Reisverslag met L.C.N. naar Vervaet

 

 

Op 20 oktober 2011 gingen we met 51 mensen op bezoek bij Vervaet in Biervliet. Deze dag werd georganiseerd door de L.C.N. met medewerking van Trekkerskieken.nl.

We bezochten ook de miniaturenverzameling van Bas Vogelaar

Klik op lees meer om het verslag te lezen. Ook staat in het verslag de link naar de foto’s.

 

 

Trekkerskieken met de L.C.N. bij Vervaet (13)

 

Op donderdag 20 oktober 2011 begonnen we in alle vroegte in Assen met het ophalen van de eerste deelnemers. We reisden via diverse opstapplaatsen naar Numansdorp. Hier verwelkomde Bas en Bets Vogelaar ons. We konden zijn eigen verzameling bekijken en tevens inkopen doen in zijn winkel Flying Toys.

Daarna reden we door naar Biervliet, naar de Vervaet fabriek. Robin Vervaet, van Vervaet BV verwelkomt ons hartelijk. We krijgen een uitgebreide presentatie met toelichting, een rondleiding door de fabriek waar we de revisieafdeling bekijken en de produktiehal. Op dit moment worden er Hydro Trikes gemaakt. Daarna gaan we naar Vervaet Landbouwmechanisatie en tot slot krijgen we ook nog de privé verzameling van Robin Vervaet te zien. Dan moeten we weer op weg naar huis. We reden op deze dag bijna 850 kilometer!

Het volledige reisverslag – geschreven door Wim Peters uit Hernen - komt in de volgende Agritoy te staan. Agritoy is het clubblad van de L.C.N..

Bekijk hier de foto’s met bijschrift.

 

Uit het gastenboek:

Kees de Nood schreef op zondag 23 oktober 2011 14:35

Hallo  Anne-Marie en Dick,

Nogmaals  hartelijk bedankt dat we mee konden  ik ben er dan wel kind aan huis zo gezegd ,maar het was leuk  om het het eens van een  andere kant te zien.

Mocht het jullie interesseren na dit bezoek aan Vervaet, ik heb enkele jaren terug  een stukje  ontwikkeling van de nederlandse  bietenrooier op internet gezet  waarin  Vervaet ook voorkomt.  Het staat op www.Farmphoto.com  in de lijst  onder home  bij sugar beets bij others  1656 net boven Vervaet  of  gelijk thread no 802330  invullen.

http://www.farmphoto.com/thread.aspx?mid=802330%20#802330

Veel kijk en lees genot  toe gewenst en Mvg Kees de Nood.

Jan-Wim en Gerrit Peters ... schreef op vrijdag 21 oktober 2011 17:00

Hallo Anne-Marie en Dick.

De dagtrip naar de miniaturen verzamelaar en Vervaet is ons zeer goed bevallen. Het bezoek aan de familie Vogelaar met hun specieale miniaturenverzameling was zeer de moeite waard om te zien zeer zeldzame modellen die wij nergens anders gezien hebben.En de winkel was ook een lust om te zien met daanaast hun gastvrijheid die ons werd aangeboden. De presentatie bij Vervaet was zeer interresant om te zien en daarna met de uitleg over de bietenrooiers en de Hydro-Tracks met als afsluiting de bezichtiging van de fabriek waar een Nederlands kwaliteits produkt word gemaakt het bezichtigen van de John Deere landbouw mechanisatie bedrijf en als laatste de John Deere oldtimer verzameling. De gehele reis was goed georganiseerd door Anne- Marie en Dick Meijer in opdracht van de L.C.N. En wij zien ons graag terug tot een volgende dagtrip of wat anders. De hartelijke groeten en nogmaals dank voor de goede technische en persoonlijke ondersteuning.