Trekkerskieken in Engeland sept.'12 (34)

Reisverslag Ford & Fordsen 2012-10; Blue Force Heritage : Ford Conversions Working Day in Engeland

Alle Ford liefhebbers die niet mee waren hebben een echt uniek event gemist. Wat was dit bijzonder! Afgelopen zondag werd door de Blue Force een Ford Conversions Working Day georganiseerd. Er waren 160 tractoren voorzien van een ploeg die per groep een veld te ploegen hadden. Om 11 uur waren de Roadless tractoren aan de beurt, daarna de County’s gevolgd door Doe tractoren. De dag begon al met Crawlers, nog een uur bijzondere modellen en Muir Hill vulden ook een uur ploegen. tot slot het snelploegen wat ook nog aan de hoge standaard moest voldoen. Het was echt super!
Klik hier voor het verslag

En niet alleen deze dag, ook het bezoek aan de New Holland fabriek in Basildon was de moeite waard. Het hoogte punt was naast de Ford Conversions dag ook het bezoek aan Roger DesBorogough die diverse machines startte. Op vrijdag gingen we heen met de nachtboot en maandag met de dagboot terug. Een 5-daagse reis die zeker voor herhaling vatbaar is. Dit event wordt echt maar eens in de drie a vier jaar gehouden, dus moeten de thuisblijvers het even met de foto’s doen. Aan het einde van dit jaar komt waarschijnlijk een video van dit event uit.

Bekijk hier de foto’s van deze 5-daagse reis Ford en NH in Engeland.

Deze reis ging ook Sandra Endenburg mee. Ze kan goed zelfstandig erop uit, maar heeft soms ook begeleiding nodig en woont daarom begeleid. Ze is zeer actief in het 'buitengebeuren'.

Zo was daar ook een Ford tractor waar Sandra menig uur op heeft gereden en de tractor schoon en mooi hield. Dat maakte haar door je jaren heen een groot Ford fan. Met deze reis kwam een droom uit om eens naar de fabriek in Basildon te gaan. Het werd nog mooier door de ploegkampioenschappen en andere tractor bezoeken die we tijdens de reis deden. Sandra kon zichzelf prima zelfstandig redden en zo maakte ze een mooie reis mee.

Al tijdens de reis schreef ze over haar verslag van "Blauwtje", de tractor die jarenlang dienst had gedaan. Ik heb haar gevraagd haar verslag zelf uit te typen en op te sturen zodat we het met anderen kunnen delen. Hierbij de twee pagina's van haar verslag mét tekening  - Sandra Endenburg over “Blauwtje”.

"Blauwtje" deel 1 "Blauwtje" deel 2

Blue Force Heritage, Conversions Day, Cover

Blue Force Heritage, Conversions Day, P19

Blue Force Heritage, Conversions Day, P20

Blue Force Heritage, Conversions Day, P21

Blue Force Heritage, Conversions Day, P22