canada-flag

Canada, agrarische rondreis

In juni 2013 gaan we voor de tweede keer naar Canada. Wat we gaan zien is Nederlandse boeren in Alberta, de Rocky Mountains, horsepower in Stampede, tractormusea en –sloperijen en....voor de liefhebbers reizen we door naar Vancouver om bijvoorbeeld walvissen te spotten.

Ben je benieuwd naar het dag-tot-dagreisprogramma? Of wil je je aanmelden als belangstellende? Lees dan verder of bel met Anne-Marie Meijer 0571-270415 / 06-11955999 of mail met Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken   lees meer

 

 

clip_image002clip_image004clip_image005

                                                     Reisperiode Alberta: 26 juni t/m 8 juli 2013

                 Reisperiode Alberta en British Columbia: 26 juni t/m 13 juli 2013

                                                                 

Canada is een agrarisch land bij uitstek. De uitgestrektheid van dit land heeft al veel Nederlandse boeren laten emigreren. Dit is het land van de ruimte! We bezoeken een akkerbouwer, koeienboer en loonwerker in Alberta, rijden door het imposante natuurgebied van de Rocky Mountains, bekijken diverse shows tijdens het ‘horsepower’ spektakel Stampede in Calgary en....voor de liefhebbers reizen we door naar Vancouver om Orca’s te spotten. We genieten van het natuurschoon in de nationale parken van Canada en bezoeken diverse interessante musea vol oldtimer tractoren en stationaire motoren.

reisbeschrijving1

clip_image002Dag 1 - woensdag 26 juni 2013 We gaan naar Canada! ’s Ochtends vertrekt ons vliegtuig vanuit Amsterdam naar Calgary. clip_image004

Dag 2 – donderdag 27 juni (330 km) Akkerbouwer met cirkelirrigatie We gaan op bezoek bij het agrarische bedrijf van de Nederlandse familie Claassen waar o.a. aardappelen geteeld worden in Vauxhall. Claassen zet cirkelirrigatie in en heeft enkele tientallen installaties staan. Cirkelirrigatie is een manier van irrigeren waarbij een constructie op wielen rond een aanvoerpunt roteert. Dit is in dit deel van Canada nodig, want er valt maar 200 mm regen ( in NL zo’n 700-1000) in de periode mei/juni en daarna niets meer. Hoe dit gebied aan het benodigde water komt zien we in het kleine maar interessante irrigatiemuseum in Taber.

clip_image006Dag 3 – vrijdag 28 juni (230 km) Vandaag rijden we vanuit Lethbridge naar het noorden nadat we een bezoek hebben gebracht aan een goed gevuld tractormuseum, waar ook huizen en een kerk staan van de eerste Europese pioniers. Voor de dames is er een speciale rondleiding. Dit is het gebied waar de eerste nieuwe inwoners het oorspronkelijke gebied van de zwartvoet Indianen innamen. Na een stop bij de grootste Case IH dealer van Canada, reizen we door naar Calgary, en verder naar de omgeving van Red Deere.

Dag 4 – zaterdag 29 juni (205 km) Bezoek Nederlandse boer clip_image010

In het gebied tussen Calgary en Edmonton is volop agrarische activiteit. We gaan de binnenlanden in en bezoeken een aantal bedrijven onder meer het melkveebedrijf van de Fam. Veldhuizen in Olds. Zij wonen en werken er nu 11 jaar. Waarbij het natuurlijk gaat om de trekkers, machines en hun ervaringen in dit land. De dames kunnen zich ook aansluiten bij wat mevr. Veldhuizen ons te vertellen heeft over haar ervaringen met het leven en werken in Canada. Als we geluk hebben treffen we de Nederlandse loonwerker Joute Meinema thuis om ons rond te leiden. Anders bezoeken we een ander bedrijf, want er is hier volop agrarische activiteit. In Lacombe is een Fendt dealer gevestigd en ’s avonds kunnen de liefhebbers gaan stappen bij ‘Billy Bob’.

clip_image008

clip_image014Dag 5 – zondag 30 juni (295 km) Hutterite Colonie + Reynolds Agrarisch Museum!

We bezoeken vandaag een Hutterite Colonie. Een gemeenschap zoals de Amish (een streng gelovige gemeenschap waar men geen gebruik maakt van elektriciteit en nog net zo leclip_image012eft als honderden jaren terug). Maar… deze Hutterite Colony maakt daarentegen wel gebruik van de nieuwste machines voor agrarische processen. We eten bij de Hutterites voordat we naar Wetaskiwin rijden. Hier staat het Reynold's Museum. Een enorm museum waar we tot sluitingstijd blijven. Wel 1000 agrarische attributen zoals tractoren, stoommachines en landbouwwerktuigen, 350 auto's en 70 vliegtuigen zijn hier te zien. Optioneel kan er (als het weer goed is) een vlucht gemaakt worden in een dubbeldeks vliegtuig. ’s Avonds slapen we in een hotel in het centrum van Edmonton waar we twee nachten verblijven.

clip_image016Dag 6 – maandag 1 juli (100 km) Tractor Sloperij, Bison Boerderij Canadian Tractor Museum en shoppen!

Vandaag bezoeken we o.a. een Bison boerderij. Bisons of Buffalo's zijn de ruige koeien van Noord-Amerika die tegen extreme koude kunnen. Ze worden gefokt voor de goede kwaliteit vlees dat nagenoeg geen vet bevat. Voorafgaand daaraan bezoeken we het Canadian Tractor Museum. Dit museum bevat een unieke collectie tractoren in Canada. In dit plaatsje is een tweede museum (vooral leuk voor de dames), dat vooral het leven van de eerste mensen die zich hier settelden in beeld brengt. Verder kunnen liefhebbers mee naar een tractor sloop. De rest van de namiddag en avond verblijven we in de West Edmonton Mall. De grootste winkel van Canada met een oppervlakte van bijna 40 ha, meer dan 800 winkels en een lijst van indoor activiteiten. ’s Avonds komen we weer terug in ons hotel in Edmonton.

                             clip_image018clip_image020clip_image022clip_image023clip_image024clip_image025

 

clip_image029

Dag 7 – dinsdag 2 juli (365 km) Jasper National Park met Whistler Mountain clip_image027

Een dagtocht door de Canadese natuur staat vandaag op het programma. Maar voordat we het agrarische gebied achter ons laten bezoeken we een John Deere dealer. Vervolgens krijgen we er National Park Jasper voor terug. Ook dit park staat als het grootste Nationale Park van Canada op de Werelderfgoed lijst van Unesco. De plaats Jasper is een voormalige spoorwegnederzetting omgeven door hoge bergen. Rondom de plaats vind je vele mooie meren en indrukwekkende bergen zoals The Wistlers. Optioneel kan je mee met de Jasper Tramway naar de top van de Whistler Mountain. We overnachten in een hotel in Jasper.

clip_image031

Dag 8 – woensdag 3 juli (290 km) Icefields Parkway met gletscher excursie

Vandaag rijden we dieper de bergen in, over de mooiste route van de Rockies: de Icefields Parkway. De weg voert ons tussen en soms over de bergen met onderweg tal van clip_image033hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk). Onderweg bezoeken we twee beroemde watervallen: de Athabasca Falls en de Sunwapta Falls. Tijd voor een verfrissende wandeling voor een adembenemend uitzicht en vanzelfsprekend prachtige kiekjes. Rond het middaguur verblijven we in of nabij het Icefield Center waar genoeg mogelijkheden zijn om op eigen gelegenheid de lunch te gebruiken. Degenen die zich hebben opgegeven om de gletsjers beter bekijken gaan om 12:30u met de Glacier Express (een grote sneeuwmobiel) een anderhalf uur durende tocht maken naar de diepste gletsjerspleten. Onderweg komen we ook langs het clip_image035wereldberoemde groenblauwe Lake Louise. We eindigen deze overweldigende reisdag in Banff waar we overnachten in een hotel nabij het centrum: een levendig uitgaanscentrum met leuke kroegjes met (live)muziek.

Dag 9 – donderdag 4 juli (130 km) Banff , gondelvaart Sulphur Mountain , Calgary stad.

We rijden door Banff National Park, dat staat op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco. Het gebied is magnifiek met bergketens en natuur zoals imposante watervallen, enorme meren en uitzichtpunten. Vandaag gaan we een tocht met de gondel maken naar de top van Sulphur Mountain voor een spectaculair uitzicht over dit gebied. Voor de liefhebber bestaat de mogelijkheid om te voet naar de Upper Hot Springs te gaan, waarbij u een klein uur door naaldbos met hoogteverschil van 175m loopt. In de middag komen we aan in Calgary. Tijdens een rondrit kunnen we de stad vast verkennen.

clip_image043Dag 10 – vrijdag 5 juli Calgary Stampede

Vorig jaar vierde de Stampede haar honderdste verjaardag. De Calgary Stampede is ’s werelds grootste Cowboy en cowgirl-festival dat wordt gehouden in Calgary en tevens het grootste jaarlijkse festival van Canada. Tijdens het festival toont Calgary haar Wilde Westen Cowboy-imago aan de wereld. Naast rodeo wedstrijden worden tijdens de Stampede ook shows, concerten, chuckwagon-races (pioniers wagen races) en tentoonstellingen gehouden van onder andere de lokale Indianenstammen. Het festival wordt jaarlijks door meer dan één en een kwart miljoen mensen bezocht die zich veelal in western kledij tooien. Om 9:00u start een clip_image039fantastische parade met klederdrachten, voertuigen, paarden en auto's. Een schouwspel wat bij aanvang van het grootste rodeo-spektakel ter wereld zo'n 350.000 mensen trekt: wij zullen er ook bij zijn! Gedurende de middag bent u vrij om het enorme Stampede terrein te verkennen met de diverse mogelijkheden. ’s Avonds bezoeken we de Chuckwagon Race met een spectaculaire avondshow. En show maken dat kunnen de Canadezen!

clip_image041

Dag 11 – zaterdag 6 juli Calgary Stampede met rodeo

We hebben nog lang niet alles gezien van Calgary Stampede. Het evenement zelf duurt 9 dagen, daarom besteden we nog een tweede dag op dit gigantische evenement. Na het middaguur is er dé Stampede Rodeo te bezoeken. De gehele dag kunt u de diverse attracties en gratis shows op het terrein bezoeken.

Aan het begin van de avond kunt u naar de tractor pull met antieke tractoren. U kunt iedere avond afsluiten op de Stampede met muziek en een biertje.

clip_image047Dag 12 – zondag 7 juli (265 km)

Retour Nederland. Een deel van de groep vliegt terug naar Nederland. Zij zullen op dag 13, op maandag 8 juli weer terug zijn in Nederland. Een ander deel van de groep reist door naar British Columbia. Onderweg bezoeken we The Banff Park Museum National Historic Site. Hier worden 5.000 soorten van groot wild, vogels, planten en bomen tentoongesteld in een historisch gebouw dat dateert uit 1903.We rijden naar de plaats Golden waar ons hotel ook een goed restaurant heeft én een gezellig bar met uitzicht op de Rocky Mountains.

clip_image049Dag 13 – maandag 8 juli (250 km) Bezoek kaasboerderij Rogers Pass en Mount Revelstoke

De komende drie dagen rijden we een stuk over de Trans-Canadian-Highway. Met een totale lengte van 8040 km is dit één van de langste routes ter wereld. Deze Trans-Canadian Highway is in British Columbia, van Golden tot Vancouver bijna volledig een toeristische route. We rijden door het Glacier National Park en passeren de Rogers Pass en Mount Revelstoke. Het gebied is bekend door de prachtige vergezichten met maar liefst 430 gletsjers. In Revelstoke gaan we het bosbouw- of spoorwegmuseum of waterkrachtcentrale bezoeken. En we gaan een kaasboerderij bezoeken die door Nederlanders wordt gerund en we overnachten daar in de buurt.

image clip_image053

Dag 14 – dinsdag 9 juli (410 km) Op bezoek bij de indianen

Als u de kaart van Canada bekijkt ziet u in deze streek diverse stammen van Indianen. De oorspronkelijke bewoners van het land. We bezoeken vandaag o.a. het onderkomen van een Indiaan. Ze leven hier met diverse families samen onder één groot (plaggen)dak. Zo’n 40 mensen bij elkaar, jong en oud. Geen kamers maar één grote ruimte met in het midden het vuur. Dat Indianen kort bij de natuur staan weten we allemaal wel uit de films. En hier zien we dat terug in de botanische tuinen en de gereedschappen waar ze mee werkten. Verder kun je eventueel vanuit een gondel Hell’s Gate bekijken: een plek waar een kolkende rivier tussen twee bergen door loopt. Deze plek is vernoemd naar het Nederlandse ‘hellegat’.

clip_image051Dag 15 – woensdag 10 juli (200 km) Open lucht museum met oude tractoren en werktuigen

Vandaag bezoeken we een open luchtmuseum met allemaal kleine huisjes die elk een eigen verhaal vertellen. Er staan tractoren, machines en diverse stationaire motoren. Bovendien bevat deze dag een agrarische excursie naar een akkerbouwer. We rijden door naar Vancouver waar we 2 nachten zullen verblijven. ’s Avonds bezoeken we de totempalen in het beroemde Stanley Park.

clip_image059

Dag 16 – donderdag 11 juli Orca excursie

Vandaag splitst de groep zich al vroeg op: degenen die zich hebben opgegeven voor de Whale Watch-excursie worden vroeg in de ochtend naar de haven gebracht om vanaf 9:00u zeeleven te gaan spotten. Tijdens de 3 tot 5 uur durende excursie op zoek naar orca's (Killer Whales) is er de mogelijkheid om ook bruinvissen, zeeleeuwen, arenden en zeehonden te zien. U kunt eventueel ook op eigen gelegenheid de highlights van de stad Vancouver bekijken: zoals het Vanaqua zee-aquarium, de Stoomklok en Stanley Park met zijn “balancing rocks” en totempalen. Chinatown, het één na grootste in Noord Amerika waar je het gevoel krijgt dat je in China bent of English Bay wclip_image057aar je goed kunt zwemmen en een prachtig uitzicht hebt over talrijke boten en de stad. Aansluitend is de excursie met de kabelbaan voor een Skyride naar Grouse Mountain, waarbij je een schitterend uitzicht over de stad hebt met de wolkenkrabbers. Deze steken prachtig af tegen de achtergrond van de besneeuwde Rocky Mountains. Maar dat is niet het enige wat deze berg ons te bieden heeft… Down town Vancouver heeft overigens heel veel leuke uitgaansgelegenheden!

clip_image061Dag 17 – vrijdag 12 juli

Voldaan en met heel veel herinneringen en foto’s gaan we richting het vliegveld. Zaterdag 13 juli: terug in Nederland.

Lady’s Programme o.a. lekker shoppen in Edmonton Mall

Deze reis is weliswaar een echte agrarische reis met de nadruk op ‘agrarisch leven’, clip_image065maar het programma heeft ook heel veel te bieden voor de dames c.q. mensen die gewoon van de natuur, het uitzicht en de toeristische hoogtepunten van Canada willen genieten. Er zijn diverse hotels waar het heel aangenaam is om te verblijven. Er is voldoende tijd om ook ’s avonds heerlijk te ontspannen of uzelf terug te trekken op uw hotelkamer. En een aantal dagen is er gelegenheid voor dames om wat anders te doen, zoals de zaterdag in Calgary en de laatste dag in Vancouver. Ook het culturele museum in Westlock en het shoppen in Edmonton Mall zijn typisch dingen waar we vooral de vrouwelijke reizigers blij mee hopen te maken!

Een reis naar Canada om nooit meer te vergeten!


Excursie Informatie

Voor sommige onderdelen van de reis kan optioneel gekozen worden. Op het opgaveformulier worden een aantal van deze excursies aan u voorgelegd. Tijdens de reis komen we ook nog een aantal excursies tegen waarvan we ter plekke bepalen of er belangstellenden zijn. Het reisprogramma biedt – ook zonder deze excursies - voldoende inhoud, variatie en beeld van Canada.

Onderstaand richtprijzen voor de diverse excursies en optionele programma onderdelen. Als u zich als belangstellende opgeeft ontvangt u van ons een opgave formulier, waarop u ook uw excursie voorkeuren kunt aangeven. Prijzen zijn per persoon:

13- of 18-daagse

Datum

Optionele excursies

Prijs pp

13-daagse

2 juli

Jasper Tramway

   30,=

13-daagse

3 juli     

Icefield Glacier IJsbus

   50,=

13-daagse

4 juli

Gondel Sulphur Mountain (Banff)

   29,=

13-daagse

5 juli

Zitplaats tijdens de Calgary Parade

   45,=

13-daagse

6 juli

Bezoek Stampede Rodeo Show

   40,=

18-daagse

11 juli – ochtend

Orca boottocht

€ 135,=

18-daagse

11 juli - middag

Kabelbaan Grouse Mountain

   48,=

18-daagse

11 juli

Vanaqua Zee Aquarium in Vancouver

   32,=

reisverslagen

Klik hier voor het reisverslag van 2012 

reisinformatie1 

Deze reis is ook geschikt voor alleenstaanden en mensen die niet vloeiend Engels spreken.

Dick Meijer verzorgt alle vertalingen tijdens de excursies. De reis is daardoor ook geschikt voor mensen die niet vloeiend Engels spreken. Alleenstaanden kunnen ervoor kiezen om een kamer te delen of een éénpersoonskamer te boeken. De ervaring leert dat reizen met gelijkgestemden met dezelfde interesses en hobby’s als heel prettig en gezellig wordt ervaren. Bovendien zoeken wij bezoekadressen uit, waar u normaliter niet zou komen. Dit levert unieke reis ervaringen op. Kortom; het wordt een Canada reis om nooit te vergeten! clip_image067

Informatiemiddag

Voor alle deelnemers en belangstellenden wordt een maand voor vertrek een kennismaking- en informatie middag georganiseerd, waar de reis zal worden besproken. U ontvangt tevens een uitgebreide informatiemap, zodat u zich goed kunt voorbereiden op de reis.

Reisverslagen en foto’s

In 2012 maakten we ook deze reis. U kunt het reisverslag, met ruim 100 foto’s, lezen onder “Reisverslagen”op deze website.

reissom
Reissom: variant Alberta : € 3.100,= Variant Alberta+British Columbia : € 3.550,=

De reissom is incl. retourvlucht naar Canada, vervoer, alle hotel overnachtingen met ontbijt in een goed hotel (prijs o.b.v. overnachting in een eigen bed in een tweepersoonskamer of een 2-persoons kamer) en ervaren Nederlandstalige reisbegeleiding. Exclusief lunches, diners, entree gelden optionele excursies, persoonlijke uitgaven en exclusief reis- en annuleringsverzekering. Prijzen zijn op basis van de Canadese dollar koers van oktober 2012. Koerswijzigingen zullen worden verrekend.

 aanmelden1

  • Via het digitale aanmeldformulier op de website. Met het digitale opgaveformulier kunt u direct betalen met iDeal. De link hiervan treft u aan boven en onderaan deze pagina.

  • Door het opgave formulier te printen en in te sturen. Zie ‘download en print’.

  • Vraag het opgaveformulier per post aan door te bellen. Zie ‘contactinformatie’.

U bent deelnemer van de reis nadat de betaling van de volledige reissom door ons is ontvangen. Hiervan ontvangt u een bevestiging. U kunt uzelf op verschillende manieren aanmelden.

Indien we de landsgrens overgaan willen we graag een kopie van een geldige legitimatie ontvangen. Bij opgave mag dit een verlopen paspoort of ID-kaart zijn. Een maand voor vertrek willen we graag een geldige legitimatie ontvangen.

download&print 
Print hier uw eigen documenten. Heeft u het liever via de post? Vraag het telefonisch of via de e-mail aan; zie contactinfo.

contactinformatie1

Heeft u nog vragen over het reisprogramma?
Stuur een e-mail aan Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken of bel met Anne-Marie Meijer tijdens kantoortijden (ma,di,do,vr van 9:00 tot 12:00) 0571-270415. Of bel rechtstreeks naar Anne-Marie op mobiel 06-11955999 (op zondag alleen indien spoed svp).

 

                                      De reissom is onderhevig aan de koers van de dollar. Koersverschillen kunnen doorberekend worden.

                                                   U treft de volledige reisvoorwaarden aan op onze website www.trekkerskieken.nl.

                                                                          Ook het reisprogramma is onder voorbehoud.

                     Trekkerskieken.nl

                                             Reizen voor tractor en oldtimerfans!

_______________________________________________________________________________________________________________

Zonnenbergstraat 10, 7384 DM  WILP, 0571-270415 /  06-11955999, Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken , www.trekkerskieken.nl.