http://www.trekkerskieken.nl/media/Administrator/WindowsLiveWriter_201406Blueforce_9705_clip_image002_2.jpg

Blue Force 1000

Trekkerskieken organiseert voor de 2e keer een reis naar Engeland voor Ford en Fordson liefhebbers. We gaan opnieuw naar het Blue Force evenement in Engeland, dat dit jaar in het teken staat van de 50e verjaardag van de Ford 6X 1000-series. Na de bootovertocht naar Engeland beginnen we met een bezoek aan de New Holland-fabriek in Basildon, waar ook de Ford 6X 1000-series geproduceerd worden.

Daarna rijden we door naar Newark-on-Trent (Nottinghamshire), waar twee dagen lang blauwe kracht te bezichtigen is: meer dan 1000 tractoren worden geshowd, variërend van de eerste tractoren gebouwd door Ford Motor Company, gevolgd door het beroemde Fordson Model F tot aan de allernieuwste modellen van New Holland, dus een spanwijdte van maar liefst 100 jaar tractor productie. Deze unieke reis is een must voor elke tractorliefhebber met een blauw hart. 

Klik hier en volg het reisverslag van dag- tot dag.

Donderdag, 26 juni 2014

Onze blauwe gevoelens beginnen los te komen. We zijn op weg. En Gerwin Schuurman (ook deelnemer Blue Force 1000) postte deze affiche.

By special request from our Ford guys!

 

Vrijdag 27 juni 2014; Bezoek New Holland – Basildon, Museum off Power en verzamelaar

Het ontbijt is prima. All you can eat and drink.

 

 

Arjan Lindeboom is er klaar voor in zijn Ford shirt.

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook: Jacco Scherpenkate De achterkant van dat shirt ook effe op fb. Die is minstens net zo mooi!! haha; Judith Romar Verrassend;) miss Roomse Harry ernaast!!!

Ja! We zijn in Basildon gearriveerd bij de New Holland tractoren fabriek. De eerste 45 deelnemers krijgen een fabriekstour.

Ze kijken eerst in het bezoekerscentrum naar de tractoren die hier nu van de band afrollen. Dan zal er een videopresentatie zijn.

Vervolgens gaat de groep de fabriek in waar volop zal worden gewerkt. Tot slot is er nog de fabriekswinkel waar we onze ponden kunnen besteden aan ons favoriete merk. Aan het einde van de ochtend halen we de groep weer op.

Reacties via Facebook;

Arjan Geerts Ooow wat Peter goed slapen dit weekend ;-) Heel veel plezier daar!

Thijs te Boekhorst Veel plezier

 

Nou ja zeg, heb ik niet één foto van een NH tractor! Maar mooi bleek het wel zeer zeker te zijn. Een highlight van deze dag. En zo modern.

De groep werd opgedeeld in 3 groepjes en met een koptelefoon met NL gesproken uitleg. Het deel waarlangs we de rondleiding krijgen is genummerd en zo krijgen we allen de toelichting op het deel werk wat we zien.

 

 

Die niet mee in de fabriek gaan bezoeken een klein maar fraai en bijzonder museum wat gericht is op stoom. Er staat een 3-cilinder stoomaangedreven waterpomp die van 1931 tot 1961 werd ingezet om water aan te pompen, schoon te filteren en ...door te pompen als drinkwater. We krijgen heel wat getallen voorgeschoteld over grootte, pk's, liters per minuut en dag, etc. Ook gaan we de kelder in om daar de enorme ijzeren buizen te zien waardoor het water werd gepompt.
Ook is er een deel waar kleine machines aangedreven worden met aandrijfriemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na twee uren rijden komen we bij een verzamelaar. In de nieuwe schuren staan vele landbouwwerktuigen met een grote liefde voor combines. De eigenaar is al 81 jaar maar actief met het opknappen van hele unieke exemplaren waarvan er nog maar ...enkelen in de wereld zijn.
Zijn zoon houd zich liever bezig met stoommachines. Er zijn er twee op stoom. Glanzend en gepoetst staan ze in de zon. Er zouden ook tractoren zijn, maar die zijn er niet talrijk. De namiddagzon is aangenaam. Na het bezoek rijden we in een uur naar het hotel. Onderweg toch toch een paar buien. Hoe zal het weer morgen zijn?.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 28 juni 2014; Blue Force 1000 evenement

Ja! We zijn er! Het Blue Force 1000 evenement start met bewolkt maar droog weer.

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn om 09u aanwezig, bij aanvang van het evenement. Omdat we gepland hebben twee dagen aanwezig te zijn, krijgen we een polsband en kunnen langs de lange rij mensen heen lopen. Bij de entree direct al een bijzonder exemplaar. Drie tractoren Triple Doe.

Eerst gaan we over de warenmarkt!

 

 

 

 

 

 

 

 

Dansende tractoren; wat een show!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.00 uur;

We kunnen bij de bus spullen weg brengen. En dat gebeurt getuige de volgende foto's.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze bus staat niet alleen op de parkeerplaats. Er is ook een bus uit Finland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En nog meer spullen.... én blije gezichten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze tractor is te winnen. Voor een pond per lot vul ik een boekje van 5 loten in. Altijd goed om een club te sponsoren die zo'n mooi event weet neer te zetten.
En als ik het win, rijdt ik de tractor zelf naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

New Holland presenteerd zich luxe. Met een hete lucht ballon en een trailer die aan alle kanten uit te schuiven is. Daarin een groot scherm met presentatie. Erom heen tractoren van allerlei typen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

County heeft een bijzondere verzameling bij elkaar weten te zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jubileummodel 25 jaar Basildon; Ford 7810

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een hal vol....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste serie foto's 'van alles wat'. Gemaakt op de 1e dag van Blue Force 1000 en 50 jaar Basildon productie. Gelukkig gaan we morgen nog een dag…...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op weg naar het hotel kijken we DVD. Er zijn meerderen die een DVD hebben meegenomen en we genieten ervan tijdens de snelwegritten.

 

Gezellig! En volop verhalen van de 1e Blue Force dag

 

 

 

 

 

 

Zondag 29 juni 2014; 2e dag Blue Force evenement

Een bui trekt over het evenement. We gaan de grote hal in. Tijd genoeg om met elkaar aan de praat te gaan. Er hebben velen zich alleen opgegeven, maar (bijna) niemand loopt alleen rond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...en nog meer Ford !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ach wat een geluk! De tractor is verloot... maar helaas, deze komt niet naar Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En tot slot nog een paar foto's van Forf vrachtwagens en auto's én een tractor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 30 juni 2014; Terugreis naar Nederland

Wachtend voor de boot………

Op de boot komen weldra de foto's en albums op tafel. Ook wij hebben twee dozen vol met tijdschriften van diverse oldtimerclubs bij ons uit binnen en buitenland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zodra we uit de haven zijn weggevaren en op open zee zijn, treffen we elkaar in het restaurant. Om vanuit onze persoonlijke hobby anderen te spreken die deze interesse delen. Netwerken zou je het ook kunnen noemen. Op tafels liggen teksten op blauw papier zoals Ford Major, Ford Dexta, Ford miniaturen, Ford 1000-3000, etc. Een grote groep verruilt het zon overgoten achterdek voor deze ontmoeting. Na wat aarzeling komen de tafels vol met deelnemers, papieren worden ingevuld, de pilaar wordt volgeplakt mest vraag en aanbod. En met visitekaartjes. En met een Engels dropje tussendoor vullen we hiermee de tweede helft van de ochtend. Onze jongste deelnemer Engbert is 13 jaar en biedt traptrekkers aan. Jan Scheepens heeft wel interesse. Ze ontmoeten elkaar bij de vraag en aanbod pilaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op het achterdek maken we nog een groepsfoto. En later blijkt dat er nog een lange middag volgt. We varen op twee van de drie motoren. In plaats van 1645u komen we zo'n 1,5u later aan. Maar noworries/geen zorgen; de zon schijnt heerlijk. Een ontspannen vakantiedag in een goed gezelschap.
Zou de kapitein realiseren wie hij aan boord heeft zou hij vanochtend ons wel gevraagd hebben.

In de haven komen er twee duwboten om ons sturend op de plek te krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

De laatsten zijn uitgestapt in Emmen even voor twaalf uur. De bus is leeg.
Sjaak van Effeweg.nl heeft ons fantastisch gereden én met zijn enorme touringcar-gezelschappen-rijden-ervaring terwille geweest. Ook zijn droge mooie humor heeft ons pleziert. Super zoals het ging. ...en nu op naar huis.

Morgen is er een nieuwe dag. Maar die dag gaan wij ook even genieten van de heerlijke dagen die we met 58 deelnemers beleefden. Heeft u genoten van de foto's en het reisverslag? Mooi! Bedankt en tot ziens, tot Trekkerskieken.nl We gaan de 30e juli weer vertrekken...

 

 

Bericht van Harrie Kuiper via Facebook met een links naar het reisverslag en foto’s van Machinefreakz.nl. Zie bijgevoegde links Machinefreakz en TractorFan.