemaal een.

Reacties via Facebook:

Jeroen Van de Sande Congratulations! !! From us

Ben Schreur Hoi mooie foto! Veel plezier daar!

Eric van den Berg Paar extra meenemen naar NL

 

 

Op de tribune.……..en Ben houdt de standen bij, de meiden hier 'too hot to handle' en veel rood / groen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook: Peter van der Horst Mooi land, usa

Op de tribune..………..nog meer foto’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Eric van den Berg Bekende verschijning van de noordtribune. Ieder jaar ander hoofddeksel.

Gertjan Jongkind Bijna net zo druk als in meerkerk :) wat een machtig spannende wedstrijden hebben wij mogen zien gisteren.; Trekkerskieken.nl Ben jij in BG? En ben je er morgen ook nog? Dan kom ik je opzoeken op de tribune. Wij zitten Noord F 19.; Gertjan Jongkind Oh nee, sorry, gewoon in NL, licht euforisch nog na de schitterende overwinning van laurens :); Trekkerskieken.nl Haha, mooi omschreven, ik dacht even... Gefeliciteerd met Laurens zijn ovetwinning!

J.R. Collins maakt zijn laatste run op een leeftijd van 74 jaar. Enkele jaren gelden was hij te gast in Ahoy met zijn Buckeye Bulldog.

Reacties via Facebook: Rene Pieterse gaat hij er mee stoppen ik weet nog goed met de laatste trek hadden we alle uitlaat stukken eraf en stond ahoy helemaal vol met rook.JR vond het maar niks die hele constructie boven zijn Mack.; Trekkerskieken.nl Mooie aanvulling van een pionier truck pulling Rene!

Geen stille aftocht maar ovaties in allerlei vormen. Het scanderen van zijn naam en thank you. Applaus. De hele historie werd genoemd, zijn overwinningen en het winnen van de Bowling Green ring. Nog in 2010, dus op leeftijd van 70 was hij puntenwinnaar van de vrachtwagens. Geweldig! En dan zijn zo typische run met vlammen op het einde.

Reactie via Facebook: Rene Pieterse legendary JR Collins

 

De avond wordt afgesloten met een wandeling over de camping waar 1710 campers staan. Niemand kampeert, het zijn allemaal flinke rijdende huizen

Reactie via Facebook: Marina de Groene mooi zeg!!!!

Zondag 17 augustus 2014: Bowling Green

Zondagmorgenontbijtje. Met natuurlijk verhalen over de belevenissen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het opruimen van ons onderkomen. We doen rustig aan. Er is een hoge luchtvochtigheid van 85% en dat maakt een gevoelstemperatuur plus 30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het opruimen van de spullen is de middag al begonnen. En ook deze zondagmiddag vol actie én pech. Kevin Criswell is de rijder van Blown Centless. Na 200 foot komt het frame hard neer en valt er een motor af. Als de bak van de sleepwagen dan ook nog met hoge vaart tegen de voorkant komt is dat voor de overige drie motoren ook te gek. Er komen twee heftruks en twee pick up trucks om de motoren weg te krijgen. Met een kaal frame verlaat de machine de baan.
De baanschaaf begint dan zijn schow en draait minstens 20 rondjes om de baan te vlakken. Tussen beide baanlijnen in, zonder de kalklijnen te raken schaaft hij zo ruim 30 meter vlak. Iedere baan heeft 2 baanschaven en 2 bandenwalsen. Ene baan Case 95c en 105c types en andere baan JD type 5065 tractoren. Het gaat vlot, ziet er vlot uit en de show goes on.

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook: Rudy Linthorst Jullie treffen het dit jaar wel. Man man man wat is er veel gebeurd op de baan. Vrijdagavond Max Smith (Hawkeye Hemi) in vlammen. Zondagmiddag een paar mini's in vlammen. Zondagmiddag de Blown Centless 4 motoren van het frame gooien. Tjonge jonge jonge.; Ton van Eijck Mooi om te zien, maar de rijders zullen toch balen?; Trekkerskieken.nl Onderdeel van het spelletje. Hier wordt gereden op dood of gladiolen. Winnen ipv op veilig spelen. Dat maakt Bowling Green zo bijzonder spectaculair. Dit jaar 639 pulls.; Ton van Eijck Wie heeft de prostock klasse gewonnen?; Rudy Linthorst Work Horse Pro; Trekkerskieken.nl Twee keer ROOD!!.

BG2014 Who's going to Pulltown USA 2014

Reacties via Facebook:

Renee Rudisell Ertel I see the Hauler & tractor from last year!; Steve Cronkleton im going it be my 30 th year and my dad who never missed going 2 bg; Adam Rogers Going to miss it this year but already have it planned scheduled and whatever else is needed to be there I'm gonna start my count down agin; Michael Wannemacher I will be there; Tim Holtzberger Have missed it since I moved to the East coast but am gonna make plans to be there next year , that place is always a blast; Luke Johnson Leaving 5am Thursday morning from Thurmont Md.!!!; Pam Patton If we come, would we be able to sit near you guys?; David Williams Where is the pull at and when is it.; David Williams How to get tickets; Truck & Tractor Pulling From A Fans Point Of View You can buy tickets at the gate it is in bowling Green Ohio; Toby Kessler where is this at

 

Vanaf het bordes boven de 28e rij naar het rennerskwartier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook:

Kristian Enoksen Seems you once again had a VERY nice trip over there!! Have a safe trip home, when that times come!! Have fun! Great job!!!;

Trekkerskieken.nl Thanks Kristian! When do we start up together a tour for Norwegian guys to BG? It's awsome here. Tomorrow we fly home. Thanks again:-)

 Kristian Enoksen Yes been theere, but that's back in 2009. Should do something about it. Will figured out something for next year maby. Bet the guys are ready!! stay cool. cu!!!

 

 

 

 

Reactie en foto’s van deelnemer Jan Bunk: Motorblok werpen in bowling green..... En nog ff de eindstand rood:9!!!! groen: helemaal niets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties hierop via Facebook: Denny Huijzers Tijd voor een strotouwtje; Bas Blaak Even 6 plaatsen opschuiven; Henk Vissers Jan ik vind de foto wel leuk,; Gerwin Schuurman (y) voor rood, was er ook nog een verdwaalde blauwe? eindstand wa minder :-); Jan Bunk Die andere eerste plaats was voor silver bullet Gerwin; Gerwin Schuurman Is ook goed, geen groene; Sandra Vos Zal wel...........; Gerwin Schuurman Moeten jullie volgend jaar toch maar weer heen om de groenen aan te moedigen. Sandra Vos; Sandra Vos Ja denk het ook, dit gaat niet goed.

Als we dat eerder hadden geweten Jan dat je zo goed de wagen in kan pakken....Volgens goede traditie een foto op de pulling baan met devtribune waar we de afgelopen dagen zo'n 30 uur gezeten hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heerlijk gegeten bij Lacey van Texas Ribhouse in Fort Wayne, Indiana. Geweldig wat een vlotte griet. We tippen allemaal ruim en zijn er helemaal vrolijk van. Ja ook lekker gegeten. Ribs, steak en zalm met een toetje toe. Dré kan de kaart maar moeilijk lezen, dus houden we de lamp er even bij. De meiden doen nog een country line dansje. Gezellig daar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 18 augustus 2014: Afscheid Bowling Green , terug naar Chicago en bezoek veilinghuis

Uit NL komen berichten van regen, regen en regen. Vanavond om 20u USA tijd vliegen we via Dublin naar Nederland. We lopen nu nog in korte broeken met zomerhemd en dan is de airco van de auto nog welkom.
We rijden terug naar Chicago via toeristische routes. En vermaken ons met napraten en lachen over het event en de reis. De woorden van deze reis waren Lafjes (Bert als hij het mooi vond), Snollan...der (als Belg Peter geplaagd werd met zijn afkomst). En cowtales als nieuw snoepje. Ajuin (Michael/in dialect voor ui). Downloaden en faxen (als Rene naar toilet is). Pa en zoon (Bert en Pieter Jan). En omdat ik een aantal woorden niet in de bus wil horen is hebben ze bedacht 'Klompen Uit Trekken Belg'. Grap a beer/Salenbien. Salamitaart (Michael/pizza).

Reacties via Facebook: Hans Zweers Goede terugreis gewenst.Het was weer leuk om met jullie mee te kijken!; Trekkerskieken.nl Dank je Hans!; Gerwin Schuurman Druk dat mooi weer ook maar in het vliegtuig en laat het hier maar weer los! Goeie reis terug!; Trekkerskieken.nl Als dat zou kunnen Gerwin ....; Judith Guis Goede terugreis, tot morgen!; Mark Schreur Goeie reis terug was weer genieten van alle foto.s en verslagen; Sandra Vos Goede terugreis en het was ontzettend leuk om jullie belevenissen mee te lezen. Nog veel plezier de laatste uurtjes en wel thuis.

We stoppen bij een veilinghuis. Oud en heel oud…….

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie op linkse foto via Facebook: Frank Nijsen die is gaaf zeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook: Judith Guis amerikaanse 'opa Bunk' haha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook: Simon Star Neem je die voor me mee!!!; Trekkerskieken.nl Hey Simon, ik dacht dat jij meer van het stoom was. Dus ook blauw bloed!; Simon Star jazeker, we hebben altijd blauw op de boerderij gehad. Dus als je nog ruimte over hebt!!! haha

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook:

Rene Pieterse niks gekocht?; Nard Peeters Mooooiiii, breng er maar een paar mee....;-); Trekkerskieken.nl Welke Nard?; Nard Peeters Nou, ik zag al een mooie oilpull staan. Zal wel niet helemaal in mijn schuurtje passen, maar dat lossen we dan wel weer op.....! :-); Trekkerskieken.nl Genoeg moois maar vandaag geen veiling. Ik heb ook overigens voor mezelfnog geen kleur en type bepaalt. Na de Steyer reis had ik wel wat met zo'n kikker. En een MinniMo, alleen al om de kleur. Zo'n hele oude roestige John zoals op de foto, geen rowcrop en niet te hoog op de pootjes. Hahaha:-); Nard Peeters Goed plan, dan koop je daar een leuk woonwagentje bij en kun je op je gemak afreizen naar Panningen. Heb je dat blauwe tentje daar ook niet meer nodig.....!; Henk Vissers Nou die gereedschapskist van JD is wel wat; Trekkerskieken.nl Idd die Rumley stond op een plek dat het wel een aanbieding leek. Ik zou wel prijzen willen weten uit belangstelling wat het allemaal zo doet. En ook van het kleinere spul zoals de windwijzer en JD kist. D'r zullen vast 'wil ik hebben' tussen zitten.; Ben Schreur Hoi wat mooi wat mooi! Super.; Trekkerskieken.nl Haha Ben, en de buren hadden heeel veeeel groen in onderdelen. Zo'n sloperij met schapen die het gras kort eromheen houden.; Nico Huisman Niets gekocht ?

We zijn nog geen half uur verder als er een 'subiet stop' vraag komt. En dat blijken meerderen goed uit te komen. En dan is het toch ideaal als je zo de bus kan afdraaien. Geen toilet in schommelemde bus maar vrije natuur en direct als het gewenst wordt.

Reactie via Facebook:

Sandra Endenburg Ja voor mannen is het geen probleem, maar als je enige vrouw bent. ?..............willen de mannen je wel even afschermen.Was in Engeland bij mij tenminste zo.hihi; Trekkerskieken.nl Haha Sandra, zouden ze nu ook wel willen. ;-) Maar meiden zijn er meer in getraind om niet 'subiet' te moeten.; Judith Guis stelletje zeikerds... :P; Rene Pieterse je hebt ze toch wel uitgelegd dat dat wat meer kost dan in nederland

 

En dan staan we voor de overweg stil. Verderop worden de wagons gevuld en telkens een wagonnetje verder. Omdat de rij wachtenden te lang wordt, koppelen ze wagons los en kunnen we er tussen door.

 

Op weg naar het vliegveld is dit in de USA het laatste bericht. De telefoon blijft hier. Dick brengt de auto weer terug en maakt deze klaar voor ons volgende bezoek wat start op de 18e september met een groep HMT'ers met o.a. oldtimer tractoren op het programma.
Bedankt voor het volgen van dit foto-reis-verslag. De vele reacties en likes.
Tot ziens, tot Trekkerskieken!!

Reactie via Facebook: Leo Weenink Het was weer ontzettend leuk om op afstand met jullie mee te reizen!!! Ik wens jullie allemaal een goeie terugvlucht en tot ziens!!!; Natascha De Bruine Lammers Thxx voor de mooie foto's en verslagen ik heb weer genoten goede terug reis all; Albert Ruyten Hartstikke leuk om jullie te volgen!!; Peter van der Horst Het was leuk jullie te volgen, mooie foto's en leuke verslagen. Goede vlucht terug.; Jan En Dirrie Mombarg Roeterdink een goede reis terug tot horen; Jeroen Van de Sande Goeie vlucht en reis ....en tot de volgende gelegenheid ; Mark Manders Hartstikke leuk om jullie te volgen...Goede reis terug!; Nard Peeters Have a save trip home! See you next week..; Marina de Groene Welkom thuis, op naar de volgende mooie reis; Henk Mengers Goeie reis.; Sandra Endenburg Tot november, dan ga ik mee naar Denemarken