Reisverslag Great Dorset Steam Fair 2010

 great_dorset_steam_fair

Lees hier het reisverslag van de 4-daagse Great Dorset Steam Fair. Het was fantastisch weer en dat zorgde voor een heerlijk ontspannen bezoek aan het grootste stoom festival ter wereld.

 

 

 

Op woensdag 1 september 2010 begon de dag al vroeg voor Anne-Marie en Esther. Rond 03.00 uur ging de wekker en tussen 04.00 en 05.00 uur draaide de ‘koffiefabriek’ in de boerderij van Dick en Anne-Marie al op volle toeren. Inmiddels stapten de eerste reizigers rond 5.30 op de bus in Zwolle om af te reizen naar Wilp waar alle verse broodjes, koffie en andere versnaperingen voor onderweg werden ingeladen. Want reizen met een lege maag doen we niet bij Trekkerskieken.nl. IMG_2268

Op de volgende opstapplaatsen in Meerkerk en Breda werden de andere Great Dorset Steam Fair fans opgehaald en werd de reis via België vervolgd naar Calais in Frankrijk. Daar stond de shuttle al op ons te wachten zodat we na de paspoortcontrole konden gaan genieten van een warme kop soep tijdens de overtocht. Binnen 30 minuten waren we aan de overkant. In Engeland werd de reis vervolgd naar een Miniatuur Stoomtrein: een grappige stop plaats waar iedereen een rondrit op een miniatuur stoomtrein kon maken en in de zon kon genieten van een kop koffie of iets anders. 

De buschauffeur kende het gebied op zijn duimpje, want hij had een aantal jaren van zijn leven in Bournemouth gewoond: echt Super! Een prachtige rit langs de krijtrotsen van de Zuidkust van Engeland voerde ons naar de badplaats Bournemouth waar we snel aan konden schuiven voor het avond diner. En - voor wie ‘de knollen nog niet op had’ - was er ’s avonds uiteraard nog de mogelijkheid om een wandeling te maken langs de boulevard.

We lieten ons de worstjes en gebakken eieren goed smaken de volgende ochtend, om op tijd naar de Steam Fair te vertrekken. Doordat we vroeg vertrokken, kwamen we niet in de file terecht en konden we als één van de eersten de fair betreden in Tarant Hinton. Wow, wat een stoomvermaak! Ruim 40 showmans op een rij: nergens anders ter wereld vind je zo veel exposanten en demonstraties van de meest uiteenlopende vehikels, tractoren, dorsmachines, stoomwalsen etc in één dal van het glooiende landschap van Dorset. En… we hadden twee dagen lang fantastisch weer!! Dus (behalve dat we nogal zwart werden van al het rondvliegende roet) konden we ook nog bruin worden van de zon.

IMG_2445  IMG_2345 IMG_2371 IMG_2379 IMG_2383 IMG_2433

Veel meer foto’s zie je via deze link : http://picasaweb.google.com/tractortravels/GreatDorsetSteamFair#

Elke avond ging de bus rond 18.00 uur naar het hotel, maar ook nog een keer om 22.00 uur! Tijd genoeg dus om ook ’s avonds te genieten van alle voorstellingen, muziekuitvoeringen en natuurlijk de volledig door middel van stoom aangedreven kermis.

Wat een sfeer! We lieten ons het English Ale goed smaken, want ook dat laten echte Trekkerskiekers zich niet ontgaan…

IMG_2403Eigenlijk is het niet mogelijk om in één dag alles te zien op de Steam Fair. We waren dan ook blij dat we twee volle dagen van 09.00 tot 22.00 uur op de fair konden rondlopen en genieten van de warenmarkt, de optredens (zelfs Elvis Presley was present…) en alle ploeg- en dorsdemonstraties, stratenmakers, tractoren, en oude auto’s en motoren. En… de dag werd traditiegetrouw afgesloten met een borrel in de plaatselijke Ierse pub.

Tja… en dan is het even de kiezen op elkaar als je de volgende morgen weer in een wiebelende bus, verse broodjes staat te smeren. Gelukkig zijn wij van nature behept met een geweldig gevoel voor humor. En dat was maar goed ook, want tijdens onze eerste pitstop bij een koeienfarm, was er (behalve één drachtige koe), geen koe te bekennen. De lichtbruine jersey koeien (waarvan Esther in de bus zelfs de melkproductie, schofthoogte etc kon opnoemen) stonden blijkbaar 4 kilometer verderop… Maar de boerderijwinkel met allerhande streekproducten zoals zelfgebrouwen bier, kaas, cider etc maakte veel goed.

De reis verliep verder voorspoedig zodat we in België op tijd konden aanschuiven voor het gezamenlijke afscheidsdiner! Al met al een geslaagde reis, waar we nog heel lang met heel veel plezier op terug kunnen kijken. En… als het even meezit, ontvangen wij de dvd’s van de Great Dorset Steam Fair 2010 nog voor 5 december, zodat de Sint ook weer iets heeft om uit te delen!

Foto’s : http://picasaweb.google.com/tractortravels/GreatDorsetSteamFair#