Meld je aan voor de Trekkerskieken nieuwsbrief!!

 

image

Volg ons op Facebook; Trekkerskieken.nl of kijk onder het kopje Facebook – hier heeft u geen inlog voor nodig.

 

2 september 2014; de eerste week van september

Of dat iets bijzonders is? Nee, dat niet. Zomaar een week uit de kalender van Trekkerskieken. Op maandag de spullen opruimen van Dorset. De enquetes verwerken. Alle paperassen bijwerken en afhandelen. Vandaag staat er een functioneringsgesprek gepland. Ik ben niet echt van het trekken en duwen aan ‘verbeterpunten’, maar in het benutten van de kracht in mensen. Ook de informatiemappen gaan vandaag in elkaar voor de kennismaking die morgenavond gehouden wordt voor de HMT USA reis. En mail voor de reünie van de Bowling Green reis. De woensdag is voor thuis. Familie, boodschappen, huishouding. Donderdag zullen we starten met de boodschappen en spullen voor a.s. zaterdag. Dan is een 1-daagse reis naar Noord-Holland. Ik ben niet zo van alles te bewaren voor het laatste moment, als er wat tegenzit, dan laat je snel wat zitten ‘ach, het is zo ook wel goed’. Maar een plan maak je niet voor niets, en dat kost tijd, dus op tijd beginnen. De mailbox van Dorset heb ik nog niet opgeschoond, en zo zijn er nog mails voor de reis naar de USA reis waar 14 Zwitsers mee gaan. Ieder weekend gaan er twee stands op pad en daarvan is er ook een afhandeling en aansturing. En zondag is er kermis in het dorp waar Dick is opgegroeid en we 13 jaar hebben samengewoond. Dus een mooie afsluiter. Zomaar een week…. 

25 augustus 2014; joehoe we gaan weer stóómen in Dorset

Wat is het toch een werk. Zijn we maf of zo? Doen we het niet te gek? Nee, echt niet! Dit is top!! Dit wordt top!! Nou ja, dat zullen we dan nog wel zien. Maar… aan de voorbereiding zal het niet liggen. Ondanks ons zesde jaar, is het toch gewoon weer een klus. Maar ja, voor 112 mensen!! En wij zetten ons er voor de volle 100% voor in dat het voor deze mensen een geslaagde reis naar Engeland gaat worden. Daar kan een ieder die met Trekkerskieken reist van op aan, daar staan we voor en dat zijn wij. En over al dat werk, ach, dat staat in de schaduw van tevreden mensen. Laten we gaan! Morgen om 05u vertrek ik naar Zwolle om de eerste deelnemers op te halen.

23 augustus 2014; wat was dát een heerlijke reis

Afgelopen dinsdag weer thuis gekomen. Heel voldaan. Wat was dát een heerlijke reis. De eerste week op weg van uit Madison omgeving via Indianapolis, Pittsburgh, Harrisburg naar New York. Ja, ik deed het! Onze bus naar New York gereden. Dat is als meidje toch best kicken. We hielden er een omgedraaid leventje op na. ‘s Middags rijden, ‘s avonds stappen en de ochtend uitslapen. In maandag sloot de andere helft van de groep aan en begon de reis richting Bowling Green. Maar het tempo hielden we vast van genieten en rustig aan mét bijzondere excursies. En dan het feestje van Bowling Green. Vier dagen kamperen, volop Pulling Power en nog eens een feestje in de avond. En weet je wat het meest relaxed was. Bijna iedereen kende elkaar. Van vorige jaren. En iedereen voelde zich relaxed, gewaardeerd en comfortabel. Ja, het was een echte vakantie :-)

13 juli 2014; zomaar een zondag thuis

Even terugbladeren, ja sinds de 4e mei zomaar een zondag thuis. Nou ja, vannacht kwamen we om half drie thuis na een lange dag in Putten geweest te zijn. Hier werd weer een aflevering Tractor Pulling gehouden. De optimisten hadden het geluk aan hun zijde. De regen draaide af en bleef na vrijdagavond droog en prachtig zomerweer.

In de mailbox een grappig filmpje met een stoomloc in de hoofdrol. Zou in die tijd de kermis ook ontstaan zijn?

https://www.facebook.com/photo.php?v=10150713266878820&set=vb.634313819&type=2&theater

Blue Force, Engeland. De afgelopen weken stonden in het teken van de Ford tractor op he event Blue Force in Engeland. De dagen waren minstens zo interessant als de vele reacties erna. De foto’s die ons werden toegestuurd, de mailtjes van de contacten die gemaakt zijn én wat daar nu al uit voortkwam. Egbert heeft zijn korset dankzij Piet M. en Gerard vond een nieuwe eigenaar voor zijn ploeg.

Bowling Green, Ohio-USA. Dit weekend troffen we in de stand mensen die uitkijken naar hun reis naar Bowling Green. Hier reizen we sinds 2003 jaarlijks heen met ieder jaar een nieuw voorprogramma. Dit jaar naar New York en Washington D.C.. Onze bus die in de regio van Madison WI geparkeerd staat gaan we met een groepje van 6 wegbrengen, als onvermeld programma. Ook deze reis is via Facebook en het reisverslag van deze website te volgen.

Great Dorset Steam Fair. De brief voor de opties gaat de komende week de deur uit. Keuzes over wel of geen diner, en wat dan wel te eten. En omdat tijdens de editie 2014 van de Great Dorset Steam Fair het muziekfestival gratis en vrij toegangelijk is, hebben we wij een plaatselijk busbedrijf gevraagd om een nachtrit te verzorgen. Al eerder peilden we de animo. Die is er! De voorgaande vijf jaren vertrok de laatste bus om 21.30 uur. Dit jaar komt er op de woensdagavond er een rit bij om 24.00 uur. Deze mogelijkheid wordt eerst alleen geboden voor de deelnemers van de 5-daagse reis.

en verder… morgenvroeg halen we twee vakantiekinderen op van de bus uit Berlijn, Duitsland. Er zullen twee jongetjes in de leeftijd van 7 en 8 jaar voor een periode van 18 dagen bij ons verblijven. Dus als je ons in Gulpen of Panningen treft, dan is de toelichting hierbij gegeven. De organisatie is www.europakinderhulp.nl  . In Gelderland zullen er deze zomer 2000 kinderen een vakantie doorbrengen. We hebben van 2007 – 2011 ook daar aan meegedaan en dat was fantastisch. We hebben de ruimte én skelters.

22 april 2014; Jan de Groot uit Vriescheloo is overleden.

Wat een schrik. Een kaart met een zwarte rand. Verbazing als ik het open. Jan de Groot uit Vriescheloo. Nog maar drie weken geleden waren we met een bus vol bij hem op bezoek. Vol trots vertelde hij over zijn Holder verzameling. Hij startte machines, en na wat aanmoediging liep hij rond met de microfoon en verteld voluit over zijn hobby. Zijn zoon Bennie en kleinzoon waren steevast van de partij als hun (o)pa op pad ging naar een evenement ging met een paar machines. Ook kameraad Jan Hidding hielp hem mee bij de twee keer dat we met een bus vol tractor liefhebbers op bezoek waren.

Na een hartstilstand is hij zondag 20 april jl. overleden in de leeftijd van 70 jaar.

19 april 2014; Vrolijk Pasen!

Tractor Pulling Easter Eggs Applique Design INSTANT DOWNLOAD

5 maart 2014; mijn Pa

Hoort er nu een stukje over mijn vader (bijna 79) hier thuis? Nou nee, maar iedereen die ons kent zal Ja zeggen. Dus nu kun je nog afhaken. Mijn vader heeft zo’n ‘veegtelefoon’ sinds afgelopen herfst. Nog nooit gecomputerd, geen tablet, wel een mobiel die hij nooit bij zich had en ook liever niet gebruikte. Maar nu dus zo’n smartphone. Gisteren kwam ik weer een bakkie doen – zoals ik wekelijks doe als we thuis zijn.

En hij vertelde; ik heb graanoogst in Australië gezien en ben meegereden met een truck in Canada. Hij heeft YouTube ontdekt! Zelf is hij maar 2 keer op vakantie geweest, als koeienboer hield hij van andere prio’s. Maar nu kan hij de wereld zien vanuit zijn stoel. Geweldig!

8 februari 2013; volg het reisverslag van Louisville en West Amerika, klik dan op de link .

7 februari 2013 Bekijk hier de 1e aanzet voor het reisprogramma “Van New York naar Bowling Green”. Speciaal voor tractor pulling liefhebbers. Het komt natuurlijk nog goed op de home page. Aanvragen van info en aanmelden kan via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .

30 december 2013: HMT Lezing- en informatiemiddag, 2 februari 2014logo_HMT_2009_geel-jpg

Op 2 februari 2014 organiseren we voor het eerst een reismarkt. Zowel leden van de HMT als Trekkerskiekenfans zijn van harte welkom!
We beginnen met een lezing waarbij we terugblikken op de HMT reis naar Canada en onder meer vooruitkijken naar de HMT USA reis in 2014. Verder zal er een informatie-kraampje zijn met flyers van de reizen die wij voor 2014 in de planning hebben.Voor onze jaarkalender kunt u hier klikken. Hebt u interesse in één van de reizen: bel gerust (0571-270415) om naar een uitgebreide reisbeschrijving te vragen, wij sturen of mailen hem graag!

30 december 2013: Nog meer reizen in 2014!

Wederom staan er in 2014 prachtige reizen op de kalender gepland. Voor de kerstdagen heeft u dit kunnen lezen in de nieuwsbrief en op onze website. Daarnaast zijn er van een aantal reizen de reisbeschrijvingen bekend gemaakt.

Klik op de onderstaande links voor de desbetreffende reisbeschrijving van de reis.

  • Di 18 t/m zo 22 juni ‘14: Rondreis Zuid Engeland: klik hier voor de reisbeschrijving 2015
  • Do 23 november ‘14: Krone fabriek in Duitsland: Klik hier voor de reisbeschrijving
  • Eind november ‘14: Beurs Agromek en Denemarken: Reisbeschrijving volgt
  • Vr 5 t/m zo 21 december ‘14: Agrarische leven in Australië: Klik hier voor de reisbeschrijving

30 december 2013: Vooruitblik 2015

Noteer alvast de volgende data’s in uw agenda.

  • Vr 25 februari t/m do 10 maart ‘15: Stoom en oldtimer tractoren in Australië: Klik hier voor de reisbeschrijving
  • Do 23 juni t/m 5 juli ‘15: Canada: Reisinformatie volgt

 

19 december 2013: Prettige Kerstdagen en een goed en gezond 2014

Kerstkaart2 2014 website

17 oktober 2013: 2-daagse lezersreis naar Agritechnica Hannover

In samenwerking met AgraPower organiseert Trekkerskieken.nl een 2-daagse lezersreis naar Agritechnica Hannover. Wellicht heeft u het al gezien, in de AgraPower verscheen de laatste paar weken een advertentie voor de 2-daagse lezersreis m.b.t. abonnee voordeel. Daarnaast plaatste www.trekkerweb.nl een redactionele item op hun website over deze lezersreis. Wilt u het item ook lezen klik dan hier. 

5 september 2013: Great Dorset Steam Fair

Wat hebben we het weer goed gehad. De Great Dorset Steam Fair – editie 2013. Nog de hele week druk geweest met opruimen van spullen. Lijstwerk verwerken. En de enquêtes natuurlijk. En regelmatig verschijnt er een grote glimlach op ons gezicht. We hebben het goed gedaan. Super of tevreden blijken de deelnemers met onze reisleiders rol. En natuurlijk een paar suggesties. Ook is er goede belangstelling voor een reisje door Engeland, maar het liefst gaan we met z’n allen gewoon weer naar de Steam Fair. Ja! Doen we ;-) afgesproken.

3 augustus 2013: …. en nog een keer het IHF in Panningen

Film gemaakt door Nard Peters.

image2 augustus 2013: Agrarische kunst

In de mailbox een PowerPoint. Mooie agrarische kunst. Het lukt me echter niet de pps hier in te voegen. Dit programma is beperkt tot video en foto’s.

De maand augustus is jaarlijks een goedgevulde maand. Eerst de start van een pulling weekend in Lochem en Edewecht Duitsland. A.s. donderdag vertrekken we met de reisgroep Bowling Green naar de USA voor een pulling reis. Het tweede deel van de reis gaat ook naar de ‘Half Century of Progress’. Ik kies dan voor de korte variant, om een paar dagen thuis te zijn voordat de volgende reis vertrekt. Dit jaar valt de 5-daagse reis naar de Great Dorset Steam Fair volledig in de maand augustus.

Wij zijn er al helemaal klaar voor. Er zijn nog wat punten op de i voor Dorset – het shirt wordt spannend dit tijdig af te krijgen - maar het gros is klaar.

Tijdens de reis Bowling Green wordt er weer een reisverslag bijgehouden. Korte berichtjes met foto’s die via Facebook gepost gaan worden. Voor Great Dorset – heel uniek – gaat Claudia Treffers mee op reis. Zij gaat filmen en zal er korte promotie films van maken om de informatie op de Trekkerskieken website meer beeldend te brengen. Beelden zeggen nu eenmaal meer dan woorden. Omdat het Dorset terrein maar liefst 125 ha groot is, en filmen veel tijd kost, gaat Claudia er maar liefst een 6-daagse reis maken. Met de ene groep mee heen, en met de andere groep mee terug. Da’s dus best wel uniek!

En wat ga jij in augustus doen? Nog geen concrete plannen, maar je wilt nog wel weg? We hebben nog een paar kamers Dorset vrij met een last minute toeslag van 75 euro p.p. De oogstreis zit vol, en er zijn nog enkele plekken te vergeven voor de Red Power reis. Maar hiervoor moet je wel een beetje rood gekleurd zijn. We bezoeken voornamelijk CASE IH fabrieken en International Harvester verzamelaars.

233

27 juli 2013: huwelijksaanzoek

Oh wat een mooi moment. Sandra was mee met Dick en Rudy naar Herning waar een Europees Kampioenschap Tractor Pulling werd verreden. En Reijer was hard aan het werk thuis. Een mooie combinatie om tot een geweldige ingeven te komen. Reijer reed in zijn eentje op de motor naar Denemarken en vroeg Sandra ten huwelijk. Ja, óp de baan. Het was zo bijzonder!!

Sandra had niets door. Of ze even mee wilde lopen met René Manders van de Bad Boy’s Toy. T-shirts ophalen. Ze dacht nog wel, wat vreemd. Maar goed, ik loop wel mee. En toen kwam er een tractor aanrijden. Een MF uiteraard. En daar zat Reijer in. Met een wel heel bijzondere vraag. Wil je met mij trouwen? Het feest staat reeds gepland, maar het meisje was nog niet gevraagd. Wat een super stunt. Gefeliciteerd!!

Rudy met zijn camera maakte prachtige foto’s en zo kon ook thuis zien hoe het zich afspeelde. Wat had ik er graag bij willen zijn!

29 juli 2013: Panningen

Wat was dit weer een super weekend. Nu schor van stem, een auto vol met spullen om op te ruimen, een schrift vol met aantekeningen, een hoofd vol indrukken. Wát een mensen waren er dit jaar weer die super genoten hebben van al wat anderen hadden meegenomen om te laten zien. Velen gesproken, ook uit Australië die speciaal voor Panningen (in combi met Dorset) naar Europa komen. Het ophalen van de boekjes was ook goed gekozen. Daardoor veel mensen gesproken.

In Panningen werd de kalender voor 2014 gepresenteerd wat we van plan zijn met de HMT. Dat wordt een 5-daagse Zetor, Tjechië in mei/juni; meerdaagse vliegreis Historische Tractoren MidWest USA in september en wederom een 4- en 5-daagse reis naar de Great Dorset Steam Fair. Ben je geen lid van de HMT, maar wil je wel mee, dan is dat (vooralsnog) mogelijk. Als in de toekomst de groep/bus vol is, dan zullen we wel de HMT leden voorrang krijgen. Wordt dus lid van de HMT, want een weekend als Panningen én het clubblad De Klep is dat al zeker waard.

25 juli 2013: geboorte en afscheid

image (3)

 

Op 23 juli kwam er de sms van Pedro. Zoon Luuk is geboren op 22 juli. Lucky Luuk met zo’n Pa en Ma. Pedro – ook wel Mr. Made van Made’s Power Weekend – is meerdere keren mee geweest naar de USA. Bij mij blijft de herinnering van Arizona dat de jongens die toen mee waren, zich niet meer schoren en binnen een paar dagen er als een bandiet uitzagen. Dat in combinatie met de cactussen, was een onvergetelijk moment. En wat is het dan mooi elkaar te volgen door het leven. Pedro overkwam de ziekte kanker maar overwon en nu dan samen met Marga dit grootste geluk!

En vandaag kwam er een kaart met het overlijdensbericht van Henk Tolle van 24 juli jl.. Hij ging twee keer mee naar Dorset met zoon Roel. In 2010 en 2011. Nadat bekend werd dat hij ziek was stuurden we hem een paar keer een kaart. Vandaag kwam de kaart met zijn naam. Hij mocht maar 66 jaar worden.

 

25 juli 2013: zie ik jou in Panningen?!?

Tsjonge wat gaat de tijd snel! Een maand geen nieuws geschreven. Of we dan niets meegemaakt hebben? Nou en of. Maar het hoogseizoen is voor ons begonnen. De zon hoog aan de hemel en veel uren achter de computer om alle informatie te verwerken. En natuurlijk op reis. We zijn naar Canada geweest. Wat was dat super! Zoveel Nederlanders gesproken dat je jezelf er spontaan thuis voelt zijn. Ieder weekend op pad met de stand. Made, Gulpen, Aagtekerke, Putten, Lunteren, etc. Panningen is komend weekend en daar kijk ik ook naar uit!

In Panningen sta ik in de buurt van de manege met een blauwe ‘HMT reizen’ tent. Met HMT reisflyers, HMT video van de HMT reis Steyr in Oostenrijk en HMT groepsfoto’s. Kom gezellig langs voor een praatje, kennismaking of flyer met aankondiging voor 2014. Reistips, reiservaringen, op- of aanmerkingen. Laat maar horen!

Ook kunnen de reizigers voor Dorset 2013 het informatie boekje ophalen. Zowel HMT leden als Trekkerskiekers. Er gaan dit jaar 47 HMT leden mee naar Dorset!

En ben je overdag te druk, ‘s avonds in de manege is het ieder jaar super gezellig! Tot Panningen ;-)

20130620_09452718 juni 2013: Dick is vertrokken naar de USA

Om zeven uur in de ochtend staan we op op het perron van Twello. Dick vliegt vandaag naar de USA. Daar haalt hij de bus op en rijdt naar Canada. Vanavond gaat hij eerst naar kameraad Perry. Even bijpraten. Perry heeft twee mini pullers en dat gaat hem goed af. Vooral nu hij zelf enkele kilo’s lichter is en deze kilo’s op de juiste plek aan de mini gehangen kunnen worden.

Morgen wordt de bus gepoetst en onderhoud gepleegd. Daarna gaat de eerste etappe richting Tomah. Hier wordt jaarlijks een fantastisch mooie wedstrijd gehouden. Waar Bowling Green de grootste wedstrijd heeft, is Tomah door de kwaliteit van de baan, de beste pull. De tribunes zijn beduidend kleiner, maar daardoor altijd veel contact met het publiek. We zijn er meerdere jaren achtereenvolgens geweest en dan is het als aankomen in je vakantieoord met zoveel bekenden. (wordt vervolgd)

Op de foto onze 15-persoons bus met aanhanger.

Foto: Een tractor Pulling fan uit Rusland! Even uit Moskou voor een mooi weekend in Made.15 juni 2013: Made’s Power Weekend

Dit jaar was het uitzonderlijk mooi pulling weer. Niet te warm, niet te koud. Droog. De opzet van het event trekt ook internationaal de aandacht. Bezoekers uit diverse landen én Rusland! Deze man kwam aan de stand en kocht T-shirt voor zijn kinderen thuis. Zijn kleding trok mijn aandacht en even een praatje én foto gemaakt.

Ik vroeg hem wat hij maandag ging doen in Nederland. Nee niet aan het werk hier, maar in Moskou. Was hij dan voor het Powerweekend Made naar NL gekomen. Jazeker! En dat is bijzonder.

 

DSC_0342

8 juni 2013: Reünie in de Biesbosch

De reisgroep John Deere 175 had wel een heel bijzondere reünie locatie in petto; op het eiland van Ad vd Bergeijk in de Biesbosch.

We werden verwelkomd aan de vaste wal en begaven ons daarna op een flinke boot waar ooit zelfs meermalen een vrachtwagen stond om de aardappeloogst van het eft van Ad op te halen. De organisatie lag in handen van Jamo BV en hadden een barbecue voorbereid op deze bijzondere locatie. Een prachtige plek, als je van rust houdt. Maar iedere dag met de boot naar de vaste wal om naar school te gaan, boodschappen te halen of het bedrijf te bezoeken is dan toch wel iets van een andere orde.

Wij vermaakten ons prima op deze fantastische zomeravond. De beamer en scherm meegenomen om de foto’s van de reis nog een keer gezamenlijk te bekijken. En samen herinneringen op te halen. Een hele geslaagde avond die nogal hilarisch eindigde. We voeren om elf uur ‘s avonds naar huis en bij het aanmeren klommen sommigen van ons ook weer uit de stuurhut. Dick meende dat de plank die uitstak een welkome hulp was, maar dat bleek niet zo te zijn. Hij verloor zijn evenwicht en belande in het water. Nadat bleek dat het hem goed ging, ging de aandacht naar de smartphone die hij in zijn broekzak had. Gelukkig hadden sommigen nog iets van kleding bij zich. En zo reden we naar huis – nog 1,5 uur te gaan – in een geleende trui en kleedje als omslagdoek.

2013-05 HMT Steyr31 mei 2013: Steyr Oostenrijk

Afgelopen zondag t/m woensdag onderweg geweest naar de Steyr fabriek in Oostenrijk. Wat hebben we een regen gehad! Tuurlijk, heerlijk gezeten in een ruime bus met DVD, radio, leesvoer en gevulde koelkast. Maar de regen was wel heftig. Ondanks dat hebben we alle bezoeken gelukkig kunnen doen, sommigen wat ingekort maar alles goed kunnen zien. En op de enige zonnige en droge dag een heerlijk ijsje gegeten op het pleintje in Regen. Toeval toch?! Het reisverslag wat ervan zal komen gaat even duren, want dat komt eerst in het clubblad van de HMT te staan – in de maand augustus.

 

 

 

 

DSC_030818 mei 2013: op kraamvisite bij Roy Groeneveld

Roy ging mee op reis naar Tomah 2008 met kameraden, Australië 2010 met zijn broer en werknemer, Agritechnica 2011 met zijn broer en vorig jaar naar Canada met zijn vriendin en moeder van hun kind. En na al die mooie ervaringen samen reisde ik ‘even’ naar Oostzaan om de ouders te feliciteren met zoon Trixan tijdens een gezellig kraamfeest met een zanger van het Nederlandse lied.

 

Tractor Pulling Didam

17 mei 2013: Trekkers kieken in Didam

In de AgraPower stond deze advertentie. Wij begrijpen het volkomen ;-) Zie tekst wat er in de feesttent te doen is.

Op de 2e Pinksterdag zijn we ook van de partij met nieuwe geborduurde vesten van IH !!

16 mei 2013: Great Dorset Steam Fair

De afgelopen 6 dagen stonden in het teken van de Great Dorset Steam Fair. We hebben gekeken naar diverse hotels, naar eetgelegenheden buiten het overnachtingsadres en wat er nog meer te doen is in de regio. En dat was goed om te doen. Ons hotel Russell Court in Bournemouth is echt een uitstekend adres om beschikking te hebben over álle mogelijkheden van deze populaire kustplaats én de omgeving. Maar we zijn ook aan het kijken geweest voor een mogelijkheid die niet gericht is op die mogelijkheden, maar juist alleen Dorset. Alle franje eraf van boulevard, stadsbezoek, bijzondere eettentjes. Gewoon Dorset. En dat is lastiger. We willen ons graag flexibel opstellen en aanpassen aan de wensen van onze reizigers en daar de verschillende varianten op afstemmen. Daar hebben deze dagen zeer goed bij geholpen.

En verder was het gewoon erg leuk met z’n twee. Geen groep te begeleiden en zo dachten we ook, och, voor 1 kamer kunnen we wel iets vinden in Southampton, op weg naar huis. ‘s Ochtends waren er nog tientallen mogelijkheden. Maar ‘s avonds om zeven uur, bleken die verdampt. Er was een sportevent en er waren cruise boten binnen gekomen. En dan is de stad gewoon volgeboekt! Dan dus doorrijden en zoeken bij B+B adressen. We kwamen bij een ouder echtpaar uit en dat werd een verrassend bezoek. Het bracht ons de volgende ochtend bij Rolls Royce. Maar verder vertel ik nog niets ;-) en verwijs ik je naar de nieuwsbrief of vooraanmelding Great Dorset Steam Fair 2014. Inschrijven als deelnemer kan vanaf 1 september 2013.

11 mei 2013: een merrie veulen

En dan ben je net weg, gaat de telefoon. Er is een veulen geboren. Geweldig! Alles goed? Ja! maar het is hier zo koud, we hebben haar voor vannacht in de stal gezet. Wat fijn als ‘thuis’ weet te doen als wij van huis zijn. En dan komen de foto’s en video en kun je op een hotelkamer de beelden bewonderen. Bij thuiskomst hebben we lange tijd voor het raam gezeten om de dieren niet te storen. Maar wel te genieten van het kleine ding. Wat een geluk! De verzorgster had ik gevraagd of het veulen haar naam mocht krijgen. Ze heet Brigitte en dat vond ze helemaal prima. Door het vele heen en weer berichten (whatsapp) werd de naam al snel verkort tot Brit. Met een knipoog naar de uitstap die we deze week maakten (in Brittannië).

De video is gemaakt door Eshter met een bijpassend bijschrift: nog maar 2 dagen oud en dan al zó kunnen lopen én moeder bezighouden.

image7 mei 2013: En waar eten we vandaag?

De meeste mensen zeggen tegen elkaar; wat eten we vandaag. Wij zeggen; wáár eten we vandaag. En zo kwam ik ook even op de site van La Place. De restaurants langs de snelweg waar je een bordje kan samenstellen. En als je altijd zo bezig bent met trekkers, viel me dit op. Ze zeggen producten van lokale helden te gebruiken in de keuken. ‘Lokale helden’ met het logo van een trekker en het woord regionaal. Dat móet wel goed smaken!

2 mei 2013: Paar dagen Bournemouth

Voor het eerst in vier jaar. Eigenlijk voor het eerst om daar zonder groep rond te gaan kijken. We gaan op 10 mei een paar dagen naar Bournemouth en omgeving. Voor de komende drie jaren willen we graag een nieuw hotel gaan zoeken en bekijken. Dat doen we altijd van achter de computer, maar het 5e jaar en eerste lustrum is voldoende reden om zelf eens te gaan kijken. Dan ook naar de boulevard. Ik heb alleen vanuit de bus de zee gezien, maar nog niet eerder heengelopen. Bournemouth heeft de grootste strandstoel ter wereld. Hoever is dat van het hotel waar we dit jaar zitten? En de stad. Die schijnt echt leuk te zijn om lekker te shoppen. Maar ook buurplaatsen en als alles meezit ook nog naar Stonehenge. En zo zal er vast nog veel meer te doen zijn. Schreef ik paar dagen?

Vorig jaar met de reis naar de Great Dorset Steam fair bleven er meerderen in de stad Bournemouth voor diverse redenen. De man naar de Steam Fair en de vrouw een dagje niet mee, maar wel de kustplaats verkennen. Om (nieuwe) deelnemers uitgebreider te kunnen informeren is een eigen gevoel en idee vormen, informatie verzamelen het beste op de plek zelf.

30 april 2013: Dagje vrij!

Dit jaar geen dagje Culemborg. Wat wel? Dat lees je later deze week ;-)

29 april 2013: Post EK reis verzonden

Vandaag gaan de enveloppen voor het EK de deur uit. Iedereen die de laatste drie jaar mee geweest zijn – 2010 Zweden, 2011 Finland en 2012 Fuchtorf – krijgen de post thuisgestuurd. Het Europoees Kampioenschap Tractor-Pulling wordt gehouden in Zele, België op de data 14 en 15 september 2013. We hebben wederom mogelijkheden voor hotel, camping of volledige reis van vrijdag t/m maandag. Paul gaat weer ‘shuttelen’ tussen hotel en evenement en Gerrit is ‘chief camping’.

29 april 2013: Een Trekkerskieken liefde is geëmigreerd

Het is (bijna) een feit. Jeroen van de Sande krijgt binnenkort zijn groene kaart. Hiermee kan hij langer dan de visum duur in de USA verblijven. Als ik het goed heb moet deze kaart wel jaarlijks vernieuwd worden. Maar dat is een bureau handeling. Jeroen ‘vond’ zijn liefde tijdens een reis van Trekkerskieken in een bar vlakbij ons hotel in Dubuque. Sindsdien reisde hij een paar keer heen en weer per jaar. En dan nu zijn felbegeerde groene kaart.

Bigg shirt II28 april 2013: Tractor-Pulling Fuchtorf, DLD

Gisteren en vandaag waren we in het Duitse Füchtorf voor een mooi tractor pulling spektakel. Nieuwe machines, veranderingen, verbeteringen en natuurlijk af en toe een knal van wat er mis ging. Aan de stand weer heel veel praatjes. Rijbewijs kwijt, baan kwijt, nieuw werk, kids ok en vrouw ook, blij met veranderingen tractor, kan ik mij al opgeven voor de reis, mooie pulling dag, is er nog iets nieuws (ja!). Iedereen weer blij om een weekend bezig te zijn met de hobby. Super leuk!

En ook de kledingkast weer aan te vullen. Vorig jaar zijn we gestart met grote maten. Zelfs tot 8XL (!!). En dit weekend was er dan deze Duitse man die meerdere shirts kocht. Ook dit prachtige JD shirt 4XL. Zo gaaf, en nu dan met de nieuwe eigenaar. Kleed mooi af hé! De afbeelding bedekt de hele voorkant van het shirt.

Soms kan ik wat moeilijk afstand doen van leuke dingen die we vinden voor onze fans. Wel vaker behield ik ‘de laatste’. Dit is de oplossing; foto en een blij gezicht.

22 april 2013: Yes it’s Monday

Ooit was ik bij een lezing waar de spreker zei; wie is er blij dat het weer maandag is. Dat je lekker aan het werk gaat. Een goed weekend gehad, maar heerlijk weer naar je werk. Zo’n dag is het vandaag niet voor mij. Niet omdat het maandag is, maar omdat er gisterenavond een overlijdensbericht kwam. Een man die we niet in onze vriendenkring of familie hebben, maar die ik zag op vergaderingen en evenementen. Je kent elkaar, maar ook eigenlijk niet. Goedgemutst, vriendelijk, gezellig. Maar met een stil verdriet.

Door al het evenementenwerk ben je minder bij familiemomenten – die meestal in het weekend worden gehouden. Dus leef je meer met de mensen die je op dat moment om je heen hebt. Oppervlakkig maar prima omdat je ook niet met iedereen een intensief contact kunt onderhouden. Maar het zijn wel de mensen waar je het goed mee hebt. En als dan zo iemand ontvalt, voelt het toch als een groot gemis.

Jan Swinkels is vrijdag overleden. Lid van de HMT, regelmatig bezoeker van de vergaderingen/praatavonden en ook zeer actief als vrijwilliger voor het IHF Panningen en ik trof hem ook op diverse evenementen.

16 april 2013: Stagiaires

Vandaag kwam de nieuwe stagiair een dagje meedraaien met de Tractor-Shop, en afgelopen donderdag de andere nieuwe. De nieuwe ronde, die maandag start, wordt het kantoorteam met twee enthousiaste studenten versterkt. Ze draaien hier niet voor spek en bonen mee, met continue iemand die over de schouder meekijkt, maar als een medewerker/stagiair. De verantwoording van een medewerker met de begeleiding van een stagiair.

Ze zijn van de afdeling Internationale groothandel en met zoveel spullen uit andere landen zijn we een mooi en erkend leerbedrijf. Dagelijkse routine, service gericht werken, prio’s en deadlines, het is telkens een klus waarin heel veel leeraspecten zitten. De studenten hebben ook een map vol leerdoelen. Zo hebben wij als stage begeleiders het idee om ook Facebook, Nieuwsbrieven en acties in de stand wat prominenter in de dagelijkse werkzaamheden op te nemen.

Agrarische mensen zijn van huis uit niet zo bezig met reclame, en toch leven we wel in zo’n wereld waar we iedere een vorm van reclame mee krijgen. Het is ook een manier om te vertellen waar we ons dan zo druk voor maken ;) De vorm, freqentie en inhoud zal zich nog een weg moeten vormen. Daar hebben we dan een half jaar samen de tijd voor. Je hoort dus nog van ons – Trekkerskieken en Tractor-Shop.nl

5 april 2013: Eerste buitenevent

Mlogo_HMTorgen starten we ons buitenseizoen met een event in Klazienaveen. Dat zal nog wel goede schoenen en dikke jas worden en afwachten wat het publiek zal doen. Wij maken ze het alvast wat makkelijker de keuze te maken door er aanwezig te zijn! Zie voor meer info http://tractorclubbargeroosterveen.nl/

Zondag is de ruilbeurs in Panningen. Daar ben ik ook van de partij en kan er nog worden ingeschreven voor de 1-daagse reis van 13 april a.s. waar we naar het noorden reizen en vier verzamelaars gaan bezoeken. Incl. lunch en diner, koffie en thee in de bus voor 95 euro.

5 april 2013: Uit de postbus Trekkerskieken

afbeelding

Henk Berends heeft een boek geschreven over poldermolen ‘De Eendracht’ waar hij als als vrijwilliger de taak van Molenaar vervult. Zie voor meer info  http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=119495

Henk Berends nam deel aan de reis Dyersville en maakte daar ook een film van. Regelmatig horen we mensen die de film hebben gezien. Het is zeer de moeite waard. Om gewoon te kijken, of als voorpret deze reis te gaan maken, want ook dit jaar gaat deze reis vertrekken, al voor de 8e! keer.

Link Trekkerskieken in Dyersville, deel 1  al 9.993 keer bekeken!

Link Trekkerskieken in Dyersville, deel 2 al 15.172 keer bekeken!

4 april 2013: Heb jij vandaag de nieuwsbrief ontvangen?

Hierin heel bijzonder nieuws over de Great Dorset Steam Fair! Wil je het alsnog ontvangen, stuur een mail naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken met het onderwerp nieuwsbrief en we sturen het alsnog toe. En de volgenden ook.

http://trekkerskieken.nl/media/Administrator/Windows-Live-Writer_Nieuwsbrief-maartapril-2013_93E7_IMG_1332.jpg4 april 2013: Geitenlammetjes!

Vorige week donderdagochtend én middag werden er in totaal 4 geitenlammeren geboren waarvan 1 bokje. De ‘meiden’ kunnen het prima met elkaar vinden en liggen graag samen in de band. Lekker knus en warm. Even twijfelde ik nog over een warmtelamp, maar er is geen tocht in het hok en de vacht is zo vol en dik, dat ik ze – zelfs in het begin – niet heb gezien met een rillend lijfje. Ze groeien als kool en springen en dartelen vrolijk door het grote hok. Een dierenfeestje!

28 maart 2013: Het voorjaar komt!

Vanochtend stonden er twee geitenlammetjes. De ene was nog niet helemaal schoongelikt door moeders. Ze maken het allen goed. Mooie diertjes, stevig op de pootjes. Een emmertje lauw/warm water gehaald want de emmer is bevroren en koud is ook niet prettig na zo’n enorme inspanning.

Gisterenmorgen zag ik bij Nancy, de pony dat haar vacht begint los te laten. Kraaien in het weiland om nestmateriaal te zoeken. Duidelijker kan het dus voor mij niet als boerengriet. De natuur laat het nu zien. De temperatuur breekt geen records, dus hoort erbij, de zon maakt het aangenaam.

Ga je nog op pad het komende weekend? Dan kun je ons treffen op de AgriClassic in Assen. Dit keer gelukkig niet tegelijk met een ander tractor event, dus hopen we op een goede belangstelling. Vandaag de kar laden, reisflyers completeren, koffer pakken, nog wat boodschappen en tussendoor nog een paar keer naar de jonge diertjes kijken voordat we vier dagen van huis gaan.

http://www.spaldingmodeltractor.com/website%201.jpg19 maart 2013: Spalding – landbouwminiaturenbeurs in Engeland

We gaan op 6 april naar Spalding toe waar op zondag de grootste landbouwminiaturenbeurs wordt georganiseerd. Dit jaar is het beursmodel een Massey Ferguson type 1200. Er zijn 100 stuks te koop. Wil je ook zo’n model, laat ons dit dan weten Dick Meijer 06-20608032. Kijk voor meer info over deze beurs op www.spaldingmodeltractor.com . Wil je nog mee op reis? Bel dan vandaag nog met Anne-Marie Meijer 06-11955999 omdat de brief voor vertrek deze week wordt verzonden met alle benodigde info.


16 maart 2013: Even bijpraten

Op 23 februari keerde de groep thuiswaarts en zijn Dick en ik naar New York gegaan om daar een paar dagen rond te kijken. We waren er nog niet eerder geweest en dan is het wel een belevenis van werelds formaat. Times Square (waar bijna iedere jaarwisseling de klok getoond wordt), Ground Zero – waar de twee torens hebben gestaan, Brooklyn Bridge en meer van die high-lights. Op de laatste ochtend nog mooi twee western spijkerbroeken bij in de koffer gestopt en toen huiswaarts.

Een week later, op de 5 maart kwamen er 12 Amerikanen naar Nederland om op zaterdag 9 maart in Ahoy te rijden met hun trekker Young Blood Unleased. De imagedagen ervoor werden ingevuld met toeristische bezoeken en voorbereiding voor dit event. Wederom een keertje Anne Frank bezocht en de rondvaart in Amsterdam gedaan. Ahoy was goed, er was meer publiek als voorgaande jaren en in onze stand was het vooral in de pauzes dus even druk. Heerlijk!

En dan lijkt het even rustig. Rustig? Haha, nee hoor. Deze week o.a. de schets voor de 4-daagse HMT-Steyr reis te maken. Heerlijk om virtueel rond te reizen, maar ook knap lastig, want bijna geen privé-verzamelaar heeft een website, zelfs geen foto. De buro’s voor Toerisme houden zich meer bezig met kunst dan ‘voedsel’ en bel daarom een aantal mensen.

De dieren gaat het goed mee. Komende week verwachten we de eerste jonge geiten. De pony’s genieten van het buiten zijn. Zolang de grond bevroren is, kunnen ze prima het weiland in. Zelfs wéér sneeuwbui deert ze niet. Ik zie een kraai met zijn staartvleugel wapperen naar een andere kraai. Het voorjaar gaat komen! image

Wim stuurt nog een .pps. Geïnspireerd op boerenkunst. Uit dat berichtje de kunstige PK’s.

14 februari 2013: 9-daagse reis John Deere 175 jaar

De koffer staat klaar, de kantoorkoffer is gevuld met lijstwerk, laptop, fototoestel en Amerikaanse mobiel. Ik ben er klaar voor en kijk er enorm naar uit om te vertrekken. Vandaag de laatste dingetjes – zojuist nog een nieuwsbrief de deur uit. Heb je die niet ontvangen? Meld je dan aan op de HOME pagina of bovenaan de nieuwspagina. Vanavond ga ik al richting Schiphol om problemen proberen te voorkomen van het verkeer en de trein. Liever te vroeg dan ‘de boot missen’.

De temperaturen aldaar zijn zoals hier nu. Lekker koud met dat verschil dat we daar voor ons plezier meerdere buitenexcursies hebben. Dus warme schoenen ook ingepakt en een paar mutsen. Een roze? Jazeker, er zijn maar liefst 6 dames tijdens deze reis.

Het gaat een hele bijzondere reis worden. Ook voor ons. Ik ga nog niet vertellen wat er gaat gebeuren, maar er zijn een paar momenten die wij – ondanks talloze bezoeken – niet eerder hebben meegemaakt. Omdat Geert-Jan de Kok BV – dealer van John Deere - de organisator is, worden deuren geopend!

Tot ‘in de USA’. Zie de HOME pagina voor de link naar het reisverslag.

12 februari 2013: Dick goes USA

Vanochtend om vijf uur reden we weg richting treinstation. Dick gaat met de trein naar Schiphol toe om te vertrekken naar de USA. Sinds 2004 reisden we jaarlijks in deze week naar de USA om in Louisville Kentucky de National Farm Machinery Show te bezoeken en tevens de tractorpulling wedstrijden. Dit jaar echter organiseren we een reis voor Geert-Jan de Kok BV (John Deere dealer met meerdere vestigingen in zuid Nederland.) Vrijdag vertrek ik met de groep en sluit Dick bij ons aan in Chicago. Dan start de 9-daagse reis die je kunt volgen via het reisverslag.

5 februari 2013: Jeroen goes USA

In 2007 reisden we in oktober naar de USA om daar de oogst, fabrieken en Dyersville te bezoeken. En naar goed gebruik, belanden we ‘s avonds in een gezellig restaurant met een bar. Op dat moment waren er een groepje vrouwen die een weekendje samen vierden. Wij hadden ook wel zin in een feestje en contact was snel gemaakt. En zoals wel vaker gaat, de volgende dag praten we er nog over en dan is het meestal voorbij. Soms komen er nog berichten via sms of facebook.

En zo ging het Jeroen vd S. ook. En daar bleef het niet bij. Het contact werd intenser en hij ging er nog eens heen. Zij kwam ook een kijkje nemen in NL en Jeroen nóg wat vaker in de USA. En vanochtend zat er een bericht in de postbus uit de Illionois, USA dat hij wacht op zijn verblijfsvergunning, aldaar dus. Hopelijk gaat het lukken – deze derde Trekkerskieken-liefde.

4 februari 2013: 1e Info- en Lezing avond HMT geslaagd

Vrijdag 1 februari gaven we een presentatie in – wat lokaal bekend staat als De Peelduiker – Keizersberg te Elsendorp. Het was tevens een kennismaking met ons als nieuwe reisleider. Zo’n eerste keer is het altijd afwachten. Komt er iemand? Dat was al ver vooruit bekend – al in Reussel met de ruilbeurs waren er meerderen die aangaven te komen. En zo zat er een gezellig gevulde zaal met 50 mensen. We hebben nadat we ons hadden voorgesteld foto’s laten zien van Alberta, Canada en de Great Dorset Steam Fair in Engeland.

Aan de reactie vanuit het bestuur als van de mensen die er waren zal het niet bij deze ene keer blijven. Er waren HMT-ers vanuit Oostvoorne en Montfoort gekomen, en da’s toch echt wel een ritje. Wat we de volgende editie in januari 2013 wel gaan doen is een avond zowel in Elsendorp als ook in Dussen.

29 januari 2013: Dit jaar wordt de 45ste Great Dorset Steam Fair georganiseerd!

Het stoomvirus begint al weer om zich heen te grijpen. Dit jaar is een jubileumjaar, want de Great Dorset Steam Fair wordt voor de 45ste keer georganiseerd. Dit jaar geen 40 maar zelfs 60 Showmans op rij!!! En natuurlijk 280 hectare aan stoomvermaak, demonstraties op de diverse arena’s en op de Heavy Haulage arena en niet te vergeten 10 hectaren met een enorme warenmarkt en onderdelen markt. Jullie komen toch ook??

60 showmens1 Big Pete stunt auto 5 balenpers steamrollers1 GDSF Button 2013

21 januari 2013: Trekkers in de sneeuw

18 januari 2013: Volle mailbox

bericht Geert-Jan de Kok BV; we gaan met 40 deelnemers op reis voor de 9-daagse reis 175 jaar John Deere USA!

bericht Lochristi; zondag 27 jan.‘13; 5e landbouwminiaturenbeurs in Lochristi. 69 strandhouders, 363m verkoop tafels,  60 m Diorama's en 250 m² telegeleide landbouw- en grondwerk miniaturen zullen te zien zijn op deze beurs met een totale oppervlakte van 2550 m². Locatie: Complex Uyttenhove , Zavel 7, Lochristi.

bericht Spalding; er zijn nog twee plaatsen vrij! Zie ook bericht 10 januari hierover. Opgeven uiterlijk zondag 27 januari 2013.

18 januari 2013: Beurs en feest in Assen

De afgelopen drie dagen in Assen geweest op de landbouwbeurs. Wát een mensen daar én wat een mooie beurs. Heel veelzijdig op een keur van machines en tractoren na. Allemaal kleinere stands die de sector van veel kanten informeren. Erg leuk om te doen. En helemaal super, Nooren Beton had een zanger uitgenodigd; Arjan Boltjes. Een levensliedzanger die de stemming er zo’n kwartier voor het einde van de beurs er helemaal in kreeg. Geweldig! Vlakbij had ik mijn standje en natuurlijk moest ik er even bij staan en meeswingen. Na drie dagen staan en ons aller best doen, is het dan een gezellige afsluiter.

10 januari 2013: Landbouwminiaturenbeurs Spalding ; 3-daagse reis za 6 t/m ma 8 april 2013

Laatste informatie over Spalding. We vertrekken op zaterdagmiddag 6 april 2013 vanaf verschillende opstapplaatsen naar Hoek van Holland. Daar gaan we met de nachtboot naar Engeland. Zondagmorgen meert de boot aan om 06:30 uur en rijden we in zo’n 2,5 uur naar de grootste landbouwminiaturenbeurs van Engeland in Spalding. Het is desondanks geen grote beurs, maar voor de liefhebbers én kenners een beurs om niet te willen missen. Hier zie je meer verzamelaars dan handelaren en dát maakt deze beurs bijzonder interessant. Aan het einde van de middag vertrekken we weer richting de boot. Op de boot stellen we zelf ons diner samen van een buffet en toasten op de bijzondere aanwinsten die we hebben gevonden. Op maandagmorgen kunnen we om 07.45 uur van de boot af rijden naar de verschillende opstapplaatsen. Reissom van deze 3-daagse reis is 314 euro, bij een volle bus van 9-personen.

Inclusief: ervaren Spalding reisleiding; Anne-Marie Meijer, vervoer vanaf opstapplaats, 2 keer oversteek boot meet overnachting op basis van 2-persoonshut met uitgebreid ontbijtbuffet en entree beurs Spalding. Exclusief reis- en annuleringsverzekering, diners en drankjes. Toeslag 1-persoons hut 23 euro.

Foto’s; rondom het tafeltje voor koffie en lekkers onderweg, de tractor die model stond voor het beursmodel, landbouwwerktuigen én miniaturen. Op ‘n gezellig reisje!

Trekkerskieken in Norfolk en Spalding, april 2012 (6)Spalding April 2012 065Spalding April 2012 068Trekkerskieken in Norfolk en Spalding, april 2012 (75)Trekkerskieken in Norfolk en Spalding, april 2012 (79)Trekkerskieken in Norfolk en Spalding, april 2012 (3)

 

 

 

 

 

Blue Force Heritage, Conversions Day, P214 januari 2013: Ford Conversions

Er is een prachtig artikel verschenen in het blad Blue Force Heritage. Op de voorpagina Roger DesBorough, die we ook tijdens deze reis thuis bezochten. De foto's geven helemaal de sfeer weer die er was. Veel tractoren, bijzondere opstellingen. Klik op deze link om het 5 pagina tellende artikel te bekijken en lezen.  

2 januari 2013: Goede voornemens!?!

En hoe ben jij het nieuwe jaar begonnen? Met dierbaren om je heen, een glaasje in de hand en dan. Dan beginnen we aan een heel nieuw jaar. Vanochtend gestart met een Nieuwjaarsduik in het plaatselijke zwembad – en ik was niet de enige. Tussen het weg en thuis zijn, is dit mijn goede voornemen, een beetje sport. Thuis heb ik vier drachtige geiten en vier jongen. Allen Toggenburgers. En dan nog de pony’s te verzorgen die hier als pensionado’s door hun baasjes gestald zijn. Dat dagelijkse ritme vind ik een heerlijke combinatie tussen het de vele kantooruren. 

Wat betreft de reizen zal het een jaar van Trekkerskieken en o.a. HMT zijn. Voor deze vereniging gaan we ons inzetten om er diverse uitstapjes voor te regelen. Van ééndaags tot Europees meerdaags en zelfs het vliegtuig in. We hebben plannen om met Trekkerskieken onze horizon te verbreden en nieuwe bestemmingen in het programma op te nemen. In 2013 zelfs voor het eerst een reis voor liefhebbers van John Deere tractoren (9-daagse USA reis) en een reis voor liefhebbers van rode tractoren tijdens de Red Power reis. Ook in het werk goede voornemens zoals de nieuwsbrief regelmatiger uit te geven. Het nieuws wat u nu hier en op onder Facebook kopje leest, met leuke en korte berichtjes te vullen. We gaan verder met de automatisering en informatie via de website want de papieren post zal langzaam in Nederland afnemen.

Ook gaan we met de stand op pad, zowel met alle Tractor-Shop.nl spullen als een tafeltje met een beperkter aanbod als combinatie met de promotie van de reizen. We besteden veel tijd aan het rondreizen door het land om promotie te maken maar vooral ook omdat we dan zoveel mensen spreken en horen van uw wensen, uw suggesties én ervaringen die u met ons wil delen om te gebruiken voor een nieuwe reis.

Plannen genoeg, laten we ermee beginnen! Tot ziens op deze website, via de mail  – of ergens in het land!

Wij wensen u een Goed 2013 toe! Dick en Anne-Marie

20 november 2012: Winterbeurzen

De zomer is afgelopen, we verwelkomen de herfst. In Amerika was het blad al van de bomen in oktober. Hier gelukkig nog niet om nog even te genieten van de mooie herfstkleuren. En we gaan lekker naar binnen met de stand. Het gemak dat er geen hoosbui ons lastig valt, daar tegenover het gesjouw van de auto naar de plek die je aangewezen wordt.

En iedere beurs heeft zijn eigen publiek waardoor het enorm leuk is dit te doen. Praatje hier met deelnemers, praatje daar om nieuwe mensen aan te spreken, en heel veel belangstelling wat we volgend jaar van plan zijn. Af en toe een bakkie koffie geschonken. Agritoy lezers een paar enquete vragen gesteld, om de nieuwe reis voor de LCN naar Chartres vorm te geven. Aanmeldingen, belangstellenden en wensen genoteerd. Natuurlijk is ‘beurzen’ vermoeiend, maar zó veel enthousiasme in een weekend; laat de winter maar komen! Volgende week staan we drie dagen op de Mechanisatie beurs in Hardenberg.

12 november 2012: Reis naar Iowa zit er weer op

We zijn zaterdagmorgen weer thuis gekomen van de reis naar Iowa. De groep keerde dinsdag al huiswaarts, wij zijn een paar dagen gebleven voor een bezoek aan Chicago. Mede door het almaar goed blijvende weer hebben we alles kunnen doen wat we de groep graag wilden laten zien. Het was echt super!

Dit keer had ik geen reisverslag geschreven, maar korte berichten via Facebook de wereld ingestuurd. Deze berichten zijn ook te volgen zonder een Facebook account, via deze website/kopje Facebook.

DSC_010822 oktober 2012: L.C.N. reisdag naar Agrifac

We reisden afgelopen vrijdag vanuit zeven opstapplaatsen naar Steenwijk. Daar begon de eerste excursie bij de Agrifac. Een bedrijf van wereld niveau waar het hele jaar door veldspuiten worden geproduceerd en enkele maanden per jaar de bietenrooiers. We kregen eerst een bakkie koffie voordat we aan de presentatie begonnen. Daarna gingen we de fabriek door waar ze druk doende waren met diverse Condor veldspuiten. Super interessant en dan wordt je direct een beetje trots dat een Nederlands bedrijf het zo goed doet in het buitenland.

Door naar Jan Drenthe met zijn bijzondere tractoren, werktuigen en smederij verzameling. Een aanrader om er ook heen te gaan en daarmee niet te lang te wachten. Helaas is de ziekte kanker bij hem geconstateerd. Hij heeft zó veel te vertellen, dat het zeer zeker de moeite van de reis naar Valthermond waard is. image

Ook gingen we langs bij Egbert Koopman. Hij heeft een leuke privé verzameling en is tevens groot hobbyist in het verzamelen van o.a. ook miniaturen. We hadden hier een gezellig en gemoedelijk bezoek voordat we ons tegoed gingen doen aan een warme maaltijd bij De Raket in Rogat. En dan weer terug naar de opstapplaatsen wat deze dag een lange maar interessante dag maakte. Voor vervolg vatbaar!

Het reisverslag wordt geschreven door Wim Peters en zal eerst gepubliceerd worden in de Agritoy.

11 oktober 2012: Reisdata Canada 25 juni 2013 t/m 8 of 13 juli 2013.

Het reisprogramma wordt nu uitgewerkt. We streven ernaar om eind oktober het klaar te hebben.

10 oktober 2012: En wat heb jij dit jaar gedaan?

Deze zomer stond in de ANWB kampioen een enquête uitslag over vakanties. Zo gaat maar liefst 97% op vakantie, waarvan 70% over de grens gaat en daarvan blijft 56% in Europa. En als we op de bestemming zijn, zijn we vooral actief. Maar 15% gaat op een matje in de zon liggen. En 30% ziet bij thuiskomst op de weegschaal dat er 2 kg is bijgekomen. Hoor jij ook bij die 97%?

Trekkerskieken in Engeland sept.'12 (34)4 oktober 2012: Ford Conversions Working Day in Engeland

Alle Ford liefhebbers die niet mee waren hebben een echt uniek event gemist. Wat was dit bijzonder! Afgelopen zondag werd door de Blue Force een Ford Conversions Working Day georganiseerd. Er waren 160 tractoren voorzien van een ploeg die per groep een veld te ploegen hadden. Om 11 uur waren de Roadless tractoren aan de beurt, daarna de County’s gevolgd door Doe tractoren. De dag begon al met Crawlers, nog een uur bijzondere modellen en Muir Hill vulden ook een uur ploegen. tot slot het snelploegen wat ook nog aan de hoge standaard moest voldoen. Het was echt super!

En niet alleen deze dag, ook het bezoek aan de New Holland fabriek in Basildon was de moeite waard. Het hoogte punt was naast de Ford Conversions dag ook het bezoek aan Roger DesBorough die diverse machines startte. Op vrijdag gingen we heen met de nachtboot en maandag met de dagboot terug. Een 5-daagse reis die zeker voor herhaling vatbaar is. Dit event wordt echt maar eens in de drie a vier jaar gehouden, dus moeten de thuisblijvers het even met de foto’s doen. Aan het einde van dit jaar komt waarschijnlijk een video van dit event uit.

Bekijk hier de foto’s van deze 5-daagse reis Ford en NH in Engeland.


28 september 2012: Op bezoek bij de ‘Pollewiek’ in Winterswijk

Henk Mengers en Herman van Zuilekom gaven gisterenavond een presentatie van de Great Dorset Steam Fair. Henk vertelde mij daar deze week over toen hij de film toestuurde. Is het goed dat ik kom kijken? Ja, dat zal voor Herman een grote verrassing zijn. En dat was het ook. Het was een gezellig treffen waar de andere mensen dan eindelijk – Herman was al 10 keer naar Dorset geweest – iets te zien kregen over het mooie event in september. De dvd heb ik meegekregen en gaan we op youtube plaatsen. Dan komt ook hier de link en in het reisverslag. Maar eerst nu (over een uur gaan we van huis) Trekkerskieken in Engeland, waar o.a. de Ford en Fordson Club een treffen heeft georganiseerd.    

26 september 2012: En… hoe ver ben jij met de maisoogst?

De foto’s zijn gemaakt in South Dakota, USA. Zo’n 200.000 ton mais van ruim 5000 ha. Om de kuil af te dekken hebben 200 mensen geholpen en toch waren ze er nog 6 uur mee bezig.  Het aantal banden zijn niet geteld die de kuil afdekken….

clip_image001clip_image001

IMG_331717 september 2012: Nieuwe miniatuur

Green Monster heeft tijdens het EK in Füchtorf een tractorpulling miniatuur te koop aangeboden. Als je jou verzameling ook compleet wil houden, klik dan op de foto. Je gaat dan naar de Tractor-Shop.nl waar je de bestelling kan plaatsen. 

16 september 2012: Reisverslag Canada

Het reisverslag van Canada is compleet. Met wel 104 foto’s! Tijdens de reis bleek het heel erg lastig om alles up to date te houden. Voor ons de 1e keer daar te zijn, alles nieuw, en dan ook niets willen én kunnen missen om er een mooi verslag van te kunnen maken. De foto’s zijn zo sprekend, dat we ze graag delen met de reisverslaglezers. Klik op het kopje Reisverslagen/Canada of op deze link.

13test1 september 2012: Een mini Trekkerskieken touringcar

Van onze fan Corina Timmerman kregen we deze fraaie Trekkerskieken touringcar. Beplakt met info van de flyer Great Dorset op beide zijkanten, front en zelfs achterop komend verkeer weet dat er Trekkerskiekers onderweg zijn. Corina heeft een fraaie stoomkaart ontvangen met onze dank voor haar enthousiasme.

10 september 2012: Mobiel verloren op kermis in Laren Gld.

Vanmiddag om 18:03 heb ik mijn telefoon op het toilet laten liggen van Witkamp in Laren Gld. Aan de zijde van de grote zaal op het damestoilet. Ik kwam er een paar minuten later achter, maar dat bleek al te laat. De vinder krijgt een vindersloon van 100 euro. Nummer 06-1195 5999.

7 augustus 2012: Hoe blij kun je zijn?!

Vandaag weer zo’n mooie dag! De koffer staat klaar – op zich natuurlijk niet heel bijzonder als je reizen organiseert – maar toch! Het is in de USA een graadje 25+. Niet de regen en wind van hier op de boerderij. Brrr. En dan gaat de telefoon. Vorige week was het nog 99.9% maar vandaag is het 100% geworden. We hebben er een nieuwe opdrachtgever bij! Ik ga het hier niet opschrijven want de reis wordt tijdens de ATH in Biddinghuizen gepresenteerd door een dealer als kado bij de aankoop van een tractor. Dan krijg je een reis aangeboden naar de USA die helemaal in het teken zal staan van het huismerk van de dealer. En Trekkerskieken zal zorgen voor de organisatie en reisbegeleiding.

Ja, mooie dag hé! En wil je ook mooi weer, volg dan het reisverslag Bowling Green of via deze link : BG2012.

23 juli 2012: Weer thuis uit Canada

Wat hebben we een mooie, gevarieerde intensieve reis gehad. Wat een uitgestrektheid in het zuiden, glooiende heuvels rondom Edmonton, bergen met sneeuw in de Rocky Mountains, prarie in British Columbia en Vancouver is een stad en region waar meer te beleven is als dat wij nog tijd hadden.

Sinds vrijdag weer thuis, gisteren met de Tractor-Shop naar het event in Gulpen, en nu weer op kantoor aan de slag om alles te verwerken. image

Het reisverslag was zeker niet wat jullie gewend waren van vorige keren. De reden is dat dit voor ons een nieuwe reis was, zoveel te zien en zo intensief, dat tijd voor een reisverslag met foto’s er eenvoudigweg niet in zat.

Bedankt voor jullie enthousiasme en reakties in het gastenboek!

30 juni 2012

logo_HMT*****************BREAKING NEWS*******************
Trekkerskieken gaat het reisprogramma voor de HMT
- Historische Motoren en Tractoren vereniging -
verzorgen. Kijk voor meer info op
www.hmtklep.nl
kopje: HMT reizen.

 

22 juni 2012: Kijk ook eens onder het kopje Facebook voor nieuws gepost via Facebook

Facebook werkt met ‘vrienden’ en een zogenaamde ‘like’ (vind ik leuk) knop. Ben je vriend of heb je de button ‘vind ik leuk’ aangeklikt, dan krijg je altijd automatisch berichtjes in je postbus. Dan hoef je dat niet op te zoeken, maar gaat automatisch. Om mensen die geen Facebook tóch die berichten te laten lezen, hebben wij op de site een kopje Facebook erbij gekregen. Dan blijf je altijd van onze berichtjes op de hoogte, al krijg je die niet automatisch toegestuurd.

19 juni 2012: Ben jij ook al in Canada geweest?

Nu met het naderende bezoek aan Canada komen er spontaan tips voor bezoeken. Kijk maar eens naar deze plaatjes. Het aftellen is begonnen, over 14 dagen zijn we er al! Reis je met ons mee? Er komt een kopje reisverslag waar je onze belevenissen kunt volgen.

   image image

De twee linker foto’s van een brug waar we in de buurt komen. Of we dat gaan bezoeken, zien we tezijnertijd wel. De 2 rechtse foto’s de omgeving van een geëmigreerde Nederlandse boer. En juist die omgeving stond al op het programma - daar gaat va ik van glimmen. Akkerbouw in Canada!

19 juni 2012: Stoom in Australië –> wederom uitstel….

Ja sorry, ik ben soms echt té enthousiast, dan laat ik via de site al weten wat de plannen zijn. Beter om eerst de plannen rond te hebben en dat te vermelden. De reis is er dus nu van af. Dit betekend niet dat we niet meer gaan, maar dat we het eerst de plannen gaan uitwerken.

18 juni 2012: Dick al op weg naar Canada

Dick is afgelopen vrijdag vertrokken richting Canada. Omdat deze bestemming onze eerste keer is, willen we de details van de reis ter plekke gaan bekijken. Is er nog een mooie dealer, een goed steak house en de kroeg op loopafstand van het hotel. Dat soort dingen en ook de excursies gaat hij bezoeken. Om alvast hallo te zeggen en kennis te maken. Over twee weken – 3 juli ‘12 – vertrek ik met de groep en zullen we elkaar daar ontmoeten.

12 juni 2012: Canada, here we come!

Afgelopen weekend waren we eens thuis. Niet zomaar maar omdat we op vrijdag de groep Bowling Green op bezoek kregen en op zondag de groep voor Canada. Deze laatste groep gaat als eerste vertrekken op de 3e juli 2012. Het leek wel een promotie campagne bij het rondje dat iedereen zich aan de anderen voorstelde. ‘Ik ben al eens op reis geweest met’.’dit is mijn 8e keer’, ‘dit is mijn 3e keer’, ‘het is me goed bevallen’… en daarom heb ik het nu nog eens nagekeken.

Trekkerskieken Statistiek: van de 32 reizigers, zijn er 16 al eens eerder mee geweest. In totaal zelfs al 48 keer, ofwel, gemiddeld zijn deze 16 mensen al 3 keer mee geweest. 4 x 1 - 5 x 2 -  2 x 3 - 2 x 4 - 1 x 6 en 2 x 7! Ja, tuurlijk dat we daar trots op zijn! En nu weer over tot de orde van de dag. Nu het boekje gereed is en de mensen geïnformeerd gaan we aan de slag met de foto en laatste brief voor vertrek. Website reisverslag klaar zetten en nog een beetje bijleren over Facebook.

7 mei 2012: Twee nieuwe reizen op komst

EK Tractor Pulling 7+8+9 september 2012; op de site staat al de 1e informatie. We werken aan een reisprogramma. Wil je zeker zijn dat je een hotelkamer hebt, stuur dan alvast een e-mail aan Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Ford, Fordson en New Holland 5-daagse reis van 28 sept. t/m 1 okt. 2012 in Engeland. Het reisprogramma is bekend en komt binnenkort ook op de website te staan. De primeur heeft de Ford en Fordson Club Nederland, die woensdagavond 9 mei haar ALVergadering heeft.

you tube7 mei 2012: Dyersville reisverslag – film deel 2 geplaatst

Vanavond werd ik getipt dat het 2e deel van de reisfilm niet (meer) op de site stond. Dit natuurlijk snel hersteld, want dit deel wil je zeker niet missen als je het eerste deel helemaal hebt uitgekeken. Met dank aan Henk Berends – klik op de knop 'Like’ als je het mooi vond. Zie reisverslagen/ REISVERSLAG Dyersville: Fabrieken-Oogst-Miniaturen, en start de film! Of klik op het plaatje YouTube. Veel plezier met de film deel 2!

24 april 2012: Clubblad De Lange Slag in kleur

Op 2 februari jl. gaven we en lezing bij De Lange Slag. Het verslag ervan staat in kleur in het vernieuwd clubblad. Zie kopje MEDIA als je het artikel wilt lezen.

20 april 2012: Het voorjaar is begonnen op de boerderij

Deze week zijn er 7 lammeren bij ons geboren, zaterdag 14 april 2 ooitjes, dinsdag 17 april 2 ooitjes en vanochtend liepen er nog eens 3 ukkepukken rond. Hiervan 2 rammen en een flink ooilam. Een verrassing want ik heb zwarte bles schapen – geen stamboek – en ze kreeg een wit lam en 2 blesjes.

Groot en eigenwijs, klein en slim? Het hele kleine diertje wil best wel even geholpen worden om wat extra melk te drinken, maar het grote dier stribbelt tegen, al mekkert zij wel dat ze wat lust. Ach ze heeft ook wat bij te zetten, dus ik laat het zo. Even apart in een hokje voor de komende twee dagen om het moederdier  niet te ver te laten lopen en de kids voldoende kunnen opstarten samen.

De andere vier eerder geboren dieren groeien al hard en leren snel bij. Als ze proberen een drup melk bij tante weg te smikkelen, kijkt tante zo boos dat ze de poging wel verder laat. Moeder dier snuffelt even bij de staart van het kleintje en weet dat het goed is, deze is van mij. Wat een prachtig gebeuren om te observeren. En zo zit ik iedere ochtend en avond nog een poosje langer in het hok.

image28 maart 2012: Grootste strandstoel ter wereld, sinds 22 maart jl. in Bournemouth.StrandstoelGrootste27maa-1 jpg crop_display strandstoel

In Bournemouth, Engeland is een strandstoel geplaatst met de afmeting van 8,5 meter hoog en 5,5 meter breed. Het weegt 6 ton en als je op de stoel zit, dan zit je zo’n 3 meter boven de grond. Ga je mee naar de Great Dorset Steam Fair, dan kun je er een kijkje nemen.

Nard bedankt voor je leuke tip!

22 maart 2012: Facebook integratie met de website

Ondertussen ben ik aan het oefenen met Facebook. Foto’s plaatsen met de mobiel en doorsturen naar Facebook. Voor insiders afgekort als FB. Als je een foto met geiten voorbij hebt zien komen gisteren, dan heb je het laatste bericht gezien. Het zou dan leuk zijn als die berichtjes ook op de website komen te staan. Dan niet over de geiten want dat was een oefening! Maar over de belevenissen onderweg. Maar hoe komen die berichtjes op de website? We maken gebruik van Windows Live Writer. Als iemand het weet, stuur dan een bericht aan Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken of antwoord op het FB account – Anne-Marie Meijer. Alvast dank!

P1020884 (2)12 maart 2012: Een bericht uit Saigon (uit de mailbox Trekkerskieken)

Hoy Anne-Marie,

Er gaat toch best wel veel tijd zitten in het rondbrengen van de flyers van de GDSF……

Je moet ze natuurlijk wel ergens afgeven waar de GDSF en trekkerskieken nog niet zo bekend is. Op de foto zie je een blije dame in Ho Chi Minh stad (Saigon) die net een foldertje in ontvangst neemt. Onze nieuwe reisgenoot Rien moest voor zijn werk hier zijn en kreeg meteen de opdracht mee om de reis wat te promoten. Missie geslaagd zo te zien. Ik kreeg deze foto net op de mail binnen uit Saigon.

O ja, ze vroeg of daar ook een opstapplaats voor de bus komt…..

Groet, Nard Peeters.

Super, wat een enthousiasme Nard en Rien!

9 maart 2012: Omroep Gelderland LIVE in de uitzendingOmroep Gelderland, interview Dick

image

‎'t Was gaaf. Zo'n rood lampje met ON AIR. En diverse computers, mengborden en schuifjes. Helemaal echt. Ook waar het dan écht gebeurde microfoons aan vaste armaturen, geluiddempende wandhangers, en Rob Kleijs - geweldige stem. Vriendelijk en gezellig. Een paar vragen, muziekje, paar vragen en voorbij!

Super. Nu hebben we alles regionaal gehad : TV, krant en radio. Wouw!

6 maart 2012: We komen donderdag 8 maart 2012 op de Radio Gelderland!

Nadat we in de krant hebben gestaan zijn we gebeld door de Radio. Ja zeker willen we er aan mee werken. Donderdag 8 maart 2012 komen we tussen 1130-1150 uur op de radio. Radio Gelderland, frequentie 88,9 / 89,1 / 90,4 / 103,5 FM.

6 maart 2012: ‘T dagelijkse leventje

Dick is sinds vrijdag weer thuis. En voorlopig zijn we thuis. Eind maart wel 4 dagen naar Spalding en op 14 april een dagje NL met De Lange Slag, maar verder pakken we het dagelijkse leventje weer op. Gisteren bezig geweest met de kalender voor 2012. We hebben een 2e stand ingericht. Een 2e kar die diverse evenementen zal gaan bezoeken zoals die vermeld staan op tractorpulling.nl.

En thuis ook weer aan de slag. Een molletje heeft het enorm naar zijn zin gehad gezien de vele zwarte hopen. Gisterenavond zes klemmen gezet. Ook wordt het tijd om nog wat snoeiwerk te doen in de tuin en wat vorstvrije voorjaarsplantjes te poten.

24 februari 2012: Nog 1 plaats voor Canada – lange reis

Sinds gisteren is er één plek vrij. Meld je aan via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .

7 februari 2012: We staan in De Stentor, het dagblad van Oost Nederland!

Afgelopen vrijdagmiddag is er een fotograaf en verslaggever op bezoek geweest om onze activiteiten voor de Tractor-Shop en Trekkerskieken te portretteren. Het staat super mooi in de krant van vandaag – 7 februari 2012. Regio’s Deventer, Apeldoorn, Salland en Lochem.

  De Stentor P1 De Stentor p2

En vanochtend komen de reacties direct al los:

Hi Tractorfriends, nog net geen centerfold maar een leuk stukkie! Gefeliciteerd en de mazzel, Herman

Goedemorgen Dick/Annemarie, Leuk artikel over jullie in de krant! Wij hebben het met veel plezier gelezen. Groetjes Wim en Ans Jansen

Hallo, Wat een prachtig stuk in de Stentor van vandaag over Dick&Anne-Marie!!! Dat doet zelfs de Elfstedenkoorts een beetje naar de achtergrond verdwijnen. Anjo Esselink  - Hurricane

Kijk onder MEDIA als je het artikel wilt lezen. Daar staat een vergroting.

7 februari 2012: Arjan van de Kolk in Tsjechië

Via Bert M kregen we dit filmpje toegestuurd. Wouw wat een show zet CASE in Tsjechië neer. Gaaf. Kijk zelf maar. Het is al van 2009, maar als je het nog niet gezien hebt, dan is het te leuk om te missen. En Arjan van de Kolk rijdt een demo mijn zijn Steyr.

<iframe width="560" height="315" src="/http://www.youtube.com/embed/n2RkXhDmtps" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

6 februari 2012: Wachtlijst voor Bowling Green 2012

We hebben nu al zoveel aanmeldingen, dat de laatste 3 belangstellenden op de reservelijst zijn geplaatst. Dit betekend nog niet dat de reis vol zit. We gaan nu iedereen aanschrijven om de belangstelling om te zetten in een aanmelding. Dit levert soms wat ruimte op voor de reserves.  image

5 februari 2012: Winters Nederland

De beurs in Rosmalen was rustiger dan vorige edities. Komt dit door het prachtige winterweer? Vast wel want er kon overal geschaatst worden. Het ijs is sterk genoeg voor mensen, maar pas op als je het ijs wilt prepareren, dat je trekker niet door het ijs verdwijnt!

3 februari 2012: Kom ons bezoeken op 4 en 5 febr. ‘12. Internationale Oldtimerbeurs in Rosmalen

porsche

Tijdens de Internationale Oldtimerbeurs bewonderen liefhebbers o.a. auto’s die gebruikt zijn in films en auto’s die de afgelopen vijftig jaar op de Nederlandse snelwegen surveilleerden.

Zie deze link van de officiële site met meer info over 50 jaar verkeerspolitie, vele bijzondere special cars zoals auto’s uit ‘De Bende van Oss’, door Herman Brood beschilderde auto’s. Ook actie met een nagebootst mistongeval en hoe dit geanalyseerd wordt. Natuurlijk van alles op de beurs om te shoppen voor onderdelen, accessoires en nog veel meer. En ook kunt u hier de kortingsbon t.w.v. 2 euro downloaden!!

 

 

31 januari 2012: Spalding miniaturenbeurs 30 mrt t/m 2 april

imageVrijdag gaan we met de nachtboot naar Engeland. Op zaterdag is er een groot evenement voor liefhebbers van transport in de meest brede zin van het woord. De East Kent Bus Club viert haar diamanten jubileum maar ook voor Massey Fergusson, AEC en de MGB roadster is het een jubileumjaar. Een  hele bijzondere tractorshow, (met veiling!) waar ook liefhebbers van vrachtwagens, bussen en classic cars hun hart kunnen ophalen. We vinden er stands van een groot aantal tractor verzamelaars (150 exposanten), waaronder de bijzondere collecties van Roger Desborough en Malcolm Robinson met unieke exemplaren, waaronder een aantal Doe Triple D tractoren, zoals je hier links ziet afgebeeld. Op zondag is er de miniaturenbeurs in Spalding. Op verzoek van de deelnemers van vorig jaar gaan we met de dagboot op maandag terug naar Nederland. Geef je nu op via het online opgave formulier of stuur een mail aan Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .

Bekijk hier het volledige reisprogramma.

 

30 januari 2012: Een kort nachtje

Zaterdag werd in Didam de 1e ruilbeurs van dit jaar gehouden. Niet zo koud als vorig jaar, maar nog altijd winters. Er kwamen zeker meer mensen naar de manege waar ook buiten van alles stond opgesteld. Met de neuzen naar beneden werd er rondgelopen. Bij onze stand ging even de neus omhoog om naar de TV te kijken die de promotie video van Great Dorset draaide. En iets verderop werd diezelfde neus gevuld met heerlijke luchten uit de keuken. Ze brouwen hier de beste soep in de hele regio. Met de lepel er rechtop instaand, is de snertsoep met worst een heerlijk warme lekkernij.

Na het opruimen direct door naar Zwolle. Daar was Dick vanochtend al heengegaan want er worden vandaag twee sessies Tractor Pulling verreden. De avondsessie was volledig uitverkocht. Het publiek werd ruim 4 uur bezig gehouden met Pulling Plezier. image

Om één uur lag ik op één oor, met de boterhammen gesmeerd voor morgen. Net als gisteren gaat de wekker om kwart voor 5 en spring er direct uit. Wim rijdt met me mee naar Lochristi. Vorig jaar had hij er interessante modellen gescoord. Beurzen vind ik super, zoveel mensen die een praatje komen maken. Nieuwe spullen komen bekijken en reisprogramma’s meenemen. Jaap meld dat hij iedere week wel even op de site kijkt! Martin en Philippe stralen nog van oor tot oor, na de reis Dyersville en kopen de DVD die Henk Berends heeft gemaakt. Stijn weet Davy over te halen zijn naam achter te laten en samen naar Dorset te gaan. Rinus en Corrie willen graag weer eens een kijkje in Spalding nemen. Gert Jan komt vertellen dat op zijn evenement in Oosterwolde de vrijdagavond er veel jongelui komen en voor de Tractor-Shop wel heel interessant is. Dat komen nog wel 5 organisaties ook vertellen. Of we ook 6XL shirts hebben... en zo gaat het hele weekend door. Heerlijk! Bekijk de foto’s met deze link. Klik op de foto om ze allemaal te zien.

24 januari 2012: Post en films

Bij de post zaten diverse DVD’s. Van de reis Dyersville 2011 – door Henk Berends. Ook een DVD van het uitje naar de Vervaet fabriek – door Jan Peters en ook hebben we van Koos van Rooijen DVD’s ontvangen over de Great Dorset Steam Fair.

Heb je belangstelling voor een kopie, stuur dan een bericht aan Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .

24 januari 2012: Ja daar boven op die berg...

We hebben een heerlijke week in Zwitserland gehad. De eerste vijf dagen met strálende zon. Daarna een dag met bewolking en de dag erop met veel sneeuw. Iedere dag op de lange latten gestaan. Poeh, daar heb je nog wel wat beenspieren voor nodig om vol te houden. Ons hotel keek uit op de lift, dus we zaten perfect. ‘s Avonds weinig aprés ski gelegenheid, maar in het dorp (na een 20 minuten durende haarspeltbochten-afdaling) was meer afleiding. Daniel en Nancy Guggisberg hebben ons twee dagen vergezeld met het skiën en we hebben ze thuis bezocht. Zij wonen op het terrein waar dit jaar al voor de 15e keer Tractor Pulling Zimmerwalt wordt georganiseerd. Afgelopen zaterdag weer thuisgekomen met een lekker bruin tintje. Het was een heerlijke inspannende ontspanning!

image 6 januari 2012: Er is nog plek voor 2 personen voor de reis Mid West – Louisville – Kansas – Arizona !!

Wees er snel bij, want weg is pech. Met de teams Zeinstra Well Done Deere en D’n Aerdvruter van de partij belooft het een heel bijzondere Pull in Louisville te worden. De teams gaan na Louisville ook nog rijden in Kansas. Wil je nóg meer beleven, dan kan dat met de toevoegingen van de reis MidWest en Arizona. Bel voor meer info met Dick Meijer 06-20608032.

6 januari 2012: Nu ook deel 2 van de film Trekkerskieken USA Dyersville klaar.

Kijk bij de datum van 29 december en daar zie je beide films staan. Vind je het mooi? Stem dan op leuk of schrijf een bericht in het gastenboek. Vele reacties maken dat de filmers enthousiast blijven.....en weer nieuwe films van gaan maken. Dus stem op leuk, als je het waardeert, of schrijf een reactie in het gastenboek. Alvast dank!

 

image

 

4 januari 2012: We gaan zelf op vakantie!

Ja, dat is nog een nieuws! Volgende week vrijdag vertrekken we naar Zwitserland voor een verblijf in de bergen. Al jaren roep ik dat ik zo graag wil skiën en nu is het dan zover. We gaan! Afgelopen jaar gingen we maar liefst 12 keer op stap met groepen, maar zelf geen vakantie gepland. De reizen genieten we zelf zo enorm van, dat het er gemakkelijk bij in schiet. Maar nu gaan we dus echt zelf. We zullen een paar kiekjes schieten van onze belevenissen.

image

 

1 januari 2012: Weer een heel jaar voor ons

Terwijl in Sydney alweer even begonnen is aan het nieuwe jaar (lees reisverslag Australië 2007/08) beginnen wij er net aan. Gisteren, op Oudejaarsdag nog een poos bezig geweest met de hotels in Canada. De reis voor 2012 is volgeboekt, de eerste belangstellenden hebben zich zelfs al voor 2013 laten noteren!

We hebben weer een heel jaar voor ons met heel veel plannen. 

En wat ga jij doen in het nieuwe jaar?  Wij wensen je een Gelukkig en Goed 2012!!

29 december 2011: Video Dyersville deel 1 is klaar !

Henk Berends heeft de reis Dyersville op video vastgelegd. Deel 1 is klaar. Kijk en geniet! 

23 december 2011: Trekkers in de sneeuw

Trekkerskieken met Jeroen (8)

Beste Trekkerskieker,

We merken door het hele jaar heen dat er heel veel mensen plezier hebben aan wat er op deze site gebeurt. Het is leuk om telkens wat te schrijven, want er gebeurt altijd wel iets wat dat de moeite is om even te vertellen.

Bedankt voor het volgen van deze website! En voor dit moment wensen we jou en de jouwe graag :

 

Prettige Feestdagen

            en een Goed 2012!

ps de foto is van Jeroen die tegenwoordig veelvuldig in Amerika is. Hij ontmoette zijn vriendin in een Amerikaanse kroeg tijdens één van de Trekkerskieken reizen.

19 december 2011: Opruimen van het bureau / foto’s van Great Dorset toegevoegd aan het album

Vorig jaar schreef ik in mijn agenda, in de eerste week na de Sint; haal op tijd een kerstboom en neem wat rust. De kerstboom is gelukt, maar die rust nog niet helemaal. Bij het opruimen van mijn buro tref ik nog een verzoek van deelnemer Wim Peters om zijn 41 foto’s bij de reis van de Great Dorset Steam Fair te plaatsen. Dat is nu gelukt. Bekijk ze via deze link.

16 december 2011: Nieuwe website Classic Car Tours

Logo Classic Car ToursDit jaar hebben jullie wel gezien, op de site van Trekkerskieken werden er ook reizen voor autoliefhebbers gepromoot. En dat nog wel als wij onszelf Trekkerskieken noemen! Dat promoten zal toch nog wel even blijven, ondanks dat we deze datum een nieuwe website hebben gelanceerd met de naam Classic Car Tours. Een nieuwe tak van sport! Deze reizen worden samen met Marty Kamphuis en Gerard Peters georganiseerd. Zij weten alles over auto’s en Anne-Marie verzorgt met haar Trekkerskieken ervaring de organisatorische kant. Op dit moment wordt er flink gesleuteld aan de site, dus klik komend jaar gerust nog eens op www.classiccartours.nl om een kijkje te nemen in het reisaanbod.

 

27 november 2011: Gelderse Koppen uitzending

Ja, geweldig! Ook wij zien het stukje voor de eerste keer. Vreemd om jezelf terug te zien en nog gekker om te horen. Maar...we zijn er heel tevreden mee! Eigenlijk gewoon trots om de gelegenheid gekregen te hebben. Om te laten zien dat het iets bijzonders is dat we graag Trekkerskieken met tractorfans!

Vanochtend al een hele tijd aan het typen van alle reakties via gastenboek, facebook en sms. Geweldige reakties, zie ook het gastenboek.

Na de uitzending zijn we direct in de auto gesprongen. Want er was ook het kampioensfeest van Zeinstra Well Born Deer. Nederlands Kampioen en Eurocup kampioen Super Stock klasse. In een gezellig manege kantine die helemaal gevuld was met rijders en teamleden die Sjors en het team kwamen feliciteren.

image24 november 2011: Gelderse Koppen uitzending zaterdag 26 november 18.20 uur.

Volgens de website www.omroepgelderland.nl : Iedere week stapt Harm Edens in een klein autootje en gaat op zoek naar opvallende, grappige, ontroerende en bevlogen mensen in onze provincie.

De filmdag was een enorme ervaring! In 1,5 uur werden we gefilmd op de bank, met de trekker in de weer en nog even in de tractor-shop met allemaal mooie spullen. De uitzending is te zien op Omroep Gelderland op zaterdag 26 november om 18.20 uur. En via de website www.omroepgelderland.nl , klik door naar Gelderse Koppen.

image

Uitzending : zaterdag 26 november, vanaf minuut 15.25 t/m 22.30.

image Gelderse Koppen

22 november 2011: Goede miniaturen beurs in Zwolle

Het was een goede, drukke drukte in Zwolle. De mist bleek voor geen spelbreker om niet op weg te gaan. We hadden een prachtige stand waar voor de reizen een speciale hoek was ingericht. Met heel velen maakte we een praatje. We noteerden nieuwe belangstellenden voor de reizen van 2012. En in de Tractor-Shop hadden we een verloting waar er velen aan mee deden. Deze krijgen allemaal bericht wie de winnaars zijn geworden. Sommigen hebben direct hun T-shirt uitgezocht.

14 november 2011: De laatste drukke week van het jaar

Vandaag komt er een filmploeg van de televisie – daarover later meer. We gaan de 16+17e naar de Agritechnica met een touringcar én we gaan vrijdagmiddag naar Zwolle om daar op te bouwen voor Europa’s grootste miniaturenbeurs in Zwolle die gehouden wordt op de 19+20e nov. 2011. Bij het boodschappen doen afgelopen vrijdag bedacht ik me dat het mandje niet zo gevuld hoeft te worden, want we zijn maar 2 dagen thuis....

Doen we daarna dan niets meer? Hahaha, nee juist dan, met de rust van het thuis zijn gaan we bezig met de plannen voor volgende jaar en zelfs al met het voorjaar van 2013. Maar we hebben wel tijd voor een spontane kop koffie voor degenen die dan langs komen. Dus voel je uitgenodigd dat als je in de buurt bent even aan komt. Bel wel even want we gaan hebben diverse familie, kameraden en kennissen bezoekjes gepland.

Trekkerskieken met de L.C.N. bij Vervaet (13)20 oktober 2011: Bezoek met Landbouwminiaturen Club Nederland (L.C.N.) naar Vervaet, Biervliet

We hadden een stralend mooie dag tijdens ons bezoek aan Vervaet in Biervliet. Dhr. Robin Vervaet gaf een presentatie en zijn medewerker Joris leidde de andere helft van de groep door de fabriek. We keken onze ogen uit in de productie hal en de revisie afdeling.

Bekijk hier het reisverslag en de foto’s. 

18 oktober 2011: Altijd op vakantie!

Deze week is de meest bijzondere week van mijn reisjaren. Iedereen wil eigenlijk wel altijd op vakantie zijn en deze week kan ik zeggen, dat is me gelukt. Vorige week net teruggekomen van oldtimer auto’s in Hershey-USA (11 okt – week 41), deze week gaan we met 50 mensen naar de Vervaet fabriek voor de L.C.N. (20 okt-week 42) en volgende week zijn we met 21 personen in Iowa om daar fabrieken, oogst en de miniaturenbeurs in Dyesville te bezoeken (27 okt-week 43).

En ben ik daar gelukkig mee; JA ! Jullie kunnen nu en in de toekomst nog veel met ons beleven tijdens je ideale vakantie: trekkerskieken!

2011-41 Dn Aerdvruter244 Zeinstra New Born Deere10 oktober 2011: Nederlandse deelnemers op  Indoor Championship Tractor Pull – Louisville, Kentucky in USA bekend;

Twee top teams uit de Nederlandse Super Stock competitie gaan deelnemen in Februari. Dat zijn de nummero 1 van Europese Kampioenschappen en de nummero 1 van de Euro Cup 2011. De teams D’n Aerdvruter en Zeinstra New Born Deere. Dit kan een heel interessante strijd worden. Beide teams rijden met Europees gebouwde motoren wat kunnen die tegen het Amerikaans geweld? Binnenkort meer. De kans bestaat zelfs nog dat een derde team er ook mag rijden. (Foto’s Rudy Linthorst)

4 oktober 2011: Nederlandse deelnemers op  Indoor Championship Tractor Pull in USA!!

Vanmorgen kwam er bericht uit Amerika dat in elk geval 2 Nederlandse Teams deel mogen nemen aan Amerika’s grootste Indoor Tractor Pulling Championships. Deze wedstrijd van 15 t/m 18 februari  in Louisville, KY staat in hoog aanzien omdat hier de beste tractoren van de meerdere Tractor Pulling organisaties die het grote Amerika kent, tegen elkaar uit komen.

De wedstrijden trekken enorm veel bezoekers afgelopen jaar waren het er meer dan 75.000. Gelijktijdig wordt er Amerika’s grootste landbouwshow gehouden. Dit is een unieke kans voor de Nederlands om de krachten te meten. Meer info over de landbouwshow en Championship Tractor Pull op: www.farmmachineryshow.org

Broadbent 30 september 2011: Reisprogramma MidWest-Louisville met Farm Machinery Show

Er zijn een aantal unieke bezoeken gepland zoals:

-de CAT fabriek in Decatur waar onder meer de grote 400 tons dumpers worden gebouwd,

-Colberg Machine waar ze speciale coatings op lagers aanbrengen voor minder wrijving bij pulling tractoren,

-team Terry en Josh Blackbourn die zelf high tech motoren bouwen en met 4 tractors in de top van het Grand National circuit meerijden.

Bijzondere adressen met HOT STUFF!! Er zijn twee reisvarianten. Bekijk ze beide met het reisprogramma via deze link.

29 september 2011: Laatste nieuws over Agritechnica: we gaan rechtstreeks voor 2 interessante beursdata op 15+16 nov. ‘11

Op 15 en 16 november gaan we naar de Agritechnica en reizen rechtstreeks van uit Nederland naar Hannover. Op de 1e reisdag beginnen we ‘s ochtends om 07.00 uur met het ophalen vanaf de opstapplaatsen en komen rond het middag uur aan in Hannover. De deuren sluiten om 1800 uur, waarna we naar ons hotel gaan. De 2e dag zijn we bij het openen van de beurs weer aanwezig. We blijven weer de hele dag – tot 1700 uur op de beurs. Op de terugweg gebruiken we onderweg een diner voordat we langs de diverse plaatsen naar huis rijden. Prijs vanaf 260 euro, incl vervoer vanaf opstapplaats, hotel op basis van 2 personen op 1 kamer, ontbijt, 2 x diner, 2 x entree. Excl. lunch op beursdagen.

Beat Eater rode bietenrooier28 september 2011: Laatste nieuws over Vervaet LCN logo

Maandag jl. hebben alle nieuwsbrieflezers / miniaturenfans van L.C.N. een nieuwsbrief ontvangen. Heb jij deze als miniaturenfan niet ontvangen? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken en vraag om de nieuwsbrief!  Daarin stond dat we nog maar enkele plekken te vergeven hebben om mee naar Vervaet te gaan op 20 oktober 2011. Het is een goed gevulde dag met opstapplaatsen in Assen, Hoogeveen, Zwolle, Apeldoorn, Arnhem en Meerkerk. Voor 89 euro – all-inclusive als lid LCN/anders 99 euro – kun je deze dag mee. We beginnen om 09.30 uur bij de 1e excursie en om 19.00 uur rijden we na het diner weer naar de opstapplaatsen.

 

19 september 2011: Uit het gastenboek/Great Dorset

Hallo Dick en Annemarie,

Help, er komt nog steeds stoom uit mijn oren!! Heb ik nu voorgoed het Dorset virus te pakken? Tjonge jonge, wat was dat een leuke reis. Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Leuk dat buschauffeur Joost ook een filmpje op youtube heeft gezet. Ook op mijn kanaal( op youtube)van multinaatje heb ik een paar korte filmpjes van Dorset geplaatst met natuurlijk een link naar jullie toe. ( de ijsblokjes overleefd...) Als de dvd binnen is dan denk ik dat we in ons clublokaal van de winter hier wel een leuke avond van maken met wat belangstellenden. Hopelijk komen we elkaar wel weer eens tegen op een of andere show, of anders misschien tot volgend jaar. Groet, Nard Peeters.

PS : open youtube, en kopieer dit erin, dan zie je 4 filmpjes van Nard Peeters: multinaatje steam fair 2011

18 september 2011: Meddo oldtimerfestival

Gisteren zijn we het Twentse land ingetrokken naar Meddo. Daar werden de Oldtimerdagen gehouden. En nu niet met de stand, maar als bezoeker. Een uitgebreide collectie oldtimer materiaal. Van stationair, tractoren, motoren en auto’s. Oude gereedschappen, maar ook nieuwe. Lekker een visje gegeten tussen de gezellige bezoekers in. Op veel plekken een babbeltje gemaakt. Daar kom je zelf niet aan toe als je in je eentje staat of het te druk is om weg te kunnen. Nu hadden we mooi eens de gelegenheid om ervan te genieten. Dick kocht gereedschap en ik een paar gebreide Fendt truitjes voor jonge kinderen. Iets nieuws, maar wat vroeger veelvuldig door oma werd gemaakt voor al haar kleinkinderen. En dat was dan ook je lievelingstrui en droeg je dan tot de gaten erin vielen. Hé het begint te regenen, we gaan naar huis, geen natte modderige vieze tent, geen vieze bakken, geen natgeregende spullen, geen nawerk de volgende dag.

15 september 2011: Bokken van de geiten scheiden

We hebben nooit zo vroeg de geboorte van nieuwe dieren gepland. In februari zijn we meestal niet thuis. En maart kan ook nog zo koud zijn. In april is het al lekker dartelen in de weide bij een mooie dag. Dus vroeg genoeg. Maar ineens zie je dat het jong grut gegroeid is en capriolen begint te tonen. Terwijl jonge haantjes hun kelen schrapen en grukelegruen (kukeleku is nog even oefenen) beginnen de rammen in de wei te jagen. De geiten al idem dito. Tijd dus om de boel te scheiden. IMG_0940

Zo ook gebruiken we deze term ‘bokken van de geiten scheiden’ als de lijst van belangstellenden zo lang wordt, dat er niemand meer bij kan. De volgenden worden als reserve genoteerd. Maar die willen wel graag duidelijkheid. Dus sturen we de belangstellenden een brief of ze zich willen opgeven als deelnemer en de 1e aanbetaling willen doen. Die brief is deze week naar de groep Canada gegaan, die in de maand juli het reisprogramma hadden ontvangen. Ze hadden zich al langer geleden als belangstellende laten noteren. Nu dus de vraag of ze meegaan. Dat maakt de weg wellicht vrij voor mensen op de reservelijst die daar in oktober bericht van krijgen.

En de geiten? Over 2 maand gaan ze op vakantie, naar de bok.

12 september 2011: Het Tractor Pulling seizoen loopt ten einde

Gisteren was in Bakel ons laatste Pulling event waar we met de stand heen zijn geweest. We vertrokken er weer met modder aan de schoenen. Helaas valt dit de organisatie ieder jaar ten deel, maar ze hadden flink hun best gedaan om de paden begaanbaar te houden. De wedstrijd heeft er niet onder geleden en er was dan ook volop publiek op af gekomen. Er zijn nog een aantal buiten evenementen te gaan. Maar wij nemen de rust van een paar weekenden niets. Heb je toch zin erop uit te gaan, dan hebben we een paar suggesties:

17+18 september in Meddo de Oldtimerdagen
18 september in Julianadorp, trekkertrek
24 + 25 september in Oudenaarde (België) de Int. Werktuigendagen – 120 hectare showoppervlakte !
op 1 oktober vertrek naar Hershey Pensylvania – USA voor een oldtimerreis – 11 oktober weer thuis
en 2 oktober alweer de 1e ruilbeurs in Panningen.

5 september 2011: Het EK in Alaharma is goed verlopen

Heel Europa heeft profijt gehad van het mooie weer, ook het Scandinavische Finland. Hier werd het Europees Kampioenschap Tractor Pulling verreden. De Hurricane Supportersgroep vertrok onder begeleiding van Gerrit Oltvoort en Paul Zoerink op vrijdagmorgen. Vanaf Schiphol vlogen ze naar Vaasa. Daar werden ze door een touringcar opgehaald. De zaterdag en zondag waren geheel gewijd aan de wedstrijd. Maandagmorgen, in alle vroegte, werd er al weer naar Nederland gevlogen zodat de lokalen (Hurricane komt uit de regio van Laren/Lochem) nog even een stukje Loarnse Karmse (Larense Kermis) konden meepakken.

Groepsfoto origineel, met tekst4 september 2011: Super dagen tijdens de Great Dorset Steam Fair

Wat hadden we een geluk! Tijdens de Great Dorset Steam Fair hadden we prachtig weer. Bijna te mooi omdat het warm was. Maar de mix van drie dagen was geweldig. Maar ook pech was dit keer ons deel. Voor de groep die mee naar Londen ging. De bus werd al de eerste avond open gebroken en 5 tassen ontvreemd. Hiervan waren 3 tassen gevuld met laarzen en schoenen.D A in Londen- Gelukkig waren die niet nodig, bleek later in de reis. Maar pech is het wel. Het bezoek aan Londen was sowieso een ervaring, want wat is het daar druk. Geen doorkomen aan als je met een bus de highlights wilt bekijken, dat was toch wel  jammer. We zijn allemaal lekker bijgekleurd van de zonnige dagen. De avonden werden gezellig afgesloten met een drankje in het hotel of onze Ierse stamkroeg O'Neill's. Op zowel de heen- als terugreis hebben we vanaf de boot, de prachtige krijtrotsen van Dover bewondert. Verder is het volgens de deelnemers naar tevredenheid verlopen blijkt uit de enquête die ze in de bus hebben ingevuld. 

Volgend jaar gaan we zeker weer. Met de volgende varianten: een 5-daagse reis met 3 dagen Steam Fair, een 5-daagse reis met 2 dagen Steam Fair en 1 excursie dag naar Londen voor een bezoek aan of het Science Museum of Kew Engines (nog even turven waar de meeste stemmen heen gingen) met de mogelijkheid voor vrouwen om te gaan winkelen in het centrum van Londen. 

Foto gemaakt door Jan en Corrie Smit, met de Tower Bridge op de achtergrond. Er waren met deze Londen variant diverse vrouwen mee die het wel mooi vonden naast de techniek van de Tower Bridge ook wat van de stad te zien!

27 augustus 2011: We zijn allemaal weer thuis van Bowling Green

Het was dit jaar een lange variant met een een enorm diversiteit van snelheid. We begonnen met in South Dakota met een Bike Week. Het weekend erop naar Ohio - Bowling Green om daar naar Tractor Pulling te gaan kijken. En in de week erna zijn we naar de Half Century of Progress geweest waar heel veel (oude) tractoren te zien waren. Al met al een super reis - volgens onze deelnemers- en wij zijn er ook weer van overtuigd dat het goed was. Gezellig, gemoedelijk, veel gezien, veel gedaan en beleefd. Bekijk het verslag - het laatste deel komt er nog op te staan, dus houd het even in de gaten. Iedereen bedankt voor het vullen van het gastenboek. Op reis is dat echt super om te lezen. 

8 augustus 2011: Amerikaanse J+J Mez komen Trekkerskieken in Lochemkrantenartikel

Wil je het hele artikel goed lezen, kijk dan onder het kopje Media.

Dick heeft voor deze Amerikaanse gasten een heel programma samengesteld. Vol met trekkers en... zoals in een goed huwelijk gaat, ook leuke dingen voor haar. Ze is gek van poppen! Tijdens deze vakantie vieren ze overigens hun 40-jarig huwelijksjubileum.

Trouwens, heb je al een abonnement op onze nieuwsbrief? We sturen 1 keer in de maand/twee manden een digitale nieuwsbrief rond. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

7 augustus 2011 De Iveco heeft panne

Ons mooie vervoer heeft ‘een technische storing’. Zoiets wat je niet zelf kan verhelpen. We konden er nog net mee naar Lochem, maar Edewecht zal niet gaan. Wat jammer want daar wordt het 20-jarig jubileum gevierd dat er Tractor Pulling wordt georganiseerd. Voor ons maar zo een dag thuis. En eigenlijk was dat ook wel welkom. Morgen vertrekt Dick naar de USA en ik volg hem met de groep komende woensdag. Zo komen we toch ook een keer bij familie... op zondag!

 

 

 

6 augustus krantenartikel 22011: Jerry en Joyce Mez

Deze week kregen we bezoek uit de USA. Jerry en Joyce Mez van het Farmall Land museum in Iowa zijn de komende week in Europa. Ze bezoeken zoveel 2011-31 Jerry and Joycemogelijk International Harvester trekkers. Gisteren bij de broers Gussinklo die ook Inter fan zijn en meerdere bijzondere exemplaren hebben staan. Vandaag de tractor pull van Lochem. In het midden van de week naar Amsterdam en omgeving. Zo ook het IHC museum van Jan en Ina Molenaar. Het volgende weekend zullen ze alle dagen van het IHC festival in Nordhorn gaan. 

 

2011-32 GDSF Logo2 augustus 2011: Met 2 touringcars en 92 mensen naar de Great Dorset Steam Fair

Vandaag was een dag van doorbuffelen. Vanochtend om 05.00 uur begonnen, want de infomappen wil ik graag de deur uit hebben vandaag. En dat is gelukt! 92 mensen verdeeld over een groep Londen en een groep Dorset. Deze laatste groep gaat rechtstreeks naar de Steam Fair toe. Er is nog steeds plaats in deze bus, de bus die naar Londen reist is vol. De 4-daagse variant met vertrek op donderdag is geannuleerd. Wil je meer info, stuur een mail naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken als je nog mee wil. Vanaf maandag 8 augustus ‘11 kun je alleen nog mee als het hotel nog een plek vrij heeft. 

 

 

18 juli 2011: Maandagmorgen

Deze maandagmorgen voelt ook echt als een maandagmorgen. De wekker ging om half zeven, maar toch niet voor mij?! Jahaa, echt wel! Vrijdag een verjaardagspartij met kameraden tot 0230, zaterdag er om half 7 uur uit om naar Staphorst tractor pull B-divisie te gaan, 's avonds onze vakantiejongens naar de disco gebracht en opgehaald. Natuurlijk ook weer even eieren gebakken en even gezeten, wat geweldig hun koppies en verhalen.Super! En dan zondag naar de Zwarte Cross geweest. Wat een happening daar. Vooral als je een avond kan meepakken is het een geweldig evenement.

Maar nu voelt het wel als een maandagmorgen. Wat heerlijk toch, want we hebben van alles beleefd en vanavond gewoon op tijd naar bed. 

Helaas is het tijdelijk niet mogelijk foto's bij te voegen. En de webbeheerder is op vakantie...

2011-07 sturgis-rat-bike Sturgis15 juli 2011: Sturgis, Bowling Green en Half Century of Progress Show

We wisten al dat Sturgis spectaculair zou zijn maar onlangs is het programma van het evenementen terrein “Buffalo Chip” waar we 3 dagen bivakkeren bekend geworden.

Zo zijn er concerten van: Tesla, George Thorogood & The Destroyers, John Forgerty enz. Verder zijn er de Hula Girls, iron Cowgirl Band en is er de Rats Hole Custom bike show.Gemiddeld komen hier zo’n 40.000 mensen op af, dus echt groots.

Ook kun je naar het hillclimben met de motorfiets en is er een miss bikini verkiezing. Er is echt te veel om op te noemen. Het beste kun je kijken op Buffalochip.com

De Sturgis/Bowling Green reis krijgt nog een staartje. Je kunt ook nog twee dagen langer blijven en naar de Half Century of Progress Show, de grootste antieke tractor en demo show met meer dan 2000 stuks combines, cornpickers, ploegen en trekkers bezoeken.

Speciale gast is de Kinze Double Trouble, Zeg maar een grote versie van de Engelse Ford Major/Dow tractors. Verder is de grootste vlag van Amerika te zien. Elke dag is er een parade en zijn er vele veld demonstraties. Prijs voor de  twee 2011-07 BGhalf century of progress2011-07 Kinze Double Troubledaagse verlenging is € 135.- Bel met Dick Meijer 06-20608032 of e-mail even voor de mogelijkheden Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Al meer dan 10 personen hebben zich voor deze verlenging opgegeven.  
Wil je nog mee? Er zijn nog een paar plaatsen vrij.

4 juli 2011 BE-trailer voorzien van stickers

Wouw! Het was een prachtig mooie dag gisteren. In vele opzichten. Het weer was heerlijk om buiten te zijn. En ook was het perfect weer om de trailer te bestikkeren. Eerst even door de wasstraat en dan aan de slag. Dit is het resultaat zoals het op tekening staat. Op de trailer zelf is het zelfs nog veel mooier! Donderdag komt de nieuwsbrief over de nieuwe reis Canada en ook de foto’s van de trailer. Heb je je al aangemeld voor de nieuwsbrief, doe het dan nu, dan krijg je ook de foto’s te zien!

 trailer ontwerp kindtrailer ontwerp tractor 

canada-flag 4 juli 2011: Canada reisprogramma bekend

We zijn verheugd om te kunnen melden dat het DAG-TOT-DAG programma van Canada klaar is! We zijn er trots op omdat het gelukt is om een veelzijdig programma samen te stellen! En we kunnen zelf eigenlijk niet wachten om er te gaan kijken nu we er al zoveel over gelezen, gezien en gehoord hebben.

Op de website staat een verkorte versie. Wil je meer info, stuur dan een bericht naar info@trekkerskieken of bel met mij, Anne-Marie 06-11955999. Dan krijg je een 8-pagina tellend programma waarin per dag staat wat we gaan doen en alles wat je verder wilt weten om te besluiten mee te gaan. Zoals je wellicht wel weet, we gaan niet met grote groepen omdat we we graag vlot en flexibel reizen en veel willen zien. Geef je vrijblijvend op als belangstellende. Hierdoor verzeker je van een plek terwijl je de tijd kan nemen om het programma te lezen.

3 juli 2011: Dick in het ziekenhuis

Afgelopen maandag is Dick geholpen aan een liesbreukoperatie. Een op zich kleine ingreep, als er geen complicaties zijn. De gevolgen zijn groter doordat je niet mag tillen en de wond trekt bij het lopen. Helaas werd de wond almaar dikker en roder. Dan toch de dokter maar even laten zien, en daar zaten we al in de auto op weg naar het ziekenhuis. De wond weer open, schoongemaakt en daar lig je dan in het ziekenhuis. Gelukkig voelde Dick zich goed en mocht zaterdagmorgen weer naar huis. De wond blijft open en moet 2 keer per dag schoongespoeld worden, waardoor het vanzelf dicht moet groeien.

Onze plannen op vrijdag naar Nijnsel te gaan schoten er (vanzelfsprekend) bij in. Eerst thuis de boel goed, dan pas goed weg! En zo vertrok in dan op zondagmorgen met Marcel naar Nijnsel voor het 25-jarig jubileum van de KLW met een fantastisch plattelandsfestival. Mooi weer, veel mensen, en heel veel aandacht had de organisatie besteed aan een mooie opzet met gebouwtjes waar allerlei huishoudelijke werkzaamheden en ambachten werden uitgebeeld.

3 juli 2011: Europa Kinder Hulp

Om even over half 3 gaat de wekker, na een korte douche zit ik al in de auto op weg naar Arnhem. Daar komt een snelbus uit Berlijn aan met Marcel. Ons 14-jarige vakantiekind die nu voor het 2e jaar komt. Hij wilde graag eerder komen en daar stemden we zonder verder nadenken mee in. Flink gegroeid en met gel in de haren – vorig jaar nog niet – komt hij aan. Geweldig om hem weer te zien en dat is wederzijds. Flinke grijns en een hartelijke spontane omhelzing. Thuis weet hij al de weg. Zijn bed, zijn kast, de skelter, de dieren alles is er zoals een jaar geleden. Over een goede week komt ook Jeffrey (5e keer hier) met de bus van EKH en gaan samen weer naar huis op de 28e juli. We gaan er een leuke tijd van maken! Kijk voor meer info over EKH op www.europakinderhulp.nl al 50 jaar en 100.000 vakantiekids!!2011-25 Roadrun stwc

25 juni 2011: Roadrun Stoomwalsenclub

Vrijdagavond reed ik naar de Drachtstercompagnie voor de Roadrun van de Stoomwalsenclub. Mijn eerste keer en dan is het altijd afwachten hoe het verloopt. Op het veldje stonden er verschillende caravans, woonwagens en campers. Nadat ik eerst een rondje had gelopen en me had voorgesteld werd ik al snel uitgenodigd om vlakbij Stijn, Bionde en Amber te komen staan. Ze hielpen graag mee om de tent op te bouwen en daarna natuurlijk een partijtje te badmintonnen.

‘s Avonds was het fris en daar had een andere buuf een prima middel voor; warme glühwein. En nog even later gingen we met ons allen de schuur in waar we heerlijk konden zitten met lekker hapjes erbij. Gezelligheid alom. Zodra ik ‘s ochtends het tentje uitkwam zag ik de diverse pluimen van de stoommachines dampen. Ze moeten echt op stoom komen en dat duurt wel zo’n 2 uur. De rit begon om 1030 uur, dus nog wel even tijd voor een ontbijtje bij een buurman van het veldje. Het tekent wel dat je overal zomaar kan aanschuiven. Vriendelijkheid alom.

Het weer was ons niet super gezind. Maar het kon de pret zeker niet drukken. De ‘optocht’ ging op weg. Fluitend en stomend de omgeving van de Drachtstercompagnie door. Er was nog publiek op de rit afgekomen – ook bekenden van de Great Dorset Steam Fair. Ik was uitgenodigd door team Haan om op het bordes van de woonwagen van Pipo en Mamaloe plaats te nemen. Een prachtige woonwagen met diverse details. Wouw!

Onderweg maakten we een lunchstop. Na de middag waren we vrij en zo ging team Haan rechtstreeks naar het café. Geen gekke keuze want de regen nam toe. Daar hebben we twee borrels gezeten voordat we ons meldden bij de barbeque. De Dors(t)vlegels vierden vanavond hun 25-jarig bestaan en daarbij deden ze hun naam goede eer aan. 

2011-24 Made, ptzt

20 juni 2011: De bezoekers van Made 2011

Wat een regen. Wat enórm jammer. Voor de organisatie met ál het voorbereidende werk en kosten die ze ondanks de regen toch hebben gemaakt. Voor de rijders die hun run niet neer konden zetten. En het publiek wat niet de show zag waarvoor ze kwamen.

En waar ze allemaal wel vandaan kwamen! We hebben ze lang niet allemaal bij de stand gehad om te weten waar precies, maar Zwitserland, Denemarken en Italië was goed vertegenwoordigd. Ook Engeland was aanwezig en zelfs een bezoeker uit de USA.

De jonge jongens op de foto hebben goed begrepen dat in de sport van tractorpulling er voor iedereen een plekkie is. Ook al heb je geen tractor!

P.T.Z.T. staat voor Pulling Team Zonder Trekker – “Kiek tum goan”.

16 juni 2011: Mooi weer, gras in de baal2011-24 balen hooi

Na zoveel mooie maanden zit het gras goed ‘in de aar’. Voor ponys het ideaal voer. De stengels in het gras zijn goed voor hun spijsverteringsstelsel.

Nu zijn we nogal eens op pad en hoe kun je dan een goede boer zijn. Door een goede buur te zijn! Onze buurman is zo’n buur. Waarbij ‘ene hand de andere wast’ zo helpen wij hem met mestopslag en hij helpt ons door het weiland te bemesten en het gras te maaien+schudden+harken+balen+verplaatsen naar opslag.

We kwamen terug van weer eens een weekend weg en het gras was ondertussen gemaaid en geschud. Dick was die dag voor TracorPulling in Didam en ik in Nuenen op een 2-daags stationair event. Na drie mooie dagen ging het op de 4e dag de baal in.

En zoals een goede boer het precies aanvoelt, het was mooi droog, en ging ook droog de baal in. Super buurman! Bedankt.  

deurhanger15 juni 2011: Canada, here we come

De afgelopen maanden zijn we ‘s avonds gemiddeld twee avonden per week bezig geweest om te werken aan het programma naar Canada in juli 2012. Niet alleen vanachter de computer maar ook met bezoeken en telefoontjes naar oud-deelnemers die in dit gebied geweest zijn. Wat een enthousiasme op zo’n avond. Kaarten op tafel, stápels foto’s en verhalen! 

Op m’n schrijfblok pende ik de ene na de andere pagina vol met aantekeningen om deze thuis weer uit te werken. En dan surfen over het net. Op zoek naar dagbestedingen die aansluiten bij ons als Trekkerskieker. Geen kunstmuseum, maar één die over bosbouw gaat. Geen ‘dagje winkelen’, maar een dag de boer op. Dealers en oude tractoren. We hebben het allemaal gevonden!

Hoe lang zijn de dagelijkse routes, wat komen we onderweg tegen waar we voor willen stoppen, en kan er nog wat bij? Nu al hebben we zo’n 130 bestanden aangemaakt met informatie over het gebied om een reisprogramma te vullen.

Met alle informatie kwam ik ook deze deurhanger tegen. En inderdaad zou je ‘m soms graag in je mailbox willen hangen ;-) .

We verwachten de reisbeschrijving binnen twee weken ‘online’ te hebben. Er kunnen maximaal 30 deelnemers mee en er zijn op dit moment al 21 belangstellenden die hun naam hebben laten noteren. Dit is vrijblijvend, het verplicht je tot niets. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief, je wordt dan net als de andere 1783 nieuwsbrieflezers als eerste op de hoogte gebracht van nieuws.

 

6 juni 2011: Historisch Festival AlmereAfbeelding 009Afbeelding 008

Op 2 t/m 4 juni was er in Almere het Historisch Festival. Een verzameling van oud bij elkaar. Stoomtractoren en – walsen, oude tractoren, klassieke motoren en vrachtwagens en stationaire motoren. Ook werden oude ambachten gepresenteerd. Het was onze eerste keer daarheen te gaan en dat is goed bevallen. De organisatie verdiend een pluim want hoe groot het ook was, het is allemaal goed verlopen. ‘s Avonds een biertje in de feesttent, dus wat wil je nog meer als de zon ook al heerlijk de hele dag heeft geschenen.

Woensdagmiddag – vlak voordat we onze aanwezigheid moesten melden- hadden we nog een tent erbij gekocht. Donkerblauw met een afmeting van 2 meter breed, en 3 meter diep. Alleen en speciaal voor onze TV. Vaak spreken beelden meer dan alleen een flyertje. Als de zon zo helder is, is er buiten geen beeld goed te zien. Met deze tent erbij, kunnen we nu dan toch de beelden laten zien.  

30 mei 2011: All roads lead to HersheyHershey logo

We zijn onlangs benadert door zeer ervaren Hershey reizigers, Marty Kamphuis en Gerard Peters. Marty gaat al sinds 1996 naar Hershey, Gerard sinds 2002. Hij heeft al vaker een reis naar Hershey georganiseerd maar is beperkt in tijd om van huis te gaan. Omdat er toch een groep mensen is die langer wil gaan, heeft hij ons benadert. Of het wat lijkt om samen een reis op te zetten met varianten. 

Dit is voor de reizigers dé ideale mix. Marty en Gerard kunnen de reizigers álles over Hershey en omgeving vertellen, en wij doen de overige organisatie. Het programma staat wel online, maar is nog niet helemaal actueel. Dus wil je op de hoogte gehouden worden, meld je dan snel aan als belangstellende. We hebben wel een aantal kamers kunnen reserveren, maar niet onbeperkt, dus… bel Marty op 0570-563775 of 06-13250691. Of mail info@trekkerskieken om om het uitgebreide informatie pakket te ontvangen, zodra gereed.

In de Pionier van mei 2011 staat het artikel over de reis met de OTMV afd. Texel naar Claas, Sinsheim en Pauenhof in Duitsland. Kijk onder het reisverslag om de vergrote versie te kunnen lezen.

Pionier Mei 2011-Reis OTMV Texel p1Pionier Mei 2011-Reis OTMV Texel p2 

In de Agritoy van mei 2011 wordt uitgebreid aandacht besteed aan de miniaturenreis naar Spalding in Engeland. Een L.C.N. ledenreis, begeleid door Trekkerskieken / Anne-Marie Meijer. Kijk onder het reisverslag om de vergrote versie te kunnen lezen.

In De Klep van april 2011 werd onze Great Dorset Steam Fair Reis aangekondigd voor alle HMT leden! Scan reisaankondiging HMT De Klep

Dit jaar hebben we speciaal voor mensen die niet zo veel vrije dagen meer kunnen krijgen van hun werkgever, een vierdaagse Great Dorset Steam Fair reis georganiseerd, met 2 dagen in het weekend. Wat fijn dat de HMT deze nieuwe reisvariant wilde vermelden in hun clubblad De Klep.

image 16 mei 2011: weekend Texel

De afgelopen vier dagen zijn we naar Texel geweest om uit te waaien en lekker even weg te zijn met ons twee. Geen groep maar ‘just the 2 of us’. Wat heerlijk! We hebben van alles gedaan. Bezoekjes gebracht aan bekenden, een rit gemaakt met een huifkar door duinen, strand en slufter. Heerlijk gegeten en veel gewandeld over het strand. Ook hadden we een stapel tijdschriften mee en nog wat huiswerk zoals filmmateriaal verzamelen, maar de zee was te mooi om langer in de hotelkamer te blijven. Er is op Texel van alles te doen waar we nog niet aan toe gekomen zijn. Met zo’n karretje voorzien van een windsurfzeil over het strand racen bijvoorbeeld en wadlopen of naar het jutter– of biermuseum. Ons voorjaarsuitje staat daarom nu al weer vast : Texel !

image

10 mei 2011: uitbreiding veestapel

Vannacht om 2 uur ging de wekker. Even kijken hoe het in de stal gaat. Gisterenavond was al wel duidelijk dat de laatste geit zou gaan bevallen. En inderdaad, moeder geit lag nog na te komen. Dat maakt de telling op 4 dieren bij twee Toggenburger geiten (waarvan 1 stamboek dier). Bij iedere geit een geitje en bokje. De drie zwartbles schapen, die toch al een jaar hadden overgelopen, kregen samen drie ramlammeren. Het maakt de weide tot een bont en vrolijk gezelschap!

2 mei 2011: Füchtorf

Afgelopen weekend was er o.a. in Füchtorf een mooie, spectaculaire wedstrijd. Op zaterdag werd de super sport gereden. Dat is een bijzonder mooie klasse. Tractoren zien er netjes uit en de mannen erop worden steeds professioneler met teamkleding. Al wel soms gordels maar nog geen helm en zo kun je de emotie goed zien wat de run de rijder zelf doet. Verder was het stoffig. Behalve dat wij zelf er nogal stoffig uitzagen, krijgt de stand-tent vandaag een flinke wasbeurt.

29 april 2011: ook 4-daagse reis naar Great Dorset Steam Fair

Vertrek op donderdag 1 september t/m zondag 4 september 2011. We bezoeken op álle reisdagen het Stoom Festival, dus ook op zondag. En we blijven 3 avonden op het stoomfestival. Lees meer in de reisbeschrijving Steam Fair en besluit snel of dit wat voor je is, want het aantal plaatsen is beperkt. Deze reis is geschikt voor mensen die het maximale uit een dag kunnen en willen halen.

28 april 2011: Bowling Green; nieuwe klasse erbij2011-04 BG

Bowling green, de grootste wedstrijd van de wereld voegt dit jaar nog een klasse toe. Op zaterdagavond en zondag komen voor het eerst de Diesel 4x4 trucks aan de start. Voor de rest is er veel spektakel zoals vanouds. 5 shows over 3 dagen met heel veel tractor pulling maar ook 20 ha camping met heel veel feest.

image 21 april 2011: Vrolijk Pasen !

Trek je erop uit? Overal is er wel iets te doen met het thema tractor. In de Prins Bernard Hoeve in Zuidlaren is er de Oldtimer Manifestatie. www.oldtimermanifestatie.nl  In Raalte is er het Historisch Festival. www.historischfestivalraalte.nl. Je zult ons op beide evenementen tegenkomen. Ga je wat anders doen? Veel plezier! Met het mooie weer zal dat vast goed komen!


19 april 2011: Nieuw visitekaartje2245 TK VisKa 2.indd

Netwerken is een woord wat je overal leest en hoort. En bij netwerken hoort een visitekaartje. Wil je er ook één, kom dan langs bij de stand. We staan komend weekend in de Prins Bernard Hoeve tijdens de Oldtimer Manifestatie in Zuidlaren. Op 2e Paasdag zijn we in Raalte tijdens het Historische Festival.    

16+17 april 2011: Motorische demo dagen in Asten

2011-04 Asten, Mot DemodgnDit weekend waren alle buitenevenementen per definitie geslaagd. Het waren prachtige dagen. Wij waren in Asten bij de Motorische Demodagen. Een klein evenement met een gezellig publiek. Volop oude tractoren en veel jongelui die ermee op een veld ´raggen´ konden. En dat deden ze ook tijdens de tractor-pull. Wat gaaf om een Lanz te horen als hij aan zijn staart getrokken wordt. Geweldig. De hele dag door rijden er tractoren rond en ook dan hoor je het mooie geluid van de ‘knallende’ Lanz.

Op zaterdag was het zo rustig dat er een paar standhouders hun boeltje bij elkaar pakten en vertrokken. Maar ach, als er een feesttent bij is, en we zijn in Brabant, dan moet het gek gaan of het zal eens geen feest worden. En dat feest werd het! We hebben ons uitstekend vermaakt en om half twee ‘s nachts rolden we onze slaapzak weer in. Zondag was een prachtige dag. Een gezellig publiek en zo keerden we ‘s avonds zwart van het stof – het enige nadeel - weer naar huis.

Het is veel werk met zo’n stand het land in maar we spreken we enorm veel mensen. En als je thuis komt en er zitten aanmeldingen in de mailbox o.a. voor de AgriTechnica uit de regio Asten, dan geeft het een goed gevoel en weet je dat we de mensen weten te bereiken.

15 april 2011: Tractorfans2011-04 Airbrush

Tractorfans heb je in allerlei soorten. Cor Nijboer is een tractorfan o.a. door ze te airbrushen. Dit is zijn laatste werkstuk. Hij heeft al diverse cursussen gevolgd want voor deze techniek heb je niet alleen een engelengeduld nodig, heel veel tijd maar ook vakkennis. Dat hij het beheerst is goed te zien. Het vult vele avonden van zijn vrije tijd. En met de verschillende opdrachten doet hij er velen een plezier mee. Wil je een afbeelding op je truck, tractor, helm, of wat dan ook. Cor Nijboer (06-2153 4002) is zo creatief dat hij het maken kan!

13 april 2011: Reanimatie – herhaling

Gisterenavond was er de jaarlijkse reanimatie-herhalingsavond. Een uurtje ‘theorie’ en een uur oefenen. In het uurtjeimage theorie werd de reanimatie handeling eerst stap voor stap weer doorgesproken. Het blijkt zo enorm van levensbelang om direct te beginnen met de hartmassage. 30 keer de borstwervel naar beneden drukken, zo’n 5-6 cm! Dan twee korte beademingen en dan weer van voren af aan. Dus 30/2 en dit totdat er hulp is door blijven doen.

imageDe hulp kan komen doordat je een omstander gevraagd hebt 112 te bellen. Of omdat er een AED apparaat in de buurt is. Dit apparaat verhoogd het succes van de reanimatie met 80% ! Als je dit logo ziet, dan weet je dat er een AED apparaat aanwezig is. Zodra je het hebt aangezet geeft het de instructie wat te doen. Doe dit binnen 2 minuten en de kans op blijvende schade bij een hartstilstand wordt aanzienlijk beperkt.

En natuurlijk wat het beste is; volg ook de cursus voor 40 euro en de herhalingsles voor 20 piek per jaar.

11 april 2011: Foto’s van Australië

Leo Weenink heeft zijn website vernieuwd. Wil je veel foto’s van de reis naar Australië zien? Deze zijn van afgelopen november ‘10. Kijk dan op www.lewe64.nl en daar staan bijna 1700 foto’s en ruim 300 foto’s van Hong Kong. Als ik ze zo weer even doorblader, dan krijg ik zo weer zin erheen te gaan. Wat hebben we veel gezien en gedaan. Echt geweldig. En ‘s avonds telkens ergens een cafeetje in voor een gezellig afsluiting van de dag. Volgend jaar is weer het voornemen Down Under te gaan om daar het Agrarische Leven en Trekkers van Nu te bekijken. Meld je vast aan als belangstellende, want we gaan met maximaal 30 deelnemers.

trekkerskieken reis.indd 8 april 2011: Trekkerskieken met AgraPower op Agritechnica

Een bijzondere week! Morgen komt in de AgraPower een lezersreis aankondiging naar de Agritechnica in Hannover. Het leuke daarvan is dat wij die reis organiseren! Natuurlijk zijn we daar trots op dat een organisatie als Agrio Uitgeverij – van o.a. vakbladen Melkvee Magazine, Akker Magazine en diverse regiobladen zoals Veldpost, Vee en Gewas en Stal en Akker – zich aan ons wil verbinden.

Anderzijds zijn we ondertussen ook niet meer een nieuweling en hebben een uitgebreide ervaring over de wereld heen in het organiseren van onvergetelijke groepsreizen voor tractorfans! Dus nu samen met Agrio in de AgraPower. Ben je abonnee dan ontvang je een korting van maar liefst € 20,=! Snel aanmelden dus, want het aantal plaatsen is beperkt.

5 april 2011: Heerlijke dagen in Engeland

Om direct te ermee te beginnen, de boottocht is goed verlopen. Geen deining die ons/mij ziek heeft gemaakt. Wel was de nacht zo om. Te laat naar bed en al om 5 uur eruit. De meesten hadden de boegschroef wel gevoeld – trillen van je bed. Op zaterdag hebben we echt heel mooie momenten beleefd. Het bezoek aan Roger Desborough was echt geweldig. Paul Rackham liet ons alleen in zijn enorme schuur vol met trekkers. 2011-04 4.5 kg Toblerone‘s Avonds stappen in het enorme uitgaansleven van onze overnachtingsplaats. Zondag de beurs was een topper. Geweldig in veel opzichten. De deelnemers vonden het zo enorm aangenaam dat het niet zo druk was als in Zwolle, en gemoedelijker en zoveel bijzondere modellen. ‘s Middags nog naar een kijkmiddag geweest waar op maandag zo’n 500 tractoren werden geveild. Maandag zijn we terug gevaren. Heerlijk in de zon gezeten op het dek.

Dezer dagen schrijven we met medewerking van Wim Peters het volledige reisverslag uit. En zul je ook de foto’s kunnen bekijken. Bij het bezoek van Roger Desborough hebben we een filmpje gemaakt. Al die linkjes vind je hier terug, zodra gereed.

Wil je de 266 foto’s allemaal bekijken? Stuur een usb stick van minimaal 2 Gb en € 10,= in een enveloppe naar Trekkerskieken, Zonnenbergstraat 10, 7384 DM Wilp. Je ontvangt binnen enkele dagen de usb weer retour. 

Wat ik wel alvast vermeld – omdat ik er zo trots op ben – een Toblerone chocolade reep van 4,5 kg heb gekregen. Werkelijk geweldig! Loop met een enorm glimlach op mijn gezicht blij te zijn. De deelnemers vonden de reis zo goed georganiseerd en zo leuk, dat het iets groots, zwaars en leuks moest zijn. Dat vonden ze in de shop van de boot. Echt, heel erg super. Bedankt Arjan, Dennis, Erick, Gerwin, Glen, Henk, Jas, Ton en Wim. Enne....het eerste stukje  is op, heel erg lekker.

kaart voorzijde fam. rodenburg kaart achterzijde fam. rodenburg En nu ik toch aan het ‘opscheppen’ ben. Bij de post zat deze kaart. Gestuurd door Piet en Anneke Rodenburg vanaf Texel – Piet nam deel aan de reis OTMV Texel. Hij schrijft: “Nog bedankt voor de leuke dagen. Het was zeer goed verzorgd, ook onderweg! Het was een gezellige groep en je gaf iedereen aandacht. Daarom nog een extra bedankje waard. Mvrgr, Piet en Anneke Rodenburg – Texel.”

1 april 2011: Trekkerskieken in Spalding, Engeland image

Vanmiddag vertrekken we naar Engeland met een groepje miniaturenliefhebbers. In Spalding wordt ieder jaar in april op een zondag een leuke beurs georganiseerd. De zaterdag bezoeken we twee tractorenverzamelaars. We gaan met de boot en die vaart er een hele nacht over om er te komen. Maandag hebben we de dagboot. Vanochtend ga ik nog wat spullen halen, zoals reistabletten. Ooit kwam ik erachter dat mechanisch schudden niet mijn ding is. Sinsdien mijd ik kermisattracties, simulatoren, vliegtuigjes en zit het liefst zelf achter het stuur. Maar nu dus met de boot. Toch kijk ik ernaar uit want het is lekker relaxed met elkaar. Lekker uitwaaien op de zee, kaarten en wat snoepgoed (Engelse drop) mee en een aantal (trekker)tijdschriften. Het zal vast gezellig worden.

30 maart 2011: Hershey gaat niet vertrekken

Deze reis naar het autoland Amerika heeft een jaar staan te lonken op onze site. En we hebben op een paar auto-evenementen gestaan. Dit heeft echter niet het enthousiasme aangewakkerd. We hebben gemerkt dat mensen die een auto kunnen kopen, zelf hun reis regelen. Ze hebben er ook geen behoefte aan om dit in groepsverband te doen. Uit onze trekkerskieken-groep waren er een paar die graag wilden gaan. Maar het aantal is te weinig om de reis te kunnen organiseren. Daarom nemen we nu het besluit deze reis niet door te laten gaan. Het is geprobeerd, en zo zijn we er ook achter gekomen, dat wij meer met trekkers hebben! 

Trekkerskieken met OTMV Texel (19)  27 maart 2011: OTMV Texel trip

De 3-daagse reis met de OTMV Texel zit er alweer op. Afgelopen donderdag vertrokken vanuit Den Helder naar de Claas fabrieken. Den Helder is echt het uiterste hoekje Noord-Holland waar je met de auto nog kan komen. Het was daarom een flinke rit op weg naar Sinsheim waar we op de 2e dag naar het Techniek Museum zijn geweest. Deze omgeving gaan we zeker vaker terugkomen. Er is hier zoveel te zien en te doen voor trekkerskiekers. Ook deze dag werd ‘s avonds gezellig in de hotelbar afgesloten. De derde dag bezochten we Pauenhof. Hier staan meer dan 350 tractoren en van heel bijzondere makelij. We aten er een schnitzel en daarna op weg naar de boot. Enorm leuk om op deze manier om de mensen van Texel te leren kennen. Van velen kreeg ik de uitnodiging naar Texel te komen en de tractoren van de deelnemers te komen bekijken. Dat ga ik zeker doen!

De komende week zullen de foto’s online komen. De verschillende linkjes tref je onder NIEUWS aan en in het reisverslag wat ook van deze reis zal worden gemaakt. Pieter-Jan Kampstra, voorzitter van de OTMV Texel gaat dit schrijven. Na publicatie in de Pionier komt er een link naar dit verslag.

23 maart 2011: Social media/twitterimage

Gisterenavond naar een avond geweest over social media. Facebook, Twitter etc. Al enige tijd heb ik een account op Facebook waar vooral Tractor Pulling vrienden zijn te maken. Maar hoe zit het met Twitter. Berichtjes – in Twitter heet dit ‘tweed’ rondsturen waarmee je bezig bent, wat er gebeurt. Net zoiets als wat hier geschreven wordt, maar dan in maximaal 140 woorden. En met een hogere regelmaat, vaker dan eens in de week of langer. Wie twittert of ‘volgt’ er eigenlijk? Jij misschien? Laat het me weten via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

2011-03 lente is begonnen

21 maart 2011: De lente is begonnen!

Vandaag is de (meteorologische) lente begonnen. Na het voeren van de dieren was de zon zo lekker dat ik ‘gesnapt’ ben. Lekker in de kruiwagen, nog een beetje hooi erin, en genieten van het avondzonnetje. Maar de tak die brak, verbrak het momentje en ‘klik’ zie hier. 

Vorige week, na Ahoy, wilde ik graag wat ‘nieuws’ schrijven. Maar de hele week was er maar één ding die in mijn hoofd bleef opkomen, zodra ik aan ‘nieuws’ dacht. Dat één van onze deelnemers het ziekenhuis in ging voor het verwijderen van een stukje darm wat fout was. Dat had hij me eind januari verteld. We kwamen elkaar tegen op de landbouwminiaturenbeurs in Lochristi-België. Altijd een gezellig praatje. Dit keer vertelde hij direct wat er aan de hand was. In Ahoy hoorde ik van een goede kameraad van hem dat hij moest blijven omdat het ook in zijn schildklier verkeerd weefsel is aangetroffen. Net in februari 40 jaar geworden. Ja, daar wordt ik stil van en het slurpt de gedachten op.

Hoe het met hem gaat, met zijn vriendin, zijn ouders. Wat komt er dan wel op je af. Hoeveel vragen heb je dan en hoe weinig antwoorden. Optimistisch blijven want het ziekenhuis is de beste plek, daar weten ze vast hoe te handelen.

En ook denk ik, schrijf ik dit wel als ‘nieuws’? Of vertellen we alleen goed nieuws? En noem ik zijn naam zodat anderen hem ook een kaart kunnen sturen, of op een andere manier contact met elkaar opnemen? En al die vragen komen omdat wij ons betrokken voelen bij de mensen die met ons mee gaan. Door de jaren heen kom je elkaar overal tegen, je wordt een beetje deel van elkaars leven. Je kent dat wel, eerst ken je iemand niet, totdat je hem hebt ontmoet. Vervolgens zie je de persoon ‘overal’. 2011-03 Agrapower, adv

Ik bel met hem en gelukkig, hij is weer thuis en positief. Mijn zware gedachten vallen van me af. Positief blijven, dat maakt sterker en geeft kracht. Niet hij alleen nu aan mij, maar ook de volgende keer als hij misschien er anders in staat. Dat de mensen om hem heen dan weer hém kracht kunnen geven door positief te zijn.

7 maart 2011: Adverteren in de Agrapower

Komende zaterdag staan we met een advertentie in de Agrapower. Wist je dat het blad bij 29.000 mensen op de mat valt? Wij komen met onze stand natuurlijk op veel plekken. Maar lang niet overal. En daarom eens een andere stap. Als we ergens komen vraag ik; heb je wel eens gehoord van Trekkerskieken. Nee, hoor ik dan veel te vaak. Terwijl we toch al 10 jaar reizen voor tractorfans organiseren. En voor honderden (!) mensen een onvergetelijke reis hebben georganiseerd.

Daarom gaan we komend jaar ‘voor de kracht van herhaling’ met een frisse nieuwe opmaak de Agrapower in!

image 6 maart 2011: Carnaval en trekkers

Gisteren de carnavalsoptocht bekeken in het Gelderse Wilp. De stoet trok bijna langs ons huis heen, dus natuurlijk ook even kijken. Omdat Carnaval dit jaar zo laat valt, konden we het dit jaar zien.

En wat valt ons als ware Trekkerskieker dan direct op; zonder trekker (bijna) geen carnaval. Veel trekkers waren feestelijk aangekleed en sommige zelfs onderdeel van de uitdossing. Geweldig !

En de kleine kinderen vonden het super; papa papa, een trekker!

mooi gemaakt, als reclame voor de wedstrijd in Alphen!!!!  http://www.youtube.com/watch?v=LOmy8mnCgjw&feature=feedu

3 maart 2011: Eerste pulling foto’s Louisville

Eerste pulling foto’s reis Louisville geplaatst, met dank aan Marco Schulenbarg!  Omdat jij en ik er niet bij geweest zijn, heb ik niet de foto’s geselecteerd op winnaars en verliezers maar gewoon op mooi ! Bijzondere special paints, bijzonder vuurwerk en bijzonder mooi plaatje. Veel plezier ermee. PS volgend jaar februari gaan we weer. Zin om mee te gaan, meld je nu vast aan als belangstellende ! 

           

1 maart 2011: Voor de snelle beslissers; GA MEE NAAR SPALDING, miniaturen en oldtimer tractoren

Beslis snel om de boot niet te missen. Ja, letterlijk! Want we vertrekken op vrijdagavond en komen op maandag rustig terug gevaren. In de tussentijd gaan we op zaterdag op bezoek bij 2 oldtimer verzamelaars en op zondag is er de miniaturenbeurs van Spalding. ‘s Avonds zoeken we graag nog even een kroegje op om de dag nog eens rustig door te nemen. Al vele keren bezocht door L.C.N. leden. Bel me snel (Anne-Marie) en vraag of je nog mee kan op telefoon 0571-270415 / 06-1195 5999. Bellers na maandag 7 maart a.s. zijn te laat....

21 februari 2011: Nieuwe banners 2011

We waren er al wel, maar niet altijd even herkenbaar. En die tip heeft dit resultaat. De foto’s hebben we gemaakt tijdens onze reis in Australië. Het ontwerp van de Runaway Deere ken je al wel van de T-shirts. Deze hebben wij laten ontwerpen in Amerika.

  reizen voor tractorfans Tractorshop

15 februari 2011; reis naar Louisville-West Amerika vertrokken. Volg het reisverslag.

31 januari 2011: Miniaturenbeurs in Lochristi België.

We reisden met een busje vanuit Zwolle naar Utrecht via Breda naar België. Mooi op tijd arriveerden we. Na even wachten konden we naar binnen en binnen een half uur waren de eerste aankopen gedaan. Midden op de middag waren we wel aardig uitgekeken en na overleg met elkaar zijn we vertrokken. Onderweg hebben we met elkaar een gezellige warme maaltijd gegeten. Met mooi weer reden we terug door het Belgische land. En de enige andere vrouw was ook blij met ons eerdere vertrek, we waren weer allen op tijd thuis voor Boer zoekt vrouw ;-) Hieronder het filmpje van de beurs, gemaakt door AgraPower. 

25 januari 2011: EK proat

Gisterenavond waren Gerrit Oltvoort en Paul Zoerink bij ons op bezoek. We hadden ze uitgenodigd voor een EK proatje (praatje). Afgelopen jaar organiseerden we voor de Hurricane supportersclub een reis naar het EK in Zweden. Gerrit en Paul hebben deze reizen al sinds de oprichting georganiseerd. De toenemende papierwinkel gaf aanleiding om het aan ons over te dragen. Zelf zijn ze mee geweest als reisleiders.

In 2011 gaan we weer op pad. Ook nu wordt de reis door Gerrit en Paul begeleid. En er komt een uitgebreidere reis. Dick is tijdens deze langere reis de reisleider. Tenminste, dat is het idee. We hadden de mensen gevraagd wat ze van de reis vonden en wat de wensen zijn. Hieruit kwam heel duidelijk; een paar dagen langer. Dus dat gaan we nu uitwerken. Met de uitnodiging voor de supportersavond in de mailbox – 18 februari 2011 in Laren GLD – gaan we proberen dan al meer duidelijkheid over het programma te geven.

25 januari 2011: Fabrieksdag bij Amazone, Krone en SIKU goed geslaagd

Bekijk hier de foto’s gemaakt door Anne-Marie van de Fabrieksdag ;

Philippe Keirse/foto’s Krone http://www.photosnack.com/slideshows/185456087081c331697f6886aa462818

Philippe Keirse/foto’s Amazone http://www.photosnack.com/slideshows/9af0bae5a25cc99ab68b31c9aa462823

11 januari 2011: Certificaat Photoshop2011-01 cursus CS5

De afgelopen maanden ben ik trouw iedere week naar de cursus geweest. Met Photoshop kun je foto’s verbeteren, aanpassen, teksten erbij en nog veel meer leuke dingen. Ik kan het goed gebruiken om de foto albums te maken en ook voor de shop. Zo wil iemand graag een vlag hebben en met dit programma kan het ontwerp gemaakt worden.

8 januari 2011: Fabrieksdag op 20 januari ; nog plekken in de touringcar naar Krone – Amazone en SIKU museum

Kijk hier voor de route en opstapplaatsen. We gaan met een touringcar. Dat is dus aangenaam reizen met een toilet en dvd speler aan boord. Bij Amazone hebben we een bezoek van 3,5 uur (incl. warme lunch) en bij Krone van 2,5 uur. We krijgen er van alles te zien in een zeer afwisselend programma. Dan nog het SIKU museum met wel 5000 miniaturen. Na de broodmaaltijd gaan we weer naar huis. Een goed gevulde dag ! Opgeven kan t/m dinsdag 18 januari 2011. Vol=vol....

6 januari 2011: De geiten zijn weer thuis

De geiten zijn weer thuis van de vakantie aan de bok. Met mijn verjaardag had ik Toggenburger geiten gekregen van Dick en een kameraad. Enorme lieve dieren die je heel wijs aan kunnen kijken. En het prettige, geen gemekker! Van de drie geiten zijn er twee gedekt. Nou ja, de één van harte (Renske) en de ander (Witte Stip) omdat de bok graag wou. Dat wordt dus nog spannend. De bok stond in stal Domsta in Punthorst (bij Nieuwleusen). Ze hebben daar bokken van allerlei rassen. Bijzonder aardige mensen en enorm toegewijd aan geiten. Henk Domstra behaalde in 2010 zelfs kampioensgeiten. Niet één dier, nee zelfs een driespan. En ook nog op verschillende keuringen.

sydneyvuurwerk21 januari 2011: De Beste Wensen voor een gezond en goed 2011. Dat je wensen en dromen uit mogen komen!

31 december 2010: In Sydney Nieuw Jaar

Begin november kwamen we terug uit Australië. Dan bekijk je toch weer met andere ogen de beelden uit Australië. Over de brug hebben Ans en René gelopen! We hebben gedineerd bij het Opera Gebouw en door de haven een tour gemaakt. Nu zie je de beelden terug met een enorm vuurwerk. Sydney weet dat de wereld naar ze kijkt en pakken dan ook ieder jaar weer groots uit.

28 december 2010: Etten Leur

Om zeven uur vertrok ik voor een dag Etten Leur. Ieder jaar wordt de laatste trekker trek wedstrijd van het jaar hier verreden. En de laatste pulling party gevierd van het jaar. De dag trok een leuk aantal bezoekers. In het standje had ik truien, handschoenen en mutsen die wel gewenst werden met deze frisse buiten temperaturen. De organisatie had heerlijke soep, een warmtekanon en wat het beste werkt: muziek en bier. Dus de avond werd gezellig afgesloten. Een aanrader voor volgend jaar !

23 december 2010: reisdata Spalding 1 t/m 4 april 2011.

Zondag 3 april 2011 is de miniaturenshow.

22 december 2010: Agromek

Bekijk het als slide show, supermakkelijk ! Ga met de cursor op de slide show staan en dan komen er onderin knoppen om bijvoorbeeld op pauze te drukken.

http://picasaweb.google.com/tractortravels/201012Agromek#slideshow/5548750369665994882 

21 december 2010: Nog meer liefde

Tijdens de reünie van de reis Louisville-Arizona 2008 gaven ze elkaar de eerste zoen. De eerste Trekkerskieken liefde is een feit! En sinds 12 december wonen Erik Dijkstra en Patricia Speetjens in hun eigen huis. Na een periode van samenwonen weten ze het zeker, ze kiezen voor elkaar en hebben een huis gekocht. Bij de post vandaag zit hun verhuiskaart. Wij wensen jullie veel geluk samen! Zo op één dag wel heel liefdevol nieuws van ‘onze’ twee Trekkerskieken stellen.

21 december 2010: Trekkerskieken liefde in de USA

‘Onze’ Jeroen van de Sande is wederom in Amerika. Hij heeft er tijdens de reis Dyersville 2008 zijn grote liefde ontmoet. Een Amerikaanse die ondertussen ook al in Nederland is geweest. En op dit moment is hij weer voor 3 maanden naar de USA. En terwijl zij naar haar werk is, gaat Jeroen…ja inderdaad: Trekkerskieken! In het foto-album zitten 16 foto’s.

20 december 2010: Stoomfestival Australië maart 2012

Begin maart wordt jaarlijks een 3 daags stoomfestival gehouden in Australië. Met stoomlocomotieven, diesel generatoren, stationaire stoom- en olie motoren, motormodellen, boten, vliegtuigen, grondverzetmachines, etc. etc. Meld je vast aan als belangstellende. We gaan met maximaal 30 mensen. En lees hier meer.

19 december 2010: Gezellig weekend

De zaterdagavond werd bij ons goed besteed. Niet thuis maar in Casteren en in Eefde. Dick ging voor de Bowling Green after party (de reünie van de reünie) naar Casteren. Joost had John Deere borden en bestek gekocht tijdens deze reis. Hij zei toen dat het met ons allen ingewijd moest worden zodra hij in zijn eigen huis zat. Een mooi doel om te realiseren. Want hij ís toch druk geweest. Net een week in het huis én een prachtig foto-boek van de reis samengesteld. Het ligt ter inzage in onze stand het komende jaar. Zeker de moeite om hiervoor even een stop bij onze stand te maken. Er staan vele feestfoto’s in. In Reusel werd een Truckers lichttour gereden. Echt de moeite om die volgend jaar in je agenda te schrijven en daarna je in het uitgaansleven te storten. Dat deden de BG-boys ook en Dick was er zondag behoorlijk tam van ;-).


Mijn uitgaansavondje was in Eefde. Kortbij op deze besneeuwde avond. Hier vierde Paul Zoerink zijn 50e verjaardag met een gezellig feest. De familie, het zangkoor van Voorst en de Kokstraat hadden allen zich goed voorbereid en lieten dat horen. Vele bekende gezichten dus echt gezellig goed. Paul ken ik al bijna 19 jaar. Mijn eerste tractor pulling reis, jawel, was met hem en Gerrit Oltvoort naar Ahoy’ Rotterdam. Met de bus mee. 

17 december 2010: Info Great Dorset compleet

Je hebt het misschien al gezien, en anders lees je het nu. De website is bijgewerkt. De info voor Great Dorset Steam Fair is actueel. Komende week gaat er post uit. Kun je daar niet op wachten, meld je dan alvast aan via de website. We gaan met 1 luxe bus voorzien van toilet, dvd én royal class stoelen. We gaan dit keer vijf jawel 5 dagen. Dus meer tijd om leuke excursies te doen! Want er is in Engeland zó veel te zien, te jammer om er langs heen te sjezen. Brandstof moet toch de tank in, dan kun je beter wat langer blijven.

En…we doen ons best om de echte Dorset fanatiekelingen geen 2 maar 3 volle dagen van de Steam Fair te laten genieten.

9 december 2010: Agrovak

Dick en ik wisselen elkaar deze dagen af op de Agrovak. Vandaag is Dick er naar toe en morgen ga ik dus weer. We staan met een reis-stand bij RZ-farmtoys. Wat zijn er toch nog altijd veel mensen die nog nooit gehoord hebben van Trekkerskieken. Maar ook zien we veel bekenden die allemaal even een praatje komen maken.

3-4-5 december 2010: Agromek

Bekijk de foto’s : http://picasaweb.google.com/tractortravels/201012Agromek#

Afgelopen weekend hebben we heel veel sneeuw gezien op weg naar en van de Agromek. Al op de donderdag van vertrek uit NL, maar ook bij het binnenrijden in Denemarken. Onderweg ging het prima bij de Noord-Duitse tractordealer. Diverse 2e hands tractoren en landbouwwerktuigen stonden er. We aten er een lekkere Duitse worst en spoelden die weg met een tapbiertje. De vrijdag hebben we de Agromek bezocht. 13-hallen gevuld met heel veel noviteiten. Er was zelfs een dikke brochure met een beschrijving van alle nieuwigheden. Op de beurs zelf stonden hierbij bordjes zodat je het niet kon missen. 2010-12.03 Agromek diorama en avond (11)

‘s Avonds zijn we naar ‘s werelds grootste diorama geweest. Tenminste, ik heb nergens een groter diorama gezien. Ook niet in het miniaturen mekka van Amerika Dyersville. In deze stad wordt ieder jaar in november ‘s wereld grootste miniaturenbeurs gehouden. Maar dat even terzijde. Dit diorama was speciaal voor ons bezoek opgebouwd. Dit keer met allemaal Fendt trekkers. Thomas Petersen, zijn familie en kameraad waren allemaal zeer enthousiast.

De volgende ochtend gingen we tijdig rijden. We gaan op bezoek bij een Deense boerderij van het Nederlandse boerengezin van Gerard en Claudia. We horen van hun start, huidige leven en de gewenste toekomstplannen. We lopen er rond en krijgen een goede indruk hoe het ze hier vergaat. Erg leuk om te zien en ze zijn zo enorm hartelijk dat het een heel prettig bezoek is.

2010-12.04 Agromek NL boer en SIKU museum (11)Dan gaan we door naar het AUDI en SIKU museum. Voordat we daar arriveren eerst een hapje eten. En dan worden we verrast door een heuse bedrijfshal gevuld met miniaturen en oldtimer auto’s.

Al veel te snel gaan we weer verder. Maar dat blijkt geen verkeerde keuze want de sneeuwval in NL maakt het verkeer niet sneller. Toch zijn ook de Belgische deelnemers rond middernacht thuis. Zelf doe ik er langer over met de Jan en Corné, die als laatsten thuis gebracht worden. De auto valt uit en we moeten worden afgesleept. Niet veel later rijden we verder met een andere auto. Maar dan is het wel zo laat dat ik ook in Zundert blijf en de volgende ochtend thuis kom om Sinterklaas thuis te kunnen vieren.

Het uitgebreide reisverslag – geschreven door Wim Peters uit Hernen – volgt nog.

 

29 november 2010 WINTER IN EUROPA

Heerlijk wat een mooie dagen dit weekend. Een zonnetje, goed fris en…droog. Ik geniet extra als de dieren weer verzorgd moeten worden.

Voor de trip AGROMEK naar Denemarken zijn de winterbanden geregeld. Er zijn nog 2 plaatsen vrij, dus wil je mee dan kan dat nog nét. En er kwam een mailtje uit Denemarken met een laag sneeuw! Bleek de foto van een oudere datum om alvast een beetje te ‘plagen’.  Dat wordt een sneeuwschep mee, en ook warme schoenen en een muts. We hebben 4 andere excursies gepland ; Fendt diorama, grootste trekkerdealer Noord Duitsland, NL boer in Denemarken en SIKU museum. En dan dus de Agromek zelf, een landbouwbeurs met groot internationaal aanzien.

Dit weekend zaten Dick en ik op de bank met elkaar te praten over de wintersport in januari en het west Amerika bezoek. Het aantal deelnemers is eigenlijk echt te laag om te gaan. Dat merkten we dit jaar al én vorig jaar. Toch zijn we vaak op pad gegaan met kleine clubjes om niemand te willen teleurstellen. Maar met 5 mensen op stap gaan en al het werk organiseren is geen haalbare kaart. We moeten ons nu al vastleggen in hotels (Zwitserland) en het aankopen van de benodigde tribune kaarten (Lousville). Hierdoor worden we gedwongen keuzes te maken die we liever uitstellen.

Na de Agrovak zal de knoop van Louisville doorgehakt worden. Zoals het plan nu is gaan we wel naar Louisville van di 8 febr. t/m 14 febr. Het gedeelte naar West Amerika wordt doorgeschoven naar 2012. Mits er voor 11 december a.s. aanmeldingen bij komen !

22 november 2010: L.C.N. beurs

De landbouwminiaturenbeurs is bezocht door ruim 9.000 bezoekers ! De zondag was dit jaar beter 2010-46 LCN beursbezocht dan de zaterdag. Onze stand hadden we ingedeeld in een Trekkerskieken en Tractor-Shop stand. Dat was de eerste keer en ons goed bevallen. Zo konden we tijd besteden aan de mensen die ons nog niet kenden en uiteraard de groeiende groep enthousiaste Trekkerskiekers.

We hebben gemerkt dat er heel veel mensen hebben meegelezen met het reisverslag naar Australië. Ook mensen die we nog helemaal niet kennen. En kregen veel belangstelling voor de reis naar o.a. Dyersville. De oogst is een interessant onderwerp om dit in Amerika te gaan bekijken.

En we hebben voldoende aanmeldingen voor de Agromek binnen dat we kunnen vertrekken.

In de shop was er heel andere belangstelling… Sandra hielp ons dit weekend mee en is altijd wel in voor een geintje. Ze heeft zelf ook een John Deere voorkeur, dus die muts paste haar helemaal. Het is/wordt mutsen weer en wat we ervan hadden zijn we allemaal kwijt. 

Actie WIN GRATIS REIS loopt niet echt storm. Wie had dat verwacht? Een gratis reis winnen als je je aanmeld voor de nieuwsbrief. Daar doe je dan toch altijd aan mee? Wij hadden niet verwacht dat er maar een ‘paar’ zich zouden aanmelden. Voor de promotie blijken we nogal wat foldertjes over te houden. Dat komt niet verkeerd uit met de komende Agrovak in Den Bosch. De actie wordt dus verlengd…..

15 november 2010: Wintertijd / beurzen bezoeken en tijd voor gezelligheid

In de winter is er weer tijd om beurzen te bezoeken. Komend weekend de L.C.N. miniaturenbeurs in Zwolle. Deze beurs trekt bijna 9.000 bezoekers! Twee weken later later gaan we naar de Agromek in Denemarken. De agrarische landbouwbeurs met internationaal aanzien en bezoekers uit meer dan 60 landen. Zelf ga ik ook mee naar de Agromek met op iedere dag een ‘trekker-en-miniatuur’ excursie.

Afgelopen weekend hadden we een kameradenweekend. In de bossen van Eerbeek hadden we een aantal huisjes gehuurd. Eerst dachten wij, net thuis en dan alweer weg. Maar wat was het weer gezellig. Omdat we door het jaar heen al veel feestjes missen, is het goed om zo’n vast weekend in november te hebben. Iedereen die er zin in heeft is er en dat is al het succes van een geslaagd uitje. Helaas regende het beide dagen, maar dat drukte de pret geenszins. Ballenbak en zwembad staan garant voor kinderplezier en gaf ons de gelegenheid te kletsen en ouwehoeren. Op zaterdagavond hebben we muziek gedraaid, dankzij internet heb je een jukebox vol muziek. Om de beurt kon je je favoriete nummers laten horen. Een mix van jeugd, pubertijd en vroegere uitgaanstijden. We ‘draaiden’ tot de kleine uurtjes. Op zaterdagmiddag kwam de stoomboot aan en wat is het toch ieder jaar leuk om de kleintjes vol spanning te zien kijken.

5 november 2010: We zijn weer thuis

We zijn vanochtend weer thuis gekomen na de reis Australië met 2-daagse stedentrip Hong Kong. Daarna zijn wij nog een paar dagen gebleven in Hong Kong. Om samen terug te kijken op de reis, een beetje bij te tanken van de drukke weken. Maar eigenlijk als eerste gezegd, die reis is met grote tevredenheid bij onze reizigers en bij ons zelf verlopen.

Wat is het thuis nog groen, het blad nog aan de bomen en wat is het nat! De ponys kunnen de weide niet goed meer in op onze kleigrond. En de geiten staan mij aan te kijken of ze binnenkort nog gaan logeren en zwanger terug willen komen. Ja ja, we zijn weer thuis en pakken de draad weer op. Een stapel post, een doos vol kranten en diverse familie-nieuwtjes. De tijd heeft hier niet stil gestaan.

Maar de herinneringen aan Australië zijn enorm. Mede door Dick zijn voor-bereidende-reis hebben we meer gezien dan we thuis hadden kunnen regelen. En we hebben enórm veel gezien en beleefd. Het reisverslag staat nog in 2 gedeelten op de site. De komende week hoop ik het samen te voegen en het probleem van deel 1/breedte pagina moet aangepast, ook weer verholpen te hebben. Zie onder reisverslag voor de beide delen en onder foto’s voor alle foto’s. En schrijf gerust een berichtje in het gastenboek, dat vind ik erg leuk!

Nu eerst een lekkere boterham met Nederlandse kaas. Mmmmm.

10 oktober 2010: Reisprogramma Wintersport in Zimmerwald is klaar

Het reisprogramma is bekend. We gaan naar Adelboden in Zwitserland. Bekijk het ski-gebied en de talrijke mogelijkheden. Verder bezoeken we tractorenfabriek RigiTrac en de familie Guggisberg met hun 3 pulling tractoren. Behalve dat er iedere dag de mogelijkheid is om te skiën gaan we om de dag ook ergens op bezoek. Bekijk het programma en ga mee, Trekkerskieken in de sneeuw! 

8 oktober 2010: Avonturier Dick in Australië

2010-40 Dick down under Dick is ‘down under’ sinds 30 september. Dick reist de hele reis voor als voorbereiding op de reis met de groep. Omdat we met een grote groep reizen is het prettig als iedereen ons verwacht zoals restaurants. De hotels en excursies zijn thuis allemaal voorbereid en geregeld. Dick spreekt enorm veel mensen. Aardige mensen die van alles willen laten zien. Die goed te spreken zijn dat het eindelijk weer veel geregend heeft. Australië is nu groen en mooi!

Vandaag heeft hij de helft van de reis afgerond en gaat morgen naar het tweede deel. We gaan twee lussen maken om de verscheidenheid van Australië op te zoeken. Het is een avontuur waar Dick echt mee in zijn hum is. We spreken elkaar dagelijks en hij heeft telkens weer veel belevenissen te vertellen. En ik vind het prima thuis te zijn, aan de slag met nieuwe plannen voor de komende maanden. Op 15 oktober vertrekt Anne-Marie met een groep van 30 mensen.

6 oktober 2010: 2 dag-tochten voor landbouw-miniaturenliefhebbers naar Zwolle en Lochristi

Op 20 november 2010 vertrekken we met een bus vanaf Gent naar Antwerpen, Breda en Utrecht naar Zwolle. De L.C.N. organiseert de grootste landbouw-miniaturenbeurs van Europa. Op 30 januari vertrekken we met een bus vanaf Zwolle, Apeldoorn, Utrecht, Meerkerk, Breda naar Lochristi in België. Hier organiseert de O.T.L. een miniaturenbeurs. Geef je nu vast op want we gaan met 1 bus en VOL=VOL. Klik voor meer info op Zwolle of Lochristi.

4 oktober 2010: Wintersport in Zimmerwald

Het voorlopig reisprogramma is bekend. We gaan naar Adelboden in Zwitserland. Bekijk het ski-gebied en de talrijke mogelijkheden. Verder bezoeken we Gratistrekkerfabriek RigiTrac en de familie Guggisberg met hun 3 pulling tractoren. Behalve dat er iedere dag de mogelijkheid is om te ski-en gaan we om de dag ook ergens op bezoek. Bekijk het programma en geef je alvast vrijblijvend op als belangstellende. We proberen deze week de reissom duidelijk te krijgen. En het leuke; je kunt deze reis gratis winnen als je je aanmeld voor de nieuwsbrief !

24 september 2010: Meld je aan voor de nieuwsbrief en WIN een GRATIS REIS

We hebben 6 reizen en trips geselecteerd. Aan jou de keuze waar je mee wil. Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en misschien ben jij wel degene die mee gaat Trekkerskieken! Lees HIER de spelregels.

2010-38 Marco 10 keer Trekkerskieken20 september 2010: 10 keer Trekkerskieken met Marco Schulenbarg

Deze zomer was het voor Marco Schulenbarg de 10e keer is wezen Trekkerskieken ! Zijn eerste keer was in 1994 naar Tomah USA. Dat was ook Dick zijn eerste keer om een reisje naar de USA te organiseren. De andere reizen waren: 1995 Tomah, Bowling Green in 2003 en 2004. In 2005 nog eens Tomah. In 2007 ging Marco 3 keer mee, naar Mid-West-Louisville-Arizona, de reis Tomah en in december vertrokken we voor de eerste keer naar Australië. In 2009 vertrok hij weer naar Louisivlle-Arizona en in juni naar Frankrijk voor de grootste wedstrijd van Europa in Bernay. Dit jaar was Tomah 2010 zijn 10e keer !!

Hij kreeg van Dick – tijdens de reünie Bowling Green, de 11e reis van Marco - een miniatuur met inscriptie : Marco Schulenbarg uut Lochem, 10 keer Trekkerskieken, 1994 – 2010. 

Marco, wie kent hem niet? Al heel wat jaren is hij een vaste verschijning op Tractor Pulling wedstrijden. Met zijn professionele fototoestel  maakt hij hele mooie foto’s. Het liefst tractoren, maar ook mini’s en unlimiteds bekoren hem. In het dagelijks leven is hij machine bankwerker en draait voor de moeilijkste klussen zijn hand niet om.

Amerika is zijn vakantieland met de vele, mooie grote tractor pulling wedstrijden én Hooters natuurlijk !

16 september 2010: Gratis naar concert Rowwen Hèze2010-41 zwolle indoor

Het is nu extra aantrekkelijk om vroegtijdig je kaarten voor de indoor Tractor Pull Zwolle te kopen via www.indoortractorpulling.nl. Bestel je kaarten voor 1 oktober a.s. en ontvang GRATIS kaarten voor het concert van Rowwen Hèze in IJsselhallen Zwolle!!. De Limburgse formatie Rowwen Hèze is dit jaar vijfentwintig jaar actief binnen de Nederlandse muziekwereld. De band gaat dit groots vieren met nieuw werk en een speciale jubileumshow. Er zal een mooi feestje gebouwd worden waarbij klassiekers als ‘'t Is een kwestie van geduld', 'Limburg' en 'Bestel Mar' uiteraard niet ontbreken. Op vrijdag 1 oktober is deze show met support act Kabaal te zien in IJsselhallen Zwolle. 

 

13 september 2010: laatste buiten wedstrijd van ons seizoen

Afgelopen weekend was voor ons de laatste buitenwedstrijd in Bakel. En die viel behoorlijk in het water. De organisatie heeft van alles gedaan om het zo droog mogelijk te laten verlopen. Met veel stro, rijplaten, loop-plank-paden, zand en afwachten of misschien toch de wedstrijd verreden kon worden. Het gaf ons de gelegenheid om met veel mensen langer te kunnen praten, want zij hadden alle tijd om een poos bij onze kraam te blijven. Het was bijna een reünie van vakantiegangers van dit en vorige jaren. Erg leuk!

Dit jaar zijn er nog 2 reizen gepland. De reis naar Australië die vertrekt op 15 oktober 2010. Je kunt niet meer mee als deelnemer maar wel volgen in het reisverslag. En in december is reis Agromek gepland. De reis is uitgezet voor de Landbouwminiaturen Club Nederland (L.C.N.) en ik ga zelf ook mee. De eerste aanmeldingen zijn binnen. We gaan met 9-persoons busjes mits de groep groot genoeg is om met een touringcar te gaan rijden.

En 2011 komt er al zo weer aan…mensen wil graag vooruitkijken. Een menselijke eigenschap en dus voor ons ook weer de tijd om plannen te maken. Deze weken zullen de nieuwsbrief lezers als eerste op de hoogte worden gebracht. Heb je je voor de nieuwsbrief nog niet aangemeld, dan is dat een goede reden om nu te doen. Dan wordt je van belangrijke meldingen als eerste op de hoogte gebracht. Nieuwsbrieven worden ongeveer 1 keer per 2 maanden verzonden via de mail.

7 september 2010: in 5 dagen 105 gelukkige mensen !

Vorige week woensdag vertrokken we naar Engeland/Great Dorset en op vrijdag naar Zweden/EK Tractor Pulling. Gisterenavond was iedereen weer thuis én gelukkig door alle belevenissen en het heerlijke weer. Super ! We zijn nu aan het typen met de reisverslagen en het selecteren van de foto’s. Eind deze week zal je het op onze site aantreffen.

29 augustus 2010: Correctie in reisverslag Bowling Green

In het reisverslag heb ik bij zondag 22 aug. de volgende aanpassing geschreven: 29-8-2010 hier stond een stukje over het ongeluk met Jordi en de trekker. Wij als groep waren onder de indruk van wat er gebeurde. Dit heb ik, Anne-Marie, omschreven in dit verslag. Wat ik niet heb gedaan is het team opbellen en erover te praten. Ook is niemand van de groep  naar het team gegaan om erover te praten. Dat is ten eerste mijn fout geweest. Deze gebeurtenis hoort hier niet zo verwoord te worden. Dat is niet de weg zoals ik in het leven wil staan en met anderen wil omgaan. Ondanks dat heb ik het wel gedaan uit emotie van het moment. Ik geef toe fout te zijn geweest dit zo te doen.

27 augustus 2010: Terug uit de USA

Gisteren zijn we even na twaalf uur weer in NL aangekomen. En wat nat! En wat fris! We grapten nog voordat we de koffers hadden, dat we een frietje gingen eten en dan gewoon weer terug. Er waren familieleden, vriendinnen en kinderen om hun reiziger te verwelkomen. Na een rit van 3 uur en een kwartier – waar je anders een goed uur over doet – was ook ik weer thuis op de boerderij. Direct een rondje gelopen langs de dieren. Wat is het nat!

We hebben het enorm goed gehad. Zo enorm veel gezien, zo veel gedaan, zo veel beleefd, gelachen en nieuwe mensen leren kennen. Het was weer goed. Je zult vast het reisverslag al gevonden hebben én de foto’s. Ik ga beginnen aan de stapel post, het opruimen van de koffers en toch ook al weer vooruitkijken naar volgende week dat we op reis gaan naar Stoom in Engeland en het EK Tractor Pulling in Zweden.

10 augustus 2010: Nog maar 2 dagen en dan…

gaan we naar Bowling Green toe. En er komt weer een reisverslag met foto’s, en een foto-picasa-album. 2010-31 EKH 2010Reis met ons mee en geniet van het mooie Amerika !

Afgelopen donderdag hebben we – na een verblijf van bijna 3 weken - weer afscheid genomen van onze twee vakantiekinderen uit Berlijn. Met een label aan een touwtje om de hals stonden daar al die kinderen met hun gastouders. Wat is en blijft dat bijzonder. Nog een paar flinke knuffels en dan zwaaien totdat de bus vertrekt. Het laat een leegte achter voor een moment en dan komen de warme herinneringen weer boven. Ze mochten de hele donderdagmiddag rijden met de JD Gator. Rijden is dan netjes gezegd, met een vaartje sjeesden ze rondjes over het erf. Bij het bochtje op gras was er geen sprietje groen meer over. Door plassen modder, het deerde ze niets. Daarna onder de douche en flink boenen. hahahaha. Wat mooi toch. Met rode wangen van vermoeidheid, en gloeiende ogen van plezier vertrokken ze. Wil je meer info? Kijk dan op www.europakinderhulp.nl  . Of bel mij voor info 0571-270415 / 06-11955999.

2010-32 JD trikeUit de mailbox nog een leuk fotootje van een écht IH fan. Alles op zijn erf is rood en in het teken van IH. Maar dit fotootje bracht toch een smile op zijn gezicht. Bert Merkx, bedankt voor het toesturen.

6 augustus 2010: Hotelkamers zoeken, boeken, wijzigen, wat een werk !

Vrijdagmiddag, de klus is geklaard. Alle boekjes zijn klaar – op de opgaven na die dezer dagen nog binnengekomen zijn. Die volgen maandag nog. Nu het nog maar een maand voor vertrek is worden sommigen nu (pas) wakker. Of ze hebben de vakantiedagen geteld, of juist nog niet gehad. Hoe dan ook, sommigen besluiten nu dat ze graag mee willen. Prima toch! Zo lang de voorraad kamers strekt…


Iedere dag verwerk ik de hotel-kamer-wijzigingen. Vanochtend zat ik zelfs al om half zes achter de computer om te bellen met Australië, daarna Zweden en ook Engeland gevraagd om nog een kamer. Hotels met kamers zonder badkamer, kamers met badkamer, kamers met een 2-persoonsbed en 1 enkel bed, of een variant met 2 enkele bedden, of een ‘gewone’ 2 persoons, of liever 2 aparte bedden. Zoveel varianten, je zou er dol van worden. Maar we werken met handige overzichten zodat het toch weer eenvoudig wordt. Toch is het een héle klus waar ik deze week al úren mee bezig ben.

30 juli t/m 1 augustus: 2010 weekend-beschouwingen

Vrijdagavond kwam de groep voor Bowling Green samen. De deel hadden we ervoor ingericht met vlaggen en spandoeken. Een leuke groep pulling fans. Sommigen voor de 1e keer naar Bowling Green, maar ook een paar al voor de 5e keer. Dat doe je toch ook alleen maar als het goed bevallen is !2010-30 Sandra back home

Zaterdagochtend naar Schiphol gereden. Canadian Sandra is terug van weggeweest. Met familie en vrienden stonden we met de neus tegen het glas aangedrukt. Een spandoek en een kriebel in de maag. En ja, daar kwam ze. Op de drukste dag van Schiphol duurde het nog even voordat de koffers er waren. Het is haar enorm goed gegaan. Bij drie adressen, 3 verschillende ervaringen, maar bovenal goede. Kijk op haar website voor de foto’s http://canadiansandra.waarbenjij.nu

En daarna weer vlot weg om naar de Tractor Pull in Edewecht DLD te 2010-29 CLAAS Octopusgaan. Daar was een leuke wedstrijd te zien, met goed weer en heerlijke eettentjes. Dat hebben ze in Duitsland toch maar goed voor elkaar. Heerlijk een dagje uit en ook iets lekker smullen. Daar kwamen we gisterenavond van terug.

Vanochtend begon de dag gewoon weer om half zeven. De dieren gevoerd en dan mails checken. Er zat een leuke tussen van Bert Merkx. Hij is naar Panningen geweest en dit filmpje gemaakt. Het gaat over stoom pulling http://www.youtube.com/watch?v=DIyy78QwNqo . Maar ook andere leuke foto’s stuurde hij me toe. Als je het daar ook had willen zien, en ook gemist hebt, dan is er nog een herhaling mogelijk in de vermenigvuldiging van 10. In Great Dorset is er het stoom festival met van alles en dan véél meer. Er zijn nog enkele plekken in de bus, dus…

Ook het kaartje van het foto-toestel even leeggehaald en toen kwam ik deze CLAAS octopus nog tegen. We zagen ‘m onderweg naar Herning. We waren bij de Nederlandse boer geweest voor de excursie van de EK reis in september. Een gezellig en ontspannen bezoek. Vandaar uit binnendoor naar Herning. En bij een plaatselijke dealer deze mega-maaier. “Wie reist heeft thuis wat te vertellen” zeggen ze. Dus bij deze!
  

2010-30 voorblad Lambada Bowling Green29 juli 2010: 113 informatie-boekjes

De informatieboekjes voor Bowling Green, Great Dorset en EK Zweden worden op dit moment in elkaar gezet – 113 boekjes samen – 4294 pagina’s in full colour. Hierin het reisschema, paklijst suggestie, kaart van de regio waar we zijn, tijd en geld en nog heel veel meer info over hotel, bus en natuurlijk uitgebreide evenement info. Het boekje van Bowling Green wordt morgenavond uitgedeeld tijdens de info- en kennismaking avond. Great Dorset gaat volgende week op de bus en de pulling fans kunnen in Lochem het boekje ophalen en anders gaat het maandag de 2e op de bus. Als je één van die 113 gelukkigen bent om een gezellig reis tegemoet te zien, dan wensen wij je alvast plezier met het doorlezen van het boekje !

Wil jij ook zo’n infoboek ontvangen, geef je dan snel op. We hebben nog plaatsen in de bus voor Great Dorset en het EK in Zweden.

27 juli 2010: Herning and Lambada2010-07 Herning

Gisteren zijn we terug uit Herning gekomen. Wat een mooi publiek is het daar. Gemoedelijk en zin in een tractor pulling feest. Gekleed in verschillende uitdossingen en graag met een biertje in de hand. Toch hebben we in de stand geen last van dronken gasten. Ook blijven ze terug komen om te kijken naar alles wat we hebben. Zo’n enorm aanbod van spullen, dat zien ze niet vaak en betalen de prijs die we ervoor vragen. Geen gezeur maar tevreden dat er leuke spullen zijn, niet zelfgemaakt maar origineel van de dealers en fantastisch geborduurd.  

Op zondagmorgen hoorden we dat de Lambada weer heel goed gepresteerd heeft in Amerika. Een 2e plaats voor beide machines. Toch echt super ! In zo’n deelnemersveld met zulke grote namen en daar dan tussen weten te komen. Ik heb heel veel respect voor de Lambada dat ze dat lukt. Geweldig gewoon!! In Bowling Green zullen we met een groep van ruim 30 personen op de tribune bij elkaar zitten om het te bekijken, natuurlijk aan te moedigen én er een super feest van te maken. Mijn oranje klompen (gemaakt door Airbrusher Cor Nijboer) staan al klaar om mee te nemen. 

14 juli 2010: Amerikaanse gasten weer naar huis

Gisterenmorgen om ongeveer 1 uur zijn de Amerikaanse gasten vanaf Schiphol vertrokken naar huis. Daarmee kwam ook een einde aan onze 8-daagse begeleiding van 21 gasten. Een paar woorden over hun reis hier in NL ; enorme gastvrijheid door Nederlanders ervaren, een super organisatie Putten die in een paar dagen een heel terrein ombouwt tot een arena, Amsterdam ís een stad die je niet mag, kunt en wilt overslaan als je in Holland bent én een prachtig land – beetje vlak maar erg mooi. Moe, maar met met een BIG smile zijn ze vertrokken met de woorden tot ziens!

THUIS. Wij reden via Putten naar huis. Onze stand hadden we laten staan na het noodweer. Een paar dagen nat ingepakt geeft van die lelijke zwarte plekken hé. Thuis zullen we het nog wel weer moeten uitpakken en schoonboenen, oh oh wat ziet het er allemaal vies uit. Thuis is te zien dat we ruim een week weg geweest zijn. Het onkruid is gegroeid, een stapel post en mails om voor te gaan zitten – ook kaarten Bowling Green binnen gekomen. IMG_0761De koffer kan weer uitgepakt en maak een lijst To Do met prio’s. We zijn niet een paar dagen vrij want vanochtend een container geledigd. Vrijdag is er de reünie van de reisgroep Tomah, zaterdag een pulling party en zondag met de stand weer in Gulpen.

EUROPA KINDERHULP. En maandag een nieuw avontuur. Het is dan de 4e keer dat we 2 jongens uit Berlijn in huis krijgen van Europa Kinderhulp. Kansarme kinderen die door hun thuissituatie niet aan vakantie vieren toekomen. Ze blijven bijna 3 weken. Die weken ben ik parttime huisvrouw en ga met ze o.a. naar het zwembad. Heeft iemand nog een fiets voor een 13-jarige staan die we voor die periode mogen lenen? We hebben al een fiets gekregen via Hurricane supportersclub - Paul Zoerink, een trampoline via Michel van den Hengel - www.BigBlow.nl  en een zwembadabonnement van het zwembad in Twello De Schaeck. Laat het me horen op telefoonnummer 06-11955999 of mail Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .

11 juli 2010: Waardering van bijdrage door Putten organisatie

Zondagmorgen stonden we met alle Amerikaanse gasten en de organisatie van Putten op het grasveld bij het hotel. Er waren woorden van dank voor de teams. En tot verrassing van ons beiden kregen wij een ingelijste waardering van bijdrage van de organisatie van Putten. Dick en ik hebben ons telkens belangeloos ingezet om Amerikaanse gasten naar Nederland te halen en te begeleiden tijdens hun verblijf. Dit jaar werden we voor het eerst officieel gevraagd om de gasten tijdens de totale periode te begeleiden en ze het zo goed mogelijk naar de zin te maken. Wij vinden dit super want met onze reiservaring is ons wel gebleken dat als je voor het eerst in een ander land komt er zó enorm veel op je af komt, dat een goede begeleiding er gewoon bij hoort. Dat de organisatie Putten die zo aanpakt getuigd van groot respect voor de teams. 


5 juli 2010: Ga jij dit zien in Putten?

2010-07 warpath2010-07 controlled-chaosMorgen komt er een grote groep Amerikanen naar Nederland. Ze gaan rijden in Putten tijdens Total Beach Pull. De organisatie viert het 10 jarig lustrum met 2 tractoren uit de top van het puntenklassement. Kijk op de site voor meer info : www.beachpull.nl  

Keep it cool: ingestuurd door Renald/zie gastenboek.

2010-12 ice-tractor

Heb jij ook een trekker foto die echt ‘cool’ is ? Stuur ‘m op, dan komt ie hierbij te staan.

2010-07 cool down3 juli 2010: Keep it cool 

Gisteren was een extreem warme dag. Achter mijn buro plakte het rokje aan mijn benen terwijl ik een verfrissende slok water dronk. Op dat moment heb ik even gesurfed naar een Keep it cool fotootje. Dat was nog een lastige maar met beetje knip en plak is het dit plaatje geworden. Heb jij een leuke foto van – uiteraard – een trekker die 'cool’ is ? 2010-07 Lambada

2 juli 2010: We zijn weer thuis van Tomah / Lambada’s eerste wedstrijd

Bekijk het volledige verslag of via deze link de 164 foto’s met onderschriften. http://picasaweb.google.nl/tractortravels/Tomah2010# 

Wil je alle pulling foto’s zien van deze reis, kijk dan in het reisverslag. Daar tref je de link van Rudy en Marco met héle mooie foto’s. De pulling foto’s op de nieuwspagina en in het verslag zijn van Rudy Linthorst.

08-06-2010: Australië volgeboekt.

Kopie van IMG_8714

07-06-2010: Zonovergoten Bernay met mooie vlotte wedstrijd

Om half drie waren we weer thuis. Dus eerst het bed in om er om 7 uur uit te springen en de bus naar het verhuurbedrijf terug te brengen. Bernay was heerlijk. De tractoren in grote getalen, het weer, de gemoedelijkheid, het énorm aantal mensen, al met al een feestje. Op dit moment ben ik de foto’s aan het opslaan en het verslag aan het schrijven.

Foto’s en verslag : http://picasaweb.google.nl/tractortravels/Bernay2010#

Wat ik graag wel alvast wil schrijven is een uitleg aan al die mensen die we kennen en niet gesproken hebben. We zijn bij ons eigen reisgroepie gebleven. Zij gaan met ons mee, en dan is het toch niet de bedoeling als wij zelf de hele tijd weg zijn om met iedereen te babbelen. En daar heb ik enorm van genoten. Het heerlijke weer, even helemaal niets anders dan relaxed de wedstrijd te bekijken, te ouwehoeren, lekker snoepen van de diverse eettentjes. Mmm, dit is vakantie.

En we zijn vandaag alweer met tal van andere dingen bezig. De laatste brief voor Tomah gaat er dezer dagen uit, de bus voor Great Dorset moet opnieuw bekeken, nu we weer aanmeldingen erbij hebben. Past het in de huidige bus, ja prima, we houden nog wat ruimte over voor mensen die wat later ‘op stoom’ komen. En ook vernemen we dat de excursie voor de Agromek in Denemarken door kan gaan. Zo is er hier altijd van alles en geen dag hetzelfde.

Vannacht toen we thuis kwamen ben ik toch nog even bij de broedse kip wezen kijken. Al ruim een weekje zit ze op 10 eitjes. En ze zat nog gelukkig. Mijn oom verzorgd haar en de rest. Ze is zó enorm broeds, wat is dat leuk om te bekijken. Vanochtend haar van het nest getild en in de ren gezet waar voer op de grond gestrooid lag. Ze smulde ervan en na ook water te hebben opgeslobberd weer snel terug naar het nest. Volgende week woensdag is de uitgerekende dag. Spannend!

02-06-2010: Paklijst Bernay tent en bier

We gaan naar Bernay en wat is dan het belangrijkste mee te nemen; een tent en bier. We slapen op steenworp afstand van het wedstrijdterrein en kunnen zo maximaal aanwezig zijn wat er allemaal te beleven is. De menigte die hierop afkomt is een belevenis, zó enthousiast. Ik heb het plan om filmpjes te gaan maken van onze belevenissen. Rudy gaat ook mee en hij zal weer fantastische foto’s maken van de tractoren. De dingen eromheen zal je onder foto’s op onze site terugzien. De filmpjes komen in het reisverslag.IMG_8667 Ja, en er is nog plek, voor € 275 incl. vervoer-2xovernachting-entree Bernay. Vrijdagmorgen vertrek, zondagnacht weer thuis. Gezellig, ga mee!

31-05-2010: Dordrecht in Stoom

Wát een mensen die hier naar toe kwamen. Zaterdag was het echt een feestje. Zo mooi weer, de hele dag. Iedereen ontspannen en zomers gekleed naar de stoomdagen in Dordrecht. ‘s Avonds kwam een bui en dat maakte het einde van de eerste dag helaas abrupt. Zondag begon met regen maar daarna klaarde het goed op. De stoomfluit van de trein hoorde je de hele dag door fluiten. En ook kwam er meermaals een brandweerwagen door de straat. Een kar met 2 vossen ervoor. BRAND schreeuwde de omroeper. Fantastisch gezicht. Heb je het gemist? Dan kun je naar Great Dorset om het eens dunnetjes over te doen. Daar is het evenement 280 ha groot ! Je kan met ons mee volledig verzorgd-dus alles inclusief- voor de prijs van € 395,= voor 4 dagen.

30-05-2010: kennismaking Tomah: door 5 staten tijdens Tomah reis

Heb je het programma van Tomah wel goed gelezen??!! Wist je dat we door de staten Illionois, Wisconsin, Iowa, Minnesota en North Dakota reizen? Wist je dat bijvoorbeeld North Dakota maar 4 mensen op de vierkante kilometer leven en dat dit in Nederland er 400 zijn ! En dat deze staat wel 4,5 keer zo groot is als Nederland. We gaan o.a. ook naar de fabriek van Case waar de grootste tractoren worden gebouwd. Er zijn nog 2 plekken vrij en we vertrekken op 17 juni 2010.

27-05-2010: Cursus Reanimatie met AED

2010-05 Reanimatie met AED

Vanavond heb ik de cursus met certificaat afgerond. Na een avond van 2,5 uur leren en oefenen weet je wat je moet doen bij hartstilstand. We leerden de symptomen te herkennen, hoe je hartmassage moet toepassen en hoe je een AED gebruikt. In groepjes van 4 personen met een instructeur werd er de hele avond geoefend. Ik heb de cursus gedaan omdat we veel onderweg zijn met mensen van allerlei leeftijden. Weten wat te doen in situaties als deze, maar ook verslikking/verstikking, is levensreddend!  

27-05-2010: Bernay

Volgende week vrijdag vertrekken we naar Frankrijk. De wedstrijd begint ‘s middags al om 14.00 uur. Vorig jaar was dat later en kon je er een super lange dag van maken door dan pas aan te rijden. Het is een Frans gebruik om er een hele lange nacht van te maken, tot minstens 02.00 uur. Als je dan ook al van huis bent gegaan om op tijd aan te komen, dan mis je de afterparty misschien vanwege het vanzelf dichtvallen van je ogen. Wij gaan daarom een dag eerder én maken van de tijd gebruik door een interessante excursie te doen. Er zijn nog 2 plaatsen vrij, dus wil je mee? Bel snel met Dick 06-20608032.

20-05-2010: Dort in Stoom

Volgende week is er in Dordrecht het grootste stoomfestival van Europa. Bezoek onze stand tijdens de braderie op za+zo aan de Nieuwe Haven in Dordrecht. Bekijk alvast deze uitnodiging bij ons langs te komen tijdens de braderie op za+zo aan de Nieuwe Haven.


10-5-2010: ANVR – Algemene Nld Vereniging van Reisondernemingen

In de krant zag ik weer een stukje staan over het belang van de ANVR. Als je een reis boekt dat het dan toch vooral aangesloten moet zijn bij de ANVR. We hadden er al eens eerder naar gekeken om dat dan te doen. Maar volgens de ANVR mogen wij helemaal geen lid worden. Bij de toelatingseis staat al bij het derde puntje dat je als reisorganisator een omzet van minimaal 500.000 euro moet hebben of 500 boekingen per jaar. Dat hebben we niet en streven daar ook helemaal niet naar. Daarom besteden we veel tijd aan onze site om iedereen die ons nog niet kent te overtuigen dat we goed bezig zijn. De al 400 verschillende deelnemers van de afgelopen (bijna) 30 reizen zijn overtuigd dat we goed bezig zijn en gaan regelmatig weer met ons mee.

Onze voorwaarden hebben we ‘afgekeken’ van grote organisaties en daarmee streven we dus naar een goede behandeling van onze deelnemers !

Canada taart9-5-2010: Sandra goes Canada

Op 3 mei is Sandra naar Canada vertrokken voor een reisavontuur van 3 maanden. Haar belevenissen kun je volgen via  http://canadiansandra.waarbenjij.nu . Sandra is twee keer met ons mee geweest op reis, Tomah en Arizona. Ook helpt ze ons in de stand. Hier op de foto met de Canada taart, een dag voor vertrek.

26-4-2010: Anne-Marie is jarig en wordt 40!

Vaak doe ik er een beetje geheimzinnig over. Wat wil je als met zo’n jonge club op stap bent. Dan wil je toch niet te oud lijken. Maar sommige momenten, die zijn te mooi om niet met anderen te delen. Dus de komende week is hier feest! Gisteren moest ik om half 10 klaar staan om met Dick mee te gaan. Waarheen? Ik had geen enkel idee. En wat bleek, we waren bij een man die Toggenburger geiten verkoopt. Nieuw vervoer voor TrekkerskiekenDaar mocht ik uitzoeken tussen wat hij te koop had staan. Volgend weekend is hier feest met een echte dansvloer, disc-jockie, feestverlichting en natuurlijk veel hapjes en drankjes. Na het feest gaan we nog een paar dagen nagenieten aan de kust. En daarna… dan doe ik weer even geheimzinnig als ervoor!

22-4-2010: Nieuw vervoer

We hebben nieuw vervoer! Vandaag staat de BE-combinatie bij ons op het erf te glimmen in de zon. Het is een Iveco met ruimte voor 6 mensen. En in de trailer kunnen al onze spullen. Nu nog aan de slag met karren zodat we niet iedere bak – ieder evenement – 4 keer vast te pakken. Ook kunnen we in deze trailer slapen. Komend weekend gaan we naar Fuchtorf en dan gaat ie natuurlijk mee. Hij zal niet zo wit blijven als op de foto, maar wordt nog beplakt. De combinatie is gekocht bij Ultra Lite in Putten.

Anne-Marie in Parijs 15/18-4-2010: City Trip Parijs wat een mooie stad!

Alle high-lights hebben we gezien. Bij dag en avond. Veel gebouwen van de buiten- en binnenkant bewondert. Wat mooi ! Kilometers gelopen om een  goede indruk te krijgen van afstanden en waar het allemaal ligt. Ook met de metro kris kras onder Parijs geweest. Na 4 dagen heb ik een hele goede indruk gekregen. Komende zomer komen er weer Amerikanen naar Nederland. Vaak willen ze even een rondje Europa doen. Nu ik ook deze stad helemaal heb verkend, kunnen we ze dat laten zien wat aansluit bij hun wensen.

12-4-2010: ‘Spalding’ is goed thuis gekomen

Dit weekend zijn er 22 enthousiastelingen afgereisd naar Spalding in Engeland. Vrijdag met de nachtboot vertrokken en op zaterdag twee heel interessante bezoeken. Het reisschema moest flink worden uitgerekt om alles in één dag te krijgen. Het bezoek bij de verzamelaars was enórm veelzijdig en ja, inderdaad. Er was een giga-collectie van de Massey Ferguson te bewonderen. Zondag was het bekend gezellig op de beurs. De terugweg had wat voeten in aarde en nipt op tijd arriveerde de groep bij de nachtboot. Alles is goed verlopen en het was weer enorm de moeite waard.

7-4-2010: L.C.N. reizen Agromek Denemarken 2-3-4 december 2010

Je kunt met de Landbouw Miniaturen Club naar naar de Agromek in Denemarken. Op 2 december reizen we richting Denemarken en bezoeken een Nederlandse boer. Vrijdag zijn we de gehele dag op de beurs en op zaterdag gaan we nog kijken bij een miniaturen-verzamelaar alvorens we weer terug gaan naar Nederland. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van informatie hierover of kijk in het clubblad Agritoy. 

31-3-2010: promotie voor Great Dorset Steam Fair en oldtimerevenement Hershey

We zijn aanwezig het komende paasweekend in de Martiniplaza in Groningen. We laten beelden zien van de Great Dorset Steam Fair, hebben een mooie banner laten maken én je kunt informatie meenemen over onze nieuwe bestemming Hershey. Vorig jaar stonden we in Assen op deze oldtimerbeurs en toen kwam de vraag om een reis naar Hershey te organiseren. Het is voor 2010 een 10-daagse reis geworden naar dit 75-jarige jubileum evenement. De échte liefhebbers kunnen 4 dagen rondstruinen op de beurs én we hebben een alternatief programma naar Washington DC waar het witte huis staat waar president Obama zijn regering aanstuurt en ook gaan we nog twee dagen naar New York ! In 2011 maken we er een 14 daagse reis van met een start in Detroit. Op onze site komt het dag-tot-dag programma volgende week op de site te staan. Wil je ervan op de hoogte gehouden worden? Meld je dan vast aan als belangstellende. 

17-3-2010: het wordt voorjaar !

Gisteren lekker naar buiten geweest. Ik had eigenlijk nog dingen te doen. Maar achter mijn computer, begon het te kriebelen. Ik móest naar buiten. Héérlijk. En jawel het gras voor de eerste keer gemaaid. Een kraai hipt langs met een tak voor zijn nest. En net toen ik binnen was belde familie, het schaap was dan nu bevallen van 2 mooie meiden. Het andere schaap enkele dagen eerder van 2 flinke boys. Dus dat is weer vrolijk in de weide.

16-3-2010: Truck & Tractor-Pulling Magazine ; al meer dan 25 jaar schrijft Dick voor het Truck en Tractor Pulling Magazine

Dick 25 jaar redactuer

2010-03.27 Lambada USA Party

Heb je dit ook gezien ?!

Iedereen is uitgenodigd om op de Lambada party te komen op de 27e maart. Ook wij zullen er zijn met flyers over de reis naar Tomah en Bowling Green.

Wanneer : 27 maart 2010

Hoe laat : vanaf 16.00 uur

Waar:

Inter-Techno Dronten

De Dommel 52

8253 PL  DRONTEN

 

15-3-2010: Reünie gezelligspiegel MWL 2010e avond

Zaterdagavond was de reünie van de reis MidWest-Louisville. De eersten waren er al voor zevenen en zo begon al vlot de gezellige avond met foto’s en film. Sinds Ahoy hebben we een beamer en dat is super. Niet meer voor een tveetje met zijn allen, maar een projectie op de muur waar we met statafels allemaal bij kunnen staan en zitten. Iedereen ziet het goed en het is alsof we er weer zijn. Alleen Eric is er niet, hij is naar de feestavond van het Aerdvruter team en we wisten dat hij daar heel graag heen wilde gaan. Om een uur of 11 zijn we naar de kroeg gegaan en poeh, half vier weer thuis. Nog even een ei gebakken voor de liefhebbers en dan onder de wol. Om 8 uur rol ik er weer uit want de jongens hebben op zondag ook weer hun familie-gebeurtenissen zodat het huis voor de middag weer van ons is. We werden nog verrast én verwend door de groep met een fantastisch aandenken aan de reis. Een spiegel met de namen, de reisnaam en datum en een afbeelding van Dick en mij dat we bij de CAT samen in een band zaten. 

7-3-2010: Great Dorset foto-album op categorie

Het foto album is samengesteld door Gerard Schoon. Hij is mee geweest naar Great Dorset Steam Fair. Zie zijn album op categorie : http://www.p-machinery.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=70. Ook zul je op deze site tractor pulling foto’s vinden.

Bowling Green logo 1-03-2010: kaarten tribune Bowling Green

Wij hebben een hele reeks kaarten besteld voor de wedstrijden in Bowling Green. In dit weekend komen er wel 100.000 fans naar deze stad om de grootste wedstrijd te bekijken. Wij hebben een hele mooie plek zodat we midden in het spektakel zitten. Omdat we al jaren naar dit evenement gaan weten we waar het meest te beleven is én we hebben een goede plek om te overnachten ín het rennerskwartier. Wil je bij de fans uit Nederlands zitten, stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken en vermeld hoeveel kaarten je wilt bestellen. Wij vragen 85 euro voor een tribune plaats voor 5 sessies incl. drie overnachtingen in een overdekte schuur incl. boodschappenservice. Je hoeft het terrein dus niet af en kan maximaal genieten van al het moois op het enorme Bowling Green terrein.  Meer info? Bel 0571-270415 / 06-20608032.

1-03-2010: Great Dorset Steam FairGDSF AM en Esther

Bijna alle opgaven (55 deelnemers en belangstellenden) die we nu hebben ontvangen, kiezen voor de 4-daagse reis naar Engeland. Wel zijn er een aantal die de keuze hebben gemaakt om de 2e dag niet naar de Steam Fair te gaan maar naar het Amberly museum. Volgende week sturen we de Dorset adressen nog een vrolijke fotokaart met het vriendelijke verzoek om de keuze uiterlijk 24 maart door te geven zodat het hotel deze maand besproken kan worden. Erna opgeven kan ook, maar dan slaap je zeer waarschijnlijk niet in hetzelfde hotel maar bij de ‘buren’. 

Op de foto de reisleiders van 2009 en ook in 2010: Anne-Marie en Esther.

1-03-2010: even een update

Het is allemaal alweer geweest. De gasten van Ahoy, een lange mooie dag Ahoy Rotterdam. Het leven begint weer gewoon op maandagmorgen om 8 uur achter het bureau. Waar zal ik beginnen met mijn dingen te doen. Sinds de terugkomst uit Amerika wordt alles even vooruit geschoven, mails die niet persé voor Ahoy weg moeten, bestellingen voor nieuwe caps waar ik info voor moet verzamelen, maar ook bedankjes naar de mensen in Amerika die ons zo hartelijk hebben ontvangen. Mijn bureau heeft een lade en mijn bureau is daardoor altijd netjes, maar deze week moet die lade wel weer leeg gemaakt worden.

Gisteren zijn we in Deurningen geweest. Een miniaturenbeurs met 1300 bezoekers. Bij Frans op de Bult in alle ruimten, een beurs met een grote diversiteit. Erg leuk. De Vale Weide was er ook weer bij, nu met een prachtig diorama waarin Pa met zijn zonen de héle dag met trekkers aan het ‘werk’ waren. Het heeft er de hele dag 3 rijen dik voor gestaan. Klein en grote ‘kinderen’. Wij hadden gelegenheid om met heel veel mensen een kort praatje te maken over ons reisprogramma. Vooral de reis naar Dyersville in november 2011 is helemaal iets voor deze doelgroep.

Maar de lange dagen (vannacht om 03.45 terug van Ahoy en om 06.30 uur ging ik onder de douche voor een frisse start van de nieuwe dag) zijn ook een reden om nu even wat rustiger aan te doen. Ik hoop dat het woensdag droog is buiten, dan ga ik afrasteren ofwel het draad en weide palen vervangen die er aan toe zijn vervangen te worden. En ook wil ik dan een brandnetelrondje maken. Ze komen alweer op en als je ze nu al bestrijd dan scheelt dat later veel werk. Wel laat ik ze altijd op een paar plekken welig groeien zodat de vlinders zich ook voort kunnen planten.

25-02-2010: Black Widow in Ahoy !

De familie Archer is met hun trekker goed aangekomen in Nederland. Vanmiddag werd de trekker gestart. Nadat de machine goed liep hebben we Rotterdam bekeken vanaf de Euromast en daar lekker gegeten.

Filmpje Kathy wil de motor opstarten http://www.youtube.com/watch?v=xQ8H4O1sOfM

Filmpje Kathy start de motor op http://www.youtube.com/watch?v=StO4AUZXbsU

02-02-2010: We gaan de tassen alweer pakken…

We vertrekken op donderdag 4 februari 2010 en zijn terug op maandag 15 februari. Het onderwerp van deze reis is Tractor-Pulling in Louisville en diverse team bezoeken. Als het volledig wilt weten, zie het reisprogramma. En beleef het mee!

- volg ons via reisverslag Louisville, dagelijks een verslagje met foto’s

- bekijk de foto’s in het foto album Louisville

- post een berichtje in het gastenboek aan de medereizigers of omdat je ons wil laten weten dat ook jij weer meeleest

31-01-2010: Miniaturen in België, 600 km heen en weer

Miniaturen in BelgiëAfgelopen zondag was er een mooie beurs in Lochristi. Wat een eind rijden….voor ons. Want de bekende gezichten uit Zeeland waren er ook. En die hadden het nu getroffen met het slechte winterweer niet zo ver te moeten rijden. Een leuke beurs, in verschillende zalen en zaaltjes stonden diverse standhouders. En een enorm diorama zaal waar dranghekken stonden voor al het publiek.

We hadden ons uitgenodigd bij de belg Johan Pluym en zijn vrouw Conny. Johan is met ons op reis geweest naar Dyersville 2006 en Great Dorset 2009. Daar de indrukwekkende verzameling van hem was echt leuk te zien. Wat een kleuren, wat een soorten. Een échte verzamelaar. En dat bleek de volgende dag eens te meer. We hebben hem nauwelijks gezien. De hele dag op sjouw. Tussendoor even lunchen en even zitten en dan ging hij weer. Gelukkig hadden wij weer wat ruimte gekregen en zo konden zijn doosjes weer mee.  

22-01-2010: Foto’s Gordyville staan klaar; 136 stuks, dus ga er maar even lekker voor zitten

 

18-01-2010: Aanstaande zaterdag in Zwolle ! lambada-USAzweden

- je kunt je ‘live’ inschrijven voor de EK supportersreis met 10 euro vroegboek korting!

- je kunt je ‘live' inschrijven voor de nieuwsbrief en krijgt dan gratis oordoppen

- je kunt flyers meenemen met de reisprogramma’s van Lambada USA Tour – Tomah en Bowling Green én je laten noteren als belangstellende. We houden dan je plek vrij en je wordt op de hoogte gehouden van al het nieuws – de hele zomer door.

- we hebben twee staande spandoeken om zodat je ons absoluut niet kunt missen !    

18-01-2010: Ze zijn goed uit Gordyville thuis gekomen

 

actie foto Rhapsody in Blue

Vanochtend heb ik ze weer in NL verwelkomt. Ze waren allemaal erg tevreden over wat ze gezien en beleefd hadden. Tijdens de flinke koffie kwamen er ook al ‘sterke’ verhalen los. Later meer want op dit

moment ben ik bezig met een spandoek voor de promotie van de EK supportersreis en natuurlijk de Lambada USA Tour. Moet vanavond nog af voor de drukker, net als de flyers….

15-01-2010: Print je eigen programma en opgave formulier

Weer een nieuwe ontwikkeling op onze - alsmaar – vernieuwende website. Je kunt zelf een exemplaar van het het reisprogramma downloaden en printen. En ook het opgave formulier. Ze staan in het groen helemaal onderaan het programma. Op dit moment is beschikbaar; Tomah en Bowling Green. GDSF en EK Zweden zullen dit weekend volgen… Wil je het graag per post thuisgestuurd hebben, dat kan! Stuur dan je mail naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .

13-01-2010: Reis Gordyville is vertrokken

Vanochtend heb ik de jongens die naar Gordyville gaan uitgezwaaid op Schiphol. Dick is zondag al vertrokken en staat klaar met de bus zodra ze aankomen. Dan vertrekken ze ook uit Chicago en gaan naar Hypermax. Klik hier voor het reisverslag. 

IMG_447010-01-2010: Het kan vriezen en dooien

Heb jij al mooie sneeuwfoto’s gemaakt. Van je trekker in de sneeuw bijvoorbeeld. In Nederland kan het weer heeeeel lang duren voordat we zo’n tapijtje zien. Dus gewoon even doen, dan heb je ook alweer een idee voor een kerstkaart 2010/2011.

 


04-01-2010: Dutch Pulling Tour

Jawel ! Je leest het goed – als je het Engels een beetje kunt volgen. We gaan proberen om Amerikanen enthousiast te maken om in Nederland naar wedstrijden te komen kijken. Onze 1e Dutch Pulling Tour. Na de enorm goede prestaties van Lucien Keulers met zijn Turn Me Loose (2e Tomah 2008 en 2e plaats in zowel voorronde als finale Louisville ‘09) en dat de Lambada nu naar de USA gaat, wordt het tijd dat ze ook eens aan deze kant komen kijken.

04-01-2010: Het nieuwe jaar begonnen. De Beste Wensen van Trekkerskieken.nl Waar kijk jij naar uit?

Wij kijken uit naar, sterker nog, wij tellen af, want over 9 dagen vertrekt de reis Gordyville. Het is een klein kluppie, maar omdat Dick zelf ook heel graag eens naar Gordyville wil, gaat de reis op 13 januari vertrekken. Het is een echt motorkappen spektakel, maar ook bezoeken ze nog een team, fabriek en ons kennende, zullen er nog wel meer dingen bezocht worden, zodat de dag weer goed gevuld is.

Op de 4e februari vertrekken we met 21 mensen voor de reis naar Louisville. Tijdens die reis ga ik ook mee en dus kun je dan weer genieten van een ‘live’ verslag.

En hoe is het hier thuis? Water dragen, voer sjouwen. Heerlijk dit weer, het is wel meer werk, maar het is zó mooi. Dan Sydney op het journaal vanavond. Overstromingen en aan de andere kant van het land enorme bosbranden. Het jaar dat wij er geweest zijn, waren er ook enorme overstromingen. Het land is er zo enorm droog, dat áls het regent, het water niet zo snel de grond in trekt. Ze krijgen de dieren niet zo snel op het droge en dan is het al snel een toestand waar de hele wereld beelden van te zien krijgt.

Een greep uit mijn agenda van vandaag en morgen: prijzen opvragen voor T-shirt ontwerpen in de USA (er zijn 3 teams die graag een nieuw shirt willen). Busbedrijf offerte vragen om met Amerikaanse Pulling Enthousiastelingen hier in Nederland rond te toeren. Flyers EK supportersreis bestellen zodat we in Zwolle er een flinke stapel van kunnen uitdelen. Op de website de reisprogramma’s van de Lambada zetten, als eerst de belangstellenden voor de reis al geïnformeerd zijn. Genoeg te doen, gelukkig een heel jaar voor de boeg! Ook succes met jou opstart van het werk en het nieuwe jaar.

31-12-2009: in Australië begint het nieuw jaar al om 14.00 uur NL tijd

nieuwjaar-sydney1 sydneyvuurwerk2 Op beide foto’s zie je het het opera gebouw en de Harbour Bridge in Sydney staan.

Er wordt zo’n 5000 kg vuurwerk de lucht in geschoten.

Sydney is de eerst grote stad die jaarlijks als eerste het nieuwe jaar verwelkomt.

De deelnemers en belangstellenden van de reis naar Australië ontvangen drie reisinformaties, buiten het reisprogramma om. Hierin staan allerlei wetenswaardigheden over dit land aan de andere kant van de wereld.

30-12-2009 het jaar is bijna voorbij…

De laatste wedstrijd is gereden in Etten-Leur. We wilden er graag bij zijn. De wagen stond ingepakt, nog wat flyers geprint. Maar we zijn niet vertrokken omdat het kerstdiner er eerst weer uit moest. Getsie! Rillingen, hoofdpijn. Tsja, dan lig je het liefst even in je bed. En de dag ging voorbij… Maar we hoorden dat Etten Leur een gezellige sfeer was en een prima dag. tractor met vuurwerk

We merken dat er meer mensen naar volgend jaar kijken. Er komen vragen binnen over de Lambada reis, of het ook in de schoolvakantie kan passen. Dan is er wel geen Tomah en ook geen Bowling Green. Maar wel een Lambada in de USA om te bekijken. Laat ons horen of dit ook jou interesse heeft. We verzamelen de wensen en we gaan kijken of we die belangstelling kunnen omzetten in een Lambada reis voor gezinnen die aan de vakantie gebonden zijn !

Vandaag en morgen zullen er wel carbidbussen ontstoken worden en veel vuurwerk. Wees voorzichtig want een zonder handjes kun je je vriendin niet kietelen en met dove oren geen lieve woorden horen! 

22-12-2009: Winterse Trekkers

Gisteren is de nieuwsbrief verzonden met de oproep om ‘trekkers in de sneeuw’ te sturen. Hieronder de foto’s van Egbert Koopman. Op de paal staat een John Deere type B 1937. De flink besneeuwde trekker is een Normag NG 22 uit 1942. De twee rechtse foto’s zijn van Jeroen van de Sande. Jeroen is dit moment in Amerika – met een vrouw die hij tijdens reis Dyersville heeft ontmoet.  

  IMG_4453 IMG_4470 Jeroen in AmerikaCAT Jeroen in AmerikaJD

21-12-2009: Winter in NL

Afgelopen weekend was er één met veel sneeuw, maar vooral met veel geniet-momenten. Zaterdagmorgen liep ik al mIMG_9540et de camera IMG_9557rond om van de dieren foto’s te maken. En dan vooral van de pony's. De geiten zitten in een hok (3.5x5) met hun dikke vacht. De kippen komen niet meer buiten, sinds het er wit uit ziet. De schapen zijn buiten en hebben een schuilhut die ze tijdens de sneeuwbuien gebruiken. De pony's staan buiten. We hebben een enorme stal voor ze. Maar nee, ze komen alleen even kijken of er nog wat te halen valt. Met hun besneeuwde ruggen, dik opgezette vachten, prachtig.  

We hebben het weer nog getrotseerd en naar het kampioensfeest van Simply Irrestible geweest. Gezellig en lekker warm. Niet in de werkplaats maar bij Egbert thuis. 

18-12-2009: Australian National Field Days.

De reisdata zullen iets verschuiven (vertrek ongeveer 15 oktober) omdat we dan de Australian National Field Days gaan bezoeken. Daar zullen we meer dan 600 exposanten vinden met de nieuwste agrarische machines en toepassingen die zorgen voor een efficiënte en verbeterde bedrijfsvoering! De exposanten komen niet alleen uit Australië maar vanaf verschillende continenten. Er worden machine en toebehoren gedemonstreerd gedemonstreerd. Ook is er mode en levensstijl. En kunnen we proeven van wat er down under gegeten en en aan lokale wijnen gedronken wordt.

De reis naar Australië is – mede door dit bezoek - officieel een ‘studiereis’. Dit betekent dat de reissom (boven een drempel van € 500,=) fiscaal aftrekbaar is.

Laat je vrijblijvend noteren als belangstellende en wij houden je op de hoogte van de voorbereidingen. Deze week versturen we de 1e reisinformatie. Deze gaat over Australië in getallen. Inwoners, oppervlakte, temperaturen etc. De volgende gaat over bezienswaardigheden en de derde reisinformatie over de agrarische kant van dit énorme land. Daarna is het dag-tot-dag reisprogramma compleet. Heb je je niet laten inschrijven als belangstellende, en het begint meer en meer te kriebelen, dan kan het maar zo zijn dat de reis vol zit. Want inschrijvingen gaan op volgorde van binnenkomst.

17-12-2009: OPROEP; stuur jou favoriete foto in!  van een besneeuwde trekker. We plaatsen de foto’s op deze nieuwspagina.

Stuur je favoriete foto in van een besneeuwde trekker. Deze mag van je zelf zijn, maar ook wat je onderweg hebt gezien. We plaatsen de foto’s op deze nieuwspagina. Vandaag sneeuwt het al prachtig en dat is toch best uniek in NL, dus doen met bijvoorbeeld je telefoon. En had je nog geen Kerstkaart idee, dan heb je die nu ook!

15-12-2009: Gordyville USA; de reis gaat vertrekken !

Het is definitief dat we gaan vertrekken. Je kunt je nog opgeven zolang er plek is in het vliegtuig. Moet je nog dagen opmaken van 2009 en ben je afgelopen jaar niet op vakantie geweest, start dan het nieuwe jaar goed met een korte reis naar Gordyville, hét motorkappen spektakel in het winterse Amerika. MF tractor sticker

11-12-2009: Het weekend van …

Vrijdagavond zijn we naar de verjaardag geweest van de MechaTrac in Zutphen.  Ze importeren al 25 jaar MF tractoren. En het leuke is dan zeker te melden dat MF een sterk merk is, ze komen in tests heel goed uit de bus. Met bussen vol kwamen ze uit het hele land om tijdens deze 3-daagse show het bedrijf te bekijken.

Op zaterdagmiddag begon bij ons thuis een bijzondere 24-uurs party. Een groep pulling supporters wilden gezellig terugblikken op het seizoen. Omdat wij regelmatig bij ze aanschuiven kwamen ze nu bij ons. We hebben gegourmet met veel vlees en veel bier. De foto is genomen tijdens het EK in Bakel. Van daar uit zijn sommigen rechtstreeks naar Luxemburg gereisd. De rest sloot zich in het weekend aan. Ze hebben alle teams verwelkomt die over het smalle landweggetje aan kwamen rijden. Echt pulling fans die fan zijn van de pulling en van meerdere teams.

09-12-2009: Gordyville USA; al meer dan 200 tractoren ingeschreven

Voor de Mid-Winter-Nationals in Gordyville USA, is er al weer een flink startveld. Veel verschillende merken komen aan er aan de start. Echt uniek voor Amerika. Deze reis gaan we ook naar Scheid Diesel Tuning. Hier bouwen ze brandstofpompen en turbosets. Ze hebben onder andere een diesel dragster. Een heel interessant diesel bedrijf. Kijk voor het volledige reisprogramma én producten van Scheid op deze link ; Gordyville.

07-12-2009: Kijk jij ook al naar 2010 ?

De Sint is vertrokken, de kerstkaarten moeten worden uitgezocht en geschreven. Je kijkt dan vast ook terug op 2009. Hopelijk op een goed jaar waarin je een leuke vakantie hebt gehad. Is het er niet van gekomen? Dan is het goed om uit te kijken naar 2010. Een trip of reis, we hebben het allemaal in ons programma. Bekijk de home pagina, daar staat alles samengevat. En het leuke is dat de opsomming nog niet compleet is, we werken op dit moment nog aan 2 extra trips. Het één wordt 4 dagen in april en het andere een dag in december. Maar nu loop ik op de zaken vooruit, want het zal medio januari zijn dat het programma klaar is. Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden, vul dan op de home page je naam in voor de nieuwsbrief.

30-11-2009: Onze 1e vernieuwde nieuwsbrief

Als je het niet hebt ontvangen, maar dit nu wel leest, dan heb je je vast nog niet ingeschreven voor de NIEUWSBRIEF. De afgelopen week is die verzonden naar alle verzamelde adressen. En we gaan dit regelmatiger doen. Want sinds ik iedere week een stukkie schrijf, merk ik nóg meer dat we iedere dag wel IMG_8380wat beleven om te vertellen. We starten met één keer per maand. Voor onze webshop www.tractor-shop.nl komt een eigen variant, met natuurlijk veel leuke spullen. 

Dit weekend ging op vrijdagavond Dick op pad om een artikel te schrijven voor het NTTO-magazine. Zaterdag ben ik ‘even’ heen en weer gereden naar Eelde. Daar werd een oldtimerbeurs georganiseerd. Zoals je wellicht al gezien hebt, willen we in 2011 naar Hershey, USA. Dat is een giga-klassieke auto’s-evenement, met 3000 oldtimers en 9000 plekken op de onderdelen en warenmarkt. In Eelde ben ik gaan kijken om een indruk te krijgen.

En zaterdagavond zijn we naar de film geweest. De film De Storm draaide al even, dus keken we waar die nog wel op zaterdagavond draaide. In Amersfoort. Om een biertje te kunnen drinken gingen we met de trein. Grrr, we vertrokken met vertraging, dus daar ging het biertje voordat de voorstelling begon. De film is indrukwekkend. Een historisch verhaal waar Nederland altijd mee blijft leven. Dijken en water en wat er gebeurt als het mis gaat. Na afloop moesten we weer naar de terug om de laatste trein te halen. Maar we hebben onze biertjes gedronken… in het café bij ons in het dorp… ;-)

23-11-2009: Zwolle landbouwminiaturen beurs

De afgelopen 2 dagen zijn we in Zwolle geweest. Hier werd door de 20-jarige L.C.N. wederom een miniaturenbeurs georganiseerd. En er was een giga-opkomst van leden en niet leden. Bijna 9000 mensen passeerden de poort. In onze stand met kleding hadden we ook gedeelte waar we ons reisprogramma 2010 en 2011 presenteerden. En natuurlijk is het altijd een beetje een reünie. Zoveel mensen die hier komen die met ons op reis geweest zijn, echt heel leuk. We hoorden veel verhalen, maakten kennis met de vriendin van Arie, feliciteerden Rohald met het nieuws dat hij vader gaat worden, maar hoorden ook trieste berichten. Door de recessie het verliezen van heel wat banen, inleveren van vrije dagen om loon te krijgen. En een leuke dat Jaap iedere week op onze site kijkt! En dat Arjan miniaturen had besteld die met een pallet werden bezorgd en dat zijn maandloon niet voldoende was geweest. Dat is het leven. En voor ons is reizen organiseren niet een product zoals een wiel aan je trekker, maar het persoonlijk betrokken zijn, geïnteresseerd in wat onze deelnemers mee maken in hun leven.

NIEUWSBRIEF/blijf op de hoogte van wat we doen! We hebben heel veel nieuwe e-mailadressen erbij gekregen deze beurs. Bedankt nogmaals voor je aanmelding! Voortaan zullen we iedere maand of iedere 2 maand een nieuwsbrief rondsturen waarin we de nieuwe producten van de SHOP presenteren én ook zal je altijd iets over de reizen kunnen lezen. Heb je je nog niet aangemeld? Klik op de home pagina en rechts bovenin, kun je alsnog je naam invullen. Alvast bedankt!

GDSF/Alles met stoom en nog véél meer. Een evenement dat je eens móet zien – met het hele gezin - als je in een de 19e eeuw historie geïnteresseerd bent. Van alles op stoom, en ook tractoren, auto’s, vrachtwagens, motoren, fietsen, onderdelen, – en warenmarkt. Deze week was aan de deelnemers van de Great Dorset Steam Fair post gestuurd over de GDSF 2010. Tijdens de beurs kwamen ze de opgaves al afgeven! Dat is nog eens enthousiasme!

HERSEY/klassieke auto’s met toekomst. Dit is een nieuwe reis naar de USA in sept/okt 2011. Het onderwerp van deze reis is klassieke auto’s. Een beetje vreemd voor iemand die zich Trekkerskieken noemt? Beetje wel, maar als we je vertellen dat er veel mensen én gek van trekkers zijn, en ook nog een andere ‘tic’. Dan zal je dat van jezelf vast ook herkennen. Vandaag wordt de informatie toegevoegd die ook op de beurs is gepresenteerd. En de eerste belangstellenden hebben hun naam laten noteren!

DYERSVILLE/Oogst, Trekkers en Miniaturen in Iowa. In nov. 2011 gaat deze reis weer vertrekken. Vanwege de recessie is deze reis reeds in april afgeblazen. En omdat we volgend jaar naar Australië gaan in deze periode, wordt het 2011 dat we weer gaan. Van deze reis kun je op deze site al heel veel foto’s zien en er staan meerdere reisverslagen op.

16-11-2009: Lambada goes USAEext 4.5 ton modified 588 Lambada

Dit weekend was de jaarlijkse NTTO feestavond. Tijdens deze avond worden er alle kampioenen gehuldigd. Ook zijn er diverse andere prijzen zoals Organisator van het jaar, Wedstrijd van het jaar, Roekie van het jaar. En zo nog een aantal. Het volledige overzicht zal in de volgende TTPM staan. De avond begon met koffie en gebak. Het lambada team deelde drie enórme taarten uit onder de 400 aanwezigen. Op de taart stond ‘Lambada goes USA’. Later deed Wim Dingerink achter de microfoon een woordje. Dat ze na 50 overwinningen, een andere wens in vervulling laten gaan: ze gaan naar Amerika toe.

Op onze site kun je de ontwikkelingen hiervoor ook volgen. Want wij gaan naar ze toe in de States. De rechterfoto is van Rudy Linthorst (zie picasa voor meer foto’s).

09-11-2009: Zwolle miniaturen – maak IEDER UUR kans op GRATIS logo T-shirt !

Volgende week zaterdag wordt in Zwolle weer een Internationale beurs georganiseerd voor de miniaturenliefhebbers. Ook wij zijn van de partij met een ruime stand met alle spullen van en over trekkers. Ook hebben we een plek waar je je kunt aanmelden voor de nieuwsbrief. Als je dit doet maak je IEDER UUR kans op een GRATIS logo T-shirt naar keuze.

IMG_2246[1]05-11-2009: Balkbrug – Dieselpowerbeurs

In Balkbrug werd weer een beurs georganiseerd. Helaas konden we er zelf niet bij zijn. Sandra en Berthine konden wel. Sandra is al vaker met ons mee geweest, voor Berthine was het een nieuwe ervaring. En dat is haar goed bevallen. Je kon informatie krijgen over het reisprogramma 2010 en een keuze maken uit diverse caps en sweaters. Vele bekenden kwamen langs onze stand en zo werd het een gezellige middag.

26-10-2009: Gordyville – programma en reissom bekend

In Gordyville worden de winter-nationals gehouden. Woensdag de 13e januari vertrekken we en je bent dan op maandag de 18e weer thuis. Klik op deze link om het programma te lezen van GORDYVILLE !

 

IMG_7953 26-10-2009: Twee keer reünie

Vorig weekend én dit weekend hadden we de reünie van reisgroep Tomah en Pulling en DragRace. In de zomer was waren de weekenden al vol met wedstrijden en daar is dan oktober prima voor. Tussen 7 en 8 uur komt iedereen aan en we beginnen met koffie, maar sommigen slaan dat al over om te beginnen aan een biertje. De fotoboeken zijn klaar en het doorkijken is het enige rustige moment van de avond. Alle herinneringen worden weer opgehaald als de foto’s worden bekeken. De groep Tomah had ook gefilmd en dat brengt de beelden nóg dichterbij. Je zou het liefst de héle vakantie op film hebben en ook evenzoveel tijd om het volldig opnieuw te beleven. Goh wat was het mooi. Om een uur of 11 staan we in het café of zoals de groep Pulling en DragRace in Bill’s Bar in Markelo. Het wordt nooit vroeg en als we dan weer thuis zijn, dan eten we nog een hot dog of een gebakken eitje. De volgende ochtend gaat iedereen weer naar huis. Het zit er nu echt op, maar er wordt alweer volop over de volgende keer gepraat……

IMG_7696

12-10-2009: stedentrip naar Londen

Vorige week was maar kort omdat ik op donderdagmiddag al vertrok voor een stedentrip naar Londen. Met een vriendin hebben we gebouwen, musea een musical  en natuurlijk wat winkeltjes bekeken. Wist je dat de Tower Bridge – met die blauwe overspanning ‘kabels’ - met stoom wordt aangedreven om de brug op te hijsen!

De afgelopen week is ook de huisstijl van de site verder uitgewerkt. De kopjes boven teksten, hoe groot, vet of schuin, blauw of

rood. Daarmee krijgen we wat meer eenheid in de website en wordt het gemakkelijker alles terug te vinden. En heb je gezien dat we een gastenboek hebben?

5-10-2009: Een hele drukke zomer zit erop

De rust is hier weer een beetje terug gekeerd. De reizen zitten erop. Luxemburg was voor ons het laatste tractorpulling-evenement. Dus we zijn aan het opruimen én ook alweer bezig met het volgende jaar. Er zijn teams die graag een shirt willen met hun trekker erop. Om dat allemaal weer op te starten zijn de mails alweer de deur uit. Maar ook moet ons schriftje nog even goed doorgebladerd. Zoveel mensen wensen. Teveel om direct te vervullen, maar wellicht wel iets om aan te werken de komende herfst.


Morgen zijn we uitgenodigd om een lezing te geven voor de regiodag van de LCN afdeling Overijssel bij KOFO in Vriezenveen. DSC02357Miniaturenliefhebbers die iets willen horen over wat wij allemaal doen. Dus we hebben leuke foto’s bij elkaar gezocht – niet moeilijk. Of toch, we zien zoveel, dat wil je toch eigenlijk aan iedereen laten zien, dus kiezen. En zo krijgen ze een mix van Australië, Dyersville en de Great Dorset Steam Fair. Miniaturenmensen zijn niet echt tractorpulling mensen, maar wel echt trekker mensen. En ook heb ik nog eens naar onze deelnemerslijst gekeken. Wist je dat we al met 393 verschillende mensen op pad geweest zijn de afgelopen jaren? En dat 1 op de 5 al minimaal 2 keer is mee geweest met een aantal toppers die al 4, 5 8 en 9 keer zijn mee geweest. Toch wel leuk om te vertellen toch!

En zo is er vaker wat leuks te vertellen. Dus ik ga vanaf nu – waarom wachten tot 1 januari met goede voornemens – iedere week  een stukje schrijven. Maar dat kan ook best gaan over mijn nieuwe pony Carla hoor of dat onze zwager Jan Willem Nijland met bakkenist André Visser, Nederlands kampioen zijspancross is geworden afgelopen zondag in Nederweert.

Verder is er nog te melden dat de website flink ‘under construction’ is. We zijn volop bezig van oud naar nieuw te gaan. Ook de inhoud moet natuurlijk aangepast op het nieuwe seizoen. Ook heb ik een map foto’s verplaatst waardoor sommige verslagen verminkt zijn. Grrrrr. Met de vernieuwde site zal dit niet meer kunnen gebeuren, maar wat in de oude gevuld is…

5-8-2009: Pulling en DragRace augustus 2009

A.s. maandag gaan we weer vertrekken naar Amerika. Met 13 mensen vertrekken we al ‘s ochtend vroeg vanaf Schiphol. Het is een volle reis met 2 grote evenementen (Brainerd-DragRace) en Bowling Green (Pulling) en daaromheen diverse bezoeken. O.a. bij de grootste zaadpootmachine die er gebouwd wordt, IHC collectors en nog veel meer. Zie het reisprogramma of….lees met het verslag mee.

30-7-2009: Reis Mid-West-Louisville gaat vertrekken in Februari 2010

Onder het kopje reizen staat nog niet de reis naar Mid-West-Louisville in februari 2010. Daar gaan we wel heen !

29-7-2009: Vernieuwde website/website in opbouw

Vandaag gaat de website in de lucht. Huub - onze website bouwer - gaat op vakantie en wij vertrekken op de 10e augustus weer naar Amerika (reis Pulling en DragRace). Dan wil ik graag weer kunnen typen, foto’s en filmpjes bijvoegen. En een beetje gemakkelijker dan met de oude site. Dus gaan we nu over. Het is nog niet af, maar leren fietsen doe je ook niet in een dag. En om eerst een website he-le-maal klaar te hebben voordat het te zien mag zijn, is niet handig. Want dan ben je telkens 2 sites aan het bijwerken en wanneer is een site nu af ? Dit is de basis om te starten en onze wensen zijn nog te realiseren een gastenboek, een knop om je aan te melden voor de nieuwsbrief, gemakkelijker aanmelden via de site, nog meer foto’s. Niet alleen in het verslag (hoogtepunten), maar ook als picasa album (de rest van alle foto’s). Dus plaats onze site onder je favorieten en kijk regelmatig!

24-7-2009: Great Dorset Steam Fair –> toch nog enkele plaatsen.

Het hotel belde vrijdagmiddag jl. dat een andere reisgroep de kamers heeft geannuleerd. Of wij nog interesse hadden. Jazeker! Door de animo hadden we al een 2e hotel nodig. Nu kan iedereen in hetzelfde hotel, en zijn er zelfs nog kamers extra ter beschikking. Goed nieuws dus! Afgelopen weekend zijn we in Panningen geweest waar de OTMV een oldtimer festival organiseerde. En maandagmorgen rinkelde de telefoon – of er nog plek is. Van de 7 keer 2-persoons, en 1 keer 1-persoons kamer, zijn er op dit moment alweer 2 verzegd.

Wil je mee, dan kun je nog mee. Maar wacht niet te lang, want het is al zo 2 september 2009 en dan vertrekken we in alle vroegte naar Engeland. We hebben 2e week augustus een boekje klaar liggen voor de deelnemers met alle praktische en nuttige info.

Bel Anne-Marie Meijer 06-1195 5999 en je ontvangt een enveloppe met reisbeschrijving en opgaveformulier. Zodra je dit opgaveformulier, je kopie paspoort en de reissom van 385 euro hebt betaald, dan ben je deelnemer. Dan krijg je begin augustus de uitgebreide informatie map. Je kunt ons altijd bellen voor vragen. En zijn die er niet, dan spreken we elkaar op 2 september, de dag van vertrek!