Groepsfoto Louisville, met namen

Louisville 2014

Terwijl het op vrijdagmiddag 7 februari pijpenstelen regent in Nederland, vriest het –14 graden in Chicago. Echter in Los Angeles zal het aangenaam voorjaarsweer zijn met temperaturen rond de 20 graden.

Deze editie van Louisville gaan we weer een Nederlands team aanmoedigen dat aan de start zal verschijnen. En natuurlijk struinen we de Farm Machinery Show over – Amerika’s grootste landbouwbeurs van de MidWest. Het tweede deel van de reis gaat naar het westen van Amerika waar o.a. DragRacing op het programma staat.

Tijdens elke reis maken wij een live-verslag op Facebook/Trekkerskieken en het reisverslag is altijd leuk voor thuisblijvers om hun familie of vrienden tijdens de reis op de voet te volgen. Verder is het reisverslag een bron van informatie voor mensen die op een later tijdstip met deze reis mee willen. 

Zondag 9 februari 2013: vertrek Schiphol, aankomst Chicago en bezoek Terry Blackbourn

We verzamelen op zondagmorgen om 9 februari ‘14 op Schiphol. Iedereen is mooi op tijd.

Het inchecken op Schiphol verloopt vlot. De vlucht vertrekt om 11 uur.

 

 

 

 

 

 

We landen in Chicago in de staat Illinois. Buiten een stralende zon bij een temperatuur van -9. Peter heeft alleen een bodywarmer mee en een trui. We zijn benieuwd hoe lang hij dat gaat volhouden… De meeste bezoeken zijn binnen dus we zullen zien. De vlucht was met krap negen uur goed te doen. Vooral doordat er diverse lege plekken waren en we gestrekt een tukkie konden doen. Op de video hebben we tijdens de vlucht diverse films bekeken.
Lake Michigan is helemaal dichtgevroren. En dat is welhaast uniek. Het is hier dus serieus koud geweest. Het meer is zo'n 1,5 keer zo groot als Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook:

Gertjan Jongkind  - Dan gaat Peter echt nog wel een jasje kopen. Ik krijg het nog koud als ik aan die -30 van vorig jaar denk. Gerwin Schuurman - Völle wille! Mooi weer der bie dus dat geet. Trekkerskieken.nl Ha Gerwin, komende nacht wordt -30 verwacht. Het zonnetje is nog niet zo warm maar wel mooi over het witte landschap. Gerwin Schuurman Kachel maar goed opstoken dan! Laat de foto's maar komen kan ik weer mooi meegenieten! Doe iedereen de groeten!

We gaan op bezoek bij Terry Blackbourn, familie en kameraden. Er zijn koeken, fris en bier. En natuurlijk een uitgebreid praatje over o.a. The Armed and Dangerous. Meerderen van ons kennen ook zoon Josh via Facebook. Josh zorgt voor al het draai- en freeswerk. Een andere medewerker zorgt voor het sleutelwerk en Terry ook veel sleutelwerk en de contacten. Ook het verkrijgen van onderdelen is een klus op zich.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vorst zit al 1,5 meter in de grond. Waterleidingen knappen in de grond kapot. Uniek dat het zo koud is in dit gebied. Het vriezen gaat nog door en kan wel tot 2 meter diep de grond in komen. Het is hier regionaal vrijgegeven uit welke componenten de tractor samen gebouwd kan worden.

 

 

Zo wordt er nu een tractor gebouwd met een IH blok met een JD motorkap. Ze zijn zo druk dat er zeven dagen per week gewerkt wordt tot 's avonds tienen om het klaar te krijgen. Mike Chizek is een grote opdrachtgever die het als hobby heeft om tractoren te laten bouwen. Hij legt de lat steeds weer wat hoger bij het bouwen van een nieuwe tractor.

 

 

 

 

Josh vertelt met veel enthousiasme. Nog na het afscheid nemen beantwoordt hij nog diverse vragen. Dat maakt het tot een interessant bezoek. We zijn bezig met onze eerste en direct lange dag in Amerika. Een mooi begin bij deze gastvrije familie.

 

 

 

 

Maandag 10 februari 2013. Bezoek CNH fabriek, bezoek Case IH dealer en Chicago en start Route 66

Goedemorgen deze koude morgen! de temperatuur is –24 graden, gevoelstemperatuur –32 graden! En volgens de rokers is dat kkkkkkoud.

Reacties via Facebook;

Ronald van Eijck Veel plezier daar, weer een mooie reis zo te zien. Wel erg koud.

Joost Geerts Was ik er maar bij geweest!! Jammer hoor!

Frans Kuijpers goeie reis ...maar laat het koude weer wel daar als jullie terug komen...

Trekkerskieken.nl Hallo Frans, je weet toch: vriezend weer met een stralende zon. De regen heeft maar 1 kleur: grijs en je ziet niets. Da's niet moeilijk kiezen.

Leo Weenink Lekker frisjes, maar later in de week word het al weer warm zie ik...

Trekkerskieken.nl Hallo Ronald, de herinnering aan vorig jaar is nog vers. Het is inderdaad weer februari, de koudste maand. Maar dat is hier. Zondag vliegen we naar Los Angeles en daar is het +25 graden. Goed gezien Leo.

Roy Van Heugten Oei lekker met alleen een trui en bodywarmer brrr.

Rudy Linthorst Ach vond het zelf anderhalve maand heel erg meevallen. Toen was het ook zo rond de 0 graden Fahrenheit. Lekker om buiten te zijn. Zat ik er maar...

Janny Weenink Opletten dat je neus niet bevriest maar het weekend wordt het bijna lente haha!!!!

 

We zijn om 06.45 uur vertrokken. De zon moet nog opkomen als wij al bij een dealer een rondje rijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En de buren hebben Case IH tractoren. Dus daar maken we ook een korte stop. Maar wat zijn de vingers snel koud. En je voelt het vriezen in je neus. Het beetje vocht wat er in zit voel je kraken bij het ademen en bewegen van de neus.

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook; Perry Butson Looking plenty COLD there!!!

Vanochtend worden we om 08.45 verwacht bij de fabriek. En dat lukt prima ondanks de opgevroren wegen. Het hobbelt nogal in de bus en ook de ramen vormen continu bloemen aan de binnenkant. Er wordt bijna voor de helft NH en voor de andere helft Case geproduceerd. De fabriek zelf ziet er modern uit met de grijze vloer, witte muren en plafonds en blauwe gereedschapskarren. Niet meer voorraad dan nodig komt de fabriek in. Dit maakt het rustig en overzichtelijk. Het is een ingenieus systeem om zo strak te kunnen werken.
We krijgen een rondleiding tot bijna twaalf uur. Maar we gaan niet weg voordat we het winkeltje hebben bezocht. Er gaan gevulde tassen mee met caps, mutsen, een Case jas voor Marten, etc. We krijgen ook allemaal nog een cap als presentje mee naar huis.
Albert Jan vindt het proces van de versnellingsbak het meest interessant. Een medewerker stelt met behulp van een computer een CVT versnellingsbak samen. Controle van de computer gebeurt diverse keren tijdens het proces. Zo komt er van het juiste niveau een bak van de band die direct al gekeurd is.
Na de rondleiding en een fotorondje op het fabrieksterrein gaan we verder. Een broodje subway gaat er wel in. Maar in die paar minuten voordat we er zijn wordt de zak met worstjes soldaat gemaakt. Deze hadden we gisteren meegekregen bij de familie Blackbourn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook;

Frans Kuijpers eigenlijk best wel grappig dat de rooie en de blauwe in één fabriek worden gemaakt...

Trekkerskieken.nl Het concern noemt zich CNH. Case New Holland. Het is opvallend dat er zoveel New Holland tractoren worden gebouwd.
Jan Albert boert in Denemarken en vertelt dat NH daar het best verkopende merk in 2013 was. Het verschil is de plek van de vooras en inrichting van de cabine.

Onze Bram bij een gezouten auto. Mooie velgen!

 

CHICAGO!!

Reacties via Facebook; Natascha De Bruine Lammers Mooi maar wel koud zeker, Hendrik-Anita Kerkhofs-Haesen Prachtig! Rene Pieterse staan jullie op Lake Michigan nu? Jan Merkx Mooi plaatje!!  Eric van den Berg Schaatsen meegenomen

Janny Weenink Je kunt beter de lange latten meenemen!!! Anke van Heijningen Koud maar mooi. Komen jullie ook nog naar Wisconsin?

 

Een panorama blik op Chicago met bevroren Lake Michigan. Temperatuur om 15 uur is -13 graden. Het begint te wennen. De metro loopt bovengronds.

De bevoorrading van de stad gaat volledig ondergronds.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Route 66 startpunt in Chicago IL.
In het millenniumpark bekeken we de Crown Fountain waar continu gezichten van inwoners van de stad Chicago worden afgebeeld. In de zomer komen hier ouders met kinderen om te spelen in en met het dunne laagje water en de waterstraal die uit de mond stroomt.

 

Dan de roestvrijstalen boon die een magnifiek beeld van de stad weergeeft. En hoe uniek: er ligt sneeuw op de gepolijste wand. We lopen er een rondje omheen.
Daarna bekijken we de grote muziekarena. Hier kunnen 10.000 mensen van optredens genieten. In de zomer zijn hier veel recreërende liefhebbers die van de gratis optredens als cadeautje genieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 11 februari 2014. Bezoek Caterpillar fabriek, John Deere dealer en Hard Rock Café Indianapolis

Goedemorgen op deze dinsdag. de temperatuur is -24. We gaan vanochtend naar de CAT fabriek waar de dumpers worden gemaakt.

 

We worden welkom geheten bij de Caterpillar fabriek waar de trucks worden geproduceerd.
Ze vertellen dat het ook voor hier extreem koud. Zo koud was het sinds 1981 niet geweest!
Ze maken hier ook scrapers en diverse onderdelen. De rondleiders zijn al 48 jaar werkzaam voor CAT. Veel ervaring dus. Ze noemen hier de dumpers: off-road trucks.

 

 

 

 

 

 

 

Na de korte film krijgen we een helm, bril en geluids set. We gaan de fabriek in en zien eerst diverse lasopstellingen. Alle lassen van de dumpers worden met behulp van echo gecontroleerd op kwaliteit. Er wordt nu ongeveer 50% van alle lassen met een robot gemaakt. De onderdelen worden op giga lasrobots in de juiste positie gedraaid. Ze lassen met draad tot 3,5 mm. Sommige lassen worden wel 18 keer opgebracht.
Na ruim drie uur rondlopen gaan we naar de CAT lunch. We mogen opscheppen wat ons lekker lijkt. Daarna naar de CAT winkel. Wat een mooie spullen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groepsfoto bij CAT. Buiten staat een ouder model. Niet eens zo groot maar het maakt wel duidelijk waar we zijn.
In de de fabriek mocht ik - als enige dame - de CAT dumper starten, en vol gas geven. Na de ervaring in 2010 in Australië waar we met 32 mensen op een dergelijk exemplaar stonden, is dit voor mij een geweldig gaaf moment.
Buiten maken we nog een (panorama)foto van de fabriek, dumper en ons vervoermiddel. Een mooi bezoek waar we alles mochten vragen, foto's mochten maken en ook de testruimte te zien kregen. De testopstelling met startende motor en de grootste grader, 544 hp, die we in en uit het gebouw zien rijden. Wouw!!

Reactie via Facebook;

Pieter-Jan Kampstra staat alles nog op dezelfde plek als voor dat je gas gaf Anne-Marie Meijer

Gerwin Schuurman LVT?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderweg even van de weg afgedraaid. Een JD dealer. Het is heerlijk. De zon voelt aangenaam. De lucht is wel fris bij het inademen. Nu om 14.00 uur is het -12. De zon reflecteert scherp op de witte sneeuw.

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook; Woutjan Ferwerda super mooie foto / Frank Nijsen Da’s pas spul!

Trekkerskieken.nl Na een praatje in de werkplaats horen we dat het meer op de autobranche in de USA gaat lijken. De auto's staan hier in overvloed. Kleur kiezen, betalen en rijden maar. In hetzelfde uur als je de drempel overstapt. Hier staan diverse tractoren. Types, rups, enkel of dubbele lucht. Volgens de man in de werkplaats wordt er steeds sneller/makkelijker een tractor gekocht.

Peter Goeman Hey ik heb een vraagje: gaan jullie ook bij John Deere oldtimers kijken?
Ik ben op zoek naar een John Deere paraplu voor op een oldtimer. Zo een geel vierkantig exemplaar met John Deere er op. Zou je dat kunnen vinden en eventueel mee brengen?? Grt Peter

Vanavond slapen we in Indianapolis op weg naar Louisville. Morgenavond zullen we de eerste tractorpulling wedstrijd bekijken. Nu rijden we weg van de snelweg, als toerist door het agrarische Illinois, relaxed de mijlen weg. En verder door de staat Indiana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondergaande zon in Indiana.

Reactie via Facebook;

Leo Weenink Mooie sunset!!

Fokko Heida Mooi! Wat een verschil met 2 jaar geleden. Toen was het een stuk warmer daar!

Trekkerskieken.nl Hey Leo en Fokko, leuk dat jullie ons zo op de voet volgen. Morgen naar Louisville. Hebben jullie nog (foto)wensen?

Leo Weenink Landschappen doen het altijd goed. Verder mooie vrouwen en blote trekkers of was het andersom? Mooie trucks natuurlijk en foto's van een winnende Manon!!!!!

Fokko Heida Idd landschappen, vrouwen en trekkers :-)

Bartje Winkel Prachtig

 

 

Op de parking bij het restaurant staat deze auto met sneeuwschuiver. In het uur dat we gegeten hebben is de bandendruk volgens Dick met 1 bar gezakt door de koude buitentemperatuur.

Overal is de sneeuw hoog opgewerkt en de wegen en stoepen goed schoon. De auto's zijn allemaal wit van het zout. Hier geen zouttekort om de wegen begaanbaar te houden.

 

 

 

Voor de prijs van een biertje hoef je het niet te doen. Maar we zullen het ons zeker herinneren, dat we in het Hard Rock Café van Indianapolis geweest zijn. Yeahaa!

Bij de buren was het nog gezelliger: ook met live muziek en de drankrekening ook voor de helft goedkoper. De inrichting spreekt ook aan. De bar heeft een tinnen dak en aan de muren veel hout en metalen borden. De bar gemaakt van beton. Leuke plek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook;

Bert Korenblek Wat zullen jullie het zwaar hebben. Stug deur goan.

Rene Pieterse leuke bar is dit in decatur?

Gerwin Schuurman Nog verzoeknummers gespeeld? Ziet er gezellig uut!

 

Woensdag 12 februari 2014; Louisville Here We Come

Goedemorgen deze 12e februari '14. Het ontbijt is in de USA niet echt ons ding. Geen kaas en geen ham. Dit hotel kiest vandaag voor muffins met gravy, zo'n witte saus met peper op smaak gebracht. En dan mierzoete muffins of van die donut dingen.
Wij kiezen met Pullingreizen niet iedere nacht voor hotels met zwembad en gymzaal. Voordat we op bed komen is het minimale aantal slaapuren al bereikt. Die hotels hebben ook een kariger ontbijt. Dus shoppen we in de supermarkt en zo is het ontbijt toch voor elkaar met kaas en ham!
Nog twee uurtjes rijden om vanuit Indiana naar Kentucky te komen. De wegen zijn goed. De zon straalt ons tegemoet. Louisville, here we come!
Bedankt voor jullie likes en reacties! Volg je het verslag? Laat dit ons weten door (iedere dag) een foto te liken, dat houdt ons enthousiast!

Reactie via Facebook;

Jeroen Van de Sande voor Nederlandse kaas zul je bij 'n Hyvee supermarkt moeten binnen lopen ... hier in de stad hebben ze er Leerdammer en Uniekaas ...

Rene Pieterse meestal hebben ze wel een toaster dus haal ik gewoon een half brood in de supermarkt staan ze wel raar te kijken maar dat is hun probleem.in juni netjes gevraagd bij een hotel of er voor de rest van de 4 dagen wel toast kon zijn maar kon niet zei mr patel uit india dus zelf geregeld vond ie eigenlijk ook niet leuk maar jammer dan verschillende gasten vroegen ernaar ik zei supermarkt ik denk zo als een klant t vraagt waarom luister je als hotel niet en zeker omdat een brood niks kost

Jacco van den Broek ...en dan zit je in Mannheim in een Best Western Hotel wat een groot aantal Amerikaanse gasten heeft (Jan Hert Mannheim) en dan lopen die Yankee´s te janken dat er te weinig op het buffet Staat...helemaal vol met smerige worst en kaas en véél te weinig zoetigheid....wat een eikels...

 

Erik van Oosterhout Natuurlijk liken we jullie foto's en volgen de reis op de voet. Maar Ome Cor gaat wel een beetje schuil achter de grote jongens istnie? af en toe vooraan zetten met poseren of een keukentrapje geven..lol

Jeroen Van de Sande wel humor dat van de 4 die er reageren der 2 uit Made komen ...lol

Jacco van den Broek Agge da mar wit ventje

Jeroen Van de Sande misschien vruger op school nog saome geknikkert ok ????....haha

Trekkerskieken.nl Da's een goede tip Jeroen. Er gaat echt helemaal niets boven Nederlandse kaas. Eigenlijk is het zo simpel als idd Rene en Jacco beschrijven. Doe wat de gasten graag willen. Maar ook gezegd; wij zijn hier op vakantie. En zullen ons aan te passen hebben aan het land waar we zijn. Verwachten we dat ook niet van de mensen die in ons land komen - al dan niet voor langere tijd?!! En tot slot hierover: we hebben het wel over luxe problemen he. Het is vakantie, so what!

Jeroen Van de Sande ik kan me nog herinneren dat ik op onze reis in 2008 voor iemand 'n fles wijn heb open gemaakt met een schroevendraaier omdat er geen kurkentrekker in de keuken was ....we passen ons gewoon aan we gaan voor de uitdaging naar 't nieuwe wat we tegen komen , en om plezier te hebben

Zoals beloofd, op de truckparking maken we een laatste stop voor Louisville.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook;

Bartje Winkel Prachtig ik mis de dikke trucs hier in Nederland!! / Marina de Groene Is die Shovel onderweg voor jou, Dennis?

Ach ja, zodra we een dealer zien wordt het plan nog een kwartiertje opgeschoven. Eerst een rondje in de auto en dan zwermen we uit om ook in de shop te kijken of er iets interessants is.

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook; Marina de Groene komen jullie nog wel op tijd, doe Bram en Manon en de rest van het team de groetjes uit Zeeuws Vlaanderen. Toitoi.

Foto van Marco Schulenbarg van de tweede proeftrek van de Mitas All or Nothing. Na een kleine 20 meter ging het mis. Wat er gebeurd is en hoe beschadigd het is, is nu nog niet bekend. De eerste run ging scheef. De koppeling stond zo zwaar dat deze is bijgesteld voor de 2e run.

Reacties via Facebook; Wim Stuut Ai, dat ziet er niet goed uit.

Rudy Linthorst Oh no!!!!

Leo Weenink Ai ai ai, das nie best!!! 

Alfred Fokkens Wat jammer. Hopen dat de schade meevalt

Arie van den Herik Gelukkig is het te fixen. Succes morgen.

Dennis Govaert All or nothing heeft al gedraaid en is klaar voor vanavond

Gerrit Oltvoort We hebben vertrouwen , succes mannen.

 

Donderdag 13 februari 2014. Farm Machinery Show, bezoek Boyd en Lucas Oil

Trekkerskieken in Louisville KY 2014

Reacties via Facebook:

André Jongenelen Louisville Daar heb ik mooie herinneringen aan!!!

Bartje Winkel Mooi al dat groen geel

Frank Nijsen De herinneringen komen weer boven dreeke

Trekkerskieken.nl Hallo Andre en Frank, hoeveel jaren geleden is dat alweer geweest? Mooie herinneringen zijn 4ever

Frank Nijsen Volgens mij was het in 2009 / André Jongenelen 2009 dus alweer 5 jaar geleden! Haha Frank was me net voor

Frank Nijsen Tis te hopen dat jullie net zoveel plezier hebben als ons, het was schitterend

Woutjan Ferwerda Een mooi rijtje € / Janny Weenink Het is weer genieten met z'n allen toch!!!!!!!

 

De eerste foto's van de Farm Machinery Show. (2e poging, gister is er niets hiervan weggekomen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nacht is heel kort geweest. We willen gewoon graag veel zien. Om half één waren we in het hotel na een geweldig mooie pulling avond. De snelheid en souplesse waarmee deze show neergezet wordt. In 1,5 uur rijden er 17 tractoren Super Stock diesel waarbij er nog zes een pull off verrijden. De volgende klasse is de vrije klasse. Die hebben bijna allen problemen om de machine in een recht spoor naar de overkant te krijgen. Dan de Pro Stock klasse die alle bekende grote namen heeft. Esdon Lehn met RedLineFever, Boyd met Green Streak, Tim Cain met RedGambler. Allemaal toppers en ze gaan voor alles. Geweldig!

Onze wekker gaat om even voor zessen en we rijden weg om 7 uur na een warm ontbijt van aardappeltjes, worstjes en geklutste eieren. De reden is een bezoek aan familie Boyd in de binnenlanden van Indiana. Een mooi glooiend landschap, bedekt met sneeuw gaan we steeds verder weg van de snelweg totdat er geen streep meer op de weg staat. Door het goede optreden gister is Greg Boyd in Louisville gebleven. Een medewerker leid ons rond.

Onderweg...in Indiana...

 

Reacties via Facebook;

Philippe Keirse mooi landschap! Is eens iets anders dan mais & soja.

Janny Weenink Mooie foto's!!

 

 

Bij familie, team en firma Boyd. De eigen testbank is wel heel bijzonder. Een apparaat kost nieuw zo'n 200.000 dollar.

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook: Rudy Linthorst Hadden ze al delen liggen voor hun nieuwe modified tractor? / Eric Boumans Was echt een mooie dyno die ze daar hebben staan…

En de hobby van Steve Boyd. Toch rood!

Reacties via Facebook;

Bert Korenblek Blijven mooi. Toch weer eens mee om te kijken.

Trekkerskieken.nl Goed idee! En dan naar Bowling Green - augustus. Als je de winter gezien hebt en dat mooi vindt is de zomer echt een feest!

Martijn Oortgiese Mooie verzameling!!!

Appie Nijland Aaarghhh een 1206 Martijn Groen Anton Schoonhoven dat zijn me breekijzers!!

Anton Schoonhoven Scheurijzers Appie

Gerrit ten Elshof Je blijft wel een beetje steken in het verleden Appie Nijland. Wees blij dat we alle koppakkingen en pignon as lagers die we vervangen hebben van de 0 serie niet bewaard hebben. Want dan hadden we geen ruimte meer over.

Hendrik-Anita Kerkhofs-Haesen zeer mooie trekkers / Janny Weenink Is weer wat anders dan groen!!! / Trekkerskieken.nl Haha Janny, helemaal mee eens. Ze zijn prachtig groen maar afwisseling geeft competitie. Blijf kijken...er komen nog een Massey Ferguson en New Holland voorbij.... / Janny Weenink Doe ik en ik blijf kijken en volgen Gr.!!!!

De foto's kun je ook op de website (www.trekkerskieken.nl) terugzien. Er is een panoramafoto bij, die op de website paginabreed neergezet wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook; Stijn Janssens Welke GPS systemen zitten hierop? / Gerwin Schuurman Gaven ze ook weer die mooie show met die deuren? /

Janny Weenink Kun je er ook een sneeuw schuiver voor zetten!! / Jop van Melick Dat zijn de echte! Waarschijnlijk trimble Stijn Janssens

Bert Korenblek Wat is dat ? Nog meer rood. / Jeroen Van de Sande Panorama fotoo is heel gaaf

Na het eten rijden we een prachtige route. Over de 56 en 135 richting Lucas Olie. We zien verschillende lijnen waar flessen worden gevuld. In het begin dat we hier waren werden flessen handmatig gevuld en handmatig gepakt. Nu zijn er diverse lijnen die zelfs per lijn tot 68.000 flessen per werkdag van 8 uur gevuld en gepakt kunnen verzorgen. De rondleider is een echte Amerikaan. Hij praat vol vuur. Positief verhaal. Vlug en snel. Toch is het eens mooi te zien hoe het verhaal achter de olie vanaf het begin wordt verteld en getoond.

 

Lucas lijkt dan wel een niet zo'n groot bedrijf, maar ze zijn groots in promotie. Lucas wist zijn naam te verbinden aan het stadion in Indianapolis. Ook sponseren ze dragrace en nascar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook; Mark Manders Lucas olie verkopen ze door heel Noord Amerika...

De 2e avond gaat beginnen. De overzichtsfoto van de Farm Machinery Show in Kentucky. De wedstrijd wordt gehouden in de Freedom Hall. Als deze vol is hebben er 16.000 mensen een zitplaats. De rijders worden voorgesteld. Ook de Nederlandse deelneemster Manon Kools met de tractor All or Nothing.
Stipt om half acht rijdt de eerste tractor. Een uur later hebben 16 tractoren gereden en zelfs een pull off van twee tractoren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook;

Rene Pieterse alle hallen vol met bedrijven

Trekkerskieken.nl Klopt Rene. Een 10 ha grote beurs. Niet zo groot als in Hannover op de Agritechnica. Maar wel zoveel anders met andere producten dat het echt gaaf is om te zien.

Rene Pieterse volgende maand is er de vrachtwagen beurs ook die hebben alle hallen vol. Je kunt daar merken dat de economie weer aantrekt.

De uitslagen van de Super Farm tractoren. Nr 1 is een International bereden door Dave Rozeboom.

Als zesde tractor is Manon aan de beurt. Ze komt goed en rustig voor de sleepwagen te staan. Maar de pull is niet waarop door heel velen op was gerekend. Alle inspanning maakt de verwachting erg hoog gespannen.
Als ze de helm afzet zie je de teleurstelling. Ze neemt snel de helm af, sok af en dan komt ook haar volle lach terug. Ze zwiept met haar been over het stuur en de Amerikaanse jongens die schuin voor ons zitten reageren daar direct op. Haar interview is spontaan. En dan is het al voorbij. Maar als eerste NL vrouw op de baan hier! En misschien ook wel de eerste vrouw op een Case tractor in deze klasse hier in Louisville! Manon je schrijft historie!! Bedankt team Mitas All or Nothing voor jullie inzet en show!!

De Super Stock Alcohol is zo enorm mooi om te zien! Er gebeurt veel. Ook flink veel schade. Terry Blackbourn, die we de eerste dag al bezochten, is overtuigd winnaar. De Silver Bullet met Jordan Lustik 2e en op de derde plek de zoon van Terry Blackbourn. De Controlled Chaos haalt een 4e plek met veel geluk en mag ook in de finale terugkomen. Er is nog een team uit Ontario, Canada. Wat een reis en dan mag je één pull maken. Enkele seconden en ook voor hem is het dan weer vertrekken. Twee panoramafoto's van dezelfde tractor. Er mag officieel niet gefilmd worden. Dus zullen wij dat als Trekkerskieken ook maar niet doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook;

Philippe Keirse bezoeken jullie ook de National Farm Machinery Show in Louisville?

Patrick Lange Ziet er mooi uit

Hans Van Gorp Welke team was dat dan van Ontario? Ze zijn hier niet zo goed als in de Stats

Marina de Groene Op de website van de Tractorpulling kan je de rijders en de tijden zien. Zo is het leuk te volgen. http://www.farmmachineryshow.org/

National Farm Machinery Show www.farmmachineryshow.org

The 2014 National Farm Machinery Show is here. With four days exploring the latest farm trends, technology and tools, this year’s show is going to be the best to date!  And with five great Championship Tractor Pulls, the competitors will show what makes our Pull the best.

 

 

Dit zijn de deelnemers en uitslagen van de donderdagavond. Super Stock Alcohol.

 

 

 

 

 

Vrijdag 14 februari 2014. Bezoek Corvette fabriek en Corvette Museum Bowling Green KY

Onderweg naar Bowling Green, KY

Foto: Onderweg naar Bowling Green, KY

Reacties via Facebook;

Marco Buijs Daar is in t begin van deze week de vloer onder het corvette museum bezweken. Een aantal dure bolides zijn er in een 'sinkhole' verdwenen. Dus kijk maar uit daar...

Rene Pieterse gaan jullie effe dat gat opmeten daar bij het corvette museum vorig jaar stond ik daar nog je moet er niet aan denken als je daar loopt en zoiets gebeurt

Frans Kuijpers tis lekker rustig op de weg

Remco Blumink doe Jim en de rest van de familie Beam de groeten

Janny Weenink Geen last van files !!!!

Trekkerskieken.nl Ha Remco, dit keer geen borreltje whisky. Haha. Leuk je reactie te lezen. Marco zat naast me toen we er langs reden en vertelde van jullie geslaagde bezoek.

 

De route naar Bowling Green gaat door een glooiend landschap. Er is een heel klein beetje akkerbouw. Soja en mais. Black Angus koeien en paint paarden. Veel eenvoudige huizen en diverse niet meer bewoond. Maar zodra we kortbij de stad komen neemt de welvaart ook weer toe. De weilanden zien hier door de vorst helemaal bruin. Veel bomen. Bij de Corvette fabriek hebben we een tour. Die loopt als een geoliede machine. In een uur tijd zien we de assemblage van de Corvette types C 6 en C 7. Cabrio's en allerlei kleuren door elkaar. We zien niet de lasserij of motoren assemblage. Toch krijgen we een goede indruk van de relatief prima geprijsde sportwagen.


De controle van wat er gemaakt wordt komt op ons wel heel eenvoudig over. Bij Cat gaat het om micromillimeters bij een machine van tonnen zwaar en hier kijken ze op het oog en of het goed voelt. Wel een motortest, maar montage van plaatwerk gaat op het oog. En ja, voor de techneuten onder ons is dat niet wat.
Na de rondleiding gaan we even buffetten. Dan naar het Corvette museum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook;

Hein Manders Watch for the sinkhole.

Trekkerskieken.nl The hole was 'closed'. We konden die ruimte niet in. Maar het museum is zeer de moeite waard.

Janny Weenink Alles goed weergegeven top!!!!!

Een paar foto's van het museum. Hele mooie presentaties. En zelfs ook een nieuwe Corvette om in plaats te nemen. Diverse nummerplaten. Dit vind ik zeer toepasselijke voor ieders leven. B4 2OLD (before too old/voordat je te oud bent)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook: Marina de Groene Zagen deze week het instorten van een vloer op het nieuws, maar het museum was wel gewoon open voor jullie. Ziet er anders piekfijn uit.

Gelukkig heb ik niet beloofd om dagelijks een rondje pulling tractoren te fotograferen. Zowel gisteren als vandaag zijn we de hele dag weg geweest. Alsof er op de Farm Machinery Show niet genoeg te zien is. Gisteren een gevulde dag Boyd. En vandaag een dag Corvette. Het zijn ontspannen dagen. De rit erheen duurt al zo 2 uur. Altijd met een koffiestop onderweg. Het rondkijken op zo'n plek, nog een maaltijd tussendoor en daar gaat de dag. Het is nu even voor zeven uur dat we op de tribune zitten.

Reacties via Facebook;

Jeroen Van de Sande Het ligt hier niet allemaal naast de deur en als reisleiding. .chauffeuse. .en fotografe is het een dag volle de taak. ... de verslagen zijn geweldig en de foto’s reuze gaaf...

Leo Weenink Dat mag ook eens gezegd worden!!!

Sandra Vos Sluit ik mij helemaal bij aan. Er "live" bij zijn is helemaal top. Maar op deze manier reis je ook een beetje mee.

Janny Weenink De verslagen zijn prima zo reis je vanuit nl helemaal mee, goed hoor !!!

Gerrit Oltvoort Nou Anne-Marie, je bent zo als gewoonlijk een druk baasje , maar wij genieten er hier ook van, grote pluim.

De derde avond. We beginnen met de Super Farm klasse. Wederom 16 runs te gaan. De eerste twee tractoren zetten zich in de zandbult en de sleepwagen wordt zwaarder gezet. De zandbult moet iets speciaals blijven, en alleen door de besten te bereiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FotoVoordat de wedstrijd begon kwamen de boys (deelnemers aan deze reis) met een enveloppe naar me toe. Peerke stond er ook met zijn camera. In de enveloppe een Valentijnskaart! Met een lieve tekst!

Haha, ja geweldig he. Omdat jullie ons zo volgen mag je de kaart ook wel zien. Tuurlijk zijn we daar trots op! Bedankt Cor en boys.

 

(Foto rechts) Vrij vertaald: Met geld kun je geen geluk kopen. Maar wel een kaartje van de Tractor Pull en dat geeft bijna hetzelfde gevoel.

Zaterdag 15 februari 2014. Finales Farmshow “Freedom hall” in Louisville KY

FINALE SUPER FARM 
1 Agitator JD
2 High Maintenance IH
3 Red Rock IH - Dave Rozeboom

FINALE SUPER STOCK DIESEL 
1 High Tech Redneck 231,08
2 Smokin Hot Deere 220,88
3 Red Horse 219,63


FINALE SUPER STOCK ALCOHOL
1 Armed and Dangerous-Josh
2 Silver Bullet AGCO-Jordan Lustik
3 Taking Care JD
Josh 244.68
Fully Loaded JD 216.84
Terry 227.17
Silver Bullet 233
Kevin C Conyrolled Chaos 194.29
Taking Care of B 229.02


FINALE PRO STOCK
1 JD Tinker Toy 238.66
2 JD Next Generation Plus-Robby Lemke 233.90
3 JD True Grit 233.85
Rampage 227.78
Cotton Pick'n Deere 216.91
Green Streak II 233.03
Corn Fed 227.20
Farmall - reed helaas niet

Een prachtige overview van de arena 'Freedom hall' in Louisville KY. Hier werd vanavond een fantastische finale avond gereden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen de klasses door verzamelen we ons allemaal en dan komen ook Manon en Bram Kools erbij. Dick heeft een rood vrouwen shirt gekocht met in glinsterletters Louisville erop. Manon krijgt dit van Dick overhandigd en een gevulde enveloppe voor Bram. De deelnemers aan deze reis hebben bijgedragen om de enveloppe te vullen. Ze zijn er zichtbaar blij mee. Hieraan vooraf bedankt Dick het team voor hetgeen ze allemaal hebben gedaan. We maken nog een groepsfoto bij de baan. De wedstrijd is nog bezig dus gaan we terug naar onze plek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties Via Facebook;

Marina de Groene mooie herinnering Manon.

Marina de Groene Jammer het zit er weer op, een goede thuisreis voor de pullers. Fijne dag voor de reizigers die naar de Indy 500 gaan. Goedemorgen voor jullie, in Zeeuwsvlaanderen schijnt eindelijk weer eens een heerlijk zonnetje na de vele regen erg welkom. De winter bleef hier uit. Een heel lange herfst.

Frans Kuijpers ja moet een leuke verassing geweest zijn voor fam Kools zo ver van huis en nog fan"s uit Holland die komen kijken

Trekkerskieken.nl Hallo Marina, bedankt voor je reacties. We zullen er rekening mee proberen te houden. Grtjs!

Zondag 16 februari 2014. Bezoek Indy Race Circuit en vlucht Chicago naar Los Angeles

Zondagmorgen rijden we om 07.45 weg. We halen twee All or Nothing mannen op bij het andere hotel. Deze zijn tijdens Louisville in het hotel bij het team geweest.

Gisterenavond zijn er nog een paar boys gaan stappen. Maar de dagen zijn zo gevuld en onze reis gaat nog 10 dagen verder dat er bij het merendeel niet de behoefte is om ook vanavond total-loss te gaan. Dennis kwam met hele kleine oogjes de bus in. En Marten slaapt al sinds we rijden. Zelf ben ik na thuiskomst na een glaasje fris onder de wol gegaan. Het is zo'n belevenis, het hele Louisville. Hoe vaker je komt hoe meer tijd je tekort komt. Gelukkig gaan we volgend jaar weer. Yeahh.
De wereld is wit. Een witte deken ligt over de wereld heen. De wegen zijn sneeuwvrij. De vele sneeuwschuivers gaan al naar de koffie met de schuif omhoog getild. De wegen, en vooral in de steden zitten vol (vorst)gaten. Als de wegen opvriezen en er komt zo'n schuif overheen, ja daar is niets tegen bestand zo lijkt het wel. De snelwegen zijn wel heel goed bereidbaar. Voor twee van ons is dit de laatste dag. Zij vliegen vanavond terug naar huis. Maar - ja echt! - voor de rest van ons gaan we nog 10 dagen verder. Los Angeles, Grand Canyon, rodeo, dragrace, kopermijn, Death Valley etc etc. En weer een paar uur extra tijdverschil. Een mooie rustdag om bij te komen van Louisville tijdens de 5 uur durende vlucht.

Reactie via Facebook;

Sandra Vos Jammer voor de twee die weer naar huis gaan. Voor de rest nog heel veel plezier. Wij blijven nog een aantal dagen meegenieten van alles wat gaat komen. Misschien stukje film van de dragrace?

We bezoeken het Indy Race Circuit in Indianapolis. Helaas door de sneeuw mogen we het circuit niet op. Daarna is het nog een keer 3 uur door rijden naar Chicago. De zon schijnt over het weidse landschap. We babbelen in de auto, zetten foto's over op de laptop en klieren er op los. Omdat het groepje niet groot is, voelt het meer als kameraden op vakantie. Erg gezellig.

 

Reactie via Facebook:

Marina de Groene jammer dat jullie het circuit niet op konden, maar hopelijk toch nog veel moois gezien. Enfin, nu onderweg naar het vliegveld en gauw weg daar er wordt ijzel en nog meer sneeuw verwacht. Goeie vlucht voor straks, wij gaan slapen.

We zijn al op Chicago International Airport. We hebben de instapkaart gekregen en de koffer ingeleverd. Ondanks de drie verschillende vluchten kunnen we gezamenlijk door de controle. Het is met de tijd van vanochtend nu vijf uur in de middag. Van Louisville naar Chicago is een uur terug in de tijd. De vlucht naar Los Angeles duurt 4,5 uur maar we gaan nog eens 2 uur terug in de tijd. Volg je 'm nog? Hoe laat is onze aankomsttijd als we om 18.30 uur vertrekken van Chicago? Het antwoord is 21.00 uur, onze bio klok is dan 24.00 uur. Maar dit nu schrijvende, we gaan een nieuw avontuur tegemoet en dat geeft energie. En natuurlijk kunnen we slapen tijdens de vlucht. Het is buiten toch donker.

Reactie via Facebook; Fokko Heida Mooi om het verslag zo mee te lezen! Erg handig en leuk die verslagjes op Fb. Nog veel plezier in de laatste week in Amerika. De groeten daar! In het bijzonder aan Cor en jan Albert.

Chicago Airport. Bij gate C11 staat ons vliegtuig naar Los Angeles.

Reactie via Facebook;

Rudy Linthorst Die gates ken ik. Genoeg tentjes om wat te eten. De tunnel ernaar toe vind ik best rustgevend. Rustige muziek en mooie verlichting.

 

Maandag 17 februari 2014. Aankomst Los Angeles, bezoek aan Universal Studios in Hollywood en Beverly Hills

Geland in LA! Wat een stad vanuit de lucht. Tellen we 8-baans wegen? Ook hier blokken met huisen, structuur. Hadden we het met de auto gereden dan hadden we er 29 uur over gedaan. Nu 4,5 uur vliegen plus (officieel) twee uur inchecktijd.

Foto: Geland in LA  Wat een stad vanuit de lucht. Tellen we 8-baans wegen? Ook hier blokken structuur. Hadden we het met de auto gereden hadden we er 29uur over gedaan. Nu 4,5 uur vliegen plus (officieel) twee uur inchecktijd.

 

Reactie via Facebook;

Hendrik-Anita Kerkhofs-Haesen Je wint tijd maar mist ook vele mooie landschappen!

 

 

(foto rechts)

Sunset Boulevard, Los Angeles

 

 

Goedemorgen! Bij plus 20 beginnen we de dag. En palmbomen. En ook een prachtig blauwe wolkenloze lucht. Meer zal ik niet plagen...Vanochtend gaan we naar de Universal Studios in Hollywood.

 

 

Reacties via Facebook;

Jeroen Van de Sande ja wrijf het er maar in hier verwachten ze 6 inches sneeuw en tussen door ijzel .....geniet er van , en alleen maar sneeuw foto’s is ook nie goed straks willen ze alleen maar met de zomer reizen meej ..haha .....goeie reis

Marina de Groene Hier in Zeeuws Vlaanderen was het 11 graden en zonnig, wel een scherp windje maar ook lekker, vooral achter het glas.

 

 

Hollywood Boulevard, LA

Reacties via Facebook;

Gerwin Schuurman Mooi souvenir! Neem maar mee!! Die wip ie der zo uut

Trekkerskieken.nl We hebben wel tientallen foto's gemaakt van de straatsterren en 'walk of fame' met betonwerkjes. Marilyn Monroe heeft hele kleine voetjes, en Robert de Niro flinke voeten.

Gerwin Schuurman Wel mooi weer zo helemaal in zo'n andere wereld!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via facebook;

Frank Nijsen Wa een superstar zeg., Rudy Linthorst Strategisch de voet geplaatst, Tiemo Oosterhof Het komt altijd een keer uit zulke grote plat voeten haha

Gerwin Schuurman Zelf er in gebeiteld?,

Trekkerskieken.nl Mijn superster Yeah! En tijdens de reizen ook een ster om alles zo voor elkaar te krijgen. Zo relaxed, het voelt helemaal als vakantie!!

We rijden rond in een elektrisch golfkarretje en maken vele stops. We zien de ruimte met verlichting maar ook de vele nagebouwde straten van New York, Chicago. Achterstraten, metro stations, financieel district. Ook een pizza winkel, als je de deur open maakt is er een poster die de inrichting moet voorstellen.
We gaan ook een gebouw in en zien een lege ruimte met 'doosjes'. Bij het openen van de deur kom je dan in een ruimte. Het regent hier maar twee dagen per jaar volgens onze rondleider. Alle dagen stralende zon.
De filmdagen zijn minimaal 12 uren. Er zijn 48 gebouwen. Voornamelijk fiberglas. Er is hier geen gebouw van steen. 95% van de bomen is nep. Ook het glas is speciaal. Het moet makkelijker en mooier breken. Onderweg vele filmpjes op de tablet om de gebouwen uit de films te laten zien. Gaaf zo interactief.
Toch is het niet echt een highlight. Tuurlijk leuk die gebouwen en straten te zien, filmstudio’s en techniek. Maar we hadden ook actie verwacht. Het weer is heerlijk. Met korte broek en t-shirt is het aangenaam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook;

Sandra Vos Handig met dat warme weer een golfkarretje!, Rene Pieterse dit is paramount toch niet universal daar heb je verschillende shows die zijn wel leuk

Op het strand van Beverly Hills staat deze tractor. Dennis had het gezien en de foto's gemaakt.

Foto

Op het strand van Santa Monica. Dit is ook het eindpunt van Route 66. We hebben 2 uur de tijd om rond te lopen en de lunch te gebruiken. Het is super toeristisch. Waar we in het agrarische land voor 12 dollar bij een buffet aanschoven heb je hier nog geen hamburger met frieten en een frisdrank voor dat bedrag. Maar... het smaakt. En het is gezellig. En mensen kijken is ook wel eens leuk.

Cor maakt van de gelegenheid gebruik en springt in de Pacific Ocean (Stille Oceaan). Wat een stoere man om dit te doen. Het water was niet warm. De golven spoelen hem terug naar het strand. Dick rijdt met de bus weer voor en dan rijden we naar Beverly Hills.

Reactie via Facebook:

Rene Pieterse als je goed kijkt op t strand kun je zien dat men er figuurtjes in rolt met een grote wals, Rene Pieterse waren jullie aan die kant nog niet geweest dan daar is alles duurder, Jeroen Van de Sande Gezelligheid kent geen prijs ... als het goed en lekker is maakt het niet uit je komt er niet iedere dag om te lunchen...

We rijden door de wijk Beverly Hills. Dennis herkent verschillende auto's zoals de McLaren F1, Bugatti Veyron, Rollce Royce Ghost, Ferrari 12.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook;

Jeroen Van de Sande Das en keer wa anders dan trekkers kieken? ...haha

Mark Manders Als je over highway 101 van Los Angeles naar het noorden rijdt kom je langs het Hollywood Sign.

Marina de Groene Trekkers en auto's: altijd al zijn grote favorieten, dat zie je wel aan de merken die ie herkent. Leuk Dennis, dat wordt een pracht foto-album.

 

 

We gedragen ons als echte toeristen. We hebben allemaal het idee dat het wel mooi is voor een dagje, maar niet langer. De temperatuur, de palmbomen, cipressen, cactussen en andere kamerplanten die hier als 'onkruid' groeien maken het bijzonder. En natuurlijk zo'n krantje op de stoep. De mensen die hier kunnen wonen zorgen goed voor de economie. Toch is de BTW 9% en dat is bijna dubbel zo hoog als de agrarische staten Iowa en Wisconsin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We rijden zo ver we kunnen naar de top waar de letters Hollywood op de berg staan. En dat doen er meer. Een bus zoals wij rijden maar dan als cabrio en vrolijk bestickerd. Daar hebben we er vandaag al meerderen van gezien.

 
Als de zon begint te zakken gaan wij op weg naar ons volgende hotel. Dat is nog een paar uur verderop. Richting Death Valley.

Op weg van LA naar Death Valley. Het lijkt wel de weg naar Fargo, ND op de reis Red Power. Links, rechts en achter ons is er geen lichtje te bekennen. Wel boven ons.

Dan achter een heuvel een oranje gloed. Is daar een stad? Nee, de maan. We stoppen de auto op de brede afgeschaafde berm voor een stop. Maar meer dan een stipje wordt het niet op de foto.

 

Wat een rust hier op de afgelegen prairie. En als we om half 10 op onze kamers komen, hangen er grote foto's van de prairie boven de bedden.

Vandaag was zo'n mooie dag dat we morgen graag een uur eerder willen vertrekken. Er is toch geen kroeg om laat in bed te komen. Wel drinken we een blikje bij Joost en Bram op de kamer. De wekker gaat op vroeg. Haha, ja met volledige instemming van iedereen dat we om zeven uur gaan vertrekken. Weltruste!

Reactie via Facebook;

Marina de Groene Lekker geslapen? Heerlijk rustig daar!! Vroeg op, om zoveel mogelijk te kunnen zien en genieten, daar zijn jullie tenslotte voor gekomen. Fijne dag, wij werken nog een beetje en volgen jullie vorderingen tussendoor.

 

 

Dinsdag 18 februari 2014. Bezoek Death Valley, Twenty Mule Teams, Badwater-Basin, Zabriski Point en Las Vegas by Night

Dick begint met de landkaart. Wat we gisterenavond reden en wat we vandaag gaan zien. Death Valley met eindpunt Las Vegas. Om zeven uur rijden we gegeten en gepakt weg van het hotel. De zon meldt zich ook als aanwezig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Death Valley is zo uitgestrekt. En zo afwisselend. Bergen, rotsblokken, steppegrassen, uitgestrekte vlaktes, uitgehakte bergen voor een vlakke weg. Op de radio is nog een praatzender over, dus gaat die uit. Ook is er geen bereik van telefoon. RUST. Met hoofdletters geschreven. Gewoon niets.

We slaan links af terwijl de route rechts is. En rijden een paar mijl voor een bakkie koffie. Daar staan een aantal generatoren waarbij een Waukesha Diesel uit 1965 en een Detroit diesel. Op de achtergrond de camping. Kom met je camper want de voorzieningen zijn niet meer dan een plek om te staan.
De weg die we gaan rijden is mijlenver te zien. Ook de enige weg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Death Valley. Het uitzicht is fenomenaal. Anders gezegd Hartstikke Skon Schitterend! We maken nog een stop want hier staat een compressor Ingersoll Rand. 4 cil motor. En als we iets verder zijn staan we met de voeten in het zand. Een stukje zandduinen. Wat ik al eerder schreef, het is zo afwisselend. De gebouwen zijn in western style gemaakt. Sfeervol!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het 20 muilezelteam staat symbool voor de Borax industrie. De teams trokken 33 ton inclusief vijfduizend liter drinkwater. De totale combinatie was zo'n 30 meter lang. Vijf jaar lang werden deze muilezels ingezet. Borax. Een mineraal/zout wat gebruikt werd als reinigingsmiddel bij het smeden. Maar ook huisvrouwen gebruikten het. En zo waren er meer toepassingen. De stoommachine werd de vervanger van de muilezels in 1894. We zien ook oude huifkarren en wagens met een metalen ring en opvulling van hout.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

How low can you go? We bereiken een dieptepunt met deze reis. Het heet Badwater-Basin en ligt 85.5 meter onder zeeniveau. Het diepste punt van de USA. En het is er wit van het zout. Een proces van duizenden jaren is hieraan vooraf gegaan. We zijn in Death Valley en het is er warm. Toch gaan we diverse keren de auto uit om de omgeving te bewonderen.
Ook maken we een stop bij het Zabriski Point. De batterijen van ons allen beginnen leeg te raken. Er is heel wat thuis te laten zien. Deze foto's geven maar een beetje een indruk van onze dag. En die is nog niet eens ten einde... we zijn op weg naar Las Vegas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook; Jeroen Van de Sande Een reis met DIEPTE en hoogte punten de veelzijdigheid van trekkerskieken ....geen dal te diep geen berg te hoog. ... on tour !!!!!!

Las Vegas in de avond. We bekijken de strip vanaf 270 meter hoogte. Ons hotel is het Stratosphere hotel. Er zijn veel hoge hotels, maar 1 toren. En die hoort bij ons hotel.

Reacties via Facebook;

Arnold Tuytel wij gaan 3 maart

Martien Intven bij mij komen de herinneringen ook weer boven van 2 jaar geleden, kei gaaf daar in Vegas je komt ogen tekort.

 

Na de toren gaan we naar Vegas Downtown. Daar eten we een hamburger bij de zusters. En die nemen het hoog op als je je bord niet leeg eet. Onze serveerster is wel een bitchie. We merkten het al bij het bestellen. Maar nu sommigen van ons hun bord niet leeg hebben...


Er staat een frame. Handen aan de stangen, billen naar achteren. Broekzakken leeg. De serveerster wrijft met haar houten plankje over het achterwerk en dan pats. En nog een keer PATS. OEHHH. en dan nog een keer PATTTS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook; Philippe Keirse da's eens iets anders dan trekkers kieken, Frans Kuijpers ieks dieë kenne we.., Harrie van Heeswijk joost wat kijk je zuur

Joost en Bram willen samen graag afgeranseld worden. Maar onze verpleegster wil dat niet. Haar collega doet het duo graag. Maar daar wordt niet de camera voor aangezet. Dan is Dennis aan de beurt. En hij krijgt een paar petsen op zijn achterwerk. Dit wordt gefilmd en we krijgen een visite kaartje mee waar we het kunnen terugvinden.

Zie de link van onze Dennis. Volledig vrijwillig! http://www.tout.com/m/a2in4l

Ik vind Dennis moedig dat hij deze castijding alleen en zonder sputteren ondergaat. Als we even later danseressen in bikini zien met veren en tooi vind ik dat wel een passende pluim voor hem. Hij gaat ermee op de foto. Er zijn muzikanten, schilders, portrettekenaars en filmacteurs zoals Johnny Depp-Pirates of the Carribean, Spiderman en Transformers die allen een centje bijverdienen met poseren voor en met toeristen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 19 februari 2014. Bezoek De Pawn shop Gold en Siver, Hoover Dam, Route 66 en Grand Canyon

We rijden na het ontbijt weg en nemen een kijkje bij de bekendste pandjesbaas. De Pawn shop Gold en Silver. De afleveringen van Discovery. Deze ochtend geen bekenden van de TV. Wel veel toeristen. Over de strip van Las Vegas rijden we de stad uit. De vele nieuwe gebouwen nodigen uit om nog een keer te gaan en dan ook langer dan dit korte bezoek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook:

Marina de Groene En nog wat moois gezien? Ik wel op tv maar ja is dat recent. Jammer genoeg is het wat te groot voor de bagage/

Trekkerskieken.nl Ze hadden ook fantastische sierraden. Maar dan zou het vakantiebudget in 1 keer besteed zijn. En we hebben nog een paar dagen.

Marina de Groene Blitse bus, Trekkerskieken.nl Een elektrische bus. En omdat de temperaturen in Arizona kunnen oplopen tot 55 graden, zal dit een dubbel doel hebben. Zo dachten we er in de bus over.

 

De Hooverdam staat op de grens van Nevada en Arizona. We wandelen over de nieuwe brug om het bouwwerk van boven te bekijken. Duidelijk is de witte rand aan de stuwmeerzijde.

Zo hoog stond het water. Ze verbruiken al jaren meer water dan erbij komt. Als we even later over de brug rijden wordt ook de klok verzet. We gaan van 9 naar 8 uur tijdverschil. Voor ons van 11 naar 12 uur in de ochtend.

 

 

 

 

Arizona. Vanaf Kingman gaan we de Route 66 op.

 

 

 

 

 

 

 

Een nummerplaat uit Arizona. De auto geparkeerd bij zo'n vergane glorie eettentje. Wat ooit de route was is nu een toeristische weg geworden. Het uitzicht is van niveau: wouw! Een vlakke prairie afgezoomd aan twee zijden met bergen.

En het leuke is, een heerlijk bord goed smakelijk gevuld voor een paar dollar met vriendelijke bediening. Aan de eettafel van het tankstation, annex souvenir en supermarkt winkeltje, annex drankwinkel - we zitten naast de opgestapelde dozen bier.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook;

Leo Weenink Echt mooi!! Ik wou dat ik er ook was!!!, Evert Nap Leo Weenink maar Echt is toch ook leuk alleen niet van die grote cactussen voor de rest is het hetzelfde., Leo Weenink Scheelt niet veel Bram haha!!! Maar Echt is werk en daar is vakantie dussss......

De postbussen van het achterland staan aan de hoofdweg. De bevolking van hier komt niet als veeleisend of opgeruimd over. Stacaravans en woonwagens of eenvoudige woningen waar alles op de begane grond is. En een rommel. Het lijkt wel of er hier geen vuilnisbelt nodig is.
Onderweg zijn er originele stops op de route 66. Wat ze hier niet hebben opgeruimd is fotogeniek. Zo fotogeniek dat er zelfs postkaarten van zijn gemaakt. Behalve auto's en vele tinnen reclameborden hangen er ook koeienkoppen die door de tijd nog niet 'schoon' zijn gewaaid.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook;

Mark Manders Bij die shop in Hackberry ben ik ook geweest.Heb je ook al die buitenlandse kentekenplaten zien hangen???, Marina de Groene je waant je helemaal in het oude 'wilde' westen als je dit ziet, alleen de paarden ontbreken.

Op weg naar de Grand Canyon, Arizona. Koeien lopen hier gewoon rond. Geen afrastering die het vee van de weg gescheiden houdt. We rijden bij daglicht dus no worries.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De zon is nog geen 10 minuten achter de berg als we bij de Canyon aankomen. En als we uit de bus stappen met onze korte broeken, sandalen en shirts is het toch best fris. Van vanmiddag plus 20 in de zon met nu 8 graden zonder zon.

Morgenvroeg gaan we de Canyon uitgebreid bekijken. Na een klein kwartier gaan we naar de auto. In het dorpje zijn meerdere eetgelegenheden maar de deuren zijn dicht. Alleen bij de Mexicaan staat de parking vol. Daar horen we dat de stroom hier vandaag uitgevallen was en daarom de Amerikaanse restaurants gesloten zijn. Het restaurant zit afgeladen vol. Na ruim een uur komen onze borden. En smullen die in vijf minuten leeg. Joost zijn bestelling blijkt vergeten en het vlees van Bram is volgens hem een schoenzool. Ze gaan naar de overkant maar zelfs restaurant de gouden drietand heeft geen burgers meer. Alle toeristen hebben zich op de twee eetgelegenheden gestort. Prima zaken voor de werkers.

Ons hotel heeft een zwembad. De boys leven zich er lekker in uit. En ik maak van de gelegenheid gebruik eens vroeg onder de wol te gaan. Eerst wil ik nog de mailbox door kijken, maar de trage verbinding krijgt het eerste bericht al niet geopend. Ook wel eens prima! Morgen om zes uur aan het ontbijt. Dus weer een “vroege vogel” start.

 

Reactie via Facebook; Sandra Van de Wetering WauW..... I remember our trip in 2009 Awsome

foto van Sandra Van de Wetering.

foto van Sandra Van de Wetering.

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 20 februari 2014; Grand Canyon

Zonsopkomst bij de Grand Canyon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 21 februari 2014. Verslag van donderdag 20 februari en Time to Dragrace

In de Canyon was gisteren geen signaal om iets doorgestuurd te krijgen. En na het eten gingen de boys zwemmen en ik onder de wol. Een nacht van meer dan zes uur was de inzet om van de verkoudheid af te komen. Maar daar blijkt meer voor nodig. Dat moet ook Cor beamen.
Zolang de jongelui denken dat ze met een witte boterham met jam of een 10-uur koek als ontbijt ook van het proesten afkomen, wordt het virus niet minder in de bus. En dat terwijl we sinaasappels en kaas met bruin brood als keuze hebben. Maar ach, vandaag schijnt de zon weer volop, dus wat is er aan de hand!

We rijden meerdere uitkijkpunten langs en gaan ook een stukje de Canyon in. Dit is niet alleen zien, maar ook beleven. Bram is het meest actief en klautert naar beneden en door de droge bedding weer omhoog. Ook Joost is zo'n berggeit die de ruige natuur waardeert. Peter legt alles op film en foto vast. We zijn blij met hem want hier komt vast een mooie film van.

Na de Grand Canyon rijden we naar het zuiden via Sedona. De bergen zijn en blijven fotogeniek. Ook nu maken we een stop bij een kreek en daarna bij een brug. Het maakt het tot een ontspannen dag met veel grappen, gein en praat. Na zessen komen we bij het hotel.

Cor gaat in bad en bed en wij naar een steakrestaurant. Het smaakt ons goed en de Mexicaans ogende serveersters zijn behalve vriendelijk ook knap. Vanmiddag bij de lunch was dat ook al zo. Ze kijken en zijn vriendelijk. Morgen gaan de boys naar de dragrace en ben ik een dagje vrij.

 

Reactie via Facebook; Marina de Groene allemaal beterschap, veel vitamines en hopen dat het gauw over is. van de kou naar de warmte en korte nachten, hoop dat jullie verder kunnen genieten. Toi toi.

Frans Kuijpers maar het zonnetje zorgt ook voor de nodige vitamientjes...zullen die jonge lui wel denken....hihi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rectie via Facebook;

Frans Kuijpers ik denk dat je er geweest moet zijn om je voor te stellen hoe wijds het is die Grand Canyon...

 

 

 

Vrijdag hebben de mannen de dragrace in Phoenix bezocht. En daar kwamen ze heel enthousiast van terug. De giga nitro power knalt en geeft een drukgolf dat je lichaam ervan trilde. Funny car baanrecord door John Force, 522 km per uur in 3,75 seconden. Veel schade zoals koppakking eruit maar behalve rondvliegende delen geen crashes (gelukkig). De mannen zijn ervan bijgekleurd tot rood aan toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook; Eric van den Berg Zelf niet naar wild horse pass motorsporten park geweest Anne-Marie Meijer! If you go there once, you'll be hooked for ever.

Zaterdag 22 februari 2014. Agrarisch leven, koeienbedrijven en bezoek kopermijn

Een agrarisch gebied. Akkerbouw afgewisseld met steppegras. De bevolking woont heel eenvoudig en we zien alleen woonwagens. En ook hier komt het rommelig op ons over. Grote bedrijven waar de hamburgers van de USA vandaan komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook;  Frans Kuijpers big cattel farms...

 

 

Hebben we vandaag buiten enig bereik gezeten? Of komt het omdat ik gister het formaat foto van 0.3 naar 2.4Mb heb gezet? Wat het ook is, de berichten van vanmorgen hangen....??

Reactie via Facebook; Tiemo Oosterhof In ieder geval niets gezien wel problemen met watsupp gehad dat heeft er een paar uur uit gelegen

 

 

 

Koeienbedrijven. Een dak voor de schaduw is genoeg. De toekomstige hamburgers van McDonalds. Duizenden zwartbonte dieren. Terwijl we aan het kijken zijn komt er een Claas combine voorbij.De Luzerne ligt klaar om opgeraapt te worden. Een gewas als gras. De bruine rand in het land zijn de dijkjes die om de akkers liggen ten behoeve van irrigatie/bevloeiing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook;

Jozef Brouns Maar dat is wel een Claas hakselaar met gras pickup

 

Volgens het programma gaan we vanmiddag naar een mijn. Op de weg erheen nemen we de toeristische route. Ondanks dat hier niets groeit zijn er diverse koeienbedrijven. Alles moet aangevoerd worden aan voedsel en water. We zien stallen of eigenlijk een simpel dak zonder zijwanden. Hieronder hangen ventilatoren. Waarschijnlijk ook met sprinklers om water te vernevelen.
Het leven lijkt relaxter en simpeler. De garage op de foto is voor ons iets als uit een museum. Maar hier is het goed genoeg om er brood mee te verdienen. Vandaag passeerden we een openlucht garage. Drie auto's in de brug, dak erboven voor de nodige schaduw en werken maar.
Van de steppen met struikjes gaat het landschap over op de cactus type bandiet. Na 75 jaar krijgt het de eerste arm/zijtak. Er staan er honderden als onkruid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hier groot materieel nodig. We passeerden een CAT dealer en nergens zagen we zo veel materieel. Een volgende keer maken we er tijd voor om er een kijkje te nemen. Dennis poseert bij de cactussen om de afmeting te laten zien. Wat al plant is groeit gestaag verder. Maar verder geen onkruid! Ze hebben hier zoveel rots dat de taluds bij snelwegen voorzien worden van steen in verschillende patronen. Een trots wapperende Amerikaanse vlag. In een afmeting die niet te missen is. We schatten zo'n 20 meter breed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indrukwekkend bezoek kopermijn.


De eerste 150 meter zit er geen koper. En dan nog is 3/4 deel rots. Het deel waar koper in zit wordt naar een molen gebracht en gemalen tot poeder. Er worden chemicaliën aan het gemalen poeder toegevoegd. Dit bindt zich en komt boven drijven. Dat product bevat nog altijd maar 30% koper en gaat naar een volgend proces. Er komt ook ijzer uit dit proces. Als het product helemaal tot 98% koper is gescheiden is het een edelmetaal zoals goud en zilver.
Een tand van de kraan kost 350 dollar en is na 7 dagen versleten. 320 tons trucks zullen we aan het werk zien. Geladen weegt de combinatie 580 ton. De chauffeur zit 12 meter hoog. Een nieuwe truck wordt uit 9 vrachtwagenladingen gemaakt en dat duurt 3 weken. Koper is hier waarschijnlijk gevormd door een vulkaan 60 miljoen jaar geleden.

Ondertussen zijn we in de bus gestapt en rijden om de mijn heen. Onze tourgids kan er veel over vertellen en er zijn veel details. Het oppervlak van de mijn is 31 vierkante kilometer. We gaan met de bus helemaal naar de top. Het duurt 2,5 jaar om bij het koper te komen. Ze maken boorgaten om te kijken waar er koper zit. Volle wagens rijden 10 km per uur omhoog. Er wordt 24/7 en 365 dagen per jaar gewerkt. Wwwouwww. De mijn waar we uitstappen heeft een afmeting van 3 x 4 kilometer. We zien diverse machines aan het werk. Dit is wel zo gaaf!! De grootste CAT machines zien we aan het werk. Deze drie foto's zijn een overzicht vanuit 1 punt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De boorgaten worden opgeblazen om dieper in de mijn te komen. De dumpers die je ziet zijn de grootste in hun soort. Het lijken hier dinky toys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het eettentje wat wij in gedachten hebben - ja Arno, met die stropdas - vraagt een uur wachttijd. Reserveren niet mogelijk. Dus schuiven we aan in het kroegje er naast voor een schuimend glas. Maar als we na een uur nog een uur moeten wachten gaan we naar de pizza bakker. Die hadden we nog niet gehad. We bestellen allemaal verschillende pizza’s. Heerlijk!

 

Reactie via Facebook;

Frans Kuijpers eu is de bus kapot..en is dat dan je nieuwe vervoermiddel.....hihi

Frans Kuijpers hey bram eu ander beroep gekozen....pizzabezorger...

Marina de Groene Zit toch geen lood of koper in heh. alleen maar pizza toch. Wij hadden mosselen gehaald, mmmm lekker.

 

 

 

 

 

 

Zondag 23 februari 2014. Rodeo Time

Ons hotel is een topper. Zo'n lobby heb ik nog nooit gezien. Stromend water uit een waterval. Een giga ruimte met zitjes en houtsnijwerk. Het tweede deel van de reis verblijven we iedere nacht in een ander hotel. De één wat beter als de ander. Soms bereiken we onze kamers via een gang maar we hebben ook motels gehad. En die vandaag heeft een flink ontbijt. En het fruit is zo sappig en smakelijk. Ook weer ontbijt aardappeltjes, gebakken spek, worstjes en geklutste eieren. Maar ondanks dat is het genoeg voor ons. En de mooiste lobby van 11 jaar Trekkerskieken. Geen kaas of ham op de boterham. Simpelweg; dit is het Amerikaanse ontbijt! Geen wonder dat Amerikanen zo onder de indruk zijn van ons kleine landje...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie via Facebook:

Rene Pieterse: veel goeie hotels daar wij hebben er ooit één gehad, daar had je nog een aparte woonkamer erbij plus altijd lekker warm daar

Voordat we naar de rodeo gaan rijden we langs het terrein waar vliegtuigen staan geparkeerd of worden gesloopt. Het extreem droge klimaat is een behoud voor de toestellen. Er staan hier - info van eerdere reizen - zo'n 4000. Omdat het zondag is, is het niet geopend. We rijden door naar de rodeo. Deze zal vanmiddag om 12.30 uur starten en er zijn genoeg andere dingen omheen te zien.

In het rodeo museum zien we een aantal historische wagens die hier gebruikt zijn. De kar die door de pioniers werden gebruikt om naar nieuw land te trekken. Wagens om mee naar het dorp te gaan. Maar ook een maquette van de stadjes met de typerende bouw uit die tijd. En veel gebruiksvoorwerpen die gebruikt werden in het huishouden of voor werkzaamheden (zoals de ontwikkeling van het prikkeldraad).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook:

Jeroen Van de Sande Zo'n soort wagens heeft m'n schoonvader ook in 2 en 4 persoons uitvoering maar dan zonder vast dak ..maar met opvouwbare linnenkap......

Marina de Groene een beauty!!!

We zitten op de tribune en voor ons komt een man met zijn tribunesnack. Nacho chips met kaassaus, een pizzapunt en fles cola.
Om haf één in de middag begint het eerste deel van de rodeo. Kinderen met een leeftijd van 5 en 6 jaar die zo lang mogelijk op een schaap blijven zitten. En dat doen ze. Totdat het schaap er zelfs bij gaat liggen. Of het kind ervan af geplukt moet worden. Het publiek is enthousiast en wordt aangemoedigd om te klappen.


Dan de jongens van 10/11 jaar die rodeo rijden op een kalf. Het lukt vader en zoon om een kalf te pakken met twee lasso's. Het één om de kop, het ander om het been. Ook nu een combi van een vader met zoon van 5 jaar. En de meisjes van 9 en iets ouder die met hun pony om de olievaten heen racen of de geit zo snel mogelijk neer te leggen en aan de benen samen te binden.


Dan is er een pauze voordat de 2-uur durende show losbarst. We zien de beste rodeo rijders van de wereld hier optreden. Wilde paarden, met twee mannen te paard kalveren vangen met een lasso, kalveren vangen en het kalf met de horens aan de grond drukken. Ook de dames racen op de snelste tijd langs de olievaten. En tot slot de stieren. Het is een snelle show en continu vlotte muziek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook;

Wilma Makkink Mooi al die hoeden!, Rene Pieterse t zit aardig vol daar zo te zien

Maandag 24 februari 2014. Reis ten einde en terug naar huis…jammer!!

Even een sprong in de tijd. Het ontbijt wordt met meer kabaal als anders opgegeten. Niemand is er blij mee. We hadden zeker nog wel langer kunnen rondkijken. Op de TV het nieuws, vandaag 27 graden. Maar de dag van vandaag is bedoeld om naar huis te komen. En dat is ook goed. Met een gezond kleurtje op ons gezicht, een fotokaart vol met foto's en het belangrijkste: zo veel mooie momenten die interessant, gezellig, lachwekkend, verbazend en vooral goed waren. YES WE DIT IT !!

We gingen met Dennis de puller en komen terug met Dennis de cowboy. Tijdens de reis heeft hij zo'n Amerikaans sikje laten staan en met zijn mooie cowboy hoed ziet hij eruit als een rancher. Op de heenweg zagen we al deze enorme dealer. Door de zakkende zon net te weinig licht om goede foto's te maken, dus de foto’s zijn wat bewogen.

 

Reacties via Facebook;

Sandra Van de Wetering Met alleen cowboy hoed kom je d'r niet! Waar zijn z'n boots...?

Petra En Gunther van Overmeire is dat mijn broertje???

Jeroen Van de Sande als er foto’s gemaakt worden onder het rijden moet je zorgen dat je niet haaks op de rijrichting fotografeert ..... de scherpste foto’s on the road krijg je voordat je het passeert of als je er net voorbij bent ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bank wordt weer rechtgezet in de auto. Onze bagage paste er ruim in. We vliegen om 11.03 Arizona tijd naar Houston. Daar een uurtje overstap en door naar Amsterdam. Aankomsttijd 08.13 uur. Graag wil ik de lezers een inkijkje geven over het reisverslag. Onze medewerker Jan heeft de Facebook berichten overgezet naar het internet. Dagelijks op zijn drie werkdagen en de andere dagen vanuit huis. Zelfs vandaag nu hij zelf een weekje vrij is. Super Jan!! Hartstikke bedankt!!
Met de Amerikaanse mobiel met internet is het mogelijk ook zonder wifi berichtjes te posten. Perfect en erg leuk om op deze manier jullie mee te laten genieten van onze belevenissen. Bedankt voor het volgen!

Reacties via Facebook;

Leo Weenink Ik heb ook weer met plezier meegekeken en gelezen!!! Ik moet maar weer es mee denk, alweer veel te lang geleden...

Sandra Van de Wetering Ik ook Leo Weenink

Leo Weenink Die eerste zin of die tweede Sandra??

Sandra Van de Wetering Allebei

Leo Weenink Hahaha dacht ik al!!!

Gerwin Schuurman Goeie reis terug!

Hendrik-Anita Kerkhofs-Haesen wij genieten er elke keer van!

Bert Korenblek Was weer erg leuk om alles te zien en te lezen. Goede reis terug.

Martien Intven weer mooie reis geweest denk ik. Ik zou zeggen goeie reis en voor de Brabanders op naar carnaval

Marina de Groene niet alleen de Brabanders, wij Zeeuws Vlamingen vieren ook carnaval, morgen vroeg uit de veren, vv naar Schiphol.Dinsdag

Dinsdag 25 februari 2014. Weer thuis.

Weer thuis!
De vlucht ging voorspoedig. En er waren zo veel stoelen leeg dat we allemaal languit de nacht in konden. Op Schiphol samen een kop koffie gedronken voordat een ieder huiswaarts keerde. Dit is het laatste bericht van het reisverslag. Bedankt voor het volgen, de enthousiaste reacties en het liken van de berichtjes.

Tot ziens, tot Trekkerskieken!

Reactie via Facebook; Teus Kruis het was een mooie lees vakantie,super